Matta

Så svårt att slita sig från bloggen! Den har ju ändå varit med mig i snart sex år så det får vara värt lite väntan när bilderna laddas upp och sparas. Jag har inte fått någon ordning på datorn än och jag har ingen aning om vad felet är men det löser väl sig... kanske! Jag får väl hanka mig fram ett tag eller hoppas på att ett under händer. Kommer ni ihåg den här mattan? Jag kunde inte motstå att ta hem den på prov... som visade sig passa som en smäck så där får den ligga! Imorgon blir det Thörnströms kök för oss med familjen, spännande! Jag får väl återkomma med en rapport! Trevlig helg på er!
 
 

Strul... igen!

Jag känner att jag måste ta en paus tills jag får ordning på min struliga dator! Jag har svårt att komma ut på nätet och in på sidor och bloggar, det tar flera minuter och ett antal uppdateringar innan det är klart. Samma när jag jobbar med min egen blogg. Jag hade ju så för ett tag sedan också och då var det ett program som jobbade i bakgrunden som segade datorn men nu är det något annat fel. Så tröttsamt! Det lutar nog åt att jag kanske får ominstallera, återställa, uppdatera datorn... eller vad det nu kan bli för så här går inte längre! Det är en del som ska rensas och sparas men jag hoppas inte det ska ta allt för lång tid. Här lämnar jag er med vårens första vitsippor som jag fotade hemma hos en vän idag när vi var där och fikade. Ha det gott så länge!
 
 

Sovrumsbänken

Den här helgen har verkligen varit intensiv och gått med rasande fart. Det har varit barn och barnbarn som sovit över, revy på lördag (superbra, rolig) med goda vänner och middag efteråt här hemma och idag har både Ikea, Mio, Bauhaus och Stoff & Stil fått besök av oss. Själv har jag inget handlat utan varit smakråd åt min dottern och min mamma. Något annat utöver det har inte funnits tid för i helgen och nu känner jag mig riktigt trött! Och övergången från trött till sovrum är ju given så här kommer en liten förhandstitt på bänken i sovrummet. Jag har inte funderat ut hur jag ska göra med skivan än, så länge ligger en annan skiva som inte alls passar i mått så det är därför ni bara ser en del av helheten. Nöjd så långt förstås och ännu mer när det är helt klart! Fin söndagskväll!
 
 

Kopior

Något som platsar i kategorierna "Lika som bär" och "Budget eller Lyx" är Mios nya matta Sundsvall! Visst är den slående lik Ikeas matta Stockholm. Ja, jag skulle nog vilja dryfta mig till att det är så gott som en kopia rakt av. Tänk att det sneglas åt Ikeas håll, vem trodde det för tio år sedan! Men idag blir jag inte förvånad då de kommer med den ena fina kollektionen efter den andra. Ikea Stockholm till vänster, storlek 260x170 cm och pris 1995 kr. Mio Sundsvall till höger, storlek 230x160 cm och pris 995 kr. Håll med om att de är lika!
 

Swoon - nytt badrumskoncept

Nu finns möjlighet att skapa en egen personlig stil i badrummet, precis som i resten av hemmet. Nya företaget Swoon lanserar ett lika nytt koncept inom badrum där man skräddarsyr inredningen med bland annat färger, knoppar, handtag, ben och blandare. Fyra serier presenteras i ett digital showroom där man kombinerar och beställer sin möbel och några veckor senare kommer leveransen direkt hem till dörren! Möblerna är ritade av Fredrik Wallner och tillverkade i högsta kvalité i Sverige och Finland av mycket erfarna möbelsnickerier. På bilderna ses serien Square.
 
 
 
 

10-årsjubileum

Förra veckan firade vi tioårsjubileum, så länge har vi bott i vårt hus! När vi väl bestämde oss för att göra en totalrenovering av min mans föräldrarhem fanns det inget återvändo men vägen till beslut tog flera år. Huset stod tomt och öde och trädgården var helt övervuxen. Många frågade om de fick köpa huset men det lockade inte att låta någon annan ta över det som min mans farfar en gång byggde 1929. Så vi bestämde oss! Renoveringen bestod i att bygga ut med 75 kvm (till 180 kvm) och byta fönster, dörrar och tak. Invändigt är precis allt nytt utom trappan. Allt annat blåstes ut och väggar togs bort... medan andra sattes dit. Det som en gång var trångt och mörkt blev öppet och ljust och det också för att så många fler fönster sattes in. Nu efter tio år och med facit i hand så har vi inte ångrat en sekund. Mitt inredningsintresse har vuxit sig starkt med åren och landat i en smak och stil jag trivs med... och min man också. Som tur är! Och nu ska det hända spännande saker framöver då vi har funderingar kring entrén och altan. Jag ska berätta mer så småningom men kan i alla fall avslöja att nästa vecka kommer arkitekten som vi anlitade förra gången hit och då får vi se vart det landar. Några före-och efterbilder kommer här, vill du se fler från renoveringen så finns dom här. Enjoy...
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsjobb

