Det är nåt visst med tegelväggar...

Röda...


(samma sovrum som ovan)






Vita...






... och så en svart!

ESNY, Erik Olsson (via Hemnet), ILIVESTHLM (via Hemnet), Bolig, Sköna Hem,
Vårt Nya Hem (foto: Paul Massey) och Richard Powers

Vårteckensutmaningen 2011

Sista veckan
Grande Finale... och fjortonde veckan! OCH högsommarvärme dessutom, härligt avslut på Vårteckensutmaningen! Första bilden tog jag från fönstret på övervåningen! Här ser man att rhododendron börjar slå ut, dom två vi har på baksidan. Riktiga gamlingar! Den stora som står närmast garaget är över sextio år gammal, kanske t.o.m ännu äldre! Där kan man verkligen snacka om växtkraft och överlevnad! Den rosavita som står vid stentrappan är också gammal och var verkligen illa däran när vi flyttade hit men efter att vi tog bort alla sjuttioelva ormbunkar som jag skrev om i tolfte veckan har den börjat växa och är nu riktigt tät och fin och har så vackra blommor. Samma vecka, första bilden stod jag längst ner till vänster om garaget och tog... så nu har ni fått en översikt på baksidan. Så ser ni också dvärgsyrénerna i nederkant på första bilden, de har börjar blomma nu. De är ju senare än vanliga bondsyrener. Nu kan man tro att jag bara har en baksida i trädgården men inte... framsidan är bara senare anlagd och inte lika uppvuxen och blommande som baksidan är. Och precis som jag vill med rumsindelning, det är alltid så svårt att få fram det på en bild, det syns bättre när man står i trädgården. Till sist en bild från växthuset där gurkorna börjat blomma, det var ju faktiskt bara en vecka sedan vi planterade! Önskar er en skön sommar, alla Vårteckensutmanare...








Klicka på bilden

Jag vill också passa på att tacka för alla fina hälsningar jag fått om trädgården! Den är stor, likaså intresset... fast det ÄR mycket jobb med den, hela tiden! Många av buskarna och träden är från förr innan vi bodde här och det är min svärmor som ligger bakom det mesta. För oss är det att vårda arvet samt hitta bra komplement som också passar för oss. Vi har en bit kvar...

Lite av varje...

Usch då... här tycker man lite synd om sig själv idag! Jag har åkt på en riktig rejäl förkylning så det dundrar om det. Dessutom ska jag vara gräsänka en vecka då mannen åkte till Kina idag, Shanghai närmare bestämt. Och ja... visst hade jag följt med om det bara hade gått! Igår hade vi goda vänner här på middag. Visst är det bra ibland för man får en anledning att gå igenom huset och städa lite extra noga (trots dunderförkylningen) och när det nu var städat och fint passade jag på att ta en bild i vardagsrummet, en lite mer översiktsbild med nya hyllan i läshörnan och tavelvinsten till höger, från Formelle Design. Så blev det ett par extra bilder på bordet som också gick i grönt. Servetterna på tallrikarna fick fungerar som både färg och mellanduk för den djupa tallriken med sparrissoppa... som också var grön! Finaste liljekonvaljerna fick pryda bordet i vasen från Sia. Vad som stod på menyn kan ni se här. Så har vi idag firat Mors Dag också, först hos min mamma och sedan blev jag själv uppvaktad av barnen trots att jag sagt ifrån att de inte behöver. Nej, nu ska jag ta och lägga upp benen och vila så jag orkar med morgondagen, så tittar jag in till er när jag har kryat på mig igen!


Höstnytt... jodå!

