Diamonds, diamonds

Det är väl allmänt bekant att "Diamond is a girls best friend"... och det kan man väl inte annat än att hålla med om! Av alla sorter måste jag ändå inflika, för lika fint med en diamant på fingret skulle de här sitta på väggen eller hängandes från taket. Eller varför inte AnnaLeenas fina metalldiamant liggandes på bordet eller golvet. Nej, det är faktiskt inte bara hos juveleraren man hittar diamanter...
 

Foto: Alvhem Mäkleri & House of Philia 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Jesper Lindström
 
Bild hittad hos Olsson & Gerthel
 
 
Poster: Flawless från Wallstuff, Diamond från Kathapult, Diamonds are forever av By M. Lampor: Diamonds av Jspr, Diamond av Sebastian Scherer, Diamond Lights av Eric Therner. Prydnad: Diamanter i marmor eller betong från Bloomingville. Och sist men inte minst... diamanten i metall från AnnaLeenas "Le Shop".

Nya bostäder

Här kommer snygga bilder på smakfull inredning från Oscar Properties senaste projekt. Jag har tidigare skrivit om Läderfabriken och nu är det Karlavägen, Chokladfabriken och Biografen som står på tur. Vem skulle inte vilja bo där, Chokladfabriken låter väl härligt! Hade det inte varit för att jag har bostad redan och så att det är i Stockholm, ja då hade jag kunnat flytta in direkt! Trevlig helg på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Säng... ingen säng

Om man bor på liten yta är detta en idé som genast ger fler kvadratmeter när det behövs. En säng som hissas upp i taket och ytan under ger plats för, som i detta fall, en skrivbordsplats. Sänggaveln fälls ner och vips så har man ett skrivbord! Smart! De snygga vikterna används för att hålla kvar sängen i taket. Vems hem? Kolla här...
 
 

Ljus

Om du inte redan hittat det här ljuset på Clas Ohlson så kan jag verkligen tipsa dig om det. Ett batteridrivet ljus som ser ut som ett vanligt blockljus och med timerfunktion. Fungerar på så sätt att när du sätter det på timer så lyser det i sex timmar och är sedan släckt i 18 timmar. Så upprepar det sig varje dag... tills batteriet är slut. Jag tycker det är så mysigt med ljus i lyktan ute och nu behöver jag inte besvära mig med att gå ut och tända och inte heller bekymra mig med att... "släckte jag ljuset?" Just nu är det kampanj på ljuset som finns i två storlekar...  bara ett litet tips från mig till dig så här på söndagskvällen!
 
 

Finaste vita knuten

Jag har fått en ny favorit! Ingo Maurers nyaste lampa Knot! Jisses så fin den är, jag tror nästan den slår min andra favorit Double Bubble. Knot finns i flera varianter men det är den på första bilden jag gillar mest. Och så kul att man kan variera den genom en liten vridning, öppningen upp... eller öppningen ner. Lampan är gjord i polyamid, stål och aluminium och finns ärven i en golvvariant. Jag har inte hittat något pris på den än men en sak är säker... den åker direkt upp på önskelistan!
 
 
 
 
 
 
Här och här kan du läsa om andra lampor som Ingo Maurer gjort.

Frossa i choklad

Idag har portarna öppnats för Chokladfestivalen här i Göteborg! Ett event som varar hela helgen med massor av utställare, både lokala och utifrån som medverkar med sina specialitéer. Man kan dessutom vara med på provningar och föreläsningar eller deltaga i tävlingar och vinn sin vikt i choklad! Så har du inget annat för dig är väl detta ett trevligt helggöra för dig som bor i närheten! Trevlig helg... med eller utan choklad! Bilden är min egen!
 

Colour of the year 2014

Ja men detta var ju trevligt! Hos "Fixa o dona" läste jag idag att Nordsjö presenterat sin ”Colour of the year 2014″ som är färgen "TEAL". Om ni minns från detta inlägg är det absolut ingen främmande färg för mig... tvärtom, en stor favorit! Jag har det i en lite mörkare nyans på väggar och golv i badrummet och på kuddar och andra detaljer i vardagsrummet. En fin färg med stora kombinationsmöjligheter... ljust trä som på bilden nedan är fint till men också mörkare träslag. Och färger som smutsgult, limegrönt och lila passar också bra. Så nog är det en fin färg, alltid! Många färger uppstår och blir "moderna" en period men det här känns som en färg som kommit för att stanna. I alla fall hos mig! Gillar, gillar...
 
Bild: Nordjö via My Newsdesk
 
 Bildkollaget här under är mitt eget, en repris från detta inlägg!

