Förberedelser

Tänkte bara titta in lite snabbt och önska er en trevlig helg och första Advent! De nya stjärnorna lyser i sovrumsfönstren och vi är förberedda här hemma för första advent. Som ni förstår så har jag fullt upp med morgondagens begivenhet med all mat som ska göras och tårtor och annat gott. Jag tycker det är kul men också jobbigt! Nu tar jag ledigt... i alla fall från bloggen och får se hur mycket ork jag har för ett hej på söndag, annars får det väl bli på måndagen igen! Som sagt... trevlig helg på er!
 
 
 

Pysseltagen

Tro´t eller ej men nu är jag i pysseltagen... fast det är inget julpyssel jag gör. Min man fyller nämligen jämnt och vi ska ha födelsedagsfest nu på lördag fast det egentligen är idag han fyller. Imorgon fyller dessutom sonen 24 så det blir dubbelt firande! Dukningen tänkte jag göra mer åt det maskulina håller och då tycker jag det passar med, bland annat, grafiskt svart och vitt, passar ju även in här hemma! Ja, vi får väl se vad jag åstadkommer med så enkla medel som lite papper och tejp!
 

Grafitgrå

Jag vet inte på vilken blogg jag hittade den här butiken som heter Grafitgrå men ett vet jag och det är att där skulle jag gärna göra ett besök. En butik med industrikänsla som egentligen inte passar hos mig men valda delar kan ändå hitta sin plats. Särskilt nyfiken är jag på ljusstaken Kryss 20 som man kan bygga hur stor som helst. Riktigt fin! Och krysset på väggen gillar jag också. Och deras fina produktbilder... ja det är mumma för ögat, det!
 
 
 
 
 

Vinnaren

Det är dags att presentera vinnaren för nu är det klart vem som vann valfri dekor från Favoritdekor!
Stort GRATTIS till Jessica Hellström och lika stor TACK till alla ni som var med och tävlade!
Jessica, du har fått mail från mig!
 
 
 

4 Lux

Jag velar hit och dit om jag ska ha en adventsljusstake i år. Vi får väl se. En som jag verkligen tycker är vacker är den här som Kristina Stark designat, ni vet hon som gjort de fina tändsticksfodralet Hommage till Solstickan. Den här ljusstaken heter 4 Lux och jag läste någonstans att man ska sätta på en manchett varje Advent men om den hade stått hemma hos mig tror jag nog jag skulle ha alla på från början. Så fin!
 

Adventsfix

Nu är det bara en vecka kvar till första Advent och idag har vi gått igenom alla ljusstakar och stjärnor så de fungerar, det brukar ofta vara nån lampa som gett sig eller så. Jag har äntligen bytt ut alla våra traditionella 7-armade elljusstakar, det har blivit något nytt varje år och i år fick det bli två nya stjärnor till sovrummet. Inga trendigt designade utan vanliga vita pappersstjärnor, jag tycker dom är fina och jag har bara haft någon enstaka innan så det känns som lite nytt här hemma. Men jag har fått en favorit (förutom Fling) och det är Gnosjös stora stjärna, en sådan skulle passa i antingen tv-rummet eller vid matplatsen. Såg den i vår lampbutik... fiiiiiiin!
 

Ikeas Klippbok

Har DU testat Ikeas nya Klippbok? Annars kan du göra det här... fast allra bäst gör man det i iPad-appen. (Ja, för den som har en sådan... har inte jag!) Visst blir man sugen på en iPad när det kommer sådana här roliga verktyg att ta till när man behöver se hur det kan bli innan ett köp. Så här fungerar det: Man väljer produkter från Ikeas sortiment till sin klippbok, produkterna går att vända och rotera på, ändra storlek och också lägga i lager. När man är nöjd sparar man bilden i sin iPad eller om man vill, publicerar den i galleriet eller delar på Facebook, Twitter eller Pinterest. Det går även att få en lista med priser men dessvärre vet jag inte om det finns i kronor eftersom jag bara testat nätversionen som gäller för Australien. Tipstack... och fin söndag på er!
 

En känsla

Många gånger hämtar man lika lätt inspiration från produktbilder som från bilder i inredningstidningar. Det kan vara en stämning man vill åt, färger eller vad som. De här bilderna från Walther & Co tycker jag är så vackra och de har precis den känsla jag är ute efter inför jul och vinter. Gillar!
 
