DET önskar jag er alla

 

Tänk på de små fåglarna

Ni glömmer väl inte av de små fåglarna nu när vi fått så pass med snö, dom har ju så svårt att hitta mat under snötäcket. I höstas köpte jag den här fina fågelmataren som kommer från Wildlife Garden. Jag såg den först på en bild och tyckte den skulle passa så fint i trädgården mot vårat vita hus. Sedan när jag sprang på den i en butik var det inte mycket att fundera över så jag slog till direkt. Den är stor och rymmer 6 liter frö. Hösten 2013 blev den nominerad hösten till designpriset Formex Formidable. Nu är alla glada, framför allt fåglarna!
 
Egen bild

Unika "lagerpålager" lampor

God fortsättning på er! Jag hamnade i någon slags bloggkoma efter julen men nu är det dags för ett inlägg! Vi har fått en ny present- och inredningsbutik där jag bor och där såg jag en annorlunda lampa! Den jag såg var en taklampa som kräver sin plats så den skulle inte platsa i mitt hem men den var alldeles fantastisk och ovanlig! Flera modeller finns och varje lampa är handgjord och unik.
 
 
Lamporna är tillverkade av papper av en fransman vid namn Jean Luc Mare. Han har många år bakom sig som grafiker men började för några år sedan intressera sig för papper och då ett speciellt italienskt ritpapper som tål lite "misshandel" genom att vikas och veckas, skrynklas, rivas, värmas osv. Just den här typen av lampor "Millefeuille" som jag alltså såg, rivs lager för lager för hand och träs sedan på stålvajrar ovanpå varann. Det ser ut som man staplat en hög med crepes. Eller kanske, efter svenska förhållanden... tunnbröd!

Bild lånad från facebooksidan. Fotograf: Jennifer Ryan
 
 
 
Lampan var riktigt "maffig" och tung trots att den är gjord av papper... påminde lite om en spettekaka och de gav ett fint och varmt ljus genom de olika skikten. Ursäkta min dragning till bakverk men känslan jag fick var faktiskt nåt åt det hållet. Ja, det ser ni ju själva på bilden här under, kolla in vägglampan! Visst ser den ut som en flottyrmunk! Missa inte att klicka på lampans namn, det är vad det franska ordet betyder! Skämt åsido... fantastiska lampor!
 

Från mig till er alla...

... kommer här en julhälsning! Jag hoppas ni får en riktigt fin och mysig, rolig och samtidigt avkopplande helg tillsammans med dom som betyder mest av allt för er! Önskar er en riktigt GOD JUL! Kram
 
Bild härifrån

Mot jul

Dan-före-dan... och några bilder från mitt instagramflöde under upploppet mot jul! Fina granar jag passerar varje dag från jobbet mot bussen. Och fina julegrisen som barnbarnet Tindra gjort med egen hand, hon är fem! I helgen gjorde jag mina årliga hallonpraliner och denna jul stod även wienernougat på listan. Kommer nog också dom, att bli årliga! Så planterade jag hyacinter, tände sista ljuset i adventsstaken och granen fick nya dekorationer. Och som sagt ikväll ska fötterna få vila, tycker jag presterade riktigt bra förra veckan!
 
 

Nu en trivsammare hall

När jag ändå var på gång med fotande så passade jag på att ta några bilder på hallen också! Man får ju passa på när det är mittpådagenljus... och jag har ju inte visat hur det blev med tapeten. Alldeles lagom stor vägg för mönstrat och att det dessutom är hallen kommer säkert att göra att jag inte tröttnar så fort. Det blev ett inköp av en ny stol också, en Barcelonakopia i antikgrått. Lite mjukare i färg än svart och golvet är i nästan samma ton så det blev fint. Jag funderar på att ge mig på att göra en egen Adnetspegel också att hänga på väggen. Tror det skulle bli fint där! Jag har faktiskt till och med köpt hem en spegel från Ikea så vi får se, det kanske det kan bli ett mellandagspyssel.
 
 
 

Nu är det gjort

Nu är den värsta jobbveckan gjord även om två dagar återstår! Man hinner och orkar absolut ingenting när man, trött, är hemma vid halv åtta-tiden på kvällen och det är just därför det varit så tyst här på bloggen. Men sen ska jag var ledig i tolv dagar, ser fram emot denna paus mellan halvlekarna! Helgen har jag försökt hinna med allt som ska göras och nu är det bara lite städning kvar! Så... check på gran, skinka, klappar och julgodis! Och alldeles snart doftar huset gott av nytvättat golv också! För se på tisdag när jag kommer hem från jobbet, då ska jag lägga mina ömma fötter i högläge och bara njuta av att kommande jul. Trevlig fjärde advent...
 

