Regnbågshotell

Kolla in det här! Man kan inte annat än gilla när man ser de här bilderna på det gamla Holiday Inn-hotellet som har fått sig en makeover. I storleksordningen total kan man lugnt säga, innan var det grågrönt och nu en explosion av färger passande i den soliga miljö som Palm Springs har året om. Läckert! Lägg märke till att även maten är färggrann! Färgsättning och inredning på regnbågshotellen The Saguaro... det finns ett i Scottsdale också, är gjord av Peter Stamberg och Paul Aferiat. Jodå... där skulle jag lätt kunna tänka mig en vecka! Om inte annat så för värmen! Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder via hemsidan och 2Modern Blog

Minnen

Jag hade lite kul läsning på Sköna Hem där man kunde gå längs minnenas allé och uppleva lite 80-talsinredning. För oss som var med på det glada årtiondet är det lite nostalgi även om jag egentligen inte vill minnas riktigt allt då det var mycket som inte var särskilt vackert med dagens ögon sett. Men då! 1981 köpte vi radhus, ett stort nybyggt på 180 kvm i tre våningar och många varnade oss och sa att vi aldrig skulle få tillbaka pengarna den dagen vi sålde. Men det fick vi med besked! Tänk er... vi kom från en två på 65, huset ekade och gissa om vi hade träningsvärk i benen efter allt spring i trapporna de första veckorna. Ajajaj! Huset skulle fyllas med möbler vilket blev med både gammalt och nytt och det tog några år innan alla kvadratmeterna var fylld. Visst hann det också ändra sig under de tjugotre åren vi bodde där men det här kan jag i alla fall sätta "check" på att vi hade. Fast med en viss modifikation! Bilderna är lånade av Sköna Hem.
 
 

Mingle by ByLassen

By Lassen vet vi gör så mycket fint till hemmet men kanske inte så mycket möbler. Det blir det ändring på i april då sortimentet utökas med den här söta soffa! Den är designad av Flemming Lassen redan 1935 men tidlös som den är i sitt formspråk så är den fullt gångbar även 2014. Färgerna är ljusa och milda och passar fint ihop med nyheterna som kom i höstas.
(Bild lånad från byLassens facebooksida)
 

Apelsinträd

Apelsinträdet lyser som små solar. Blir så glad av det! Nu gäller bara att få det att över leva också vilket redan har visat sig inte vara det allra lättaste! Det ska ju stå så ljust som möjligt och samma dag jag fick hem det ställde jag det i fönstret. Under har jag ett element som ångar på och vad händer? Jo, apelsinerna blev alldeles varma och mosiga och flera föll av. Alltså... svalare ska det stå (men fortfarande ljust), vattnas med mjukt, kalkfattigt vatten och duschas emellanåt. Gödslas under vår och sommar. Hm... känns som det är kört för min del! Ja... jag får väl passa på att njuta så länge jag lyckas hålla liv i det då! Hur gör du?
 
 

Fina nya lampor

Nya fina lampor har sett dagens ljus den senaste tiden och de här är från danska Lightyears. Tre skönheter där jag tilltalas mest av den första, Aeon Rocket. Morten Voss har kombinerat metall och polypropen och lagt ner mycket arbete på att skapa harmoniska proportioner i denna lampa. Skärmen upptill är i metall och får ljuset att strömma neråt genom det otroligt vackra mönstret. Görs i två storlekar... Ø400 and Ø600 mm.
 
 
 
 
Nästa lampa är skapad av duon GamFratesi som varit så omtalade senaste tiden i samband med Stockholm Furniture & Light Fair där de skapade en lounge som mässans Guest of Honour. De första från Norden som någonsin bjudits in till det. Lampan Volume har inspirerats av knapparna på gamla förstärkare och är i storlek som en handflata vilket inbjuder till att vrida på den som en ljudknapp. Och det fungerar men istället för ljud justerar man på detta sätt ljuset! Riktigt smart!
 
 
 
Och sist men inte minst lampan, Lullaby som är designad av vår internationella storhet Monika Förster. Hon har hämtat inspiration till denna lampa från en annan storhet, den japanske skulptören och formgivaren Isamu Noguchi (hans bord känns säkert igen). Monika ville skapa en serie hängande lampor som andades opalescens, lätthet och grace. Opalescens är det sätt på vilket ljuset sprids i halvgenomskinliga material. I detta fallet krossad kalksten, som är robust och vattenavvisande, men ändå mjuk och sensorisk. För att ge lampan mer stadga används också trälameller i ask. Som ni ser så finns den i tre storlekar med diameter 241, 430 och 588 mm.
 
 
 
 
Trevlig helg!

