Uppladdning

Imorgon är första december och nedräkning inför julafton börjar. Eller kanske uppladdning... vilket ni vill! Den här... vacker-i-sin-enkelhet... grenen tycker jag om och kul med armbandet av träkulor som markerar dagen! Kolla också in grenen med belysning, så vacker och så rätt i tiden... båda två! Dom här är ju enkla att göra själv, det svåra är att komma på idén, det var det AnnaLeena gjorde. Ut i skogen och leta...


via Flex inredning



DIY - Girlang

Ett "Do it yourself" -juletips till... en fin girlang att hänga i granen, på väggen eller knyta som dekoration på julklappen vilket gör paketet mer personligt. Stjärnorna kan göras i lera av den här och även den här typen eller varför inte bara av vanlig trolldeg, snabbt och enkelt. Det randiga snöret finns att köpa på bl.a. Klara Form och Två små rum.




Bild och beskrivning: Creature Comforts

DIY - Små hus

Ljuvliga små vinterhus att göra själv med fullständig beskrivning som hittas här! Visst är dom väl för söta och med belysning i så fungerar de fint som julbelysning på bänken eller ståendes i fönstret. Jag föll pladask för dessa små sötnosar!






via Husligheter och Craftgawker

Produktbild tema jul

Jag tycker om den här bilden från Indiska, så fin och färgskalan faller mig i smaken! Så snyggt med grått och brunt ihop! Och med naturtrenden som är just nu stämmer den perfekt in på bilden också! Visst är grenen över bordet fin och man väljer ju själv hur mycket man vill hänga i! Jag har ju min lilla kvist i badrummet med färre saker i men skulle inte ha något emot en stor över matbordet också men det får bli ett annat år. Om trenden håller i sig... (eller så gör jag det ändå!)



Klubbat pris!

Kommer ni ihåg denna lampa! Ja, ni ser vad den landade på, visst är det otroligt! Jag var inne dagen innan och kollade på Lauritz och då låg budet på 17 000, men det är så det brukar vara, budgivningen tätnar när sluttiden närmar sig. Fast för mig skulle en ny lampa vara helt ok. Och billigare förstås!


Jag är så glad!

Kalaset gick bra igår men usch vad man äter! Alldeles för mycket! Dom kalorierna ska jag försöka jobba bort idag för nu ska här rensas i skåpen minsann! Den nya bänken har kommit... HURRA, vad glad jag är!! Medan jag rensar och sollar bland glas och porslin får ni njuta av några fina bilder som kanske kan inspirera en söndag till skillnad mot de här som var på en fredag där ni också kan se vilken bänk jag pratar om! Skön söndag och ha en fin Advent!


Carlo Donati



Homedit







Mim Design



Mim Design



Mim Design

Ljusmys och juldoft

Så snyggt Maliin har gjort men det fina fatet från Village (179 kr)! Faktiskt så snyggt att jag kopierade denna idé fast en egen variant med hela nejlikor, hasselnötter och mandel också. God juldoft spred sig direkt i rummet och så passande till morgondagens glögg som vi bjuder gästerna på när kalaset börjar. Vi firar tre födelsedagsbarn i familjen, inte mig dock, så nu hörs vi inte igen förrän tidigast söndag för här ska förberedas mat och tårta! Trevlig helg på er! Fatet på bilden är som sagt Maliins... visst är det snyggt!


Therese Sennerholt x 3

Imorgon släpps två nya uppsättningar med fyra kort av Therese Sennerholt, Celebration och Customer Edition. De brukar säljas slut snabbt så vill man lägga beslag på några bör man hålla sig framme å det snaraste, så ställ klockan på 8.00.


I början av hösten kom Therese Sennerholt dessutom med nya tänkvärda ord i sin vanliga snygg-snygga grafiska stil som jag tokgillar! Funderar på om jag ska slå till på en tavla över den nybeställda bänken i vardagsrummet. Jag älskar verkligen stylingen med de svarta ballongerna. Vem? Duktiga Lotta Agaton! Foto: Lika duktiga Pia Ulin


Till sist men absolut inte minst... så har Lotta Agaton haft en inredningsstylistkurs på Beckmans under hösten och eleverna fick till uppgift att styla Therese Sennerholts nya tryck som även dom lanseras imorgon. Vinnarstylingen är den som ses på bilden nedan gjord av AnnaLeena och det kommer att bli den officiella bilden för kollektionen. Kan dock inte låta bli att visa ytterligare några fint stylade bilder, vill du se mer finns alla elevers arbeten samlade här. Fotograf är Pia Ulin.




