Dagarna går snabbt när man har roligt!

Under veckan har vi hunnit med Ikea, Plantagen, Liseberg, köpt ny dator, grillat, pysslat i trädgården, målat... och passat barnbarn. Ja, förutom allt annat dagligt man brukar göra. Ujujuj... så fort tiden går, två veckor är redan avverkade och nu skulle jag verkligen vilja trycka bromsen i backen! En vecka hemma och en vecka borta står på schemat sista hälften av semestern och nu gäller det att njuta och ta vara på varje dag. Gör ni det? Och vad gör ni för roligt på semestern, berätta! Bilden visar några av vinsterna vi vann på Liseberg! Tur... eller hur!


Trevlig helg!

Vinst!

Jag har ju alldeles glömt av att berätta för er att jag haft världens flax! Jag har vunnit en tävling och priset är jättefint! På bloggen Design Day by Day har jag vunnit delar av servisen Teema som designades av Kaj Frank redan 1952. Priset består av 4 muggar, 4 assietter och 4 skålar. Så skulle jag välja färg och för en gång skull tänkte jag att jag inte skulle ta det gamla vanliga vita så det blev som på bilden... och just terrakottafärgen är ny för säsongen. Riktigt kul är det! Och den ska invigas till frukost så fort den landar här hemma! Tackar på förhand!



Eget kollage med bilder från Iittala.

Barn(barn)rumsinspiration

Här letas inspiration för barnrum! Vit bas med accenter i färg är önskemålet. Jag satte mig och letade och samlade på mig en smällkaramell av färger! Så därför satte jag ihop ett kollage med smått och gott för barnrummet, de flesta till bra pris dessutom! De här produkterna kommer från Leka Sweden, La Shelf, Lagerhaus, Mio, Ikea och Mairo. Glatt och härligt... inte sant!





Helgen har överskuggats av det fruktansvärda som hänt i Norge. Man förstår inte och tankarna går fortfarande till de drabbade i Norge. Sådant här ska ju bara inte hända! Det är helt ofattbart att det kan finnas så mycket hat i en människa! Som en av de överlevande från Utöya sa... "Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans". Tänkvärt...

Font - Fontable

Jag har svårt att se att intresset för bokstäver i inredning nått sitt slut än för det kommer ju bara mer och fler produkter. De här borden från Fontable är både dekorativa och kul! Man sätter ihop orden som man vill då varje bokstav är ett bord och det finns både stora och små bokstäver samt att de är justerbara i höjd. Genial idé, inte sant!








via Living with White

Nu tar jag lite helg- och bloggledigt! Skön helg till er alla!

Sommarprojekt... check!

Kommer ni ihåg mitt sommarprojekt? Nu står de på överst på pilasterhyllan i vardagsrummet (fast bilden är tagen på altan) och jag kan säga att jag är mer än nöjd. Som ni ser blev det ordet BOTTLE för det är ju vad det är! Jag skrev med limpistol för hand, ingen mall eller så och lite pyssel var det. Bokstäverna skulle ha samma höjd och bredd och jag fick göra om några gånger. Till slut får man bara bestämma sig... "nu är det bra"! Det var enkelt att dra av de bokstäver som inte blev bra om man väntade någon minut, väntar man länge så satt de hårdare fast. Sedan fick det torka över natten innan jag sprutmålade. Som sagt... mer än nöjd! Vad tycker ni?





Elegant och sobert

Det ligger mycket i det gamla uttrycket "grått är flott"! För visst ser man det i de här bilderna där grått, i kombination med vitt och svart känns både sobert och elegant. Det här tilltalar mig ut i fingerspetsarna och här får jag verkligen näring till hur jag skulle kunna göra mer med vardagsrummet här hemma! För många år sedan kunde man inte ens tänka sig att blanda svart och grått med brunt men här ser man att det går jättebra med det mörkbruna golvet till! Och de randiga kuddarna i soffan plockar nästan upp ådringen från golvet, så snyggt. Så gillar jag den inbyggda TV i väggen, den finns där men är ändå diskret. Konstigt nog så saknar jag inte gardiner heller.







Sedan ska vi inte prata om hur snyggt det var med det rutiga golvet i köket... fast det kan jag inte låta bli ändå! Det var ju makalöst snyggt!! Jag gillar kontrasterna, krispigheten och fräschheten i köket plus att det är en öppen planlösning så att man ser det fina köket från vardagsrummet. Vill ni se mer av denna lägenhet finns bilder här på Freshome.