Men inte redan kan man tycka... men jo, redan trillar höstens nyhetsbilder in i mailen att ta del av och det får ni också göra här på bloggen! Man vill helst inte tänka på hösten innan sommaren ens anlänt... även om vi har rena rama höstvädret här på västkusten... men bilder på fin inredning tittar vi gärna på, eller hur. Det verkar som de flesta färger finns med även om mina ögon lätt fastnar på den smutsgula färgen, likaså turkos... så snyggt tillsammans! Retromönster hänger fortfarande med som man ser i ena temat "Plockepinn". I andra temat "Höst" är det mustiga färger som gäller för en mer dramatisk hemkänsla med både etniska inslag från olika håll i världen liksom vintage och genuint robust. Bilderna kommer från Åhléns pressvisning som ägde rum förra veckan. Är det något som faller er i smaken?








Trevlig dag och helg!

Utebelysning

Vad belysning ändå kan göra för trädgården! Den svarta väggen man ser när man tittar ut genom fönstret kvällstid är så tråkig, det händer ju liksom ingenting. Ett par lampor vid entrén räcker inte heller utan det krävs lite mer om man vill ha en spännande trädgård med olika rum även kvällstid. Vindskyddet på altanen fick lampor för ett par år sedan och dom är jag nöjd med. Jag tror inte jag visat det på bloggen så jag ska försöka komma ihåg att ta några bilder framöver. Funderingarna går nu kring hur vi ska göra här hemma... om vi ska belysa ett träd, en buske eller sätta lampor längs med gången eller rent av muren. Så det bästa kanske är att helt enkelt att ta med sig en spotlight eller ficklampa ut i trädgården och pröva sig fram. Nedanstående bilder är min inspiration för framtida projekt "Utebelysning"!











Bilder från Leva & bo, Sköna Hem och The Home/FB

Brickbord

Sist på Ikea köpte jag brickbordet Sandskär till vår frukostaltan. För många år sedan hade de det på Ikea men om det såg exakt likadant ut då ska jag låta vara osagt. Hur som så köpte jag i alla fall bara brickan och har många gånger ångrat att jag inte köpte underdelen också. Ni kan gissa att jag blev glad när jag fick se det igen och brickan är exakt som den jag har, vilket innebär att jag numera har två stycken. Nu gör inte det så mycket för den gamla brickan får ligga ute jämt och den nya dukar vi upp frukosten på och på så sätt har vi alltid en som är ren och fin.




Brickbord är jättebra småbord som man kan ha lite överallt, både inne och ute och de är lätta att plocka fram vid behov. Man kan också ha ett par, tre bredvid varann istället för ett stort bord vid soffan. Det finns en uppsjö av brickbord på marknaden och här har jag samlat ihop några. Under bilderna finns länkar direkt till till respektive brickbord för den som är intresserad av pris eller så...

Vårteckensutmaningen 2011

Trettonde veckan
Nu har det hänt saker i trädgården, kan ni tro! Under helgen kom potatisen i jorden... och löken! Nu är det bara morötter och ett par sorter till som ska sås. Växthuset blev också färdigt med tomater och gurkplantor. Och så hann vi med att få ordning på allt ogräs på framsidan och ena gaveln också när vi ändå var på gång. Kan säga att jag var en aningens mör i kroppen även om jag inte grävde på grund av en kass rygg, det fick min man göra! Ser ni att clematisen har börjat slingra sig i spaljén, vi köpte en vit också som står vi den andra spaljén. Och till min glädje hittade jag några alliumbollar som jag trodde hade försvunnit. Ja, man ser verkligen trädgården med andra ögon när man ska ta bilder till Vårteckensutmaningen! Så kommer här en hel hög med bilder som alla är fotade idag.












Klicka på bilden

Mors Dags-vinnaren

Vinnaren i Mors Dags-tävlingen är nu utsedd! Tada... Susanne vann den fina brickan från Ordmärkt! Jätte-jättestort grattis! Och motiveringen Susanne kammade hem bricka med lyder...

När jag behövt henne har hon alltid funnits där,
men ibland önskar jag hon istället vore här!
Hon går till jobbet, trots att hon är pensionär!

Brickan skulle jag jättegärna vilja ge henne och försöka få henne att förstå vad innebörden av orden är. Att hon verkligen kan sluta jobba och vara ledig och pyssla med vad hon vill...nu och här!