Stylister: Kristine Nordström, Lisa Martinis, Pella Hedeby, Maria Ramse

Stripe

Idag kände jag för lite randigt! Klassikt, vågat, lekfullt, strikt... man tröttnar aldrig! Och svartvitt... det tröttnar jag heller aldrig på!



Keramikserien Omaggio för Kæhler av Stilleben, klocka Tid Design House Stockholm,
Randiga cupcakes, Hängare av Ulrik Nordentoft hos Stilleben Shop.

Julkalender

Endast en vecka kvar till första december så det är kanske dags att börja tänka på adventskalender nu om du inte redan gjort det. Den seden behöver ju nödvändigtvis inte bara vara för barn, eller hur... för alla är väl lika barnsligt förtjusta i att öppna paket! Här kommer några tips, de tre första med länk till hur man gör dom, klicka då bara på respektive bild för skjuts direkt. De övriga behöver nog ingen närmare beskrivning.




Stephanie Bricole

via Marie-Claire Idées


Esprit Manuel


via Ingen vanlig dag



Fröken Hilda

Washi-tape

Jag har inte riktigt hängt med på det här med washi-tape... har ni? Jag får väl skylla på att jag inte längre är den där pyssliga personen... förr pysslade jag däremot en hel del. Men vad är det då för speciellt med tapen? En mönstrad tape som man ska sätta lite varstans... på böcker, väggen, burkar och flaskor. Nej, jag vet inte! Bäst då att söka på nätet och se... och det är klart, det finns ju en del kul och fina idéer. Eller hur! Och många gillar'e...




Ovan och under: Heart Handmade UK via Marie-Claire Idées






To be charmed



Fresh home ideas



Tangentbord via Craft and Creativity



The beat that my heart skipped

Länkar till några butiker som säljer washi-tape
Darling Things, MD Shop, Mokkasin, Py Hobby

Ljus i fönstren

Trevlig helg på er så här på lördagskvällen! Nu är det bara en vecka kvar till första Advent. Jag säger som jag sagt förut, tiden går alldeles för fort! Men det är som det är och bara att inse att ljusstakar och stjärnor ska fram nästa helg och det är hög tid att gå igenom vad som är helt och vad som överhuvudtaget ska få lov att komma fram. Har ni som jag gamla ljusstakar som inte är det minsta snygga men som ändå fyllt sin funktion i många år? Usch ja... dom vill jag byta ut å det snaraste! Förra året köpte vi den här från ByRydéns och den är jag jättenöjd med... och så har vi en som är en exakt kopia av Eldflugan (läs vad Weronica skriver om namnet), köpt för många år sedan. Men resten är ingen vacker syn och nu vill jag byta ut fler och någon kanske till en stjärna då... undrar bara vilken! Fling ligger bra till men också den längst ner från SMD Design. Har du någon favorit?



Plexistjärna av Gunilla Poignant, finns på DesignTorget, Star av Malin Lundmark också DesignTorget, Fling  och Crystal från Bsweden. Under är stjärnan från SMD Design.



DIY - Måla porslin

Snyggt och hyfsat enkelt om man har tålamod och en stadig hand. Allt som behövs förutom det är muggar och det finns på Ikea, de har billiga så man kan till och med träna på en eller två. Och så färg förstås! Här finns tillfälle att göra en personlig mugg... kanske som julklapp! Fiskbensmönstret nedan gillar jag!






Idé från vtvonen

En godbit från Lauritz

Klubbat slag: 27 000 !!!


Än idag populär! Eller ännu hellre... idag högst populär med tanke på att den till och med är i nytillverkning av Gubi... Greta Magnusson-Grossmans golvlampa Grasshopper. Men så är den fin också! Värderingen på denna originallampa från 1947-48 med smärre slitage samt en liten buckla är satt på 25 000, nästa bud väntas bli 11 000 men det stiger säkert efterhand Jag ska försöka hålla koll på vad den står i när slutbudet läggs om tio dagar. Det är säkert något alldeles extra att äga originalet för en samlare! Någon som är spekulant...?


