Nya tavlor

Här om dagen sprang jag förbi Gallerix... tvärbromsade för jag fick se deras nyaste tavelkollektion! Så snygga tryck, dom här gillar jag! Konstnären heter Camilla Edfors och bilderna är vad man kallar för digital bildkonst. Just dom här motiven är reserverade för Gallerix men det finns fler jättefina på hennes hemsida som man kan beställa. Kostar på Gallerix 699 kronor och då är det med ram och passepartout. Bra pris för det vet man ju att inramningen är himla dyr.
 

Enkelt och gott till grillat

Här njuter vi av det sköna vädret, för visst har det varit en fantastisk vecka! I morgon blir det dock ändring av väderleken att döma av YR.no, SMHI, Vackert Väder osv... Vi har haft goda vänner här på besök och vi har gjort små utflykter, vi har varit i Ullared och vi har också hunnit måla mera... så det är fullt upp i lagom takt! Imorgon är planen att barnen ska komma hit på grill men vädret ser ju som sagt inte lovande ut så vi får se hur det blir med det.
 
 
En god sallad gör jag ofta till grillat, det behövs inte så mycket mer till en grillad köttbit... eller lax. Just denna mix gjorde jag här om dagen när vi grillade ryggbiff som är den köttbiten vi gillar bäst att grilla. Salladen består av... isbergssallad just för sin krispighet och så blandar jag den gärna med andra sorter, tomat och gurka (egen från växthuset), paprika, hackade pistagenötter och fetaost. Man kan ju välja vilka nötter som helst, lägga i färska bär osv. Bara att blanda och ge, så gör jag ofta! Ovanpå en dressing av kallpressad rapsolja, balsamvinäger och vanlig vitvins-, lite vatten, örtkryddor och italiensk salladskrydda, lite peppar, salt, paprikapulver, lite pressad citron, en gnutta honung... och så vitlök om man vill. Samma där... bara att blanda och ge! Jag har aldrig några proportioner utan prövar mig fram. Pröva du med! Eller så finns det recept på enkla sallader här och här! Eller varför inte en grönsakspaj som är jättegott till grilla! Och du har väl inte missat såsen till lax? Jädrar i min låda vad den är god! Och enkel... precis som det ska det vara på sommaren! Hör ni... trevlig helg på er!

Interaktiv Ikea-katalog

För ett par veckor sedan visade jag er några höstnyheter från Ikea och är du nyfiken på mer av vad som komma skall kan du bläddra i den amerikanska onlinekatalogen som ligger ute på nätet nu. Och det vill man ju! Men jag tänkte också tipsa er om en annan nyhet och det är den nya Ikea-appen som man kan ladda ner från och med den 31 juli. Hur den fungerar? Jo... så här: Den vanliga papperskatalogen kopplas till appen där man genom att scanna sidorna kan låsa upp filmer och bildgallerier och på detta vis titta inuti skåp och hyllor i katalogen. Mer om hur det fungerar kan du se här  och här kan du läsa om det. Spännande, eller hur!
 
Uppdatering:
Fick nys om att den nya (pappers-)katalogen börjar skickas ut till hushållen den 20 augusti... om det nu stämmer!
 

Jätteverbena

Läste om den förra året och blev så sugen att testa den på altan. Den har en blå ton som jag gillar och har på altan, bara blåa blommor. Inte blev jag besviken inte! Oj, vad den växer fort! I början hände inte mycket men sedan satte den fart och på ett par dagar hade den vuxit ett par decimeter. Och nu börjar den blomma. Jag såg den på ett annat ställe och då hade blommorna många fler förgreningar. Kanske den hade några år på nacken så jag har förhoppning om att det blir så nästa år. Om jag nu lyckas få den att övervintra, vill säga!
 
 
 

Svart ute

Här är skylten jag köpte här om dagen! Jag tycker den passar så bra vid "entrén" in till köksträdgården... som för övrigt börjar ta form! När spaljéerna kom på plats för ett par år sedan såg vi att det svarta gav så fin kontrast i trädgården så vi bestämde oss direkt att vi skulle plocka in mer av det.
 
 
I år fick vi pallkragarna på plats, som ni som följer bloggen säkert sett, och svarta är dom förstås! Så gjorde vi fågelskydd för jordgubbarna som fyllde sin funktion. Nu är dock säsongen över och skydden bortplockade. Istället har vi fullt med dill och det kommer sig nog av att vi slängt dillkronor och frön i komposten förra året och jorden därifrån är den som ligger i odlingsbäddarna nu. Men det är ju perfekt till kräftorna framöver!
 
 
 
Så har komposten ändrat färg. Jovisst... svart där med! Och så mycket snyggare! Och bänken fick sig en släng med penseln också när vi ändå var på gång!
 
