Till salu- tvåvåningsvåning

Den här lägenheten hittade jag via någon blogg... och någon blogg igen, kommer inte ihåg hur riktigt. Men den föll mig i smaken då den är fint inredd förstås men också för att den är i två plan. Det är inte så ofta en lägenhet på 63 kvm är det. Dessutom har man gjort en del lösningar som jag föll för som den dolda tv´n som åker upp per automatik, förvaringen under trappan och den platsbyggda hyllan i vardagsrummet. Badrummet är vackert inrett med carraramarmor och på väggarna sitter Josef Franktapeter och också från Mulberry. Nu är jag ingen tapetälskare men jag måste ändå medge, vilken värme det ger åt ett rum. Kolla den rutiga i trappen framför allt! Missa inte heller det vackra taket som kallas för kassettak! Fler bilder här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Entrance Fastighetsmäkleri

Längtan

Visst längtar man efter värmen nu! Några dagar har vi fått nosa lite på den och så var det här om dagen, helt ljuvligt några timmar vid lunch. Och bara det blir varmare så ska vi ta tag i och göra klart altanen med att skruva golvet och fylla i staketet som vi inte hann med i höstas. Vi testar hur breda ribborna och mellanrummen ska vara och än har vi inte hittat rätt så vi testar vidare. Tur att jag har en tålmodig man! Och när det är klart och färdigsnickrat ska allt målas också! Det längtar jag också efter, att få allt klart!
 
 

Till salu - Lidingö

Det är alltid kul att kika på snyggt inredda hus och de här bilderna är från ett hus som är till salu! Huset är nyrenoverat och ligger på Lidingö med en fantastisk utsikt över vattnet. Det är 390 kvm fördelat på 10 rum och kök och är helt omförvandlat från en trist mexitegelvilla till rena rama lyxboendet. Inte minst av prissumman av döma... 22,5 miljoner! Men då ingår också en stor pool, ett utomhusbubbelkar, vinkällare för 600 flaskor och en egen biosalong med åtta platser. Och som sagt, den fantastiska utsikten! Vem bor här då? Scrolla ner...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps. Säljare är Pierre Leander, Lena Ph´s pojkvän! Fler bilder hos mäklaren Team Ski.
 
 
 
 

Olle Eksell och Ikea

Olle Eksell förknippar väl mest med ögonen på kakaoburken som han ritade 1956 för Mazetti. Men han har gjort så mycket mer än det! Han har skapat hundratals bokomslag, affischer och tygmönster samt skrivit flera böcker om design. Nu har Ikea fått lov att ta fram kollektionen Önskedröm med flera av hans charmiga illustrationer på sådana inredningsdetaljer som många använder varje dag. I huvudsak är det tre motiv på allt från konstkort, affischer, brickor och muggar till mattor och sängkläder. Säljstart 10 april.
 
 
 
 
 
 
 

Lätt som en fjäder och DIY

Nu när vi går mot påsk passar det bra med ett fjäderfyllt inlägg! Fast sådana här lampor har man ju framme hela året om! Eos från Vita har ju blivit rätt populär har jag sett men det finns fler av den sorten och till och med så pass att den pysslige kan göra sin egen lampa av ett antal fjädrar, se längst ner! Här har vi då först Eos som finns i flera storlekar. Snygg som bara den!
 
 
 
Bilden här under, överst till vänster Fiela Chandelier Light av Haldane Martin. Under den... lampan Pokkari från Nosigner, design Eisuke Tachikawa. Och till höger Icarus från Men At Work, design Tord Boontje.
 
 
 
Och sist men inte minst hittade jag det här DIY-projektet hos A Beautiful Mess som gjort den här fjäderlampan av en rislampa, fjäderband och limpistol. Visst är den lika fin! Beskrivningen hittar du här! Fast jag tvivlar på att det blir billigare då fjäderband är rätt så dyra. Och lycka till om du ger dig på att göra en!
 

Hur tänkte de här då...

