Tid

Ni har väl inte glömt att backa tiden idag! Visst önskar man att man kunde göra det då och då, om inte annat bromsa den en aning när man tycker det går för fort! Just nu skulle jag vilja göra det när jag ser alla julsaker i butikerna. Dom plockades faktiskt fram redan för flera veckor sedan och jag tycker det är alldeles för tidigt. Nej... jag väntar nog med mina julinlägg här på bloggen några veckor till. Med tanke på tidsomställningen visar jag istället en typ av klocka som jag smått "nojjat" in mig på, strikt och svart utan siffror. En stooor sådan skulle jag vilja ha på väggen här hemma men än har jag inte hittat någon plats och jag gissar att det förblir en dröm tills "nojjet" gått över. Just den här kommer från Karlsson.


Letters

Jag gillar dom här bokstäverna som kommer från Design Letters. Dom är strikt raka, 12 cm höga i trä och så finns dom i 6 olika färger. Inte har ni väl tröttnat på bokstäver... eller? Lite kul att veta är att det är danska E-types som ligger bakom formgivningen av bokstäverna, de har gjort logor till bl.a. Vipp och George Jensen. Trevlig helg önskar jag er!











via Nordic design

Strå

Kul när man hittar små pärlor där ute i designvärlden! I dagens GP läste jag om Strå AB, ett företag som drivs av formgivaren Anna Kjellgren. Tre ledord finns med när hon formger sina möbler: Långsiktigt... att vara rädd om jordens resurser och göra kvalitétsmöbler som håller i flera generationer, Enkelt... starkt förknippat med tidlöshet, ro och lycka och Vackert... att skänka harmoni och njutning i nuet. Det här tycker jag lyser igenom i hennes design av enkla och rena linjer som passar in överallt och när som. På hemsidan finns för närvarande en handfull fina möbler och mer är tydligen på gång så visst bör man återkomma dit, det är ett som är säkert!



Mat- och skrivbordet Rapid i vitoljad björk med list i valnöt och hjul i mässing. Med iläggsskivan i så kan 8 personer äta middag vid det.






Lampan Dream är Anna Kjellgrens svar på den traditionella kristallkronan och är munblåst vilket gör den unik då ingen är den andra lik. Den är dessutom blåst i Sverige.



Bordet Change med fack för tidningar och dold förvaring i mitten. Med ett enkelt handgrepp kan man ändra formen på bordet för att passa behoven man har för stunden.


Utmaning

För ett tag sedan fick jag en utmaning av Inne och Ute... Malin och det var ju längesedan sist så nu har jag tagit mig an att svara på den. Malin satte ribban högt och jag tänkte väl inte vara sämre... så här kommer mitt rätt så långa svar, hoppas ni orkar och vill läsa!



1. April 2008 gjorde jag mitt första inlägg efter att ha läst andras bloggar ett par år. (Bilden ovan är min första header på bloggen.) Det var pirrigt och nervöst om det skulle ge något gensvar ut i etern... om det var någon som skullle hitta min blogg. Det dröjde ett par dagar så hade jag fått min första kommentar och sedan har det rullat på. Med detta inlägg är jag nu uppe i 1576 stycken så det finns en del att hämta för den hugade! I början var jag fruktansvärt aktiv med att läsa och kommentera på era och andras bloggar och så höll det på några år. Men senaste tiden känns det som luften gått ur mig och inläggen duggar inte lika tätt och inte heller är det lika ofta som jag kommenterar hos er vilket jag är ledsen för. Men ni ska veta att jag läser så gott som alla inlägg på bloggarna jag följer (ni vet säkert vilka ni är) och saknar ni kommentarerna från mig så vill jag att ni ska veta det i alla fall! Så inspirationen har gått upp och ner senaste tiden, så pass att jag faktiskt funderat på mellan att ta en paus eller sluta blogga... men det går ju varken eller för det är ju ändå så roligt och inspirerande! Därför hoppas jag att ni står ut med inlägg som kommer då och då, oftare eller mer sällan... ja, helt enkelt i min takt. Samma gäller kommentarer... och nu är det verkligen läge att säga TACK till alla er som förgyller min dag med trevliga kommentarer, det är så sällan jag säger det så här kommer några till... TACK, TACK och TACK igen!