Högt i tak!

Imponerande takhöjd! Ja, det låter som en typisk mäklarfras men man kan nog inte säga annat än det när man ser de här bilderna. Jag tycker första bildens trätak är så vackert, jag som inte ens gillar trärent särskilt mycket! Och tredje bildens fönstertak... så vackert det måste vara på kvällen när stjärnorna lyser. Den våningen ligger i Stockholm och är till salu.














Bilder: Atlanta Home, Kelly Hoppen, Esny, Stef-Albert Studios

På önskelistan - Vitriini

När jag nu ändå var inne på det här med önskningar så önskar jag väl på då! Det är ju bara några månader kvar till födelsedagen... och det är bra att planera i god tid. Vitriini från Ittala, klarglas med grå botten... ja-a tack!



Rätt upp på önskelistan!

Men... har ni sett så snygg, Kubus i stål! Den är precis i min smak, kan jag säga så den kommer rätt upp på önskelistan!



Klipp, klipp... i trädgård

Tänk er att klippa 150 000 buxbom för hand... och även om man är många som klipper så måste det ta enormt med tid och ork. Så måste det också vara jämt klippt och hållas efter så det alltid ser ut som ett kullig landskap med mjuka former. Visst är det makalöst vackert! Man skulle nästan kunna tro att det är målade bilder och inte alls på riktigt. Den här trädgården heter "The overhangning garden of Marqueyssac" och ligger i Perigord i Frankrike. Hmm... själv har jag en stor buxbom i trädgården som skulle behöva en rejäl klippning... det är ju alltid en start! Eller inte...

Bilderna är klickbara för större och ännu större bild!








Detaljbild

Solgula bilder

Jag har hört det ryktas att lördagen ska bli solig så jag laddar upp med lite solgula bilder här. Kanske solen känner sig mer lockad att komma fram då... för nu måste vi verkligen få ner potatisen och alla fröerna i landet och växthuset måste fixas iordning. Vad tror ni... hjälper bilderna? Om inte så blir man i alla fall himla glad av gult! Trevlig helg till er alla! Och glöm inte att tävla!


















Bilder: Atlanta Homes & Lifestyle, Designtraveller, I.go.blog, Toast, Sköna Hem

Det är naturliga grejer, det!

Att plocka in naturen i inredning har vi sett en del av senaste året. Om man väljer att plocka in en gren eller kanske göra ett bord av en stubbe... det är ju som bekant bara fantasin som sätter gränser på hur det ska se ut. En del experimenterar längre än så och "the natural speaker" i keramik och trä från Joon & Jung tycker jag är ett lyckosamt projekt, verkligen snygga högtalare. Hur ljudet däremot blir är ju svårt att veta, det måste man ju själv lyssna på men de ska ha en tydlig resonans och fylligt ljud enligt beskrivningen. En film hur de tillverkas finns att se här. Snygg-snygga... som jag brukar säga!





Så har vi en dockningsstation för iPoden! Den här är tillverkad av väl utvalt Londonträ och ger en skön konstrast till allt annat högteknologiskt vi omgivs av i ett hem!




Och sist... men inte minst är lampor från den här Etzy-shopen! Första gjord av renskinn från Scandinavien, den andra av kraftigt rep som går att få i valfri längd.





DIY - Kulla goes exclusive

Jag gillar Ikeas lampa Kulla, jag tycker om den enkla och strama formen och min favorit är den svarta. Men det finns dom som vill ta den till högre höjder och få en mer exklusiv variant med riktigt bladguld så att den blir som den värsta designerlampan! Titta bara på de här bilderna från Haute Khuuture, visst är den fin även med insidan i guld! Lite pyssel är det nog med guldarken, de är ju så "flyktiga" och man får vara lätt på handen. Men resultatet blir bra mycket snyggare än att bara sprutmåla med guldfärg! På Panduro finns bladguld att köpa för en hygglig peng och beskrivning på hur man går till väga hittas här. Bilderna är lånade med tillåtelse.