Bilden ovan är objektet i fråga på auktionssajten Lauritz, miljöbilderna kommer från Gubi.






Shuffle

Allvarligt talat... visst är väl detta ett härligt bord! Snyggt samtidigt som det har en lekfullhet som får mig att tänka på stapelleksakerna i trä från Brio. Av namnet att döma... Shuffle är det bara att bland och ge och bygga som man vill! Formgivaren heter Mia Hamborg med hemsida här. Priset ligger på så gott som 4000 kronor exakt!



via Archiproucts

En späckad helg... och textiltips!

Som vanligt har helgen rusat förbi... och flitens lampa har lyst! I lördags fick vi äntligen gjort klart bardisken hos sonen, det tog längre tid än vad som var sagt att få täckskivorna målade hos sprutmåleriet. Nu är det gardiner och annat piff som saknas där men det får komma efterhand. Likaså bilder... jag vill gärna att det ska bli mer klart, åtminstone gardinerna då. Och idag har jag sytt färdigt gardinerna till barnbarnets rum och sedan har far i huset firats med presenter och middag. Vi brukar egentligen inte fira nåt särskilt, det är inget varken jag eller min man efterfrågar utan det är mer roligt att bara träffas... och det gör vi ju ofta! Men så dyker de upp med presenter... ja, vad säger man... :)

I veckan var jag med dottern till Stoff & Stil som öppnat här i Göteborg och beställde gardiner till deras vardagsrum. De har fina fönster över nästan hela väggen och jag föreslog lite tunnare tyg och många längder för att få en loungekänsla och jag hade sett ett tyg där som jag tyckte skulle passa. Så nu är det beställt åtta längder som ska sys upp. De tar inte mycket för sömnad och jag är jätteglad att slippa sy då det inte är det enda rummet som ska ha gardiner. Nå väl... då såg jag i alla fall de här fina fototrycken på rådjur och uggla för det facila priset av 49.95 och det var väl som hittat för den som är intresserad! På fina gatan kostar liknande betydligt mer!

Jag fick en fråga från Anna vilket tyg vi hade valt till vardagsrummet med loungekänsla.
Det är det här. Och det ska sitta på en skena i taket, den finns också på Stoff & Stil.



Fredagsinspiration

Lite fin fredagsinspiration skulle väl inte sitta fel eller vad säger ni! Lika mycket som jag tycker om färg tycker jag om den här färgskalan. Eller... kanske lite mer om jag ska vara riktigt ärlig. Jag finner ett lugn i dom här nyanserna och det är enkelt om man vill att förändra genom att lägga till ett par kuddar med färg eller med bara något så enkelt som en bukett blommor. Och så är de bra för alla färger passar ihop med dom.

Nu måste jag också berätta att vi äntligen har kommit till skott och beställt den här till vardagsrummet, en snygging i vit matt färg med vit topp, enkel i sin stil och med bra förvaring. Japp... nu åker Horreds Flexi ut, någon som är intresserad? Nej... trodde väl knappast det!


Zainteriora



Mim Design



Mim Design



Bolia



Slettvoll

Trevlig helg till er alla goa som tittar in här!
Tack för det!

Banksy Wall Calendar 2012

Precis som det finns en shop hos Moderna Museet har naturligtvis New York motsvarande hos Museum of Modern Art. Där fick jag se denna kalender av Banksy, ett namn jag kände igen från min senaste tävling. Det var många som tyckte om hans tavla då (eller om det är en hon) och jag bara måste tipsa er om denna kalender i samma graffitistil, ett motiv för varje månad. Jaha tänkte jag, då måste man fara över Atlanten... vilket inte hade varit fel i och för sig men så googlade jag och glädjande nog finns den även att köpa på hemmaplan genom Papercut för 185 kr! Ett bra julklappstips, mitt första... men vi är ju ändå där snart! Den och annat av Banksy finns även att köpa på Amazon.


