Även inne

Visst är den nästan lika fin utblommad inne som blommande ute... Allium.


Sommarprojekt

Vi har några projekt på gång som vi ska försöka genomföra denna sommarsemester, som bl.a. måla framsidan på huset och lägga ny papp på trädgårdsskjulet. Men ett som jag ser fram emot mycket mer är att lägga skiffer vid entrén till våran lillastuga. Skiffret har vi sparat sedan huset byggdes om och det blir väl ett fasligt pusslande men jag tror att det skulle passa bra där och att slutresultatet kan bli riktigt fint. Sedan har jag några egna funderingar på att göra bänkar till trädgården, också av skiffer fast i stora rektangulära skivor... och sparade. Dom skulle passa bra som sits så nu ska jag bara fundera på vad man kan använda som ben. Det går kanske att gjuta något i betong, jag får se vad jag kommer fram till. Naturligtvis får man ju inte glömma av att njuta av ledigheten också men det brukar jag inte ha problem med, det är bara så kul när man får många fria dagar ihop att göra sådant som är kul, så man får passa på.

Skifferhögen! Ingen snygg-snygg bild men kommer att bli...

3dwalldecor

Det trillar in mail i brevlådan från företag som vill att man ska skriva om deras produkter och det gör jag när jag gillar det jag ser... och den här idén gillar jag! Det är plattor formgjutna i bambu som man limmar på väggen precis som en tapet men kan också gå att sätta upp med stark dubbelhäftande tejp. Plattorna finns i fyra varianter och är 46x46 cm stora och 2 cm djupa. De säljs i paket om ca 2,1 kvm och kostar 1050 kr. Hemsida och butik är under uppbyggnad men via den går det att ta kontakt om man vill handla redan nu eller se på fler bilder. Det här var väl ett snyggt sätt att få mer liv på en enfärgad vägg, eller hur!


Svalt paradis

Som ni märker så har det inte varit någon ordning på bloggandet här senaste tiden. Jag önskar verkligen att det fanns fler timmar på dygnet så man hann med allt man ville och det fina vädret gör dessutom att man inte vill sitta inne framför datorn. Idag tog jag mig i alla fall en liten stund mellan rabattröjande och jordgubbsplock och hittade då de här fina bilderna. Visst är det något visst med stenväggar, i alla fall i den här gråvita nyansen. Det bryter av så snyggt mot det mörka träet i golv och tak och det känns så där härligt svalt just på denna varma plats. Det här paradiset ligger i Karibien på St. Barthelemy, en plats dit jag skulle kunna längta till. Visste ni att just den här ön varit i svensk koloni mellan 1784 och 1878 då fransmännen i utbyte mot ön fick handelsrättigheter i Göteborg och att huvudstaden heter Gustavia efter Gustav III. Det ni! Bilder....
Barnes Coy Architects via Contemporist
Foto: Robert Moore Brown

Rabatten... (den f.d. röriga)

Som jag nämnde igår höll vi på för fullt i trädgården och röjde och... jodå, lite träningvärk har jag allt! Som ni kanske kommer ihåg har vi ett stenparti på baksidan (första bilden) som behöver en riktig genomgång och det fick den även om vi är inte färdiga än utan får fortsätta under veckan. En del växter har ju sådan växtkraft att de tar över totalt och då måste man dela och flytta plus att det var så mycket ogräs också som behövdes rensas bort, vi höll inte efter det förra året. Så hann vi göra klart rabatten vid entrén också med den stora stenen... som inte alls ser så stor ut på bilden. Jag hade lätt kunnat tänka mig en dubbel i storlek men då får man beställa hemkörning och det kändes så onödigt. Ja, så här blev det i alla fall och vi har använt bara "gamla" växter, inga nyköpta alls förutom trädet. Det blev ett Malus toringo Tina, precis det som jag ville ha! (När jag tittar på bilderna är inte alls känslan densamma som när jag står på plats... förstår inte hur en del fotar så snyggt!)
Det var ju så här det såg ut innan...Och så några fler bilder.


Härlig midsommarhelg!