Vårteckensutmaningen 2011

Tolfte veckan
Redan mitten av maj och vi har inte hunnit sätta ner varken potatis i jorden eller gjort iordning växthuset än. Usch, vad tiden rinner iväg fort! Och helgerna ska vi inte prata om, man hinner knappt fatta att det varit helg när man är tillbaka på jobbet på måndagen igen. Vädret har varit skiftande och i helgen hann jag i alla fall uppfatta att det regnade.. hihi! Mina bilder är från trädgården där det blommar i både buskar och stenpartier. På första bilden syns pärlbusken, den är översållad av vita blommor. Den gula är alyssum, också den översållad av blommor och väldigt tacksam att ha på en mur, lättskött och växer sig stor och fin, som synes!




Ormbunkar är vackra en och en men i samlad trupp är dom inte välkomna hos mig! Jisses, vad vi slet för ett par år sedan med att ta bort säkert hundra stycken som förökat sig nedanför muren och under rhododendron. Året efter kom någon enstaka men i år ser jag att det är massor där igen. Tröttsamt är bara förnamnet!




Tur man har dom här söta blommorna att glädjas åt i alla fall! Nejlikroten i två olika färger, gulltörel och så aronian som är en buske. På hösten får den svarta bär som visst ska vara goda att göra sylt eller saft på. Jag har inte provat men är lite nyfiken på om ni har gjort det och om det är gott!?




Och den ljuvligt doftande syrénen! Blommar inte lika mycket i år, tyvärr. Kanske det skiftar precis som med fruktträden... eller så mår den inte så bra. Ser ni humlan?




Klicka på bilden

Mors Dags-tävling

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Tillsammans med Ordmärkt har jag ännu en tävling! Den här gången kan du vinna den här fina bricka till Mors Dag den 29 maj. För visst är väl ändå mamma värd lite uppmärksamhet då, eller hur! Uppgiften för dig som vill vara med och tävla är att motivera varför du vill vinna brickan till Din mor. Svaret kan formuleras precis som du vill och skrivs i kommentarsfältet till detta inlägg tillsammans med din mailadress (syns ej utåt). Bästa motivering utses av Ordmärkt och går inte att överklaga. Vinnaren meddelas därefter personligen samt i ett nytt inlägg här på bloggen. Observera att tävlingstiden är endast en vecka, t.o.m. 22 maj för att du ska hinna få den lagom till Mors Dag. Lycka till!




Brickan är tillverkad i björkfanér och storleken är 15 x 30 cm.

Pilasterbilder

Laddade batterier till kameran och nya foton. Så här blev hyllan på plats! Snarlik orginalet och så fint gjord att man skulle kunna tro att den är  "fabriksgjord". Vi är så nöjda!!! Vi fick hjälp av dotterns sambos syster som är så duktig på att finsnickra! Men så skulle hyllan sprutmålas och vi kollade med den lokala målaren som vi anlitat tidigare. Han skulle ha hela 1800 kronor för jobbet... hutlöst dyrt! Kan säga att vi tappade modet där ett tag tills vi fick nys om en annan sprutmålare, också på orten och när vi kollade med honom var det bra mycket billigare, han sa endast 700. Men hör och häpna, när vi hämtade den hade priset gått ner till 500 kronor och det var verkligen hur fint som helst gjort!!! Det är inte ofta det blir åt det hållet... och visst var det en otrolig skillnad mot första målaren! Jag kan verkligen uppmuntra att det är värt att kolla runt och inte ta första bästa! Än har jag inte bestämt klart vad jag ska ställa i den, det får helt enkelt bli en hylla i förändring. Här kommer hur som helst en hel drös med bilder... och hyllan är från och med nu avbockad på önskelistan!


Lampan i topp såg jag hos Maliin Stoor, tyckte den såg snygg ut så det fick bli en på min hylla också, den kommer från Ellos! Det som stör mig lite är den svarta sladden men jag får väl helt enkelt tänka om och se det som lite fräckt!