Egen tid är god tid

Visst är det! En kopp kaffe med ostmacka till och en inredningstidning, det kan väl knappast bli bättre! Sköna Hems inspirationstidning Skapa stilen har legat på nattduksbordet länge men jag har bara inte haft tid att läsa den noga förrän nu... en bläddring räcker ju inte!
På bilden syns också delar av servisen Teema som jag vann på bloggen Design Day by Day i somras.... en frukostservis. Och som om det inte var tillräckligt hade de dessutom lagt med mattallrikar och en stor skål i paketen. Ni förstår att jag blev glad, jag gillar dom jättemycket!


egen bild

Barboy

Praktiskt med småbord som man kan ställa lite varstans... vid läsfåtöljen, vid soffhörnet eller vid sängen kanske. Praktiskt också med småbord som rymmer förvaring och det här faller jag för varje gång jag ser det, Barboy från Verpan... alltså Verner Panton! Jag gillar hans design och har själv ett Componibili bord i min hall. Panton gjorde Barboy redan 1961 så det här är ytterligare ett exempel på hur tidlös bra design är när det fortfarande är i tillverkning. Visst är det snyggt, ett sådant vill jag ha! Ja, om det inte vore för priset...





Barnrummet

Nu ska jag ta tag i gardinerna som ska hänga i mitt barnbarns rum. De har valt tyget Annamoa från Ikea och med basen i vitt tror jag det kommer bli riktigt fräscht och fint. För skojs skull gjorde jag ett litet kollage som inspiration för dom att titta på och lilla barnbarnet gjorde tummen upp. Fast jag undrar om det inte var för att Barba-familjen fanns med på bilden, de tillhör nämligen favoriterna!



Rislampa: Färg och Form, Tyg och bänk: Ikea, Poster: Little Studio, Påslakan: Hemtex
Stol: Mio, Krok: LaShelf, Barbarfigurerna finns bl.a. på Åhléns.

Unikt hus

Bo Cederlöf är en av vår tids mest framstående svenska arkitekter. Han har bl.a. ritat privata bostäder, kyrkor samt byggnader som t.ex. Luleå Stadshus, Canonskrapan i Gårda och den runda Pressbyråkiosken på Drottningtorget, de båda sistnämnda  i Göteborg. Nu är hans eget unika hus till salu, ett hus som han ritade och byggde 1961 och bodde i med sin familj i 48 år. Huset är så gott som i orginalskick, bara några behövliga renoveringar har gjorts och här återfinns vackra detaljer såsom öppen spis samt dörrar och paneler i oregon pine. Det finns inte många hus i vårt land med denna proveniens och detta bevarade skick så det här är ett unikt tillfälle för den som söker något annorlunda. Här kan man läsa mer och även se ett gäng fler bilder än dom jag visar här. Personligen tycker jag det här är ett  fantastiskt vackert hem! Och då ska ni veta att jag egentligen inte är särskilt förtjust i trä inne. via [room] by sofie





















Lyan på gång

Vi håller fortfarande på med sonens lägenhet. Den här nya lägenheten blir mer ett riktigt hem om man jämför med den förra som var mer som ett studentrum. Vissa saker drar ut på tiden, i synnerhet när det är leverenstider. Vi har byggt en köksö/bardisk för mer arbetsyta och förvaring samt en plats att sitta och äta vid. För tillfället väntar vi på täcksidorna som vi ska bygga in skåpen med och förhoppningsvis blir dom klara denna vecka. I omgångar har vi varit ute på shoppingturnéer och senast igår var jag med honom på Ikea och köpte en sänglampa, sedan Barstolar.nu för inköp av två stycken sådana här stolar, Stoff & Stil för att leta gardintyg samt Bagaren & Kocken för inköp av en skärbräda. Kul när han vill ta mamma till hjälp och ni förstår säkert att jag inte har något emot det... haha! Basen går i vitt, grått och svart och så småningom ska  det komma till ytterligare en färg. Möblerna till vardagsrumsdelen och sovrummet har han köpt på Ikea, en guldgruva för en "fattig student". Fast han är himla duktig som arbetar, periodvis halvtid samtidigt som han pluggar på heltid. Bilder kommer så småningom, jag vill bara att det ska bli mer färdigt. Tills vidare en glimt på soffkudden som är en sifferkudde och inköptes på Mio för några veckor sedan.


RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se