Det är kallt

Jag trodde vi skulle slippa kyla och snö denna vinter eftersom hösten var så knepigt varm, men inte! Nej, snön som kom för dryga veckan sedan ligger fortfarande kvar och det är kallt. Och inte nog med det så är det fruktansvärt kallt på jobbet också. Vet ni... förra fredagen gick temperaturen ner till 10.4 grader... och då pratar vi inomhustemperatur! Det var ju extremt förstås men oftast ligger den på ca 14 grader så det gäller att klä på sig lager på lager och hålla sig i rörelse hela tiden. Till och med kaffet kallnar för fort så man kanske borde haft en sådan här mugg, söt eller hur! Fin vecka till er alla!


via Living with White

Vit förvaring

Nu är rummet som ska bli kontor tömt och vi har satt igång med underarbete som att spackla och slipa. Det är inte det roligaste men nödvändigt. Så kommer målningen efter det, kanske nästa helg. Det är så svårt att hinna med under veckan, särskilt när man som jag är hemma först halv åtta på kvällen vissa dagar. Men vi har ju egentligen ingen brådska, det är bara jag som är lite otålig! En bild som också inspirerar till kontoret är Ikeas nya förvaring Kvissle med korklock, av Eva Lilja Löwenhielm , det måste jag kolla in!Glamoröst i rabatten

Inte tidigt alls att börja tänka trädgård när man ser de här fina vattenslangarna som kommer från Garden Glory! Kul med något annat än de traditionellt gröna! Och jag har dessutom alltid retat mig på den gröna slangen som lyser mot vår vita vägg på framsidan av huset. Jag skulle kunna tänka mig en vit där, den kommer ju att smälta in mot husväggen. Eller så väljer man en färg som sticker ut istället, för slang och munstycke finns förutom i vitt även i svart, turkost, rosa och falurött och kan kombineras som man vill. Hållare och munstycke finns dessutom i mässing för den som vill lyxa till det ännu mer! Just nu finns ingen information om slangens längd eller pris på hemsidan men 15/2 öppnar webshopen, då får man nog den informationen. Trevlig helg på er!

Fick precis info från "Dahlarna". Slangen är 20 meter lång och kommer att kosta ca 1325 kr. Tack Viktoria!

Nya kort

Nya kort av Therese Sennerholt som släppts idag. Jag funderar på att köpa ett gäng till kontoret, de skulle passa perfekt in i miljön. Så såg jag också en så fin postbräda hos Tinaminastina och blev sugen på att göra en egen variant i vitt och svart. Ja, det är många tankar om kontoret som surrar i huvudet nu, bäst är väl att ta dom allt efter som... fast jag vill ju ha det klart nuuuu!!!

Kivi

Kan detta var Sveriges mesta populära ljuslykta? Ja, jag tror bannemej det! Den finns säkert i vansinnigt många hem... eller vad tror du? Visste ni att den här lyktan som är designad av Heikki Orvola började tillverkas redan 1988 av Iittala? Det är alltså 24 år sedan. Själv upptäckte jag den först alldeles i början av 2000-talet. Då blev det inget köp utan det blev några år senare, 2 stycken limegröna som kom 2003. Sedan dess har min samling utökats med gråa, blåa, vattengröna, gröna och i klarglas, en del 2 av och nån 3 och t.o.m. 4. Iittala har däremot ökat på sin samling med väsentligt fler, hela 41 färger sedan starten! Ja, nog finns det många färger att välja bland även om inte alla fortfarande tillverkas. Och det finns säkerligen någon färg för alla, eller hur! Och man kan kombinera som man vill eller så kan man få tips via denna lilla skola. På bilden den nyaste färgen som heter sjöblå. Den ser jag gärna i verkligheten, den kan nog passa ihop med mina andra.Planering