Det finns väl knappt någon ände på fantasin när det kommer till att hitta på nya modeller på hus. Arkitekterna är fantastiska på att få till det! Eller inte! För ibland undrar man hur dom tänker när de sitter där vid sitt ritbord och skapar. Är det efter kundens önskemål? Ska de överträffa sig själva? Eller bara testa om det helt enkelt går att bygga si eller så? Idérikedomen är stor och jag gillar det. Fräcka, vackra, konstiga hus... fast jag är nog mer traditionell än så att bo i ett sådant annorlunda hus. Vad tycker ni om de här? Och... vill du ser mer av varje hus, klicka bara på bilden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

iF Design Award till Embrace

Kinnarps stol Embrace, designad av Stefan Brodbeck, har tilldelats iF Design Award 2015. En jury bestående av 53 experter från 20 olika länder har valt ut de främsta produkterna över hela världen som sedan belönas. Det här har de gjort sedan 1953 i en rad kategorier till produkter som designmässigt utmärkt sig. Stefan Broberg är industridesigner med egen studio "Brodbeck Design" och arbetar med allt från kontorsmöbler till olika typer av industridesign. Han har fått många internationella utmärkelser, bland annat sex tidigare från iF Design Award och denna sjunde gång var det formspråket i stolen som juryn föll för. Grattis till Stefan Brodberg och Kinnarps!
 
 
 
 
 
 
Här kan du läsa om vem som vann förra året!

Så mycket fint

Jag såg ett sidobord på Mio som jag ville kolla in så igår blev det en tur dit. Jättefint bord som jag säkert ska köpa, rullbordet till höger, men tyvärr var kön löjligt lång innan man fick hjälp och vi var mellan två tider så det får helt enkelt bli en annan dag. Jag hann i alla fall med en titt och noterade hur mycket fint de fått in sedan förra gången och jag kunde inte låta bli att göra ett kollage som påminnelse till mig och inspiration och tittgodis till dig. Under bilden finns länkar till allt på bilden, kolla särskilt in soffbordet med den marmormålade glasskivan. Åh, så snyggt! Men soffbord har jag ju redan! Håll tillgodo!
 
 
Kuddar Farah och Menara, lampa Random, knoppar Points, rullbord Gina, soffbord Bellissa, kruka Maya, påslakan Nova, korg Samsara, småskålar Cielo, vas Drops och matta Foggia.

Nytt för bordet

För något år sedan köpte vi en ny vardagsmatservis till köket, Swedish Grace i vitt. Sedan tidigare har vi matservisen Vikingar till fint, också från Rörstrand. Tyvärr fanns den inte på marknaden särskilt många år så jag är glad att vi hann köpa alla delar i alla fall. Synd på så snygg servis, en glimt av mattallriken finns här! Jag tycker det är så fint med tallrikar med reliefmönster och de tar inte så mycket fokus från maten utan ramar mer in. För man äter lika mycket med ögat! Tre fina serviser med relief har kommit de senaste månaderna och alla är ju så fina! Förstås! Men som ni förstår så behövs det ingen mer servis i detta hus. Synd...
 
Nyast är fina servisen Harmony som Cervera tagit fram, den ingår i egna varumärket Table Top Stories. Servisens utformning präglas av gedigen hantverkskänsla och personlig karaktär, de tillverkas i Portugal och tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Delar som finns är mattallrik 99 kr, assiett och skål 79 kr samt även ett uppläggningsfat och en serveringsskål. Finns i färgerna blå, ljusblå och vit.
 
 
 
 
Signe Persson Melin har för Rörstrand formgivit teservisen SPM, vilket står för hennes namn och studio. Dekoren består av ett linnefärgat reliefmönster på vackert fältspatporslin i en varm grå ton. Signe Persson Melin är en av Sveriges främsta keramiker och Sveriges första professor i keramik och glas, läs mer här. Det är fantastiskt att fortfarande vara verksam vid 90 års ålder! Tekannan som ha ett fint löv på locket kostar 1199 kr och de övriga delarna 199 kr.
 
 
 
 
 
Bubblor har ju varit poppis ett tag och Mateus med sitt fantastiska porslin har nu hängt på den trenden. Den nya serien heter Bubbles och är riktigt läcker om du frågar mig, med sina stora rejäla bubblor runt kanten. Delarna finns i flera färger och som ett prisexempel kostar muggen 230 kr och det stora fatet som är 42 cm, 830 kr.
 

Tänkbara mattor

Alltid är det något man vill ha! Fast jag föredrar att säga... behöver! Och nu tycker jag vi "behöver" en ny matta här hemma i ena hallen, mot altan. Den vi har nu har hängt med länge och börjar bli sliten och jag har börjat titta runt lite om jag hittar något som jag blir sugen på, svartvit ska den vara och i max storlek 140x200. Här har jag samlat några som är intressanta och den jag precis fallit för är den från Ferm Living men jag hinner nog ändra mig några gånger innan jag bestämt mig!
 
 
1. Kelim Rug från Ferm Living, 2. Tanger från Classic Collection, 3. Nicole från Ellos, 4. Arrows från från Classic Collection
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se