Sonen har fått ny studentlägenhet i ett helt nyrenoverat område. Så var vi och tittade förra veckan och det var så snyggt... i grått och vitt! Och eget kök! Inflyttningen är 1 september. Så ska ju dottern också flytta 1 september! Det blir bråda tider...

Visst är de söta men...

På tal om ätbart i trädgården så är det visst inte bara vi som gillar det vi har! Rådjuren har minsann glufsat och mumsat i sig massor upptäckte jag här om dagen! Luktärtorna är kapade, en halvmeter har de lämnat kvar. Tack för det! Och floxen måste de trott vara buxbom, så rund fick dom till den... man skulle nästan kunna tro att de haft en sax med sig! Och den blomningen får vi klara oss utan också. Visst förstår jag att de också måste äta och trädgårdarna är väl som det värsta smörgåsbordet nu men välj något annat, någon annanstans... attans!!! Kanske dags att köpa blodmjöl nu...



Söta gratulationskortet kommer från Petrified in Pink.







Så enkelt och snabbt det är att komma in i semesterlunken! Inläggen blir därefter... men inga problem men det! Klicka bara på "Följ bloggen"-knappen så missar du inte när jag uppdaterar! Fin dag till er alla, här växlar vädret!

Nu skördar vi

Första semesterdagen... för mig! Min man envisas med att semestern inte börjar förrän på måndag men jag njuter i alla fall redan nu! Jag har planterat om lite på altan, fyllt på med färsk jord på hängkaraganen vi har där och lagt iordning stenarna uppå. Så har jag tagit ett par vändor i trädgården, ätit lite hallon och tittat hur allt växer på. Vi testar broccoli i år och plantorna växer så man kan se från ena dagen till den andra. I växthuset får vi gurkor i massor, vi skördar varje dag och hinner inte att äta i samma takt. Just nu har vi sju stycken som ska tas! Tomaterna har börjat mogna vilket är tidigt, vi brukar aldrig få tomater och gurka samtidigt. Några bilder från den ätbara delen av trädgården.


Semesterprojekt

Tjohoooo... nu börjar semestern! Fyra veckors ledighet att se fram emot! Man kan ju inte säga att vädret är det bästa och nästa vecka ser ungefär ut som nu så jag får väl passa på att göra allt det där man inte orkar när det är för varmt ute... men det har "dom" lovat att det ska bli igen, alltså varmt! Ett projekt som jag länge tänkt göra är att sprutmåla flaskorna i olika modeller som jag sparat och efter att jag såg denna bild funderar jag också på att skriva ett ord på någon av dom vilket man gör med en limpistol, se beskrivningen här. Frågan är bara vad, det får jag fundera på!

Så kom jag på vad jag skulle skriva. Vill du se? Klicka här!



via Jennys hus

Att lyfta blicken

I snart två års tid har jag gått samma väg från bussen till jobbet, förbi Avalon hotel men aldrig lyft blicken uppåt, i alla fall inte åt detta hållet. Så var det äntligen dags förra veckan och vad får jag se då? Jo, det här! Hästarna... Fronts stora lamphästar! Har de alltid stått där? Jag vet faktiskt inte! Dom är så häftiga och så verklighetstrogna, precis som om det stod levande hästar där uppe på balkongen! Sånt gillar jag!






När jag såg den här hästen första gången tyckte jag väl så där om den och att den måste vara svårplacerad i ett vanligt hem. Men så har jag sett den i några sammanhang som t.ex. detta reportage och då tycker jag den är både fräck och kul. Klart att jag inte skulle vilja ha en sådan ståendes i mitt vardagsrum men så här på balkongen... som egentligen kan tyckas vara helt fel plats... är de bara så rätt! Ni vet väl att Front gjort ett bord också... av en gris, se här. Båda produceras av Moooi. Mina egna bilder utom den i mitten som kommer från Fronts hemsida.


Det här blir det sista inlägget om "kreativ fantasi" och design för denna gång men jag återkommer säkert för det finns så ofantligt mycket roligt att både njuta och förvånas av.
Nej, nu ska jag sätta fart! Vi ska åka och fynda på Freeport i Kungsbacka! Ha en bra dag!

Efterlysning

Min dotter och hennes familj ska flytta och då ska barnbarnet Tindras rum inredas så nu letar vi inspiration för fullt! En bild som jag mailade över till henne var den här och den blev mitt i prick! Precis så vill de ha det! Frågan är bara... var får man tag i en liknande matta, är det någon som vet? Strib som mattan på bilden heter kommer från Ikea men den finns inte längre i sortimentet... tyvärr. Jag förstår inte att de kan ta bort en sådan fining!

