Tack alla söta

Att döma av antalet besökare och framför allt antalet kommentarer förstår jag att längtan efter sol, värme och semester är stor hos er alla. Och jag kan som sagt inte annat än hålla med! Att just detta inlägg fanns med på framsidan på blogg.se här om dagen gjorde ju också att ni hittade hit och jag tackar allra ödmjukast för det och att ni tagit er tid att skriva några rader. Välkomna ska ni vara alla, både ni som valt att följa min blogg och ni som tittar in emellanåt. Jag ser att jag fått flera följare på bloglovin´ vilket gör mig jätteglad och jag hoppas ni hittar något av intresse för det finns en del att botanisera bland under de drygt fem år som jag drivit denna blogg. Ni är ju en del i detta för utan läsare och kommentarer så kan man nog tappa gnistan lätt. Men inte alls nu! Nedräkningen inför semestern har så smått börjat... bara 8 arbetsdagar kvar! Trevlig helg på er!!!
 
Egen bild

På topp

Om man vill leva på topp kommer här ett tips på ett "townhouse" i Tribeca, New York... ett riktigt "Penthouse masterpiece" för den stooora plånboken!  Magnifik utsida som jag inte kan se mig mätt på... men insidan är inte dålig den heller. Fast med vissa justeringar, i mitt tycke! De 1000 kvm är fördelade på 5 våningar som är rejält höga i tak och med det följer förstås stora fönster. Flera öppna spisar finns det, "vinkällare" för 1000 flaskor, gym samt tre terasser där man kan sola och njuta av den fantastiska utsikten över New York. Men som sagt... smakar det så kostar det... $24,500,000. Kan inte ens räkna så långt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Sotheby´s

Semesterparadis

Det var längesedan jag längtade efter semestern så mycket som jag gör i år och då får jag vänta i två dryga veckor till. Vi har inte planerat någonting utan bara tänkt njuta av ledighet och ta dagen som den kommer. Och så hoppas på mer sol än vad det varit hittills förstås! Men det är inte utan att jag blev bra sugen på en utlandssemester i värmen när jag fick se dom här bilderna från Paros, i grekiska övärlden. Ett sommarhus som jag inte hade tackat nej till att vistas i en vecka eller två bland roliga detaljer och lösningar. Och så vitt som känns så där svalt när solen är varmt och regnet lyser med sin frånvaro. Vad ska du göra på din semester?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huset är ritat och designat av inredningsdesignern Alexandros Logodotis.
 

CasaMina Living

Idag tänkte jag tipsa er om en nyöppnad butik, CasaMina Living heter den! Det är fina Kristina med bloggen "Ingen vanlig dag" som blivit med webbutik. I sortimentet finns allt från saker för hemmet, kläder och smycken till ekologiska produkter som kaffe, te och choklad. Till och med en ekologisk serie för hud och hår finns det så... helt enkelt en livsstilsshop! Produktbilderna som Kristina fotograferat själv är jättefina och det är dom man möts man av när man kliver in i butiken... TIPS: gör det! Lycka till Kristina!
 
 
 
 
 
 
 

Ernst bänk

På tal om växthus så är steget inte långt till orangeri och det får mig att tänka på årets upplaga av "Sommar med Ernst" där han sätter händerna i just ett sådant! Tänk att ingen gjort om detta vackra hus tidigare... (mycket jobb och kostnad, förstås)... så det ska bli kul att se vad han gör med det och med inledningsprogrammet som var i veckan tvivlar jag inte en sekund på att det blir bra. Det gamla växthuset på baksidan ersattes av ett regelverk till en pergola som jag tyckte mycket om. Spaljén för päronträdet var jättefin. Och hängbänken men det jag fastnade för var den andra bänken som såg så lätt ut att göra, den som syns på bilden längre ner. Lekablock, trä och lite murbruk var det som behövdes så den idén, fast med viss modifikation, tar jag med mig från första programmet. Nej, nu ska jag hasta iväg! Det blir de kalasande igen... för lilla mamma ska firas på sin födelsedag. Ha en fin söndag alla!
 
Skärmdump från TV4 Play
 
 

Dagens skörd

På några dagar hinner det hända massor i växthuset! På gurkfronten i alla fall, tomaterna kommer ju senare. Vi har en planta med vanlig slangguka och två med minigurkor och dagens skörd ser ut så här... fyra av var sort. På bilden har jag lagt dom på brickan Dune från Kartell som jag köpte för några år sedan. Jag associerar till vatten och is och särskilt fint blir det att servera en hög färska räkor eller andra skaldjur på den, jag använder den mycket...
 