Söndagens jobb består av pyssel i sovrummet med förvaring när den är som bäst! Oj, vad jag ska stuva undan det som stört mig länge. Skåpen är Ikeas nya kökssystem Metod som lämpar sig lika bra på andra ställen än bara i köket. Jag ska visa er fler bilder när det är klart. Bekymret är skivan som ska ligga på toppen, var hittar jag en som är lång... riktigt lång! Om jag inte vill ha skarv, vill säga. Det är ett "problem" som jag skjutit på framtiden men det löser sig nog, ska bara fundera en stund...
 
 

On the move

"Ursäkta uppehållet"! Det har varit en vecka med långa dagar, sent hemma och ingen tid för annat. Fullt upp med andra ord men nu är jag här igen. Idag släpptes nyheten om Ikeas PS-kollektion 2014. Designteamets kärna består av 15 formgivare från olika delar av världen i samarbete med fem formgivare från Ikea. Kollektionen heter On the move och fokuserar på flexibel design för ett urbant liv. De 50 produkter som kollektionen innehåller baseras på att människor lever i städer på mindre ytor och flyttar oftare. Den är skapad för människor i rörelse, med design som förenklar livet och maximerar ytan. Det här är något av det som föll mig i smaken men om det leder till något köp får vi se efter säljstart den första maj. De lilla runda förvaringen ska jag i alla fall ta mig en närmare titt på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårblommor

Nu har jag sett snödroppar, krokus och vintergäck blomma, det är så härligt när vi går åt "rätt" håll! Jag älskar tiden vi har framför oss nu och just nu är jag så förvänstansfull över vad som mer ska vakna till liv i rabatterna för i år måste väl det mesta ha klarat sig med den milda vinter vi haft. Snart hör vi säkert rapporter om de första tussilagon som lyser som solar i backen och de första vitsipporna som plockats. Visst längtar man! Här kommer ett gäng fina vaser till de små raringarna, lagom i storlek och lagom i pris. För en liten bukett vill man allt plocka och njuta av inne också. Jag önskar er en trevlig helg! För oss blir det flytt igen, denna gång är det sonen som flyttar ur studentlägenheten.
 
 
Diamond vase: Liten ca 9 x 10 cm 199 kr, stor: 10 x 12 cm 249 kr. Bild och pris: Artilleriet
 
 
Globe standing vase: liten 10 cm 79 kr, stor 8 cm 99 kr. Bild och pris: Artilleriet
 
 
 
Minivas från HM: 7 cm, 8,5 cm och 9,5 cm. Pris/styck 29,50
 
 
 
 
Vasen My kommer från ICA: Höjd 10,5 cm, pris 29.90
 
 
Svenskt Tenn: Vas Mini Glas höjd 6 cm 120 kr, Vas Ekollon höjd 12 cm 150 kr och vas Kotte höjd 9,5 cm 300 kr
 
 
 

Fettisdagen

Semla är nog min favoritfika nummer ett! Jag älskar denna bulle med god mandelmassa och mycket grädde och jag har nog ätit en per vecka sedan de kom i mellandagarna. Nej, jag skulle aldrig kunna hålla mig till Fettisdagen idag... och varför ska man göra det? Traditioner tycker jag om och hos oss har det faktiskt blivit en tradition att äta den första i mellandagarna, det har vi gjort i säkert 25 år nu. Hur som helst... med så många i bagaget så blir det ändå ingen idag... buhu! Och det bara för att jag har återgått till lchf igen, mår så prima av att äta så. Bilderna kommer från tidigare inlägg. Den lilla söta längst upp till vänster är en semlepralin som Flickorna Kanold sålde för några år sedan, lika god som den ser ut. God semledag på er!
 

Yellow Fellow

Det känns som detta är en repris på tidigare upplaga även om det är en nyhet för 2014, för det är inte första gången Vipp har gult på sina produkter. 2009 kom en limiterad variant där inspirationen hämtats från New Yorks gula taxibilar och den gången lite starkar nyans än den här som fått namnet Yellow Fellow. Ingen färg för mig då jag föredrar en mer neutral färg... och jag har en tvålpump från Vipp som jag faktiskt är supernöjd med. Dyr men väl värd sitt pris om du frågar mig så jag kan verkligen rekommendera den!
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se