Som ni kanske ser så har min hylla färre hyllplan än originalet, det är för att jag vill ha mer än bara böcker i den fast jag kommer nog att fylla på med lite fler än som ligger där nu.

Tavlan har jag flyttat från hallen, jag tycker den gör sig jättebra här. Problemet är bara vad jag ska sätta i hallen istället... men det ger väl sig. På väggen till höger ska det också komma upp en tavla, funderar på den jag vann för ett tag sedan. Komattan ligger inte kvar, den kändes lite för mycket så den fick flytta tillbaka till tv-rummet igen. Förlängningssladden ska också bort, måste fixa en annan mindre synlig.



Så är det soffan som står på tur fast här är det omväxlande sol och regn så jag får se om det blir något målat idag. Men först ska jag göra klart ett inlägg om en tävling som startar imorgon här på bloggen! Glöm inte att titta in då!

Sneak peak

Färg och skruv till bänken inhandlat Skruv till pilasterhyllan inhandlat
Och så får ni en liten, minimini-titt på hyllan... för nu är den uppsatt!!! Fler bilder kommer framöver när batteriet till kameran är laddat! Imorgon ska jag måla soffan om det inte regnar. Nu ska vi strax bänka oss framför Tv´n och titta på Eurovision Song Contest, gissar att det är fler än jag som ska! Håll tummarna...



Altangolv

Så här skulle jag vilja ha det på en del av altanen... åååh, så mysigt det ser ut! Och jag gillar färgen på golvet! Vi har ännu inte varken oljat in eller laserat altangolvet efter sju år men jag har så smått börjat fundera på om vi inte ska ta och göra det ändå. Normalt sett så behöver man inte göra det med tryckt virke, det håller många, många år och vårt golv har nymera antagit en silvergrå ton vilket jag tycker är riktigt fint. Men så har jag sett att det också har fått en del mörkare fläckar som inte vill gå bort så nu är tiden kanske inne att göra något med det ändå. Den här lite mörkare grå färgen tilltalar mig och jag tror att fläckarna inte syns då heller. Ja, det här tål att tänkas på!



Bild: Hasselfors!

Fin dag och helg!

Pyssla mera

Ofta tänker jag "det där ska väl inte vara så svårt att göra själv"! Och det är det kanske inte heller, det är bara det att man ska ta sig tid. Förr pysslade jag mycket mer än vad jag gör nu och ibland längtar jag tillbaka då både tiden, orken och lusten fanns och kreativiteten kom av sig själv. De här fina knapptavlorna från Hello Geronimo hittade jag via Life.Style.etc. och när jag ser dom undrar jag varför i hela fridens dar jag slängde den gamla fina svarta lådan med hundratals provknappar, hade varit guld värd nu!








Svarta tips

Att färgsätta ett rum eller ett helt hem är inte alltid det lättaste. Många har svårt att se vilka färger som passar ihop och blir osäkra. Och en färg är ju inte bara en färg utan kommer i många nyanser. Ta svart t.ex.... den kan dra mot grått, brunt, blått, grönt, gult osv. På Hemnet finns en bra artikel om just svart och dess komplementfärger samt även lite andra handfasta tips!



Skärmdump från Hemnet

A masterpiece

Ett mästerverk... kan man nog inte annat säga om detta hus som ligger i La Jolla, Californien. Och det får mig ännu en gång att tänka på vem är det som bor så här. Helt makalöst vackert, stort, flott... ja, det går naturligtvis att hitta fler adjektiv än så! Med ett högt läge och stora glaspartier får man en fantastisk utsikt över havet som säkert tar andan ur en både en och två gånger. Förresten... ser ni de små fönstren i de stora, smart för vädring. Och poolen... läcker men vågar man bada där! Fyra sovrum och 6 badrum (?) ryms i detta hus plus naturligtvis massor av andra utrymmen. Hela härligheten är ritad av en av Architectural Digest’s Top 100 designer Wallace E. Cunningham och är nu till salu för endast 19 388 000 dollar! Intresserad? Här finns mäklaren samt fler bilder!

