2. Så kan man då undra vilka bloggar jag följer? Oj så många! Jag har på bloglovin´ en bit över hundra som jag följer plus andra som jag halkar in på då och då. För att knyta an till vad jag alldeles nyss nämnde så förstår ni säkert att det inte håller i längden att kommentera hos alla... alltid! :) Det är ju inredningsbloggar jag mestadels läser men också ett par fotobloggar och några matbloggar. Många har blivit bloggvänner, flera har jag mött i vekligheten och några har jag träffat över en fika... LissenTo, Anna och Nancy and I. Det är alltid roligt att möta personen bakom en blogg fast jag kan erkänna att jag själv är förbaskat dålig på det, det känns fortfarande skönt att vara lite anonym. Vill ni veta vilka bloggar jag läser kan ni titta i listan på min blogg, det är några av dom. Så tänker jag på att jag faktiskt borde göra om den listan då några fallit bort och många andra tillkommit. I sinom tid så...


3. Favoritfilm? Det var svårt! Jag har ingen direkt favoritfilm men överlag gillar jag "måbrafilmer" bäst! Förr älskade jag spännande filmer, t.o.m. skräck och rysare men nu mår jag oftast bara dåligt av dom så därför håller jag mig till den andra kategorin. Känslan i kroppen efter att ha sett en "måbrafilm" överträffar lätt den känsla man har efter en hemsk film. Sedan ser jag fortfarande psykologiska thrillers för lite spänning då och då.


4. Vad har jag för favoritfärg? Förutom vitt, grått och svart som är fina... och mina basfärger som används flitig för att skapa kontraster här hemma så gillar jag grönt väldigt mycket för dess skiftningar i naturen. Petrol är en färg som också trivs här hemma och för tillfället ligger det både kuddar och en pläd i soffan i vardagsrummet. På kläder... svart, svart och svart! Ja, jag vet... jag borde ändra på det men jag trivs så bra i svart så det är svårt. För några år sedan gjorde jag en färganalys... HÖST! Ha... jag!? Oj, så svårt det var att ta det! Numera försöker jag ändå åtminstone titta om det finns alternativ men jag faller alltid tillbaka på svart igen så det är bara att inse... och inget att göra åt!



5. Och den sista uppgiften är att nämna ett favoritresemål. Jag älskar att resa även om det inte blir så ofta och det är alltid roligast att upptäcka nya platser. Det är väl bara London som jag återkommit till. När jag var liten åkte familjen ofta i Sverige så jag har varit från norr till söder, från Smygehuk och så långt upp som till foten av Kebnekajse (Nikkaloukta), efter det blev det bilsemestrar i Europa. Som vuxen har det blivit några solsemestrar under åren men också långresor som till både New York och östkusten samt Florida och senast i somras Shanghai i Kina. Den roligaste resan, förutom USA som ligger högt på listan var den vi gjorde i norra Frankrike. Vi hyrde en flodbåt en vecka och styrde runt på kanalerna. Vi samsades med stora pråmar i slussar, åkte i lååånga tunnlar, stannade till i små byar, upplevde en fransk nationaldag som inte var av dess like, njöt av god mat och dryck. Semesterresan avslutades sedan med några dagars turistande i Paris. Det var verkligen en toppensemester som jag rekommenderar, helt enkelt otrolig!

Ja, nu säger jag som Malin... PUH, så var det avklarat! Nej, det var faktiskt inte så farligt och nu vet ni lite mer om mig och också mina tankar om bloggeriet för tillfället. Så skulle jag skicka vidare till några som jag undrar om ni vill ta er an denna utmaning... Kerstin, Carina och Tina... vad säger ni? :)

Kommentarer på ovan någon? :)

Kramar från mig... over and out!

Några enkla idéer

Snygg och effektfull uppsättning av hyllor på väggen! Visst är det vanliga skenor och enkla hyllplan typ Elfa. Det enda som krävs är väl lite tid och tålamod så kan det bli så här fint! Bilden kommer från Alvhem.



Så hittade jag den här bilden hos Bolig, med fin hängare som är gjord av gamla skomakarläster. Målade och fastsatta på en bräda.