Uppdatering
Tack, Helen för att du påminde mig om Ikeas köp och sälj-sajt. Det fanns en matta till salu och dottern mailade omgående men den hade blivit såld dagen innan. Vi håller ögonen öppna... och tummarn hårt för fler!


Bild: Sköna Hem

Ben på ben på ben

Från Cappellini kommer de här borden som mycket väl skulle kunna matcha upp alla textilklädda lampsladdar. Serien heter Org och designades av Fabio Novembre redan 2001. Absolut kul... men hur sjutton sitter man vid det här bordet, var gör man av sina egna ben!??







De här två bilderna kommer från 1stdibs. Klicka för större bild.





Färska blommor

Jag har så gott som alltid färska blommor hemma och gärna både på matbordet och soffbordet. För mig är det värt varenda öre och jag unnar mig det för jag tycker det ger en härlig känsla till till ett hem! Visserligen inbjuder åstiden till att plocka fina sommarblommor men just nu har jag de här vackra liljorna på soffbordet, underbar doft och massor av knopp och utslaget. Ett tips med just liljor är att ta bort de små fröställningarna eftersom de kan orsaka fula fläckar som är besvärliga att få bort. Har det kommit på textilier kan man försöka med en bit tejp och "suga upp pudret"... men som sagt, det allra bästa är att ta bort dom direkt blomman slår ut! Hur gör ni... köper ni blommor?



Bliv vid din läst

Om ni tyckte de hårfagra stolarna var kul är det här också några roliga möbler! Här har man använt gamla träläster... (återvinning!)... sådana som man hade förr när man tillverkade skor. Numera används det ju plastläster mer och mer eftersom träet sväller och storleken då påverkas. Det här kommer från Brothers Dressler i Toronto, Kanada som förutom bänkarna, krokbrädan, lampan och vasen också har mycket annat fint som t.ex. ljuskronan sist! Den var jag bara tvungen att visa er också, den är ju så vacker!











Ohhh... sista veckan att jobba innan semestern! Längtar...
Ha en fin dag!

Multipaj

Hallonrödavinbärsvartavinbärsmultronjordgubbspaj! "Man tager vad man haver"... sa Kajsa Warg! Och jag med, för detta var vad jag hade i trädgården just nu! Jordgubbar på upphällningen medan hallon och vinbär precis börjat mogna. Sommarfräsch och enkel fika som rekommenderas! 175 gram smör smältes och rörs ihop med 3 dl mjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt. Tryck ut den lösa degen i en pajform och täck med färska bär. Skjuss in i ugnen 25 minuter på 200-225 grader! Glass är gott till!

Hårfagert

Det här MÅSTE jag bara visa er!!! Hur knasiga som helst, men också hur roliga som helst! Och visst kan man tycka att dom är lite väl kitchiga... eller vad tycker ni? Kan ni tänka er att ha en sådan här hemma?* Hur som helst så har de faktiskt valts av självaste Philippe Starck när han inredde lyxiga SLS Hotel i Beverly Hills. Skulle gärna se dom på plats, kan jag säga! PRETTYPRETTY heter den här serien med hårfagra... eller kanske hårresande stolar, pallar och puffar. Dom är designade av Dejana Kabiljo. Se och le...















*Om ni undrar så är svaret nej... passar inte hemma hos mig!

Moving on...



Jag kör vidare på det här med "kreativ fantasi" och design, man blir så glad av det! Jag har hittat lite grann som också fyller några inlägg framöver, både roliga, annorlunda och helt galna möbler... så jag hoppas ni vill hänga med! Till det här dynamiska bordet har kreatören och koreanen Chul An Kwak hämtat sin inspiration från springande hästar. Och visst syns det... nästan att man vill sitta på bordet och glida med! Borden är skulpterade i trä och ingår alla i 'r.n.i' series of furnishings och presenterades redan 2007. Men sådant här blir aldrig omodernt, eller hur! Fler bilder...






Kreativt ljus

Jag tycker det är så kul med lampor i inredning och har vissa favoriter som gärna skulle få flytta in till mig om det bara var möjligt! Ja, ni ser vad jag gillar via länkarna! Så finns det då andra lampor som jag tycker är mer kul och jag älskar kreativiteten som finns hos människor som skapar. Jag önskar att jag också hade mycket mer av det i mig. Här kommer en rad varierande ljuspunkter som lyser upp tillvaron för mig en stund, hoppas de gör det för dig också!