Första steget är taget i och med att färgen är inhandlad till kontoret och det är väl ingen som blir förvånad när jag säger att det blev vitt. Tak och väggar ska målas och även fönsterbrädan som blivit lite skavd, allt för en fräschare känsla. På ett ungefär har jag tänkt mig som på bilden fast just dom här stolarna blir det med säkerhet inte då vi behöver två! Och så ska givetvis hurtsen vara åt andra hållet!
Planeringen ser ut som följer...
  • Måla!
  • En 32 mm MDF skiva ska inhandlas, sågas i 80x220 och lämnas in för sprutmålning och den ska vi ha som skrivbordsskiva. Att den ska vara 80 cm djup beror på att skrivbordet ska stå under ett snedtak. Från början tänkte vi gjort sidor som ben i samma tjocklek som skivan men det blir enklare att köpa färdiga ben från Ikea plus hurtsen Alex. Ska dock titta på benen först innan jag bestämmer mig.
  • Gardiner ska jag sy av tyget jag köpte på Åhléns för... ja, vem vet för hur längesedan.
  • Så tar vi fåtöljen/stolen från TV-rummet och ställer in där och sedan ska jag se om jag kan hitta något litet bord som passar in, DLM står ju på önskelistan men jag tror knappast den ryms inom budgeten just nu.
  • Infällda hyllplan i en "smutt" som vi har i det rummet ska byggas för pärmar och då använder vi resten av MDF-skivan för att få samma dimension på hyllplanen som på skrivbordet.
  • Och så lite detaljer som får komma allt eftersom... smått och gott till skrivbordet, papperkorg, något på väggarna, ev. en hylla, kanske en matta osv.


Petrol inne... och vitt ute

Ordningen är återställd och allt är som vanligt i vardagsrummet igen. Den röda färgen har bytts ut mot petrol som får hänga med ett tag till innan det är dags för vårfärger. Bilder...Så har det snöat här, det är alldeles vitt ute! I och för sig kunde det kvittat då vi inte fått något tidigare och snart är inne i februari men jag måste ändå säga att det lyser upp och är otroligt vackert! Och så fick man vara lite kreativ också! Med barnbarnet, förstås! Fin söndagskväll...Nästan där

Jag gillar fortfarande vitt.. och svart förstås! Även om trenden spår att "grått är den nya svarta" och att vitt är på väg bort, även om våren är pastellig och även om trä är inne. Jag har strävat mot den här typen av inredning i flera år och nu kan jag äntligen säga att jag är där, så gott som. Det ger stor tillfredsställelse! Jag älskar ljuset som vita väggar ger ett rum. Jag älskar den skarpa kontrasten mellan det svarta och vita. Jag älskar att det är så lätt att förändra med nya färger på kuddar och andra små detaljer. Och så älskar jag lugnet vitt ger. Så är det för mig, en del tycker tvärtom och tur är väl det! För fy vad enformigt det skulle vara om det såg likadant ut hemma hos alla och så tråkigt vi skulle ha när vi letar inspiration på andras bloggar! Eller hur! Bilderna kommer från min Pinterest-sida Black & White... Jag önskar er en trevlig helg!


Nytt till kontoret

I mailen landade nyss, bland annat, de här nypressade bilderna från Ikea i svarta och vita toner som ni vet jag bara älskar! Inspiration som inte kunde kommit lägligare nu när vi äääntligen står i startgroparna att börja göra ordning kontoret här hemma. Det har varit mycket snack och lite verkstad, det kan ni ju inte annat än att hålla med om! Och som jag har väntat, längtat och hoppats på att den där inspirationen ska infinna sig, inte bara i tankarna! Dom här bilderna hjälpte till, kan jag säga!


På bilden Kupol, modulbaserade förvaringslådor som går att variera i oändlighet. Börjar säljas på Ikea i februari.

Att återanvända

Tänk vad en del älskar sådant som andra ratar! Som ser något vackert i gammalt som andra ser som skräp. Så skönt att vi är så olika! Här har vi en italiensk arkitekt som samlat gamla trälådor, ca 300 stycken och skapat ett hem som i mina ögon är riktigt mysigt och trivsamt. Lådorna har byggts ihop till skrivbord, bord, sittplatser, avdelare och även  hyllor som kan mäta sig med dagens modulsystem. Enkelt att förändra om så önskas. Inspirerande, minst sagt!


via Marie-Claire Maison

Lampor mm...

Jodå... här är jag, det blev visst ett uppehåll med inläggen. Hoppas ni haft en fin helg! Vi har haft barnbarnet på besök, faktiskt hela helgen och inget är roligare än att vara med henne men nu kan jag lätt säga att jag är trött! Hon är i en rolig ålder och jag kan inte minnas att en två-åring hade sådan härlig humor och uppfattade så mycket som hon gör. Vi har läst saga, lekt och vi har busat och tagit kort med min iPhone... med rolig apparna CamWow och PrankMirror... och hon skrattar högt åt varje tokig bild på sig själv och på mig. Faktiskt jag med för man ser inte klok ut! Ni ska se hur hon hanterar iPhonen, som om hon aldrig gjort annat. Hon låser upp den själv, bläddrar bland bilderna och filmerna jag tagit och hittar också filmer på Youtube som ingenting... ja, man kan undra vad detta ska bli! Nå väl... under lördagen var vi dock på en inköprunda med sonen som änligen hittade lampor över bänken i köket och till sovrumstaket. På tal om lampor så finns det ju  H U R  M Y C K E T  S O M  H E L S T  på marknaden! Och även på nätet! Här kommer några udda modeller och det kanske inte direkt är någon som kommer upp på min önskelista även om jag gillade den på första bilden, särskilt i grupp som här.
Bilder från Trendir och Kelly Hoppen