Är det någon som missat denna hylla så kommer den i repris nu. Behöver väl knappas någon närmare beskrivning. Beskrivning finns på Leva & Bo.


Skoja till det!

Med anknytning till förra inlägget såg jag en del nyheter från Studio Eero Aarnio... Ghost, Hello, Pony, Wuff och Vuf. Ghost och Hello är lampor medan de övriga är roliga inredningsdetaljer. Visst är dom söta, min favorit är Pony!


Inget lull-lull här, inte!

Ni som följt min blogg länge vet att jag gillar det mer sparsmakade och med det menar jag inredning utan "lull-lull", inget rysch och pysch inte och inget schabby chic! Nej, rena och raka linjer vill jag ha och en mer stram stil än rund och svulstig. Och så tycker jag bäst om när var sak har sin plats och att även vi som bor här får plats... så inte övermöblerat på något sätt! Alltså mer minimalistiskt än maxat! Nu har jag suttit här en bra stund och letat lampa som sonen ska ha över sin bardisk-matplats-arbetsbänk och vad hittar jag? Jo, massor av finfina lampor som är rena godiset för en gottegris som mig. Och jag vet... det är så långt från rådande trend med natur och allt också... men vad bryr jag mig, jag bara älskar det! Men i vanlig ordning gör inte plånboken det...



Inte nyheter men fina lampor i ordningen...
1. Tati från Kartell, 2. Lumiere från Foscarini, 3. Taccia från Flos, 4. Double Bubble från Studio Eero Aarnio, 5. Pastillo från Valenti Luce, 6. Beat Light av Tom Dixon.

Mitt-i-veckan-inspiration

Snygg-snygg inspiration som jag hittade på ett och samma stället, på Designtravellers sida hos Tumblr. Jag kan erkänna för er att jag egentligen inte vet hur den sidan fungerar men ett vet jag och det är att det är lätt att glömma bort tiden när man scrollar fram den ena fina bilden efter den andra. I alla varianter...























Samum

Ett alternativ till tavla är ju som bekant att spänna upp tyg på antingen en canvasduk eller en tretexskiva, något som jag själv gjort och säkert många andra med mig. Det här tyget av den svenska konstnärinnan Astrid Sylwan för Marimekko är jag riktigt sugen på till tv-rummet. Tyget heter Samum vilket betyder ökenvind på arabiska och säljs som ett konsttyg i ett stycke, längd och bredd 194 cm x 145 cm till priset av 1135 kronor. Ganska ok pris om man tänker på vilken vacker tavla man får och att det nog kan räcka till en kudde eller något annat också! Som jag har väntat på detta tryck sedan jag såg ett par bilder här och nu finns det äntligen i handeln. Fast det enda stället jag hittat det på hittills är Klara of Sweden, vilken tur för mig att butiken finns i Göteborg så jag kan ta mig en titt. Och tur för er andra att de dessutom har en webbutik!


Vinnaren!

Nu är vinnaren utsedd, visst är spänningen  o l i d l i g !!! Vem blev det då?

Jo... den som valde den här tavlan "Girl and love balloon"
se vem under bilden




Grattis Elin S... du har fått mail!

och TACK alla som var med och tävlade!


Om... Toby Wintrmute kommer från Nya Zeeland där han mest fotar graffitikonst. Banksy har gjord denna stencil grafitti. Banksy är en pseudonym för en anonym engelsk graffiti-konstnär. Han är känd för sin stencilkonst i Bristol, men hans verk kan ses i flera andra städer.
Källa: Desenio

Nytt kök

Är du på gång att köpa nytt kök kan jag tipsa dig om att Beijer nu lanserar ett nytt köksvarumärke som heter Nabis. Köken ska vara prisvärda, helt jämförbart med Ikeas och vill man spara ytterligare pengar kan man bestämma hur mycket man själv vill göra eftersom man kan få det levererat antingen i platta paket eller färdigmonterat. Av döma av bilderna ser det lovande ut! Inom samma märke finns också bad.

Så sugen jag blev på att göra någon förändring här hemma när jag ser den första bilden. Jag kanske skulle ta och måla den där väggen som jag funderat så länge på!