Midsommargott

Hoppas ni hade en fin midsommarafton! Det var så mycket dagarna innan med jobb, sjukt barnbarn och förberedelser så jag hann inte önska en fin midsommar här på bloggen så den kommer idag... Som vanligt åkte vi ut till havet och dukade upp vår midsommaraftonslunch... och vi hade verkligen tur med vädret! Eftermiddagen och kvällen var vi på vår altan och alldeles lagom till grillen kom naturligtvis regnet så vi fick duka inne istället. Det går ju det med men vad roligt det hade varit om man en endaste gång hade kunnat sitta ute just denna dag och särskilt nu när vi fått så fint på altan. Jag glömde alldeles av kameran under kvällen... utom när det kommer till tårtan, de brukar jag alltid föreviga på bild. Och det har blivit några sådana under åren. Här är årets midsommartårta med en kladdkakebotten, vit chokladmousse, passionsfruktssås och hallon. Riktigt god om jag får säga det själv! Nu får ni ha en fortsatt trevlig midsommarhelg!
 

Med pool

Nej... ingen pool på gång här men visst blir man sugen den här årstiden. Vi skulle lätt få plats med en pool i trädgården och hade barnen inte varit vuxna och utflugna för längesen hade vi kanske tänkt till om den saken men nu får det vara som det är. En pool kostar ju trots allt en slant! Ser man på de här husen kan man i alla fall tänka sig att det inte är några problem med just den biten och poolen höjer säkert priset med nån procent när det väl gäller. Se och njut, vilken är din favorit? Och förresten... klicka på bilderna om du är spekulant på hela paketet, de är alla till salu via Skeppsholmen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ah men så snyggt, va!

Jag är allt bra glad i gråa toner och blir smått lycklig när jag ser inredning som denna. Vitt och grått är så vansinningt snyggt ihop och så kan man smyga in lite trä och någon annan färg bara lite så där om man vill. Mums, säger jag! Kolla in bokhyllan med alla tidskrifter... eller är det gamla hederliga LP-skivor?! Riktigt snyggt gjort! Den grå väggen skapar lite dramatik i det för övrigt enkla sovrummet och tavelväggen i köket är något att vila ögonen på. Jag tycker om stilkrocken med det moderna köket och stuckaturerna som man ser i resten av våningen, nytt och gammalt går utmärkt ihop! Missa inte heller hyllan/ barskåpet som är gjort i en dörröppning i vardagsrummet, dubbel effekt dessutom med speglar som bakgrund. Den här bostaden är såld och ska nu inredas av nya ägare, visst hade det varit kul att se vad dom gör med den!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Stadshem

Monumental Guide...

Jag upptäckte precis hos Artilleriet att David Ehrenstråhle gjort en ny New York-guide... Monumental Guide to Manhattan. Jag har vetat att en ny var på gång men inte när den skulle komma så det blev en trevlig överraskning eftersom jag fortfarande tycker så mycket om den första versionen. Den här nya guiden är på New Yorks monumentala byggnader, de vackraste och mest typiska siluetterna i världens stad! Perfekt önskepresent till min födelsedag i augusti, alltid bra att vara ute i god tid med föslag på presenter, eller hur! Den skulle passa bra ihop med den andra guiden och jag har en passande vägg mitt emot. Ja tack, en sådan tar jag gärna emot!
 
 Bild: Artilleriet

Penthousesviten Avalon Hotel

Att få "checka in" i PenthousesvitenAvalon Hotel i Göteborg, det är nog en "once in a lifetime"-händelse, kan inte tänka mig att det kommer hända igen!! Jag har varit på hotellet tidigare då Formforum, det som numera heter Bloggforum ägde rum där första gången men längst upp på takterassen var jag aldrig då. Igår kväll hade vi en trevlig After work där med chokladprovning och sedan bad i poolen för dom som ville. Jag tycker det var kul att få se sviten inifrån, 85 kvm fördelat på vardagsrum ihop med ett litet kök, sovrum, stort badrum med vacker mosaik på väggarna och både dusch och badkar, bastu och så den stora terassen med poolen som sticker utanför hustaket med fri sikt ner mot gatan. Häftigt minst sagt! Jag ångrar verkligen att jag inte tog med finkameran men några bilder med iPhonen tog jag i alla fall ute på terassen om ni vill se.
 
Bakom O:et. Avenyn rakt fram, det vita huset i mitten är Stora teatern.
 
 
Poolen med utsikt mot Kungsportsplatsen och Kopparmärra. Och nedåt också, förstås!
 
Även Göteborg har sina takåsar.
 
 
En del av terassen med utsikt åt tre väderstreck, poolen i förgrunden! Stora utomhuslampor, massor av regissörstolar, soffgrupp, solstolar och matbord.
 