DIY - Fläta kudde

Känner du för något alldeles nytt i soffan? Varför då inte testa att göra någon av de här flätade kuddarna. Man använder tubstickat, ni vet sådant man använder till bland annat tomteluvor. Ni som någon gång har julpysslat eller har barn i pysselålder vet säkert direkt vad det är. Hur som helst... man fyller den här tuben med fibervadd och så flätar man ihop den efter beskrivning på antingen roskudden eller aphanden. Det finns också en sittdyna, det är den svarta på bilden!
 
Bild och idé: Stoff & Stil

by Lassen

Ljusstaken Kubus är kanske det första man tänker på när man hör by Lassen men oj så mycket mer man hittar på deras nylanserade hemsida (igår) och nu kan ni bereda er på ett riktigt eldorado av bilder. Snyggt stylade med fina... och nya... produkter som tapeten Flow, förvaringserien Frame och illustrationer, kuddar, speglar... och så förstås Kubus då! Jag vill ha nästan allt!
 
 
 
By Lassen grundades av Søren Lassen och Nadia Lassen, barnbarn och barnbarnsbarn till den välrenommerade danska arkitekten Mogens Lassen. Idag arbetar By Lassen med att föra vidare Mogens designfilosofi som speglar vacker, elegant formgivning tillsammans med kvalitet och funktionalitet baserad på dansk design och hantverk. ( text: Länna Möbler)
 
 
I förvaringsserien Frame är utgångspunkten en skiss som Mogens Lassen gjorde redan 1943. Modulerna kan hängas på väggen, användas sammankopplade och staplade på varann eller stå på egen hand på golvet. Variationerna är oändliga och man kan verkligen få en högst personligt utformad hylla genom att kombinera storlek, djup och färg. Och de små boxarna är dessutom utmärkta till småsaker på bordet eller i fönstret.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni missar väl inte tapen Flow på väggen! Mogens Lassen deltog 1946 i en tävling där uppgiften var att designa  tapeter med modernt mönster och resultatet blev en serie grafiska tapeter där Flow ingick. Lika modern idag! Den finns i två färger, Soft beige och Dusty blue! Och jodå... han vann tävlingen!
 
 
 
 
Trycken på illustrationer och kuddar är skapade av danska konstnären Kristina Dam som en hyllning till bröderna Lassens arbete. Mogens bror Flemming var också arkitekt och mest känd för sitt samarbete med Arne Jacobsen och de ritade bland annat Søllerød Rådhus där de då faktiskt hämtade inspiration från en tillbyggnad till rådhuset i Göteborg gjord av den svenske arkitekten Gunnar Asplund . Flemming Lassens möbler har också uppnått internationellt erkännande och hans stol "Den trötte mannen" som han formgav 1935-36 gick nyligen på auktion för... hör och häpna... 525 000 dkr! Det ni!!!
 
 

Äntligen uppe!

Idag har lamporna kommit upp och för att använda en vanlig klyscha... jag är sååå nöjd! Något jag lärt mig är att inte kompromissa... om man vet hur man vill ha det så kör på det så blir man nöjd! Nu har vi bra ljus och kan ligga och läsa utan att störa om den andra sover eftersom lampan kan vinklas åt alla håll, toppen! Väggen ovanför sängen syns det inte så mycket av men den är nästan 5 meter till nock och jag har funderat fram och tillbaka vad jag ska ha där men jag tror det får vara så länge och helt enkelt växa fram. Kanske blir det ingenting! Bjussar på denna helt ostylade bild som blev lite snabbt tagen, jag kanske återkommer med fler någon gång! :)
 
Jag blir lite full i skratt när jag ser att varje gång jag fotar sängen så är det bäddat med samma lakan, precis som om jag aldrig byter eller har fler men det har jag. Tro mig! Och jag är allt sugen på dom här också, dom skulle vara jättefina här!
 
 

Mässing

Mässing är en gammal metall som man lyckats spåra ända till 4000 år f. Kristus, i Kina. I Sverige har man hittat spår från ca 1000 f. Kristus. Mässing består vanligast av 65 % koppar och 35 % zink men andra blandningar finns också som t.ex. i vår tiokrona samt i euromynt, en legeringen som kallas för nordiskt guld. Mässing är relativt billig och har sedan länge använts för prydnadsföremål och kallades förr av den anledningen för "fattigmanguld". 1 februari 1607 grundades  Skultuna Messingsbruk  grundades 1607 av Karl IX och har så gott som sedan starten tillverkat vackra prydnasföremål som t.ex. ljuskronor och ljusstakar. Många stora designers finns med i Skultunas drygt 400 åriga historia och några har inbringat fina priser och utmärkelser för sina produkter. Nutida samarbeten har varit med stora svenska designer som Thomas Sandell, Claesson Koivisto Rune och Monika Förster men också den italienska formgivaren Luca Nichetto. Face, knopparna på första bilden är gjorda av Claesson Koivisto Rune. Jag tycker dom är fantastiskt snygga! Dom kostar i den mindre storleken 899 kr i 3-pack. Nedan ett litet urval, övriga "designerarbeten" finns här i webshopen. Fin lördagskväll!
 