Nu är jag tillbaka efter flera dagars firande med både födelsedag och midsommar! Mamma var fruktansvärt nöjd med allt... maten, dukning, presenter och alla gäster som kom. Det känns nog lite extra i ett "gammalt" hjärta att vi var så många som uppvaktade. På torsdags kväll efter kalaset var det bara att försöka sova några timmar innan det var dags att jobba igen, på jobbet alltså. Där slutade jag klockan ett och blev hämtad av min man och vännerna och vi åkte som vi alltid gör ut till havet och dukade upp sill, potatis och "den lille" på en klippa och där satt vi och njöt några timmar. Total avslappning var det och det var precis vad jag behövde! Som brukligt avslutades midsommarafton sedan med grill hemma hos oss på kvällen. Jag trodde jag skulle vara tröttare men det var bara skönt att få ta tag i trädgården idag så vi var ute i hela sju timmar och jobbade. Klart jag känner mig mör i kroppen nu och jag får säkert lite träningsvärk imorgon men det tyder ju bara på att jag använt delar av kroppen som inte används så ofta. Rabatten jag visade här om dagen är nu omgjord och jag ska visa bilder på hur det blev. Så länge bjuder jag på lite buffémat... mitt i bland all in-och utredning.


Midsommar och uteplats

Igår gjordes buffémat för ett helt kompani och tårtor och kladdkakor till lika många för idag firar vi min lilla mamma som fyller år... endast 85 och pigg som bara den! Så därför blir detta mitt sista inlägg innan midsommarhelgen. Hoppas ni får en skön helg, vädret ska tydligen bli som en vanlig midsommar...  regn och lite kallare men kanske lite sol också! Men det blir ju som det blir och det finns ju paraply och trevligt sällskap också men det går kanske inte att sitta ute. Visst skulle det annars var käckt med en sådan uteplats som på bilden, nedsänkt och skyddad för vind! Det ser väl mysigt ut! Och huset som följer med är inte dåligt, det heller... och det har vi redan tittar närmare på här! Skön midsommar till er...


Frank igen

När mäklarfirman Fantastic Frank gjorde entré på marknaden gjorde det med buller och bång! Hur många var vi inte som bloggade om det, för de väckte verkligen uppmärksamhet med sin annorlunda styling. Emellanåt brukar jag titta in för att se vad de hittar på för nytt, för någon gång måste väl fantasin tryta... eller? Den här gången hittade jag de här bilderna på ett townhouse på Östermalm i Stockholm som stylats med utgångspunkt från brittiska deckare och polisfilmer som inspiration. All rekvisita hittar de i lägenheten... som den kritstreckade gubben i sängen, den gjordes med lyxiga designslipsar som de hittade i garderoben, kniven i badrummet fanns i kökslådan och pengarna i madrassen kommer från sällskapsspelen i hyllan. Undrar om den som löser mordgåtan också får köpa lägenheten, vad tror ni? Komiskt och spännande på samma gång... vad hittar de på härnäst tro!

Bilder och info från Fantastic Frank och bloggen.

Rörigt i rabatten...

... vill man väl inte ha! Och så blev det visst trädgårdsbilder tidigare än jag trodde, jag har så många trädgårdstankar i huvudet denna årstiden. I lördags var vi och köpte en stor sten, den största storlek som gick in i bilen. Eller den största som min man kunde få ur bilen, rättare sagt... för det var inte det lättaste! Men med lite finurlighet och mycket styrka så gick det. Stenen ska jag lägga här på framsidan vid de yviga växterna (mitt i bild) som för övrigt ska flyttas... och så ska jag plantera växter runt om samt ett träd av mindre storlek där ljuset står nu. Funderar på Malus toringo Tina som är en prydnadsapel med vackra vita blommor på våren. Så det här är en före-bild och som ni ser så har vi inte särskilt ordning där vilket det nu ska bli ändring på! Efter-bilden kommer när det är klart!


Kreativa idéer

Hurra för all den rikedom en del och faktiskt väldigt många besitter i form av fantasi och kreativa idéer! Det finns inga gränser för vad man kan göra och har man den minsta lilla pysselnerv i sig så kan man åstadkomma så här fina saker av möbler och annat från Ikea stora sortiment! Bilder och idéer via Ikea Hackers!

MASKROS TAKLAMPA
HENRIKSDAL STOL
MELODI TAKLAMPA
Här har varit tyst ett par dagar eftersom jag har haft annat för mig som jag behövde prioritera före bloggen. Under veckan som kommer blir det också sporadisk bloggning eftersom jag har en mamma som fyller hela 85 år och ska firas med buffé och tårta och där ska jag bistå med hjälp. Men visst har du mig med på bloglovin så du vet när jag uppdaterar... eller? Annars kan du klicka på knappen under min bild eller under detta inlägg, där får du vidare instruktioner. Tack för det! Och så önskar jag dig en finfin helg!