 
Det som är kvar att måla nu... för tillfället... är planteringsbordet. Ni ser att vi är på gång lite där på kanten! Så hade vi några stenplattor över som låg och skräpade och dom la vi under planteringsbordet. Lite mer ordning och reda i och med det! Redskapsskjulet ska vi renovera nåt år, det ska läggas nytt tak och bräder ska bytas ut. Då ska vi passa på att måla det också, dock ej svart.
 
 
Har ni lagt märke till att jag skriver "vi" hela tiden? Sanningen är väl att det är min man som fixat det mesta med målningen just här, jag har mer kört "förmansstilen". Idé, pepp och energiintag måste ju också till för ett bra resultat, eller hur! Och cred... för det ska han också ha!

Som ny... fast mycket finare

Den bruna och fula gamla däckstolen har fått en uppfräschning med en gråare ton som smälter in fint ihop med de nya möblerna på altan. En mörkgrå lasyr målades på det bruna och blev då till en mörk varmgrå nyans! Metalldetaljerna sprayade jag med en silvergrå matt färg och en ljusgrå dyna inhandlades... orkade inte klä om den blåa jag hade. Jaaa... det blev så snyggt så jag är mer än nöjd!
 
 
 

Det här har jag gjort

Fullproppade dagar blandat med fria dagar, precis som det ska vara på semestern! Jag gillar när man varvar små upplevelser med sköna slappardagar, då känns det som en behaglig semesterlunk! Vi har fått rå om barnbarnet ett par dagar och då är det fullt ös minsann, det är mycket som ska hända och lika mycket som ska testas. För att inte tala om hur tidigt hon vaknade... 5.00 på morgonen, jag hade ju knappt somnat! Ja, det är tur det är semester! Vi har haft goda vänner här och hunnit med en tur till Gottskär (kolla in lyxkåkarna) för gofika i form av Jönssons berömda hallontårta... var ju tvungen att smaka ett hörn, trots allt. Rekommenderas! Så passade vi också på att ta en titt in till Kungsbacka centrum och Freeport. Där hittade jag Ernst citatskylt i svart som passar perfekt med övrigt svart i köksträdgården... och så fyndade jag lite annat smått och gott. Bildbevis på det kommer senare.
 

Corokia.. zickzack

Idag börjar semestern! Ja, så säger min man! Men min semester började när jag gick från jobbet i fredags. Till fördel för mig eftersom jag får lite fler dagar då... hehe! Hur som... denna "första dag" har vi målat, målat och målat! Min mammas hus! Så klart man måste hjälpa till för hon klarar ju inte detta själv även om hon angriper huset med penseln i högsta hugg och målar på så gott hon kan. Det är väl inte dåligt när man är 86 år. Ja, hon är pigg som en mört och jag önskar att jag har samma gener i mig och är lika pigg vid den åldern! Vi hann med en promenad också till trädgårdshandeln och där hittade jag den här växten... Corokia cotoneaster - Zickzackbuske. Helknasig växt men så tilltalande charmig att jag inte kunde stå emot. Får hoppas att jag klarar den nu, det kan ju bli lite si och så med vattningen ibland. Jämn är det som gäller! Visst är den kul!
 

Idag firar vi

Semester... smaka på ordet! Härligt, inte sant! Det måste firas! Och så firar min man och jag att vi har bröllopsdag idag också! Inget jämnt men många år i alla fall! Ja, sen så fyller ju kronprinsessa år också... fast det är inget som vi brukar fira. Men hon får komma med på ett hörn också eftersom alla goda ting är tre! Så undrar ni förstås vad en så tråkig bild har med firande att göra? Inget alls faktiskt! Ville bara visa att jag varit duktig idag och målat den här däckstolen. Finaste lördagskvällen önskar jag er!
 

Ikea news

Egentligen vill jag inte det här! Tänka höst redan nu... semestern har ju ens inte börjat (bara en dag kvar...tjohoo). Men det var så mycket fint så jag kan inte låta bli och inredning är ju inte nödvändigtvis årstidsbundet även om nyheterna oftast kommer så. Sen kan man ju faktiskt tänka snart istället för höst! Så nu kör vi, en bildkavalkad med (höst)nyheter från Ikea! Så mycket fint att se fram emot!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instagram på min altan

Jag har Instagram sedan ett par månader men har inte gjort mig officiell än utan testar mest lite grann för mig själv! Och det gjorde jag på altan idag! Kul när man kan få olika färgnyanser och stämningar i bilderna, inte trodde jag att jag skulle gilla gulnade bilder igen...
 
 
Stolen på bilden nedan ska bli mörkgrå och dynan ljusgrå, ett projekt jag ska sätta händerna i på semester. Den gråa lyktan sprang jag på i den lokala blomsteraffären, precis som jag ville ha.
 