Ikeanytt

Det är är ju inte klokt egentligen, att visa sommarmöbler mitt i vintern men eftersom Ikea startar sin försäljning av sommarmöbler nu i februari, varför inte börja fundera på vad man kan tänkas vilja ha för nytt på altan redan nu. Vi är ju snart där! Förra årets succe PS Vågö finns kvar i sortimentet och som ni ser har det tillkommit nya färger.... rosa som på bilden samt i gult. Sugen att se resten av sommarmöblerna? Klicka då här.Tindras pall

Jag passar väl på att visa den fina pallen också som mitt barnbarn Tindra fått, även den, precis som spisen, är gjord av fastern. Min dotter fick se en sådan pall på den här sidan och så en dag så stod den hemma hos dom. Alltså en "hemmagjord" variant men minst lika fin! Som ni ser så är bokstäverna som ett pussel, pedagogiskt minsann! Visst är den fin!


Träning inför Sveriges mästerkock?

Som de flesta av er som läser min blogg vet så har jag ett barnbarn, en liten flicka som nu är två år. Att härma och göra samma är ju en stor del av barnens utveckling och det är viktigt att låta barnen vara med i vardagen som t.ex. när man lagar mat. Så... mitt barnbarn har nu fått en spis som inte går av för hackor, så snarlik en riktig och jag bara måste visa den för er. (Ursäkta de lite suddiga bilderna, det är svårt att få fina när det är mörkt ute.) Spisen har en häll, belysning i varje platta som tänds när man vrider på vredet och också i ugnen. En liten lucka nertill till förvaring av plåt och annat, detaljer som är köpta på Ikea. Spisen är tillverkad av hennes faster, det var hon som också gjorde vår Pilasterhylla.


In the mood for a new season

Jodå... granen kastades allt ut här om dagen samtidigt som en förkylning dök på mig så jag har känt mig halvdassig de senaste dagarna och inte haft lust att blogga! Tråkigt är bara förnamnet och så typiskt när man för en gång skull hade ledigt fyra dagar i sträck!

Nyheter börjar nu synas från de olika företagen, dom är snabba att antingen maila eller posta ut för att synas. Snart är det dessutom dags för Formex då alla inköpare och företagare ska träffas och göra affärer, 19- 22 januari. Jag kommer inte att åka utan klickar mig istället runt hos alla andra bloggare som ska dit, det brukar ju rapporteras suveränt bra hos dom. Trendtemat för våren är "In the mood for a new season" och betonar vikten av det sinnliga. Vi vill känna, lyssna, se, lukta och smaka. Hemmet är vårt personliga mood board där vi samlar, arrangerar och presenterar föremål som väcker minnen och känslor. Samtidigt väcks drömmen om andra dimensioner. Intresset växer för det andliga och virtuella. Vi lyfter blicken mot det okända och det sjätte och sjunde sinnet vaknar till liv, läs mer...eget klipp och klistra

Visst får man en längtan efter förändring när julen städas ut! Visserligen har jag fått min del för ett tag i och med den nya bänken i vardagsrummet men ändå... Hur är det med dig, vad har du för inredningsplaner i vår?

Sittpall

Det turkiska ordet för sitt är otur, och ordet för pall är oturak. Det är precis vad OTURAKAST är, en sittpall... MEN med vikbara ben så man kan trava lådorna ovanpå varann. Tar minimalt med plats men med mycket förvaring som kan utökas efter behov. Ju fler lådor desto mer att förvara i och desto fler pallar att sitta på. Så perfekt när man får oväntade gäster. Den är skapad av Rianne Koens som inspirerats av den varma gästfriheten hos sina turkiska svärföräldrar. Trevlig Trettondagsafton på er... nu ska granen ut!