Relax ute

Tack alla rara för fina kommentarer om trädgården. Ja, vi sliter och jobbar i trädgården heeela tiden! Nej, skämt å sido... faktiskt inte! Min man är väl den som håller på mest, det är han som klipper gräset, häcken och gräver när det ska grävas! Så kommer jag ut och pekar ibland... :) Vad det gäller ogräs så tror jag det är lättare med en uppvuxen trädgård där ogräset lite grand gett upp för det är ju det det handlar om... att utarma ogräset. Rensa, plocka och rensa igen! Där någonstans på vägen brukar man ju tröttna! Nå väl... arbetet fortsätter i trädgården och det fanns önskemål om att jag visar fler bilder framöver... och det gör jag ju gärna, så klart! Nästa får väl bli då vi fått ordning på stenpartiet då, om jag inte sticker emellan med några blommor som blommar osedvanligt vackert! Tredje gången gillt brukar man ju säga så därför får det bli trädgårdsbilder igen fast denna gång på relaxavdelningen!Alla bilder ovan från House & HomeDN

"Inredningen" ute

Likväl som att visa inredningsbilder inne kan man väl visa "inredningen" man har ute. Så därför kommer här några överblicksbilder på min trädgård! Det här är trädgården på framsidan, gammal och uppvuxen och i ständig förändring för att komma lite närmare nutid än dåtid. Det får helt enkelt växa fram för att skoja till det lite! Baksidan har jag visat tidigare (första bilden) där vi har ett stenparti som man kan se skymta här och ganska många buskar. För tillfället är stenpartiet helt övervuxet med ogräs, i synnerhet av kirskål då som tar över helt om det får fria händer. Vi får väl se när vi fått ordning på det, då kanske jag visar bilder på det med om ni vill! Spaljéerna på de två första bilderna har vi gjort själva!


Bara blåa nyanser

I år har jag haft svårt att bestämma mig för vilka blommor jag ska ha på altanen. Så var vi igår på en plantskola i Kullavik, strax utanför Göteborg och handlade, hittade tyvärr inte allt vi ville ha men lite i alla fall. Det var då jag bestämde mig för att ha bara blåa blommor på altan! I trädgården för övrigt finns det så många färger så det räcker och blir över. Ja, det blir bra det här! Uppifrån och ner... stäppsalvia, campanula (tillhörande blåklockesläkten), hängpetunia, Million bells (petuniasort mini), snöflinga och fjärilslavendel.Egen bild

Lagerfeld + Orrefors = sant!

Karl Lagerfeld har ett spännande samarbete med Orrefors som nu visar sig ge frukt i form av lika spännande glas. Jättefina i mitt tycke, raka och strikta precis som jag gillar! Glasen finns i olika storlekar och i tre färger... klarglas, mjölkvitt samt dramatiskt svart, precis som herr Lagerfeld själv på bilden nedan. Underlägg finns till, också i glas men jag kan tycka det känns lite obalanserat till några av dom, däremot tycker jag de passar perfekt till vattenglaset. Praktiskt i alla fall för att slippa söl på duken. Förutom glas har han dessutom formgivit en serie med vaser och skål som vilar på fyra kristallglober på genomskinliga plattformar. Glasen kommer att visas på NK glas, porslin och kök från 10 juni och två veckor framåt och säljs sedan exklusivt på NK från 1 september. Och priset, jag det får vi väl se då... om vi vågar!
Många strängar har denne man på sin lyra! Han har samarbetat med Coca-Cola tidigare och nu har han gjort det igen! Här har vi först den romantiska Bernadette, sedan den fashionabla Eleanor och till sist den rockchica Irene! Är man nu en riktig fan av Lagerfeld så intar man naturligtvis sin cola light i ett Orreforsglas... undrar om monsieur gör det själv!? Tyvärr verkar det inte som att flaskan kommer att säljas i Sverige, däremot i Paris och förmodligen i Danmark för den som ska dit... så håll ögonen öppna!

