När kommer våren och en fin bänk

Som oftast tycker man tiden går alldeles för fort men just nu tycker jag den segar sig fram, jag vill ha vår nu! Strax går vi in i årets första vårmånad och visst blir det ljusare för varje dag som går, det är ju ett vårtecken i sig men var är mina vårkänslor? Jag längtar efter ljummen vind och sol, att träden ska knoppa sig och att de första snödropparna ska visa sig. Och så längtar jag efter att få ställa fram de nya trädgårdsmöblerna. Och på tal om möbler så letade jag efter bänkinspiration idag och då kom jag på att bänken Ella blev vald till Årets utemöbel av Elle Interiör. Bänken är i laminat med lackerat metallunderrede och finns i grått eller vitt, design av Stina Sandwall för SMD Design. Visst är den snygg! Fast det blir ingen sådan här hemma, inspirationen jag sökte var mer av ett "gör-det-själv-projekt". 
 

Fantastiskt hus

Jag hittade det här fantastiska huset med öppningsbart tak över vardagsrummet som när det är öppet upplevs mer som en innergård med massor av växter. Bredvid rummet finns en swimingpool som är snygg upplyst på kvällen men läckra färger. Allt glas, både i väggar och golv samt den vita inredningen gör att huset upplevs än mycket större och med ett fantastiskt ljustinsläpp. Det är nästan 600 kvm stort och rymmer förutom massor av sovrum även ett par vardagsrum till samt ett mediarum i källaren. Gaytom Road Residence hittar man i norra London i ett välbärgat område som heter Hampstead Village och är ritat av arkitekten Richard Paxton och hans fru Heidi Locher. Oj, vad roligt det hade varit att gå husesyn... alltså mer än bara genom dom här bilderna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koppar

Har det gått ett varv är man inte lika sugen som förra gången men jag måste ge vika på det denna gång. Koppar är ju riktigt fint! Vad jag menar är att jag haft en del koppar genom åren, likaså mässing och när vi flyttade in i vårt nyrenoverade hus rensades allt som gick åt det röd- och guldgula hållet bort till förmån för rostfritt och stål. Jag har på inget sätt blivit trött på det så det är inte det jag menar men jag kan ändå erkänna att just koppar börjar tala till mig igen. Får se vad jag svarar på det...
 
 
 
På bilden: 1. Teluria, Klong... 2. Kvist, Örsjö Design... 3. Etch Shade Copper, Tom Dixon... 4. String pocket, String... 5. Copper Light, Louise Roe... 6. Doftljus, Tom Dixon... 7. Bord Breeze, Monica Förster... 8. Japanska askar, Stilleben.
 
 

Josef Frank villa

Josef Frank förknippar man kanske oftast med Svenskt Tenn, det är han som bland mycket, mycket annat ligger bakom den populära men ack så dyra krukan Hortus och vackra ljusstaken Vänskapsknuten. Vad många däremot kanske inte vet är att han också ritat hus. I Falsterbo finns fem exklusiva villor i funkisstil som han ritat, hus som räknas som Sveriges första funkishus. Visst blir man lite nyfiken? För att stilla nyfikenheten kan vi ta en titt på Villa Wehjte från 1936 som just nu ligger ute till försäljning. Huset har varit i samma ägo sedan 1946 och har använts som sommarstuga!! Med tanke på att priset är 35 000 000 häpnar man att ingen bott där året om! Det här är den största av villorna med 11 rum och ligger ett stenkast från stranden. Huset har annorlunda lösningar, flera öppna spisar, altaner och utomhus en japansk trädgård. Entrén är i mina ögon magnifik med det stora runda fönstret ut mot trädgården och det svartvit-rutiga golvet... älskar denna första bild! Mer information hittar du hos mäklaren. Skön söndag på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Skeppshomen

Fredagsinspiration

I Vasastaden, Göteborg ligger den här sekelskiftestrean på hela 101 kvm. Inte oväntat i den här typen av lägenheter är det högt i tak och med stuckaturer, vackert brädgolv och rum i fil med höga pardörrar. Så vackert! Själv tilltalas jag förstås också av det grafiska, svart och vitt... det som många tycker känns färglöst och vill slänga in mer färg i. Men för mig är det stilig harmoni samtidigt som det också ger en viss kaxighet. Nej, det här känns som att jag aldrig tröttnar på och njuter av bilderna. Snyggt, snyggt, snyggt! Och med det önskar jag er en trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Alvhem

Plywood

Jag har länkat mig in på Wallstuff någon gång emellanåt när jag blivit påmind men först nu upptäcker jag så mycket fint dom har. Diamanten kan jag gott tänka mig på väggen här hemma och deras siffror gillar jag mycket! Nytt är att dom nu också finns på plywood för den som gillar den lite mer råa stilen. Förutom ONE och 5 finns också nummer 3.
 