Vitt

Snart är alla julhelgerna förbi och jag kan inte säga annat än att jag så smått börjar få lust att plocka bort det röda redan nu men jag ska hålla mig ett tag till. Granen ska i alla fall ut i helgen, om inte tidigare. Den är torr som fnöske trots att den aldrig varit utan vatten hemma hos oss. På tal om vatten så regnar det stort här idag. Tänk om allt detta varit snö, då hade det varit mycket ljusare! Och vitare! Och just vitt dras jag till allt som oftast nu för tiden, dock ej som snö, men jag känner en längtan efter vitt, vitt, vitt. Därför kommer här ett gäng vita bilder från en bostadsrätt med ny ägare... det här är den ljusterapi vi behöver i mörkret, ljuset som vi kommer att längta och sukta efter de närmaste månaderna. Men som jag sa... snart är vi där! (Förresten... ni la väl märke till övergångarna i texten? Där fick jag till det, vá!)


Bilder från Alvhem

Några tillbakablickar

God fortsättning på det nya året! Vanligtvis ska man väl inte titta tillbaka utan hellre se framåt men ibland kan det vara både kul och bra att göra det för att upptäcka vad man faktiskt fått en del gjort under ett år. Särskilt när det är så roliga saker som inredning! Och just därför kommer här några utvalda tillbakablickar från mitt inredningsår 2011. Håll till godo...


Bild från Dragon Wallpaper

I början på året efter att suttit och ätit i mörker fick vi äntligen tag på en lampa över matbordet, Semi från Gubi och den är verkligen klockren hos oss, jag bara älskar den! Och efter jul då granen kastats ut började mina funderingar på vad jag skulle göra med den tomma hörnan i vardagsrummet och jag kom fram till att en läshörna behövde vi minsann. Och den fick vi! Nu ska jag väl erkänna så här i efterhand att så särskilt ofta sitter jag inte där och läser men det ger en mysig känsla till rummet och jag är ändå jättenöjd med den. Och så har vi dessutom en extra sittplats i rummet.


Inför våren och sommaren hade min man och jag stora planeringar på vad vi ville hinna med att göra utomhus, måla huset, lägga klinkerplattor, göra om trädgårdslandet, gräva om stenpartiet mm, mm. Men ibland blir det inte som man tänkt sig eftersom en Kinaresa kom emellan och vi tappade lite grand fokus då det kändes som att vi inte ville dra igång för stora projekt, därför flyttade vi fram allt ett år... eller två. Några småprojekt gjordes i alla fall klart som bänken, flaskorna och rabatten på framsidan! Plus allt det där vanliga som man gör i en trädgård.


På sensommaren i augusti fick båda barnen nya lägenheter och behövde förstås inredningshjälp och vill dom ha min hjälp så ställer jag gärna upp! Det har tagit sin tid och är inte helt klart än, framför allt är det gardiner som tagit tid när man inte vet vad man vill ha. Och som vanligt är det tiden som brister när man ska få ihop det mellan jobb... men Rom byggdes inte heller på en dag! Kanske det kommer upp bilder här framöver om jag får deras samtycke.

Annat nytt som flyttat in här är förstås den nya bänken som jag längtat efter länge. Den har fortfarande nyhetens behag i sig och jag ställer mig ofta och tittar... och trivs med den, jag är så nöjd. Nu ska bara TV´n upp på väggen också så jag får bänkytan fri som tanken var från början. Och då får TV´n fungera som tavla också med bildspel som rullar sakta. Smart (-TV), eller hur!2011 års adventskalendrar som flera bloggare hade var ju helt fantastiska och min tanke och önskan var att jag skulle tävla alla dagar men verkligheten stannade tyvärr vid endast några tillfällen. Så synd! Men under året hann jag i alla fall med flera och vann också vid ett par tillfällen... bl.a. det grafiska trycket nedan från Formelle Design som fått plats vid läshörnan och porslinet Teema från Iittala som används så gott som varje dag kan jag berätta.Året fick en kanonbra avslutning med mycket uppmärksamhet på Blogg.se och deras inredningssida, både som Veckans Blogg och med flera julinlägg. Det är alltid roligt med sådan uppmärksamhet och det är kul att kunna förmedla fina pyssel till er som jag hittar när jag surfar runt på Internet.

Nu blickar vi framåt mot ett nytt och roligt bloggår, eller hur! Jag känner faktiskt att inspirationen kommer smygandes så smått! Och hörrni... snart är det ju faktiskt vår!!!

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se