Tisdagsfint

Det här är en fin sekelskiftestrea som ligger i Linnéstaden, Göteborg och är ute till försäljning just nu via Fastighetsbyrån. Det är sådant här jag fastnar för... vitt, lite svart och helt neutrala färger som är så vilsamt för öga. Den är totalrenoverad med allt igenom påkostade material. Entrén ligger en halvtrappa ner och har högt i tak, kolla in fönstren så vackra... och djupa! Och kolla också in det söta, söta barnrummet! Och så lade jag märke till mattan vid soffan, kan det möjligen vara den här? Annars är det ju bara fina dyrgripar och väldigt smakfullt inrett! Fler bilder hittar du här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Syrummet

Idag visa jag några glimtar från det kombinerade sy- och gästrummet som jag aldrig visat innan, bilder som lite sätter tonen för hur det ser ut. Svart och vitt förstås men jag har faktsikt andra färger i detta rum också. Här finns både gammalt och nytt eftersom en del av våra gamla möbler som inte fick plats någon annanstans får stå där. Det svarta skrivbordet, den vita bänken som vi hade som skoskåp i hallen innan, en säng och ett sängbord. Ett par gamla svartvita tryck som jag hittade hos min mamma vid flytten och så gjorde jag en anslagstavla och nya kuddar på det! Här sitter jag och syr.. även om det inte är så ofta nu för tiden men ibland ska något lagas och det är så himla skönt med en symaskin som står framme så det blir av. Det samlas lätt på hög annars och då är det ännu värre att ta tag i det. Skön söndag på er!
 

Alla hjärtan till er

Alla Hjärtans Dag är säkert den dagen då många uppvaktas med praliner! För vem blir inte glad av att få det! Jag älskar choklad men jag är bortskämd med finchoklad så jag nöjer mig inte med annat än bästa kvalité, det är godast! Och så är det i dom här hjärtanpralinerna! Önskar er alla en fin kväll, helg och framför allt mycket kärlek en dag som denna! Kram
 

Buster + Punch

Buster + Punch är ett London-baserat designföretag som gör exklusiva lampor, möbler och inredningsdetaljer med en rå känsla. Jag har aldrig hört talas om dom innan och hittade dom via Artilleriet som är deras första återförsäljare i Norden. Buster + Punch gör verkligen annorlunda saker, allt faller mig inte i smaken men den här lampan Hooked i mässing med sladd i gummi tycker jag är jättefin. Den hängs som singel, i grupp om tre eller sex på snygga krokar i mässing som man skruvar i en takrosett. Man kan även välja om man vill kombinera med skärmar som på sista bilden. Och den finns som vägglampa också! Det här är ingen billig lampa men vill man ha något som inte alla har så kan detta vara grejen!
 
 
 
 
 
 

Omaggio

När jag nu var inne på vaser så har Kähler fina, speciellt Omaggio som lite sätter ner foten i ett rum! Den har nu kommit i flera färger... ljusblå, ljusgrön (ser mer ut som turkos) samt rosa. Själv är jag kanske tråkig (!) som alltid fastnar för svart och vitt, för visst blir man glad när man tittar på den första bilden! Men... "black & white it is"! En ny storlek har också kommit, en som kanske är lite mer lättplacerad... 37,5 hög med en diameter på 21 cm. Måste tipsa om minivaserna också som är så söta och passar perfekt till vårens blommor!
 
 
 
 
 

Fina vaser

Jag har en del fina vaser... som jag tycker själv då! Alvar Aaltos klassiker tröttnar jag aldrig på, den köpte jag för många år sedan. Jag tyckte den var jättedyr och funderade länge innan jag slog till. Men jag har också ett par i vitt glas som jag fyndade för knappt en femtiolapp styck och dom är riktiga favoriter! Här om dagen på Åhléns fick jag syn på de här fina facetterade vaserna och jag ångrar att jag inte köpte en... men det är väl i och för sig inte för sent än! Jag får nästan lite Jonathan Adler-feeling, jag älskar hans keramik så jag skulle kunna tänka mig att en sådan här vas skulle kunna bli bli en favorit också! Stort gilla på den!
 
 
 

Guide to London

Inte utan att jag blir sugen att köpa ytterligare en stadskarta av David Ehrenstråhle! Nu har han nämligen gjort en tavla till... Guide to the city of London. London som jag varit sugen på att åka till i flera år nu, kanske det är i år det blir av! Och då måste jag nog i så fall slå till på London-guiden! För visst skulle den bli en fin kompis till New York som jag köpte för ett par år sedan. Ja, den här karamellen får jag nog suga på ett tag! London och de övriga stadsguiderna kan man köpa i webshopen som passande nog heter My guide to...
 
 

Här kommer mera Maiqen

Så fort dagarna går... det är så tråkigt när jag inte hinner med bloggen, hela fem dagar sedan! Men nu så! Om ni kommer ihåg var Linda Åkesson med på Young Designers på Formex. Hon gör mönster och motiv av QR-koder och min blogg är en del i ett par av hennes mönster, på bilden nedan finns det med i rosen och CQ [seek]. När man scannar av QR-koden så hamnar man alltså här på min blogg. Förhoppningsvis! Här kommer lite mer info... I första läget kommer motiven att tryckas på kökshanddukar, disktrasor, bordsunderlägg, posters och vykort. Framöver finns också planer på att bland annat skapa en tapet. Tänk så häftigt med koder på väggen, man skulle ha fullt upp med att kolla vart alla koder länkar till. Jag tycker det marockoinspirerade mönstret på bilden längst ner skulle vara hur fint som helst som tapet. Produkterna kommer inom en snart framtid att säljas dels genom Linda men även hos återföräljare och jag återkommer om det när jag vet mer!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är lånade med tillåtelse av Linda. Foto: Cecilia Jägenmark

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se