 
 
 
 

Fina planscher

Känner du för att göra nåt gott och samtidigt få fint på väggen där hemma? Då kan du köpa någon... eller flera av de fina planscherna från Ågrenska här i Göteborg. De har en härlig och gammaldags skolplanschkänsla och finns i fyra motiv i storlek 50x70 cm, pris 100 kr/styck.
 
 
 
Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en unik mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och professionella. Genom att köpa en plansch bidrar man till att barn med sällsynta diagnoser kan få komma till Ågrenska och få hjälp att leva sitt liv efter sina egna förutsättningar. HM Drottning Silvia är Ågrenskas beskyddare.
 

Snyggt på köksbänken

Monika Förster har (som första svensk) för Alessi tagit fram de här söta måttkopparna i fem storlekar. Inspiration är hämtad från gamla vikter, fast då tillverkade i porslin. Dom här skulle jag alltid ha ståendes framme på köksbänken, inte bara när jag bakar, staplade på varann. Oj, vad sugen jag blir på ett torn! Håll utkik efter Tower i svenska Alessi-webshopen... eller annan återförsäljare fram i mars-april då de väntas komma in, pris 449 kr. Visst är dom fina!
 
Bild via
 
Idén till det här projektet kom från matlagning och bakning och behovet av att mäta ingredienser. Vi har tittat på gamla vikter som användes på olika sätt i Sverige och på andra platser. När man handlade i butiker användes vikterna för att ta reda på hur mycket kunden skulle betala för varorna. Med dessa små staplingsbara föremål kan du bygga torn och mäta från 2 dl till 5 ml. De kan båda staplas ovanpå varandra och inuti varandra. Skålarna kan användas som måttkoppar eller serveringsskålar, eller kanske som krukor för örter eller kryddväxter säger Monica Förster i ett pressmeddelande.
 
 
 
 
Bild via

Favoritbild

Att stylisten Lotta Agaton visade sitt hem i Residence har väl knappast gått någon inredningsintresserad förbi. Visst har man väl undrat hur det kan se ut i ett hem som ägs av en person som har som jobb att styla och inreda. Nu vet vi! Fint som väntat! Den här bilden blev direkt en favorit... så ombonat och trivsamt det ser ut. Det finns mycket som tilltalar... färgerna, växterna som mjukar upp, så även de snygga fåtöljerna i trä och läder, tavlan... som inte sitter mitt på väggen, lamporna, fällen, puffarna, alla smådetaljer. Och så gillar jag att fönstren inte har gardiner. Ja, det blev nog nästan allt det! Fler bilder här.
 
Foto: Pia Ulin

Keramik

Det blir en del om produkter just nu men jag hittar så mycket fint som jag gärna visar samtidigt som bloggen för mig är ett så bra ställe att samla allt på... så jag hoppas ni står ut! Jag blev väldigt förtjust i den här keramiken från Finnsdottir, handgjord i finaste porslin. Jag får associationer till både Jonathan Adlers keramik och lamporna från Le Klint med alla sina veck och ränder. Bakom den här fina keramiken står Thora Finnsdottir Søe från Island och Anne Hoff från Danmark. Det här är några produkter men kolla in hemsidan för där finns också mer än vackra inredningsföremål... som till exempel smycken. Allt går att köpa via hemsidan.
 
 
 
 
 
 

Love Warrior

Den här vackra bilden har cirkulerat bland många bloggar sista tiden och nu har jag också lagt den till min samling här på bloggen, fotograf är Hanna Lemholt. Tavlan i bilden heter "Sky Circles" och den går nu att köpa på Love Warrior, en precis nyöppnat butik med mycket fint och mer på ingång. Tryckt på "hahnemuhle 100% cotton photo rag"... som jag för övrigt inte har den blekaste aning om vad det är... i måttet 100x100 och i endast 50 ex som var och en är numrerad, signerad och med en äkthetsstämpel. Ett tips till den som är sugen...
 

Tre fina lampnyheter

Önskar er en fin helg! Här kommer några lampnyheter! Lampor är, liksom kuddar, en sådan där sak som man inte kan få för många av. En del rekommendationer säger att man ska ha 6-8 lampor i ett vardagsrum, andra så många som 10-15. Det beror väl på hur stort rummet är och vilken utformning det har men generellt sett tror jag nog att man kan plussa på några till utöver de man redan har. Sedan innebär det ju inte att man behöver ha alla lampor tända samtidigt och särskilt inte när man inte vistas i rummet. Här hemma, om jag ser till bara vardagsrumsdelen (öppen planlösning) räknade jag till sex lampor så visst skulle det behövas två eller kanske fler då det är vissa delar av rummet som är lite för mörka. Ska bara hitta bra lösningar för detta.
 