 
Tårta, praliner och jordgubbar, allt i chokladens tecken! Sämre kan man ha det!

Nu är färgen slut...

För några år sedan hade jag dille på att göra fågelbad av rabarberblad. Jag tror det var många med mig som gjorde sådana för man såg dom överallt på bloggar. Jag har gett bort flera men faktiskt använt de flesta, som fågelbad då förstås men också att sätta under stuprören så vattnet har någonstans att landa. Jag hade lite krukfärg över i burken från mina tidigare turer med penseln så jag tog helt enkelt och målade ett av faten och med detta strålande resultat känns det som nytt och lite annorlunda. Och visst blev det lite fräckare också!
 

Slingerislang på altan

Så här blev det med Garden Glory på altan!  Jag valde den vita och är jättenöjd med den! Det var lite strul innan jag fick rätt slang och fästen men allt ordnade sig till slut och jag är som sagt superdupernöjd! Så stort tack till dig, Linda! Är man inte lite lustig så säg... för med facit i hand kunde jag faktiskt valt den svarta också eftersom jag har svarta detaljer på altan fast då hade den i och för sig synts mycket mer och det var ju just det jag inte ville. Men det hade allt varit lite fräckt! Ser ni tunnan bredvid, den målade jag också med svart krukfärg från Löddeköpinge Plantskola. I den har jag planterat en jätteverbena som var riktigt mini när den var ny men har vuxit som bara den sedan den fick mer utrymme. Och stenen bredvid är också svartmålad, den ligger bra där och skymmer silen som sitter på stupröret! Åhhh... om ni bara visste vad jag trivs på altan. Håll tummarna för en kanonsommar!
 
 

Lite ljus i mörkret

Lite extra mysighet när man sitter ute på altan eller trädgård tillför lyktor av olika slag... på bordet, hängande på väggen eller på golvet. Jag älskar lyktor och tycker det är som med kuddar... man kan aldrig få för många av dom. Menu har fina lyktor och den senaste i raden, oljelyktan Fire Buket tycker jag är ett strålande exempel på det! Designen är framtagen av Norm-arkitekterna Jonas Bjerre-Poulsen och Kasper Rønn och finns i några olika varianter, de på bilden... som man också kan använda som kruka... samt en fackla. Verkligen fin-fina!
 

Och så fick de varann...

Jag har haft TV´n på i bakgrunden och lyssnat och sprungit och kollat. Det är ju ändå kul att se bröllopet men skillnad var det när kronprinsessan Viktoria gifte sig. Då bänkade vi oss hela familjen framför TV´n och följde sändningen, vi hade tre-rätters och det kändes lite extra festligt. Det här bröllopet kändes inte alls på samma sätt som den gången då man också fick vara med under middagen och en bit in på festen, det är ju så kul att se alla blomsteruppsättningar och dukningen också. Och där sparas det minsann inte på krutet så den här lyxiga budgetvarianten är nog inget för slott utan enkom för koja! Hur som helst... grattis till brudparet och må de leva lyckliga i alla sina år!
 
Bild: Bröllopsguiden

Önskar er en fin Nationaldag!

Bloggen fick bli åsidosatt denna vecka då det varit så mycket annat som tagit min tid. Med dop på söndag och födelsedagskalas idag så har tiden fått gå till att hitta presenter och kläder. Dopet kom med kort varsel så det blev lite stress där men nu är det mesta fixat och jag tittar in lite hastigt för att önska er en fin Nationaldag! På muren blommar jättedaggkåpa och nepeta (kattmynta) för fullt, vem kunde tro det efter den kalla vinter. Jag är jätteglad för det! Och svenska färger är det dessutom en dag som denna! Allt gott till er...
 

Efterlysning

Ännu en helg med finaste väder! Lördagen ska vi ju inte tala om så underbart, då fick jag verkligen mitt altanhäng som jag längtat efter! Ja, ni ser ju en skymt av fötterna i soffan! Nu vill jag bara ha mer, mer, mer! Idag var det svalare men det passade i och för sig bra eftersom jag gått med näsan mot marken och rensat ogräs. Det måste ju göras och jag har faktiskt inte så mycket emot det om jag får välja mina ställen att rensa. Och så kan man gå i egna tankar! Då är det lätt att glömma av tiden... och med denna övergång så vill jag göra en efterlysning och hoppas ni kan hjälpa mig. Jag söker nämligen efter en klocka man kan ha ute på husväggen så man lätt ser vad tiden är. Jag har nämligen aldrig klocka på armen så en på väggen skulle vara superbra. Den måste ju tåla fukt framför allt och vara ganska stor. Vet ni någon som fungerar utomhus så tipsa mig. Håller tummarna...
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se