 
 

Sweet dreams

Nu när jag fått hem sänglamporna (och sänggaveln är ju klar) så är det inte utan att jag blir sugen på nya påslakan också och då tänker jag mönstrat. Som det är nu så kör jag bara med enfärgade eller på sin höjd randiga men med ett överkast som är enfärgat skulle det nog bli snyggt att bryta av med något annat. Det finns så många fina sängkläder och de här är några som jag lätt skulle kunna bädda med om det inte var för den hiskeliga prislappen! Jag får väl helt enkelt drömma om dom istället... Trevlig helg!
 
Old Paisley från Chhatwal & Jonsson, Great Check från Canada Goose Home (hittat här) och Authentic Printed Sateen från Lexington.

Äntligen paket

Nu äntligen har de landat här hemma... s ä n g  l a m p o r n a ! Efter många om... och om igen får jag väl säga för det har tagit sin tid beroende på en massa saker. Jag har beställt dom från Nostraforma som har bra priser! Och eftersom det bara finns två återförsäljare i Göteborg (som jag hittat) och ingen av dom var särskilt hjälpsamma så finns det heller ingen anledning att gynna dom! Sämst var Svensson (i Lammhult) som båda gångerna vi var där och pratade lovade att kolla upp några saker för oss men hörde aldrig av sig. Skäms, verkligen! Trodde de var mer kundvänliga än så! Däremot när jag själv mailade Artemide och fick svar, visserligen ganska lång tid efteråt, via en annan återförsäljare så fick jag all den hjälp jag behövde så nu äntligen, som sagt är dom här och ligger fint här i lådorna i väntan på att bli uppsatta på väggen. Och det får bli till helgen när vi har mer tid och lugn och ro.
 

Entrégodis

Jag gjorde lite höstfint vid entrétrappan igår nu när vi har så mycket äpplen. Grenarna dignarju av frukt! Tänk vad några äpplen, lönnlöv och rönnbär kan göra!  För visst är det trevligt att mötas av detta när man kommer hem! Ha nu en fin vecka, alla!
 
 
 
 

Trendig

I fredags hade Ikea premiär för sin nya kollektion Trendig, ett designsamarbete mellan svenska och kinesiska designers, produktutvecklare och tekniker. Jag tog en tur till Ikea igår och passade naturligtvis på att titta på utställningen de hade satt ihop. Kollektionen kännetecknas av ljusa träslag, mycket färg och grafiska mönster. Och visst syns det att både Sverige och Kina är representerade i både form och mönster! Lite förtjust blev jag i rullvagnen, porslinet och de runda lådorna. Just det där med grafiska mönster tilltalar ju mig som ni vet så en 3-pack lådor fick följa med hem för att ha småsaker i inne i syrummet. Lika bra att slå till direkt för man vet ju inte om de finns kvar vid nästa besök eftersom det bara är en tillfällig kollektion.
 

Zigzag

Så fin den här bilden från Chhatwal & Jonsson är! Jag har fått en hangup på zigzag-mönstrade kuddar... även om just den här inte syns så mycket av då den är dold bakom de andra kuddarna... men en sådan vill jag nog ha i soffan här hemma! Och kanske den på golvet med, den med rutor! Ser också att det är dags att ta fram fårskinnen och mysa till det nu när kalla hösten är här på riktigt... även om söndagen utlovas en brittsommardag här i väst. Ja, det är svårt att hänga med i "vädersvängarna"! Trevlig helg önskar jag er!
 

Granit har öppnat webshop

Det var väl en glad nyhet för alla er som inte har en Granit-butik i närheten, nu har de blivit med webshop! Förvaring är ju deras starka kort men de har ju så mycket annat fint också. Samt bra priser, det är ju som alltid lika välkommet!
 
via

Bloggfärgkarta

Jag hade nästan glömt av vår lilla workshop med Nordsjö Idé och Design som vi hade på Bloggforum förra våren på "posthotellet" i Göteborg. Det var bara av en händelse jag sprang på den här lilla pressreleasen. Uppgiften som vi inredningsbloggare fick var att sätta ihop en färgkarta och vår fick namnet "Caribbian Vintage", där min nyans heter Royal Ocean. Det är en färg som jag fortfarande gillar och har i vardagsrummet (tidigare inlägg) i skrivande stund. Övriga färger och nyanser på bloggfärgkartan kan beskådas på Nordsjös inspirationssida, närmare bestämt här. Eller i närmaste butik! Kul!
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se