Uppfräschning

Den här typen av utemöbler är inte min cup of tea men på nåt sätt tillhör den ändå huset då min svärmor köpte den för många år sedan så det känns fel att göra sig av med den och sedan är den ju ändå en klassiker också. Jag gillar den verkligen inte i vitt och nu har jag bestämt mig för att den ska få ett mer modernt utseende trots den gamla stilen. Därför påbörjade vi en renovering i helgen som förhoppningsvis ska slutföras nästa. Högtryckstvätt och en provmålning senare så vet jag precis hur den ska se ut!


Vårteckensutmaningen 2011

Elfte veckan
Vilken fantastisk helg... med tanke på vädret då och än ska det hålla i sig några dagar till. Fast under förra veckan hade vi riktigt kallt och både astillben och klätterhortensian fick sig en knäpp på näsan så den blomningen lär väl utebli. Mina bilder i Vårteckensutmaningen innehåller inga blombilder denna vecka utan kossor då vi var på betessläpp i lördags. "Vårigt" och roligt... men jag trodde nog att de 48 stycken kossorna skulle ha mera spritt i benen än vad de hade. Arla var där och bjöd på mjök och kanelbullar i massor och det är vid det tillfället jag tycker mjölk är som godast... till en kanelbulle! Mmmm och muuu!!! Här kommer mina bilder!













Klicka på bilden

Hang up

Ni vet... ibland kan man hänga upp sig på vissa saker och jag har den senaste tiden gjort det på de här fina formerna. En snyggare och mer modern variant på gamla svarvade modeller som man sett hur många år som helst innan. På bilderna syns vaser från ferm LIVING och ljusstakar från Hello Industry. Snygg-snygga vilka som...


 


För böcker

Åh... man vill ju knappt sitta framför datorn när det är så fint väder, äntligen lite värme igen! Igår var vi inte hemma på hela dagen och lite om det kommer i morgondagens inlägg. Idag däremot blir det en hemmadag, här måste nämligen städas så dagen får trots det fina vädret tillbringas inne några timmar... hur tråkigt är inte det? Jag hade hellre legat i hängmattan och läst något mysigt. På tal om läsa... så är pilasterhyllan till min läshörna på sprutlackering, jag trodde nästan att vi skulle fått den innan helgen men men... Här kommer några inspirationsbilder på andra läshörnor, bokväggar och bokhyllor! Solig söndag på er!



via Allt i Hemmet



House of commons



Toast via Remodelista



RUM

Övriga bilder från Vitsœ







... och så Lisa då!

Vilken Lisa? Jo, Lisa Bengtsson, duktiga Lisa Bengtsson! Tillsammans heter det nyaste mönstret där Lisa hämtat sin inspiration från de egna tvillingarna Jack och Elliot. Mönstret... som ser ut som medaljonger men som vid närmare anblick visar sig innehålla tolv olika taxpersonligheter... finns på tapet som på bilden men även textilt som metervara och kuddar via Mairo. Tre färgställningar... blått för den finurliga, guld för den lyxiga och röd-rosa för den romantiska drömmaren.



Och glöm för all del inte att titta in i Rädda Barnen-shopen för där kan man köpa 6 stycken fiffiga illustrationer föreställandes taxar från världens alla hörn, också i samma serie Tillsammans!


Nytt från Hasselfors

Förra året kom Hasselfors med så många fina nyheter och inte är de sämre i år! Det vet ju jag som hämtade inspiration där ifrån! Odlingsbänken på ben är charmig tycker jag och man kan sätta till en spaljé för en klängande växt. Och visst skulle man kunna använda den som avskärmning då! Mittenbilden visar en odlingsvitrin och för den som inte har plats med ett växthus är det här ett alternativ! För att det växer bättre bakom glas, det vet man ju! Synd bara att det kostar som ett helt växthus! Längst ner är en länksten som kan användas både liggande och stående. Perfekt för raka kanter och snygg tillsammans med förra årets trampsten. Jisses vad gratisreklam de fick nu! Men så gillar jag deras saker också!