 
 
 
 
 
 

Sista chansen

Idag är det sista dagen att tävla och du kan göra det fram till midnatt. Här hittar du tävlingen.
 

Mitt barnbarn

Jag tycker inte det var länge sedan det låg ett litet nyfött barnbarn i famnen på mig, så fort tiden går! Nu har den där lilla bebisen blivit en stor flicka på hela tre år. Så mycket glädje, så många goa skratt och så mycket villkorslös kärlek hon ger oss. Älskade lilla barn! Och jag kan intyga att det är precis som alla sagt hur det är att få barnbarn, det stämmer, allting! Igår var vi där för att fira hennes stora dag, det är väl egentligen den första födelsedagen som ett barn riktigt förstår vad det innebär att fylla år. Och det gjorde hon! Ballonger och prinsess-servetter, festklänning, tingelingtårta och paket... precis som det ska va´! Jag brukar ju inte visa oss här på bloggen men några bilder bjuder jag på födelsedagsbarnet. Och några glimtar från hennes rum, det här är ju trots allt en inredningsblogg!  Och jodå... Tindra har godkänt! ;)
 

Instagramgran

Så vackert det är på stan nu när de börjat tända ljusen överallt, jag gillar Göteborg lite extra den här tiden på året. Särskilt är jag förtjust i granarna som görs på flaggstänger, en sådan skulle jag gärna vilja ha hemma i vår flaggstång. Dom här "instagrammade" granarna passerar jag mellan bussen och jobbet, fina! Ja... i och med detta så väcker jag nu varsamt upp julkategorin för i år!
 
 
Jag hittade ett par varianter som finns på marknaden. Den till vänster består av 8 långa slingor och 360 led som man hissar upp i flagglinan. Just den här kommer från Markslöjd med men det finns också med 400 led från StarTrading som säljer till lampbutikerna samt den här på Rusta, också 400 stycken. Den till höger kommer från Montejaur och är gjord av ett nät och det till 6 meters höjd är med 480 led.
 
  
 
 
Dan före dan före... glöm ej att tävla!

Måla grått

Vi behöver måla om vår ytterdörr... får dock vänta till våren... men när jag såg den här dörren blev jag lite sugen på att måla vår vita i grått. Var den inte fin, så säg! Jag testade att photoshoppa in en grå dörr på en bild jag tagit på vårat hus och det ser inte alls så dumt ut (se längst ner)... och vi har ju hela vintern på oss att fundera. Skylten till höger om dörren kan nog skvallra om vems dörr detta är, om inte annat så gissar ni det säkert på följande bilder. Vacker hem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja men visst. är det Ylva Skarps hem! Fler bilder här.
 
Photoshoppat... tyck gärna till!
         
Vit dörr                                     Grå dörr
 

Halvtid

Nu är det halvtid för tävlingen då du kan vinna valfri dekor hos Favoritdekor. Till om med designa eget! Har du inte tävlat än så passa på att göra det nu för det är så lätt att glömma när man inte blir påmind! Och så lätt att tänka... jag gör det sedan! Nej, skjut inte upp det längre utan gör slag i saken med en gång, det kanske är du som har tur! Fin lördag på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När mörkret kommer...

Vad tidigt det blir mörkt på eftermiddagen nu och snart är det till och med mörkt när man åker till jobbet på morgonen. Jag gillar inte mörker nåt särskilt och framför allt inte den svarta väggen man ser när man försöker titta ut genom fönstret på kvällen. Så det är viktigt att lysa upp kring huset och särskilt också för att hålla ovälkomna borta. Oj, vad jag älskar den här tiden på året som vi har framför oss då det är dags att tända alla ljusslingor i trädgårdarna. Önskar man kunde ha det så alltid. Men övrig tid, hur har ni gjort runt huset? Och har ni belysningen tänd även på natten? Har ni rörelsebelysning? Efter inbrott hos grannen i höstas satte vi upp strålkastare som tänds så fort någon passerar nära huset och på uppfarten. Och lamporna runt altan får efter det också lysa hela natten. Känns tryggare så! Önskar en en fin fredag och trevlig helg!
 
Bild: Skeppsholmen
 
Lampan kommer från Jula. Kanske inte direkt den snyggaste men smart och man behöver ju inte placera den så iögonfallande för vinkeln går att ställa in. Likaså hur länge den ska lysa efter att någon passerat. Billig investering på 129 kr.
 
