Recept på semlor
Här kommer receptet på semlor precis som jag lovade!
Till bullarna har jag använt mitt bullrecept, oslagbart! Snåla inte
på någon av ingredienserna, ska det vá... så ska det!
Mandelmassan gjorde jag så här:
100 gr sötmandel
2 dl florsocker
1 äggvita
Ev. lite marsan för att runda av
Skålla och skala sötmandel.
Kör dom i en matberedare med knivarna eller i en mixer ca 10 sekunder.
Häll i florsockret och kör 10-15 sekunder igen.
Häll i en äggvita och kör ihop till en smet.
Låt den gärna stå och dra till sig lite!
Så är grundreceptet men jag tyckte den blev väl söt så nästa gång ska
jag minska florsockret till 1,5 dl. Jag hade i 1 styck riven bittermandel också
för att få fram den typiska smaken, det stod inte med i receptet.
En del vill ju ha vaniljkräm istället för mandelmassa och så är det också i
denna familjen. Marsanpulver hade jag aldrig hemma eftersom jag alltid
gör egen vaniljsås/kräm när det gäller så jag tog nog någonstans mellan
1 och 2 msk vaniljkräm i mandelmassan men den blev lite för lös så därför
tror jag faktiskt att det är bättre med endast marsanpulver i istället!
Mandelmassesmeten räcker till 8-10 semlor.
Och sedan grädde på toppen! Mums!
Till bullarna har jag använt mitt bullrecept, oslagbart! Snåla inte
på någon av ingredienserna, ska det vá... så ska det!
Mandelmassan gjorde jag så här:
100 gr sötmandel
2 dl florsocker
1 äggvita
Ev. lite marsan för att runda av
Skålla och skala sötmandel.
Kör dom i en matberedare med knivarna eller i en mixer ca 10 sekunder.
Häll i florsockret och kör 10-15 sekunder igen.
Häll i en äggvita och kör ihop till en smet.
Låt den gärna stå och dra till sig lite!
Så är grundreceptet men jag tyckte den blev väl söt så nästa gång ska
jag minska florsockret till 1,5 dl. Jag hade i 1 styck riven bittermandel också
för att få fram den typiska smaken, det stod inte med i receptet.
En del vill ju ha vaniljkräm istället för mandelmassa och så är det också i
denna familjen. Marsanpulver hade jag aldrig hemma eftersom jag alltid
gör egen vaniljsås/kräm när det gäller så jag tog nog någonstans mellan
1 och 2 msk vaniljkräm i mandelmassan men den blev lite för lös så därför
tror jag faktiskt att det är bättre med endast marsanpulver i istället!
Mandelmassesmeten räcker till 8-10 semlor.
Och sedan grädde på toppen! Mums!
Kommentarer
Postat av: Henricks tankegångar
Sååå läckert det ser ut! Har ju börjat med min träning, så inga semlor för mig, men måste säga att jag kan känna doften av dina semlor när man ser bilden. Hoppas du haft en skön helg och en härlig alla hjärtans dag. / H
Postat av: Kerstin
Det låter vansinnigt gott. Måste nog ta och testa ditt recept. :)
Ha en fin måndag.
Kram
Postat av: Annette
Ser sååå gott ut!!!
Kram Annette
Postat av: Bodil
Mmmmm, det där ser supergott ut. Idag blir det absolut semlor här hemma. Hoppas du får en fin dag.
Postat av: ~ µ ~
jag har länkat till ditt recept på min blogg :) ta en titt! ser smaskens ut ;)
Postat av: Jenny
Gott gott! Jag hade helt missat att det är semmeldagen idag men som tur var kom kollegorna på jobbet ihåg och vi fick varsin... Kram Jenny
Postat av: bakrecept
Låter som ett gott recept på semlor. Får pröva på det här i hemmet! Fin blogg.
Trackback