Kim Hayoons lekfulla lampa Alice in Wonderland, kolla in bordet också i samma serie.



Design: Lucy Slivinski via Michael Del Piero Good Design




Design: Christian Haas


Design: Kwangho Lee via Design Studio och Designboom


Trevlig dag och helg!
En vecka kvar att jobba, sedan semester!

Udda fat

Nu ska man ju inte tro att designern Sandor Lucas i förra inlägget hade en uppsjö av bara koppar! Nej, fat finns det tydligen också och dom använder han så här! Gillar båda...


Udda koppar

Vi har ju sett massor av varianter av kakfat i våningar som man kan göra själv om man är lite pysslig men vad gör man med alla udda koppar? Jo... helt enkelt så här!




Design: Sander Lucas

Och i och med detta inlägg har jag nu lagt till en ny kategori här på bloggen... DIY - göra själv... och där kommer jag att tipsa om sådant som man någorlunda enkelt kan pyssla ihop själv. Sådant som jag själv gjort men mestadels sådant som är gjort av andra!

Pergola

Jag drömmer om att göra en pergola eller liknande någonstans i trädgården fast jag har inte kommit på var än. Det är så fint med fristående väggar och spaljéer och ger en sådan härlig rumskänsla. Man får en levande och spännande trädgård och man vet inte riktigt vad som väntas bakom "knuten". Naturligtvis kan man plantera växter som klättrar i den också om man vill och jag kan gott tänka mig någon ros eller två eftersom jag inte har en endaste en som det är nu. Det sägs ju att en trädgård utan en ros är ingen trädgård! De två första bilderna är från Hus och Hem, nästa bild från Ting Ute & Inne-bloggen och den sista också från Hus och Hem!












Tips: Vill du också bygga en pergola finns det en beskrivning här.

B.K.F. Chair

Kärt barn har många namn... B.K.F. Chair, Hardoy chair, Butterfly Chair eller på svenska fladdermusfåtölj. Design av argentinaren Jorge Ferrari-Hardoy (han har bland annat arbetat med le Corbusier) som gjorde den här stolen tillsammans med Juan Kurchan och Antonio Bonet redan 1938. En stol som kopierats i många varianter och i både tyg och skinn. Den här svarta skinnvarianten som jag hittade hos Trendia skulle gärna få bo hos mig! Den ser så där skönt insutten och sliten ut!




Bild 1, 2, 3 och 5 via Designstolar, bild 4 och 6 via Flickr

Var bor du?

Sommar är ju så mycket förknippat med trädgård och blommor och jag läser en del trädgårdbloggar också... utöver alla inredningsbloggar. Det finns så mycket inspiration att hämta även där om både planering, växter och trädgårdsdesign. Det som ibland kan vara lite lurigt är att veta vad som trivs bäst just där man själv bor eftersom alla växter inte trivs överallt och då får man använda sig av en zonkarta. Men nu kommer vi till det fiffiga också! Hos Hillevi som har bloggen "Tankar från trädgårdsmästaren" finns en lista med uppdelning efter zoner och där man kan lägga till sin blogg i den zon man själv bor i. Man behöver inte ha enbart en trädgårdsblogg utan det räcker om man har "en trevlig blogg med en del trädgårdsinspiration" och det är vi ju många som har, eller hur! Så lägg till din blogg du med om du känner att det stämmer in på dig. På så sätt kan vi hämta ännu mer inspiration från varandra vilket är toppen! Bra idé, trädgårdsmästar´n!




Trappuppgångar

Ibland är det kul att snurra runt på Hemnet ett tag för att hämta inspiration. Ni vet väl förresten att de har en särskild inspirationssida om man specifikt vill få inspiration om ett rum, badrum, kök eller t.o.m trädgård. Hus är nog de flestas dröm men många lägenheter kan vara nog så fina. Det första man möts av när man kommer in i ett bostadshus med lägenheter är trappuppgången så därför kommer här ett gäng sådana. Snygga eller ej, det kan diskuteras men fantastiskt är det i alla fall att det läggs ner så mycket jobb på första intrycket. Man får hoppas att resten inte ser ut som skrutt bara!














Bild1-3 Oscars Mäkleri, 4 Alvhem och 5 Lagerlings

Trevlig dag och helg!

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se