 

Kart Art

Jag har varit sugen på att resa någonstans länge nu, det var ett tag sedan jag var ute i världen och vidgade mina vyer! Men jag får väl drömma mig bort och fantisera tills vidare och nöja mig med vad man kan göra med kartor istället! Och det var mycket man kunde göra med dom! Om man har den fantastin också, vill säga!
 
 
 
 
 
 
 
via
A Diamond in the Stuff, The Daily Bison, Blue mossgirl, Pinterest, Shelterness,
Bridal Musings, Apartment Therapy

The painted house

Mönstrade rollers för lera har jag sett innan men inte dom här för att måla vackra mönster på väggar. Jättekul idé! Clare Bosanquet hittade dom på en marknad i Rumänien, där har sådana använts som ett alternativ till tapeter under många år. Hemma i England igen satte hon igång att testa och utvecklade dom till två varianter, en för tyg och en för papper/vägg och nu finns dom i nio mönster. Så var The Painted House fött! Det krävs säkert lite träning för att mönsterpassa och måla rakt men samtidigt kan det väl få se lite hemmagjort ut också. Och tänk att göra sitt eget presentpapper eller tyg till en scarf kanske. Finns att köpa i butiken på Etsy.
 
 
 
 
 
Man kan ju göra väggen fin på annat sätt också! Ett är att vara med i tävlingen som jag har tillsammans med Favoritdesign? Klicka på bilden nedan för mer info...
 

Nu är det brunt i vardagsrummet

Kommer ni ihåg detta inlägg? Jag blev sugen på en förändring här hemma. Att tillföra lite värme och mjukhet samt mysa till det lite så med hjälp av vår Lillastuga, några renfällar och nya kuddar ser vardagsrummet ut så här! Jag gillar de dova nyanserna och det känns lite mysigare nu när vi går mot vinter. Ha en fin söndag och Fars Dag! Och glöm inte att tävla!
 
 
 
 
Bilden nedan: Nytt inköp av Kivi i färgen Sand, renfällar från Åhléns, gamla damejeanner, fynd från vår Lillastuga på tomten (glasflaskor på 10 liter vid fåtöljen och 25 liter vid soffan), burk med lock från Lindform köpte jag igår på Market 29  i Haga, brun fyrkantig korg/ask från Blomsterlandet (i pilasterhyllan), bruna kudden har jag sytt själv av tyg från Stoff & Stil, den med hundtandsmönster har jag sytt av en gammal avlagd tröja och kudden i fåtöljen av gåsögatyget jag köpte på Gårda Textil.
 

Tävlingsdags!

--------------- Tävlingen är avslutad ---------------
 
Jag är glad att med Favoritdekor som sponsor få anordna en tävling där du kan vinna valfri dekor, väggtext eller väggord från butiken. Ja, du kan till och med få designa ditt eget om du vill! Tävlingen består av följande:
 
1. Gå in i butiken och välj ut ett favoritcitat/ ordspråk.
2. Berätta med några få ord varför och vad det betyder för dig.
3. Slutligen gilla Favoritdekor på Facebook.
 
Skriv svaret i kommentarsfältet till detta tävlingsinlägg. När tävlingen är avslutad väljs en vinnare ut, beslutet går ej att överklaga. Vinnaren meddelas i ett inlägg här på bloggen samt via mail så håll ögon och öron öppna, kanske det blir i just din box det plingar till! Ev. vinstskatt betalar vinnaren själv. Sista dag att tävla är 23 november.
Lycka till!

Vägghängd hylla

Här har varit tyst några dagar då jag bytt arbetsdagar för att passa litet barnbarn och då får man ingen tid för datorn, inte! Men det är så mysigt att få rå om den lilla prinsessan (hon kallar sig så) fast ni ska veta att jag var bra trött när de åkte hem igen. Har ni förresten märkt att det är något knas med statistiken? Förra veckan sjönk den dramatiskt och jag vet att det inte bara var hos mig. Är det någon som vet vad det beror på? Så tänkte jag passa på att pusha för en tävling som jag snart ska lägga upp här på bloggen så titta gärna in igen! Härliga fredagen är här igen... trevlig helg på er!