"Coca-cola light Edition Collection by Karl Lagerfeld" kommer att vara

den självklara accessoaren för alla modemedvetna kvinnor.
Ny design på dörrar

Daloc kanske ni hört talas om, det är Skandinaviens främsta tillverkare av säkra dörrar. Deras dörrar uppfyller de krav som ställs av myndigheter... som att göra det svårare för tjuvar att ta sig in men även skydda mot brand och giftiga brandgaser. Dörrarna används bl.a. till lägenheterna i Turning Torso, Malmö. I Dalocs senaste kollektion Classified Design by Daloc har de tagit hjälp av formgivarna Monika Förster, Thomas Sandell samt danska duon Salto & Sigsgaard som fått formge några spännande dörrar. I dörren "Move" har Monika Förster fångat och förevigat böljande rörelser som skapar oväntade, tredimensionella element. Thomas Sandell har haft kartbilder som inspiration när han skapade dörrfamiljen "Block", som för övrigt går att skräddarsy med dörrar som t.ex. har kartor efter sina egna kvarter. Sist men inte minst har Salto & Sigsgaard lagt in ljuskällor i sina dörrar "Light". Belysningen känner av kroppsvärme och tänds när du närmar dig. Samtidigt markerar ljuset dörren och gör den mer synlig. Tre helt olika dörrar men med ett gemensamt... snygga!Trevlig dag och helg!

Nordik i konkurs

Idag fick jag reda på att möbel- och inredningskedjan Nordik försatts i konkurs bara fem år efter starten i Linköping och det pga av dålig sälj- och lönsamhetsutveckling. Visst är det tråkigt eftersom de har mycket fina och prisvärda möbler och detaljer och dessutom kändes lite nya mot alla andra kedjor som finns i överflöd och överallt. I fredags startade de visst en jätterea med upp till 75 % på vissa varor och halva priset på alla inredningsdetaljer och acessoarer men eftersom jag fick veta det idag så bestämde jag mig för att åka dit och ta en titt. Naturligtvis kom jag hem med några fynd, bla. ett par silvriga ljusstakar i form av grenar, en vit pläd och en vas, även den i vitt. Kanske kan jag visa er någon dag när jag har fotat! Så blir man alltid efterklok och naturligtvis ångrar jag att jag inte köpte på mig ljus som fanns i massor av varianter, ett kuddfodral och lite annat smått och gott, sådana där bra-att-ha-saker. Men känner jag mig själv rätt så blir det nog en tur till helgen igen. Bilden är hämtad från det här inlägget!
Om ni undrar varför jag är så dålig på att kommentera nu för tiden beror det på att jag kortat ner mina stunder framför datorn på grund av ryggen... diskbråck! Att stå och gå är inga problem, däremot om jag sitter för länge. Då får jag också gå i sittande ställning ett bra tag efteråt innan ryggen är i upprätt läge igen... ser ju inte klokt ut och gör ont, men men... det kommer och går! I´ll be back!

Inne... fast ute!

Man kan ju tycka att man aldrig blir nöjd... och lite så är det nog! Jag har alltid önskat mig en altan med tak över, alltså en mer inbyggd altan. Som vi bor nu så har vi en stor markis över en del av altanen, den är 7 x 4 meter... markisen alltså! Det fungerar ju bra men det är ett himla plockande ut och in med dynor och kuddar i detta väderosäkra land så oftast tar vi fram varsin dyna när det är bara vi två som sitter där. En annan sak är att det hade varit så fint att kunna hänga lampor eller lyktor i taket också och det går ju inte med en markis... om man inte vill plocka med det också, vill säga! Se bara här så mysigt det ser ut, här skulle jag lätt kunna välja ut godbitarna och göra ett eget paradis! Om jag bara hade ett tak...


The Home på FB


Elle Interiör via Studio KarinArchitectural Digest


s.o.


s.o.

Mittiveckan-inspiration

Här kommer lite svalkande inspiration så här mitt i veckan. Svalkande på så sätt att man lätt tänker vinter när man ser så vita bilder! Fast det vill vi ju inte ha... nej, nej, nej! Hur som... inspirerande vit inredning som jag bara älskar men med en varm ton. Sa jag svalkande...? Hm...