Kransar

Fint med lite grönt på ytterdörren eller på väggen inne! Jag gillar det enkla och tycker de här prydnaderna är vackra och ser faktiskt riktigt enkla ut att göra själva. Kanske kan bli ett helggöra! Alla hittade jag via Pinterest som är en guldgruva vad det gäller sånt här! Trevlig helg på er!
 
 
 
 
 
 
 

Fina, fina bilder

Ofta inspirerar produktbilder! Och det är väl det som är tanken för att inköpare ska lockas köpa in till butikerna. När jag själv hade butik kunde jag nästan bläddra sönder katalogerna. Då var ju inte Internet så utvecklat som det är nu då det är självklart att alla har hemsidor. Utvecklingen går fort fram, det är bara femton år sedan jag slutade med butiken och mycket har hänt på den tiden. Inte var produktbilderna så vackra då som nu och jag njuter så av fina bilder. Som de här från Broste Copenhagen. Jag som alltid köper Kungsgran tycker den lilla taniga saken på bilden längst ner är jättefin! Och se... sådana där ljusgranar sålde jag i min butik, tänk att de finns kvar ännu!
 

Lite nytt

Har inte riktigt hunnit med bloggen den här veckan och faktiskt inte på ett tag så nu kommer några nyheter i samlad trupp. Klara, färdiga, gå...
 
Residence Stora Formpris har under veckan delats ut till årets främsta kreatörer, arkitekter och designer. Förutom Årets designer som gick till Anna von Schewen och Årets nykomling som gick till Gustav Person (se även här) prisades även fåtöljen Bruno av Mats Theselius med Lauritz Icon Award 2014. Övriga pristagare finns här!
 
 
 
Årets färg har utsetts av Pantone Color Institute och år 2015 ska vi ikläda både oss själva och våra hem i färgen Marsala. En vinröd färg som jag tycker drar mot mörk gammalrosa. Marsala får mig annars att tänka på den godaste dessert jag vet... Tiramisu där man doppar savoiardikexen i en blandning av kaffe och marsalavin...mmm! Oj... halkade visst fel där! Hur som helst så är det en mustig färg som vi säkert kommer att se en del av framöver. Här kan du hämta mer inspiration!
 
 
 
Gense presenterar sin klassiska bestickserie Fuga i en ny färg "Pale Bronze". Den säljs i en  limiterad upplaga i 24-delarsförpackning innehållande 6 bordsknivar, 6 bordsgafflar, 6 bordskedar och 6 teskedar. Ca pris 3 699 kronor. En annan nyhet från Gense är den här modernare versionen i gjutjärn, en smörtax för bordets smörknivar. Smörtaxen är 105 mm lång, tillverkad i gjutjärn och ca pris på den är 209 kronor
 
 
 
Nytt även för bordet är glasserien O:N i ett samarbete mellan ICA och Orrefors Kosta Boda. Serien i kristall består av rödvins-, vitvins- och ölglas för både vardag och fest och kommer att utökas med flera storlekar med tiden. Säljstart är vecka 50, alltså närmasta veckan!
 

Miljömärkta värmeljus

Ibland får man tänka till vad man gör med "jordens resurser". Tänk bara på hur många värmeljus man gör slut på i Sverige på ett år. Över 300 miljoner! Helt makalöst, eller hur! Det motsvarar en förbrukning på över 225 ton aluminium. Aluminium är återvinningsbart men knappt hälften av ljusbehållarna återvinns aldrig vilket är ett slöseri med råvaran samtidigt som stora volymer skadliga utsläpp blir till följd av att aluminiumet bränns tillsammans med hushållsavfallet. EU har gett högsta prioritet till arbetet att minska användandet av aluminium i sitt ”Waste Framework Direktive”.
 
 
Och nu kommer vi till det som alla borde satsa på... framtidens och världens första miljömäkta värmeljus! Det Oxelösundsbaserade företaget Refillsystem AB har lanserat ett värmeljus under varumärket Reluminus®. Det består av en ljuskopp med löstagbar botten och krage i eldfast glas som tillsammans med refillpuck i 100 % stearin bildar ett komplett värmeljus. När ljuset brunnit ut laddas ljuset enkelt om med ny refillpuck.
 
 
 
Ljuskoppen finns i flera utföranden. Med vit botten eller med svart och i klarglas eller frostat glas. Dessutom i två storlekar, stort med brinntid 8 timmar, litet med brinntid 5 timmar. Antingen börjar man med ett startkit som består av 2 ljuskoppar och 8 refiller eller så satsar man rejält på en gång med 10 ljuskoppar och en refillpåse med 20 ljus. Bland återförsäljare finns bland annat Clas Ohlson. Prisnivån ligger på ett par tjugor/förpackning så det är ett jättebilligt alternativ för miljön! Och en perfekt julklapp! Clas Ohlson nästa...

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se