Trevlig dag och helg!

Lisebergs trädgårdsdagar

Imorgon öppnar Lisebergs Trädgårdsdagar, vårens stora trädgårdshappening här i Göteborg. Den är i tre dagar, alltså fredag, lördag och söndag. Tanken var att jag skulle besökt Trädgårdsdagarna men det kom annat emellan så jag får helt enkelt hoppa det. Jag fick dessutom en inbjudan att vara med på bloggmingel i morgon men hade ingen möjlighet att komma, det är ju inte alltid så enkelt att bara ta ledigt från jobb och så. Är det någon av er som ska gå på bloggmingel... eller trädgårdsdagarna? Skriv gärna en kommentar så fyller jag på här med länkar till er och för dom som vill klicka sig vidare för rapportering och bilder.


Ersa of Sweden

Hyllor och skåp av den här varianten har vi sett några modeller av, de ger en känsla av någon slags organiserad oordning. Jag gillar den här typen av möbler... roliga, kreativa och snygga och på rätt ställe får man en möbel som verkligen sticker ut! Skrivbordet och hyllan som jag visar här är gjorda av Ersa of Sweden... ingen hemsida finns men en blogg som tyvärr inte är särskilt aktiv. Pallen hittade jag via Facebook och sedan ledde det ena till det andra...



Grönt ute, grönt inne

Idag regnar det här men det behövs nu efter en tids sommarvärme. Det börjar bli så grönt och fint ute och man kan nästan inte få nog så här kommer lite grön inspiration att njuta av för inomhusbruk också. Grönt är en favoritaccentfärg hos mig och det är säkert just för att den ligger så nära naturen som möjligt och för att det också är en lugn och rogivande färg. För tillfället har jag det i vardagsrummet och lite i sovrummet. Hur är det med dig... gillar du grönt?


Sköna Hem



House of common



via Heminredning



Better Homes & Gardens


via Interiörguiden



Ikea

Vårteckensutmaningen 2011

Tionde veckan
Hade ni en fin Valborg? Och nu är vi inne i maj månad... och snart är det semester! Gårdagen höll vi hus i trädgården och rensade ogräs, planerade och funderade. Värmen tycks ha gett vika för denna gång och det blåste snålt ute men det är som men den där ramsan man rabblade för barnen när de var små... "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"... så det är bara att pälsa på sig och ut och jobba så man får upp värmen. Här kommer en kavalkad med blommande bilder. Nu händer det saker så gott om varje dag och under helgen har massor av blommor slagit ut. Så vackert det är! Det finns dock ett fel bland bilderna, ser ni det? Jajamensan... sparrisen! Vi skördar nästan varje dag, fast inte så pass att det räcker till att äta varje dag utan vi samlar i kylen tills vi får tillräckligt för ett kok... underbart, kan jag bara säga! De är så fantastiskt mjälla och goda och är en riktig njutning för gommen.






Klicka på bilden

Fermob

Fermob är kända för sina färgstarka fina cafémöbler och har lång erfarenhet från franskt caféliv. Med lång menas då att dom tillverkat möbler sedan slutet av 1800-talet så de kan sina saker om man så säger. Kanske fanns möblerna då i endast en färg men idag är vi konsumenter lyckligt lottade som får välja mellan hela 24. Om det nu är lycka för jag kan tänka mig att det kan ge huvudbry för många. Serien på första bilden heter Bistro och började tillverkas redan 1889, en klassisk modell som fungerar fullt ut än i dag. Hela sortimentet hittar du här... det finns allt från Bistro till snirkligt som i förra inlägget... och solsängar, bänkar och rullbord där emellan.

 


RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se