 
Norrgavel har kommit med ett ny vägghängd hylla som man kan bygga på så stor och lång man vill. Den är i massiv såpad eller oljad ek och luckorna är relief och inpressad i en tjock träfanér. Modulerna sätts ihop med hjälp av en ny sammansättning och på så sätt slipper man dubbla mellansidor vilket blir mycket vackrare och dessutom sparar material. Och så finns ingen baksida vilket i mitt tycke gör den ännu mera vacker samt nättare. Formgivare är som till alla Norrgavels möbler Nirvan Richter.
 
Vet ni förresten hur namnet Norrgavel kom till? Det kom till alldeles i början av 1990-talet. Familjen Richter hade flyttat in i ett "gatuhus" i Lund och startat en verksamhet som skulle bli företaget Norrgavel. Nirvan (f d Erik) Richter funderade på vad hans företag skulle heta och fick under ett telefonsamtal tipset att döpa det till något som hade anknytning till platsen där företaget låg. "Vad skulle det vara, här finns ju bara en hög norrgavel!" utbrast Erik och så fick det bli, namnet var valt. Läs mer "Om..." här

Hur sover man bäst

Sovrum igen! Nu testar vi med sängarna åt ett annat håll här hemma och i rummet som så fungerar det bra! Men en undran jag har är... sover man sämre åt vissa väderstreck? För jag sa till min man idag att i två nätter nu har jag vaknat flera gånger... och då sa han att det var likadant för honom! Men vi får väl testa ett tag till för det kanske bara är ovanan! Och sänggavel har jag funderat på och ska nog ge mig på att försöka göra en med knappar för jag hittade en bra beskrivning här. Fast med knappar mer som på bilderna! Och lika hög! Nu... natti-natti!
 
 
 
Fotograf: Louise Billgert Clarion Källa: Clarion Hotel Post

Läderfabriken

Jag har tittat på de här bilderna om och om igen sedan jag hittade dom här och jag hittar nya detaljer som tilltalar hela tiden. Titta så vackra fönster! Och stolparna... och balkarna i taket! Och jisses så snygga lampor! För att inte tala om möblerna! Kan bli lång lista om jag fortsätter! Jag har ibland lite svårt att ta till mig den industriella stilen som är så inne att inreda med nu för jag har svårt för om det blir för rufft och framför allt för slitet men det här... jajamen, det sväjer jag med hull och hår. Det här är fint, det! Och nytt förstås! Den före detta Läderfabriken vid Järlasjö strand som också under åren rymt både ättiksföretaget Th. Winborg & Co och de Lavals Ångturbin byggs nu om till lägenheter av Oscar Properties. Men håll med om att det är snyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingstips

Så här på lördagsförmiddagen tänkte jag tipsa er om en kul tävling som möbelföretaget BoConcept har. Det är en tävling där man får använda sin talang för design och skapa egna mönster på en klassisk kopp. Till hjälp finns ett designverktyg som man kan använda eller så laddar man helt enkelt upp sina egna bilder och mönster. Sex vinnare/mönster utses sedan av en internationell jury som bl.a. består av duktiga stylisten Lotta Agaton. Det man vinner är en presentask med de sex olika kopparna samt den nya fåtöljen Ogi. Den här tävlingen fanns även förra året och i dagarna släpptes den vinnande kollektionen för 2011 i butikerna. Kanske det blir ditt mönster nästa år! Trevlig helg på er!
 
 
 
 
 

Buuuu... s eller godis!

Firar ni Halloween? Man kanske gör det med mindre barn hemma och våra är ju stora och utflugna så vi firar inte! Och när de var små firades inte Halloween alls här men det verkar ju finnas ett sug efter festligheter och firande som kontrast till vardagen idag, så varför inte! Min undran är bara... vilken dag gäller här? För i "Amerikat" var det ju igår, den 31:e! Men ska vi fira det som dagen före Alla helgons dag är det 2 november som gäller i år. Och då infaller det imorgon så därför kommer här några i allra-sista-minuten-(kanske-för-sent)-pyssel-tips som jag hittat "out there" på spöken, spindlar och andra hemskheter. Ja, jag kanske är "ute och cyklar" men då kan dom sparas till nästa år, right! Länk till "how to" under några bilder. Håll till godo! Och buuuu... på er!
 
"how to..."
 
"how to..."
 
 
1, 2, 3, 4
 
Bild: BHG
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se