Bilder från Schöner Wohnen

Soffan i trädgården

Hoppas ni haft en fin Nationaldag! Vi brukar inte alls fira utan vi har istället tillbringat dagen i trädgården med planteringar, barn och barnbarn. Och så har vi grillat... men hör och häpna, vi var tvungna att sitta inne och äta för det blåste upp till full storm ute! Visst är det skönt med lite fläktande vindar när solen ligger på men inte riktigt så mycket, tack! Här om dagen målade jag klart soffan och nu har den kommit på plats så jag tänkte visa er! Den är målad med hammarlack i silver och så svart lasyr på sitsen. Jag vet att många tycker att man inte ska ändra på originalfärger osv. på gamla möbler men så här passar den mig bättre än som grön som är originalfärg eller vit som den här var från början så jag är nöjd! Kul att höra vad ni tycker?
Lösningar

Har ni det skönt i solen? Jag njuter i fulla drag! Har precis tagit en runda i trädgården och tittat på vad som behöver göras... men det får vänta för nu ska vi på kalas! Här kommer några kul, snygga och annorlunda lösning på sittplatser, trappa, väggar och hyllor.FreshomeHomeditSköna HemHouse & HomeLaila Bagges husbyggarblogg

Frysta krukor

Så gott som alla våra utekrukor har fryst sönder denna vinter trots att de skulle vara frosttåliga. Kanske det är så att de bara tål någon grad frost då och då och inte att stå ute hela vintern så felet får väl läggas på oss i så fall. Nu måste jag leta nya och är inne på krukor som är mer åt det vita hållet... även om jag trivts bra med de gråa som ni ser på bilden från förra året. Men jag har en plan vad det gäller färgsättning på altan och krukorna står först i inköpsledet! De ska finnas i flera höjder, vara raka och strikta i sin form samt inte för dyra! Så tips tages tacksamt emot om ni sprungit på några som stämmer in på min beskrivning! Nej, nu ska jag ut och måla färdigt de sista bräderna till bänken!Schmetterling

Ett sådant fantastiskt väder som äntligen kommit, helt otroligt! Och så lagom till denna helgen när många är lediga flera dagar. Själv har jag jobbat idag men är nu ledig fyra dagar och det ska bli så skönt! Jag har fortfarande en envis förkylning som inte vill ge med sig men ni vet ju hur det är... man jobbar ändå, passar barnbarn och allt annat och tillåter sig inte att vila men nu så, nu ska jag bara ta det lugnt och njuta i sommarvärmen! Och på tal om sommar och allt som hör till... den här lampan tycker jag är så söt! Surret av nattfjärilar kring en lampa kvällstid är lite läskigt eftersom just den fjärilen inte är en favorit men de här sötnosarna får gärna surra på! Ljuspoeten Ingo Maurer står bakom designen och om ni kommer ihåg så är det han som även gjort den här lampan. Ingo Maurer är från Tyskland och på tyska heter fjäril "schmetterling" och därför har lampan fått det namnet också! Önskar en en skön helg i sommarvärmen. Min man kommer hem från Kina imorgon, där har de haft 25-30 grader... fast det har vi ju också nu! :)Tankeruta

En spaljé av en helt vanlig armeringsmatta är snyggt att ha i trädgården, den har ju redan en skön patina av rost! Jag är inne på att göra en spaljé till vår vindruvsranka som behöver ett rejält stöd att växa i och då såg jag de här tankerutorna med ord eller fina mönster, det hade varit fint med ett par sådana i den. Dom är designade av Kristina Lindbohm och säljs genom det egna företaget Trådspira. Snygg-snygga, dom med!Örtskyltar

Under lite slösurfande runt efter trädgårdsdetaljer så trillade jag på de här fina skyltarna till örtträdgården från Former.nu. Visst ser ni att dom är i betong... yeah! Nio olika finns... timjan, oregano, basilika, persilja, dill, gräslök, lavendel och rosmarin och dom kostar 110 kr/styck. Skylten är 70 cm hög och varierar i längd efter antal bokstäver. Snygg-snygg, skulle jag säga!Varianten var också fin!


Tänk om...

... den som har hand om inköp var så modig att våga sig på sådana här lampor som på första bilden för att lysa upp vår utemiljö. Visst skulle det bli lite roligare att vistas ute på gator och torg då! Nu är det bara kossorna som får vara glada! Bilderna kommer från ett företag som heter Bysteel som gör fantastiska miljöbilder med sina produkter, helt annorlunda och inte likt allt annat man ser. Här kommer ett gäng bilder men glöm nu inte att titta på alla snygga produkter också för det är ju faktiskt dom det handlar om. Hela sortimentet finns på hemsidan.RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se