 
Nyheter var det och om första lampan kan man inte annat säga än... så fin, fin, fin! Den kommer från ett danskt företag som heter Ebb & Flow (f.d. Who Found Otto) och det finns kontaktperson för Sverige så jag hoppas den hittar sin väg över sundet så vi får se den även är. Håller ni med?
 
via
 

 
En av nyheterna från Zero är den här lampan där inspirationen hämtats från en spannmålssilo. Silo heter den också och är en minimalistisk pendel med en industriell karaktär. Finns i de fyra färger som syns på bilden. Design: Note Design Studio
 
 
 

 
Note Design Studio har också, för Ex.t, gjort Fuse, i två storlekar och tre milda färger. Snygg och lättplacerad lampa som skulle vara fin att hänga en av varje färg precis som på bilden till höger. Se den andra storleken här.
 
Bild lånad från Ex.t
 

Alla Hjärtans Dag

Önskar en fin Alla Hjärtans Dag! För mig och min man blir det ChessGöteborgsoperan ikväll, en present han fick när han fyllde år i höstas. Och så är han så snäll och låter mig följa med! Hjärtan till er alla...
 
 
 
 

Olivträd

Problem med olivträd som man har på altan under sommaren är hur man ska få det att överleva vintern. Vi har haft olivträd som vi ställt både i källaren och i garaget men de har alltid dött. Så i höstas bestämde vi att vi ställer det innanför altandörren så det får mycket ljus. Kanske inte det ultimata stället då vi har värmegolv där och det ska egentligen stå mycket svalare. Det har fått sparsam vattning med jämna mellanum och jag har sett att det skjutit nya skott då och då. Så här om dagen fick jag se att det blommar och att det kommit små oliver också. Håller nu tummarna att det ska klara resten av tiden också innan det är dags att ställa ut det på altan igen.
 

Hemnet... till salu

Jag har haft den här bilden sparad länge i min inspirationsmapp och jag har inte vetat var den kommer från. Förvånad och överraskad blev jag minst sagt idag när jag hittade den på Hemnet.
 
 
Det är ett hus på Gotland som är till salu och beskrivning och bilder ligger här om du vill se. Förmodligen har det väl varit med i något reportage eller kanske till salu tidigare eftersom jag hade sparat bilden. Exteriören är en aningen annorlunda för min smak om man bortser från atriumgården som är helt fantastisk! Lika så insidan. Vid ritblocket, en av våra stora arkitekter Thomas Sandell. Jaaa... Gotland är ju en fin semesterö, någon hugad?
 
 
 
 
 
 
 
 

Semledagen

Eller fettisdagen som den heter! Önskar jag kunde bjuda er alla fina på en riktigt semla men det får bli en virtuell istället, ta gärna flera! Bullrecept finns här för dig som är sugen att göra egna och fyllningen hittar du här. Vi fick ta semledagen i söndags istället då familjen samlades för semleätning. Gott? Bara förnamnet... kan nog tänka mig en idag med!
 
 
 
 

Ikeadesign

Ikea kommer som vanligt med massor av nyheter under våren. Man kan inte annat än fascineras över all fin design de lyckas ta fram. Visserligen kan man ana och ibland verkligen se att inspirationen hämtas från "de finare salongerna" men kanske vi ser mellan fingrarna och tar till oss detta som "folkets design" och då dessutom till en väldigt bra peng. Sånt tilltalar. Alla. Nåväl. Under april kommer bland annat...
 
... en ny sovrumsmöbel Trysil bestående av sängram, garderob, byrå och sängbord
 
 
... det redan så ombloggade skåpet Fabrikör
 
 
... snyggingen Esbjörn
 
... golvspegel och klädhängaren Knapper
 
 
...och byggbara mosaikklockan Smycke.

Bädda lyxigt

Nu när jag är hemma tillfälligt (blev sjukskriven för benet) är det jobbigt att se allt som stannat av och jag bara längtar till att få sovrummet klart! Gardinerna hänger ju på plats men som det är nu kan jag inte krypa omkring på golvet och klä om den nästan fem meter långa kornischen. Överkastet är inhandlat, tyg till sänggavel och att klä sidorna på sängen finns också hemma men det är likadant där att det inte funkar med benet. Sååå... tills vidare har jag nöjt mig med att leta efter fina påslakan som skulle bli pricken över i:et. De här från Mimou står (sig alltid) på min önskelista. Ack så vackra ... men rackarns så dyra! Men att drömma är som tur gratis...
 