Sista dagen att tävla

Ja, mina vänner... idag är sista dagen att tävla! Ni har på er till midnatt så ta chansen att vinna något snyggt att sätta på väggen från Desenio tavlor. Tävlingen hittar ni här.


Kaj Bojesen-nyhet

Att Kaj Bojesens träfigurer är omåttligt populära idag är det ingen tvekan om, de har verkligen fått ett uppsving! Kaj Bojesen var silversmed från början, han gick sin lärlingstid hos självaste George Jensen och blev klar 1910. På 30-talet började han experimentera med trä och började tillverka djur som han på intet sätt ville skulle vara exakta utan mer sköna att ta på och framkalla ett stort leende på läpparna. Den mest älskade figuren måste ju ändå vara apan även om de andra figurerna också börjar pocka på uppmärksamhet. Nu har ytterligare en produkt kommit fast denna gång i ett nytt material... porslin. Här finns alla djuren med som apan, elefanten, flodhästen, haren, björnen och hunden men även vaktsoldaterna som är så typiskt danska. Servisen säljs i set om tre delar... mattallrik, djup tallrik och mugg och Rosendahl har fått förtroendet att producera detta fina porslin, illustrerat har Thomas Warming gjort. Pris ca 650kr.



Påminnelse

Nu är det halvtid i tävlingen jag har här på bloggen och jag tänkte bara påminna er om att inte missa att tävla. Vinsten är en canvastavla från Desenio tavlor i storlek 70 x 100 cm. Det krävs inte särskilt mycket för att vara med, bara svara på några frågor och du har på dig till 12 oktober. Tävlingen hittar du här! Lycka till!



Tamburmajor

Ett alternativ till hatthylla, om man inte väljer att dölja jackorna i garderober, är en tamburmajor. Visst är det ett roligt namn och jag vet egentligen inte varför det heter så. Med en gång tänker jag i alla fall på den hemska svarvade i furu som vi hade i hallen för åratals sedan som alltid var överbelamrad med kläder. Numera finns det mer smickrande varianter, så pass att jag inte skulle ha något emot en ståendes i min hall igen. Här kommer fem snyggingar!



WISHBONE av Busk-Hertzog. Finns också i rött och grönt.



SCIANGAI från italienska Zanotta



TREE från Swedese



HAYMAN av Mick Born och Stina Sandwall


NEST av Mattias Ståhlbom och Gabriella Gustafson för Karl Andersson & Söner

Chick-A Dee

Var den inte rolig, den här brandvarnaren! Söta Chick-A Dee har fått namnet efter den amerikanska talltitan Chickadee som har ett karakterstiskt varningsläte... och säkert väldigt passande för en brandvarnare. Fast man får väl ändå hoppas att man aldrig får höra det om man väljer att ha en sådan i taket. Formgiven av Louise van der Veld och säljs via Designista.



Fin färgton

Det här är egentligen produktbilder från Illum Bolighus men OJ... vad jag gillar färgtonen i dom! Bilderna åkte direkt ner i inspirationsmappen när jag hittade dom hos Nordic Design. Fast jag gissar att dom kommer att åka upp och ner ett tag framöver, både för färgernas skull förstås men också för de fina produkterna så klart!











Foto: Heidi Lerkenfeldt

Höstträdgården

Hoppas ni har en fin helg och att vädret är samma som här, skinande sol och dryga 20 grader. Ja, hela veckan har ju varit fantasisk, vädermässigt sett! Om sanningen ska fram så har jag inte varit utanför dörren denna vecka förutom de två läkarbesöken jag gjort. Jag har verkligen varit risig med halsont och feber 7 dagar i sträck samt en begynnande öroninflammation vid första läkarbesöket som sedan var "en utan tvekan öroninflammation" vid andra besöket. Hade jag fått antibiotika första gången hade det besparat mig två dygn av fruktansvärd smärta, inget jag vill uppleva igen... någonsin!!! Nåväl, om nån vecka är det väl glömt och allt är som vanligt igen! Med lite smått skakiga ben tog jag mig ut i trädgården nyss för att insupa lite härligt frisk höstluft och samtidigt titta vad som fanns kvar i rabatterna och se vad jag hittade, ett helt gäng blommor. Underbart, inte sant!








RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se