Slingan från Granit satte vi upp igår. Har planer för vindskyddet, också ett semesterprojekt i år. Ja, man har så många planer och projekt som man vill ro i land. De här är små i jämförelse vad vi planerar framöver. Inte i år men nästa... eller nästa eller kanske... har ni det med?
Buskarna i förgrunden är tre olika spireor. Blommar i omgångar och helt fantastiskt i år. Till hösten får bladen fina färger i alla höstnyanser... så vi har glädje av dom här buskarna under lång tid.
 

Vi hade i alla fall tur med vädret

... kan man säga! För idag har solen värmt oss och det har känts som en skön sommardag. Precis som jag önskar och vill ha det! Och så kunde jag måla jordgubbsnäten, eller ramarna då och nu ligger de på tork. Sedan ska bara baksidan målas också så är de klara. Och jordgubbarna slut! Men det kommer ju fler år! Jag kom på ett användningsområde till... innan jordgubbarna börjar mogna sätter vi ramarna över de nysådda fröerna på våren och täcker med sådan där tunn väv... så blir det som ett växthus. Bra va!
Måste bara berätta för er också. Här om dagen blev jag så full i skratt... jag var inne på bloggen It´s a house och tittade på deras fina stenläggning. Makalöst duktiga är dom och vilket fantastiskt hus också! I alla fall... så fick jag för mig att titta mer i deras trädgård och klickade mig vidare och rätt som det var höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen (om jag nu druckit kaffe då vill säga). Fick se den här bilden från detta inlägget! Titta sen på min bild. Så förvånad jag blev! Exakt likadant! Två själar, samma tanke kanske! Fast det får mig att undra om min idé verkligen var min idé eller om jag sett bilden innan och att den legat i det undermedvetna hela tiden. Skulle kunna vara så... för så många bilder som man exponeras för i och med bloggen är det ju inte konstigt alls! Hur som, en god idé kan man "copycatta" och i vanlig ordning kommer jag att bli nöjd!

Sommar-semesterlunk

I år och för första gången går denna blogg från och med nästa vecka över till en skön sommarsemesterlunk med lite färre inlägg. (Semestern börjar visserligen inte förrän veckan därpå men nästa veckan är fylld med så mycket jobb och känner jag mig rätt är jag ganska trött när jag kommer hem) Men tro nu inte att det blir alldeles tyst här! Nej, det beror på väder och vind... och på vad som dyker upp att göra. Vi har inte planerat något i år utan tar dagen som den kommer. Det blir dagsutflykter och säkert annat skoj också! Ni som använder er av bloglovin´ ser ju så snart det händer något här och ni andra som inte har Proforma med där kan snabbt och enkelt klicka på knappen längst ner till höger i detta inlägg eller på knappen under min bild i högerkolumnen för en prenumeration. Nej, nu tar vi helg, va´! Önskar er en trevlig sådan med denna härliga bild från Sköna Hems facebooksida! Hoppas hoppas vädret håller i sig...
 

Solgult

Så underbar dag vi haft det här idag... soligt och varmt. Och grill på kvällen! Det är precis så här man vill ha det sommartid... att det ska vara så svårt för dom som bestämmer att förstå det! Man behöver ju solen för att samla på sig energi. Och så blir man ju så glad av den också, det kommer ju liksom på köpet! Piggt och glatt...precis som de här solgula bildern! Fint, eller hur!
 
via Homedit
 
via Homedit
 
 
via Design Attractor
 
 
Fotograf: Douglas Friedman
Fotograf: Douglas Friedman

Segel

Så snyggt med segel som solskydd! Jag har varit inne på detta många gånger men hittar inget som passar i mått där det skulle ge skugga. Jag såg t.ex. ett på Clas Ohlson för 299 kronor men det är för stort. Snyggast är ju ett riktigt segel och visst kan man beställa uppsytt också men båda alternativen faller utanför vad vi tycker det är värt att lägga pengar på, det blir ju lätt ett antal tusenlappar har jag sett. Vi har ju trots allt vår stora markis över altan så ett segel skulle bli mer som ett komplement till den. Ber om ursäkt för att jag inte vet var jag hittat bilden! Vet ni så säg gärna till så länkar jag direkt! Och gärna om ni sett solsegel till salu någonstans!
 

Skydd

Trots att vi inte får så många jordgubbar i år måste de som kommer skyddas mot de förb...de skatorna, gillar dom inte! Till pallkragarna har min man byggt skydd... så nu ser det ut som vi plötsligt fått husdjur, haha. Nej men jag blev nöjd med denna lösning och inget gjort utan att jag har ett finger med i det hela. För på Jula hittades nätet som syns på bilden, snyggare än hönsnät/sexkantnät om du frågar mig. Nu ska bara träet målas svart också, så blir jag ännu mera nöjd... bra bra. Fler bilder när det är klart! Promise...
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se