Fin grå vägg

Så fint med olika material på väggarna! Just det här var ett lyckokast med den gråa, liggande panelelen. Det blir lite mer rufft mot de vita släta väggarna och liksom sticker ut och "tuffar" till rummet! Grått känns så vilosamt och behagligt för ögat och just trä ger en mjukare känsla till rummet. Även om det inte är träfärgat! Viktigt är att välja rätt ton på det gråa, alltså en varm grå nyans. Ja, det här gillar jag!
 
 
 
Snygg tavelvägg
 
 
Och snyggt fönsterparti
 
 
 
 
 
I sovrummet, likadan vägg
 
 
 
Fler bilder från detta hus finns hos Bjurfors.
 

Kanske spanska möbler på altan

Nu börjar den härliga tiden med sol, värme och altanliv! Vår altan är redan fullt möblerad men det är ju inget som hindrar att man tittar... och gillar ändå. Vilket jag gjorde direkt när jag såg möblerna från Kettal! Spanska Kettal startade redan 1966 och har idag försäljning i över 60 länder. Egna butiker har de förstås i Spanien (huvudkontoret ligger i Barcelona) men också i Paris, London och Miami. De samarbetar med stora internationella designer som Patricia Urquiola, Rodolfo Dordoni, Hella Jongerlius, Jasper Morrison och Emiliana Design studio. Här kommer ett urval av deras möbler, fler finns förstås på hemsidan!
 
 
Bild ovan och under från kollektion Bitta, design: Rodolfo Dordoni
 
 
 
 
Stol Basket, design: Nanna and Jørgen Ditzel
 
 
 
Soffa från kollektion Mesh, design: Patricia Urquiola
 
 
Stol från kollektionen Village, design: Jasper Morrisson
 
 
Från kollektionen Park Life, design: Jasper Morrisson
 
Cottage, design Patricia Urquiola
 

Skön retreat efter lång tids jobb

Jag hittade det här fantastiska huset som ligger i Malibu, LA, Californien! Utvändigt ser det mer ut som en lada, vilket är vackert i sig men invändigt... wow, så häftigt! Jag, som mestadels gillar ljus inredning faller som en fura... så vackert med allt det här mörka! Kontrasterna som blir... fantastiskt golv... stålbalkarna... och träet! Och i det rostfria köket känns det som man verkligen kan slå sig lös och laga mat i goda vänners lag. Det tål det alldeles säkert! I det här vackra huset bor Darek Wolski, cinematographer som bland annat varit delaktig i filmer som Pirates of the Caribbean, Alice i Underlandet, Prometheus och även äldre filmer som The Mexican och Hide and Seek... ja, hela listan finns här. Huset känns som en skön retreat efter ett lång tids filmande, eller hur!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf: Martin Löf.

Lind DNA

Vad kul det är när man hittar fina saker som man gör hos danska Lind DNA! Företaget drivs av systrarna Mie och Bine Lind och produkterna tillverkas framför allt i läder men också kombinerat med andra material så som metall och trä. Återvunnet läder är slitstarkt, värmetåligt, vattentätt och lätt att rengöra! I sortimentet finns allt från underlägg, tidningsställ och olika fodral till galgar, klädstänger, hyllor och bord. Nu kommer en hel drös med bilder, alla utan inbördes ordning och ännu fler finns förstås på hemsidan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sist men inte sämst... för dig som har en Compinibili hurts från Kartell kan jag tipsa om det här fina underlägget som man kan lägga på toppen om man vill förändra utseendet lite. Tror bestämt jag ska beställa ett sånt!
 
 

Strålande helg

Alltså... vilket underbart väder! Och på helgen dessutom, när man är ledig! Jag är inte sen att passa på, då medan min man håller på med altanen, att måla en spegel som jag haft liggande hela vintern... i väntan. Ni anar nog vad jag har i tankarna med den, annars lär ni få se det här framöver när den är klar. Det är mycket som händer i rabatterna och jag kan ju inte låta bli att rusa runt med kameran precis som jag gjort alla andra år men det är ju så roligt när man ser allt som vaknar till liv! Man får ju inte vara för upptagen med det som ska fixas ute så man missar allt det vackra! Skön söndag på er!
 
1- Gullviva har vi överallt... 2- sparrisen börjar växa... 3- grilltime... 4- snart blommar vinteriberisen... 5- och scillan blommar nu... 6- trappa på g... 7- rabarberpaj blir det snart... och... 8 spegelprojekt!

Sött så det förslår

Så söt är den nya kollektion babytextilier som Silke Leffler gjort för Ikea. Mjuka beiga toner och med fina detaljer som band och broderier. Kollektionen består av påslakan, handdukar och filtar i bomull och lyocell (tillverkas av cellulosa). Med gulliga namn som Charmtroll, Älskad och Hjärtevän och med mönster som prickar och elefanter fastnar i alla fall jag för den här kollektionen! Säljstart blir någon dag i innevarande månad!
 
 
 
Bild: Livet Hemma/Ikea

Här sover jag gott

Jag passade på att ta lite bilder när det var städat och fint i påsk! Nej, jag vill inte visa upp ett stökigt hem här på bloggen! Det pratas ju om det emellanåt att verkligheten inte är som på bilderna! Men det brukar inte var särskilt stökigt här hemma förutom att jag inte alltid bäddar! Och visst ligger dammtussarna på hög emellanåt, för det tråkigaste jag vet är att städa! Skön känsla när det är gjort i alla fall! Var sak på sin plats gillar jag och så brukar jag organisera det så det fungerar. Som till exempel sovrumsbänken och byrån där man kan stuva undan det mesta så det inte ligger framme. Och ingen stol eller fåtölj att samla kläder på utan dom läggs in i klädkammaren (väggen bakom byrån) på kvällen. Sedan bör ju tilläggas att jag inte har några barn hemma längre och då är det lättare att hålla ordning. Här bjuder jag på nybäddade sovrumsbilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad Påsk

Efter en intensiv jobbarvecka har jag nu landat här hemma och njuter av dagar med ledighet! Det är därför det varit tyst hela veckan här på bloggen! För det kan jag säga att energin inte är på topp när man kommer hem halv åtta på kvällen och sedan måste i säng några timmar senare eftersom klockan ringer igen vid sex på morgonen. Men det är samtidigt roligt med dom här veckorna som blir emellanåt i chokladbutiken, fullt ös! Men idag var det väl ändå dags att ta mig in hit och önska er en fin påskhelg och hoppas att ni också får njuta av påsken! Bilder är blandade och från senaste veckorna med nya inköp som den stora fina vasen med bubblor, ett nytt sidobord samt nya gardiner som är på gång. Äntligen! Mannen fick agera gardinstång medan jag kollade och valde, resultat kan jag visa senare när de är på plats. Och bilderna under... det som gör påsken! Lite godisägg och många blommor! GLAD PÅSK PÅ ER!!!
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se