Naggande god

Lite inspiration på näthinnan kan väl sitta bra så här inför helgen! En fin liten lägenheten som jag hittade på till salu-listan hos Fantastic Frank. Den är endast 45 kvm stor fördelat på två rum i bottenplan i ett 1700-tals hus. Entrédörrarna och stengolvet innanför är original, i taket otroligt vackra valv och alla väggar är vitmålade. Visst är det en liten pärla! Ett extra plus till uteplatsen som blir ett extra rum sommartid. Fler bilder här. Och med det önskar jag er alla som tittar in här en Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tulpaner

Tulpaner! Vackra i knopp men lika vackra som utslagna... graciöst bugar dom sig över vasens kant. Jag fullkomligt älskar tulpaner och frossar i dom nu men så stora skillnader i kvalité det är. Det kanske inte är så konstigt eftersom det drivs upp 223 stycken olika sorter i svensk odling och fram till påsk konsumerar vi en miljon tulpaner om dagen. Så det gäller att hitta guldkornen! Tips på hur du bäst sköter dina tulpaner hittar du hos Tulpanguiden, där hittar du också några korta filmer på hur du binder fina buketter. Unna dig..
 
Egen bild

Ikea Stockholm

Sovrummet är under uppfräschning här hemma, jag gav ju er ett smakprov för ett tag sedan. Just nu står det dock still eftersom jag råkade ut för den där halkolyckan som resulterade i ett brutet ben... men snart så hoppas jag kunna stå och gå bättre och då ska det bli ordning på torpet! På Facebooksidan Ikea Fans Sverige hittade jag det här sängbordet som från april kommer att ingå i kollektionen Ikea Stockholm, det skulle passa som handen i handsken. Jag gillar den runda formen som bryter av allt det (fyr)kantiga. Här är det gult och man vet ju aldrig med Ikea men jag hoppas verkligen det kommer i fler färgställningar... som till exempel vitt, det hade varit perfekt!
 

Geometri, Bumble och Äng... Klong!

Jag kan inte låta bli att återkomma till företaget Klong, jag gillar verkligen deras sortiment! För ni kommer väl ihåg vasen jag skrev om för ett par veckor sedan. Den här gången föll jag för den här spegeln som Jens Fager designat, visst är den fin! Geometri är namnet och den är gjord i trä med mässingsdetaljer, fungerar bra till posten som synes.
 
 
Så kollade jag bland nyheterna och fick syn på den här fantastisk fina och annorlunda lampan med namnet Bumble. Materialet är munblåst glas och aluminium med LED-ljus. Design av Broberg & Ridderstråle... dom här. Passande färger om man ser till vårens pasteller som väntas ramla in i butikerna under våren. Fast för mig skulle den vita ändå passa bäst! Undrar hur effekten blir när den tänds!
 
Uppdatering: Jag hittade en bild här hos Inredningshjälpen där man ser ur fint den lyser, absolut en kandidat på bänken i vardagsrummet. Fast det beror ju på priset, förstås!
 
 
 
 
Vasen Äng är också en nyhet och jag kan riktig se hur fin den blir med buketten sommarblommor man plockat på... ängen. Gjord av glas och mässing/ svärtad mässing. Design: Eva Schildt.
 

Naturtoner

Jag kan ju inte låta bli att ta med dom här fina bilderna heller från samma företag som bilderna i förra inlägget... Broste Copenhagen. Här i helt avsaknad av blått till fördel för naturtoner i stället. Makalöst vackert med grått, beige och vitt tillsammans. Här skulle jag gärna slå mig ner...
 
 
 
 
 

Blåa toner

Blått verkar vara en färg som kommer under våren, särskilt gråblå... jeansblå... duvblå. Broste Copenhagen har en del nyheter i sitt sortiment, se så fint! Och produktbilderna är ju underbara! Det är egentligen dom jag fastnar för men visst blir man allt lite sugen på blått också! 
 
 
 
 
 
 
 

Marockanska mönster

Jag har kommit på mig med att gilla marockanska mönster väldigt mycket! Och då i svart och vitt förstås! Så när jag såg de här kuddarna från någon Formex-rapportering klappade mitt hjärta lite extra, så fina! Företaget bakom heter PB Home och är ett grossistföretag men har också egna butiker i Göteborg (f.d Casa Linné), Alingsås och Trollhättan med det gemensamma namnet Casa Store. Det blir en lång väntan då de kommer ut i butik först mars/april men jag funderar på hur de kan bli i nya soffgruppen ute och det är ju ändå inte dags än på ett tag. Bilden lånade jag från Perlan Living. Önskar er fin kväll och en trevlig helg!
 

Kvittra

Jag såg att Ikea får in så fina lådor nu i februari. Det är precis som med kuddar... sådana här kan man aldrig få för många av. Det är så praktiskt att lägga saker man behöver men inte vill synas i lådor och då gillas det skarpt att lådorna också är snygga. Kvittra heter serien i flera storlekar och mönster, pris 59-99 kr.
 
Bild: Ikea/ Livet Hemma

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se