Redo för tapet

Nu när utsidan vid entrén förändras till det bättre måste jag göra något åt insidan också, alltså hallen! Den ser för tråkig ut och känns inte inbjudande alls! Egentligen behövs inte så mycket för garderob med skjutdörrar har jag så det är inte stöket som behöver gömmas undan utan det jag är ute efter är ett mer trevligt och ombonat bemötande när jag kommer hem. Ja, förutom det jag får från mannen då...hihi. Jag... som inte haft tapet på "hundra år"... funderar nu på att sätta tapet på ena väggen där och då söker jag det lilla extra! Ett tag, efter jag hade besökt Henricks butik i somras var jag så inne på att en zebramönstrad tapet! Men så fick jag se Lenas tapet med fiskar i hallen och blev så förtjust i den. Och så tänker jag också på min tavla som jag gjorde av en tapetbit för flera år sedan och även om man sett mycket av just den tapeten så är den ändå ett alternativ eftersom den skulle passa till inredningen för övrigt. Men det måste ju finnas fler som jag inte sett, eller hur! Så har du något förslag på någon tuff, fräck och annorlunda tapet att dela med dig så hojta till, jag är idel öra...
 
 
 

En helg med delikatesser

Har du helgen fri och bor i Göteborg med omnejd kan jag tipsa om festivalen som äger rum på på Stora Ullevi Restaurang & Konferens. Runt 50 företag ställer ut och säljer diverse godsaker och man kan också delta på föreläsningar och provningar! Mycket att lära och upptäcka! Festivalen startar fredag 14.00 och slutar söndag 16.00. Kan bli en trevlig helg! Vilket jag önskar er också!
 
 

Stadskartor

Stadskartor har varit poppis några år nu och det kommer bara fler och fler varianter. Det är väl ingen som missat "My guide to..."-kartorna av David Ehrenstråhle och nu finns det ytterligare en att lägga till samlingarna och det är Buenos Aires! Samma upplägg som de övriga vilket är snyggt om man vill kombinera. Kanske en poster från varje stad man varit i. Scrolla ner för ytterligare kartor...
 
 
Från Owl Street kommer nästa samling kartor. Utöver dom här finns också över Norden samt städerna Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Dublin och New Orleans. Plus dom här vintagekartorna!
 
 
 
Fredricas Design gör stadskartor över svenska städer och orter, även stadsdelar. Och några från andra länder! Hur många som helst finns i sortimentet så har man tur så hittar man just sin hemort. Tavlorna finns i två storlekar, 50x70 cm och 30x42 cm.
 
 
 
Localgraphics känner ni säkert också igen! Stadskartor fast med stadsdelarnas namn istället för vägnätet. Finns också som fondtapet hos Photowall.
 
 
 
Sist men inte minst den fantastiska och fantasistaden Zizustadt av Nanna van Berlekom. Kul historia om hur hennes pappa och hans kusin skickade A4-ark mellan Stockholm och Haag och ritade tillsammans upp fantasistaden Zizustadt. Arken fogades sedan ihop till en karta som i sin fulla storlek är ca 2x2 meter och består av närmare 3500 påhittade gator, platser och boulevarder, alla med holländska namn. Läs mer om den i shopen.
 
Bild lånad från Le Kiosk som också säljer den.

De börjar närmar sig så smått

Det går framåt med bygget här hemma! Det som snickarna har kvar att göra är trappräcken och lite under entrétaket  och så ska plåtläggaren lägga plåt på taket. Resten, som att lägga golv och sätta staket har vi tänkt göra själva, min man då men jag hjälper till med det jag kan. Och fungera som bollplank!  Idag grundade jag färdigt staketet så får vi måla igen till våren... om inte den varma väderleken mot all förmodan håller i sig. Och det inte regnar... vi får se! Hur som helst så är jag sjukt nöjd med att vi äntligen satt för under altan! Det som vi skulle gjort för tio år sedan!
 
 
 
Ps. Ser ni daggkåpan blommar igen!
 

Att hänga tavlor... eller ställa

Jag funderar (fortfarande) på vad jag ska sätta på väggen ovanför sängen. Det får inte var alltför högt eftersom jag gjorde sänggaveln hög och vill inte förstärka det ännu mer. Jag hittade många snygga förslag på tavelväggar hos Desenio och... tro nu inte att jag är sponsrad... men alla poster kan man köpa där! Jag tog mig friheten att låna några bilder från hemsidan och naturligtvis finns det ännu fler i deras galleri om du vill inspireras. Smart upplagt med all info om vilka tavlor man behöver för just den tavelväggen man fastnar för. Och det gjorde jag för tavlor på en list, så första bilden får vara min inspiration för detta projekt! Fortsättning följer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ötjärn

Jag är uppvuxen i Mölnlycke strax utanför Göteborg, på den tiden ett litet samhälle men som på senare år vuxit i befolkningsmängd. Och antalet nybyggda hus! Där ligger detta hus med en fantastiskt utsikt ut över sjön Ötjärn. Huset på 190 kvm är byggt i år och de som flyttar in blir de första som bor där så jag tänker mig att det är homestylat för att få en känsla hur fint det kan bli! Runt huset löper en altan på hela 200 kvm. Jag som tycker vi har stor altan på knappt hälften! Färgerna, både ute och inne går i trä, grått, svart samt vitt! Genomgående har använts material av högsta kvalité! Köket är från Binova, vitvarorna från Gaggenau och golven är BerryAlloc High-Tech Laminate som är världens starkaste och mest slitstarka laminatgolv. Ja, det är ju bara att slå till då! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så ser det ut så här långt

Ett par bilder på bygget! På första bilden ser man att underdelen på altan har blivit täck och jag kan tänka mig att det blir finare när träet grånat och smälter in ännu mer i naturen. På andra bilden, lite mer från sidan syns pulpettaket bättre. Trappan ska kläs in och så ska vi bestämma hur staketet runt altan och vid trappan ska se ut. Men det blir en senare fråga, eller fundering. Vi ska försöka måla så mycket som går innan staketet sätts ihop också så kommer man ifrån en massa pill. Förresten... ser ni ljuset, fantastiskt väder idag och solen har verkligen visat sig från sin bästa sida! Härligt!
 
 
 
 

Finfin trappa

Som lovat så kom snickarna... fyra stycken... och det har gått undan, minsann! Ja, de var nog överallt på en gång... reste stolpar för taket över entrén, spikade ramen runt altangolvet, gjorde ny trappa. Idag har de fortsatt med staketet, byggt för under altan och förberett en lucka in under altan. Imorgon eller fredag är de nog klara och sedan ska plåtslagaren lägga tak... och så ska vi göra en del själva också. Vi (maken, förstås) ska lägga nytt golv och fylla i staketet där vi tänkt kombinera glas och trä. Ni får se mer när det blir klart! Jag känner att det här kommer bli sååå bra! Och trappan är jag jättenöjd med, se så snyggt dom gjort den!
 
Ursäkta den något gryniga bilden, det är inte det bästa fotoljuset på kvällen längre!

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se