Ljust... och fräscht då

Här kommer ett hem helt i vitt så när som på lite svart och beige. Ni vet ju att jag är svag för sådan inredning! Många tycker nog att det är tråkigt och färglöst och vill slänga in ett par gula kuddar eller en grön matta men jag gillar det som det är. Lugnt och stillsamt, ljust och fräscht! Och på tal om Ljust & Fräscht så ska jag faktiskt se den föreställningen nästa vecka, får väl se om jag ändrar uppfattning efter det.
















via Trendir

En halv

Snygg kombination med hylla och lampa i ett. Så perfekt med den här halva i ett smalt utrymme som en hall eller varför inte vid sängen. Lampan kommer från Northern Lighting Company och heter Illusion Half och är en uppdaterad version av Illusion. Design: Hareide Designmill.




Eklektiskt

Det här är minst sagt ett fantastiskt hem med möbler och stilar i en salig blandning och med en annorlunda twist. Det är det som kallas eklektiskt! Här blandas rustika träbord med moderna plaststolar och hypermoderna möbler med retromöbler... och det ser ju faktiskt riktigt snyggt och spännande ut! Här finns mycket att upptäcka och gilla! I det här hemmet bor Bruno Raymond, ägare av den spanska möbel- och inredningsbutiken La Maison de L’Elephant.















via Trendir

Boconcept + Karim Rashid

Den internationellt kända designer Karim Rashid har för Boconcept tagit fram en matsalskollektion med säljstart nu i mars. Kollektionen har fått namnet Ottawa Collection efter de första åren då han studerade design i Ottawa, Kanada. Serien består av matbord, stolar, lampor, mattor samt produkter för det dukade bordet. Riktigt snyggt, det man ser på den här första bilden. Och lampan gillar jag skarpt, den skulle passa fint-fint i mitt tv-rum! Stilen skulle jag säga är minimalistisk men med en lekfullhet som ofta kännetecknar Karim Rashid design.



Fina handtag på skåpen, fina ben på stolen och på bilderna längre ner en färggladare version som man också ser i mycket av hans design. Klara och starka färger. Boconcept ligger ju inte i prisklass som "det stora blågula varuhuset" utan mer i nivå med andra designmöbler. Så vill man satsa på hela serien... ja, då får man nog spara en stund! Prisexempel första bilden: Matbord 12 995 kr, stol från 3 495 kr, sideboard 15 490 kr, matta från 5 190 kr, lampa 795 kr /klot.
















Vet ni att... Karim Rashid har över 3000 produkter i produktion, över 300 designpriser och är representerad i över 40 länder... makalöst, eller hur! Här finns mer att läsa om denne produktive man... var får han alla sina idéer från? Bilder via Pursuitist.

Vitt, vitt... och ännu mera vitt

I avsaknad av snön (den har regnat bort här) lägger jag in ett gäng vita bilder som jag hittade på mikrobloggsidan Tumblr. För visst saknar man den redan! NEJ, JAG BARA SKOJAR!!! Ljusterapi som man brukar säga om sådana här bilder och det är precis vad vi behöver nu så här i gränslandet mellan vinter och vår... så se och njut! Bilderna kommer från Bubbelsoda... och det namnet får det ju att spritta i benen som en ko på vårbete! Ja, nu är det väl ändå dags för våren att komma! Trevlig helg igen!


















Proforma tipsar... om Vårteckensutmaningen

Jag tänkte tipsa er om att Vårteckensutmaningen inne hos Humlebacken är på gång i år igen. Jag kommer dessvärre inte att vara med detta år då jag känner att jag inte riktigt har tiden med mig. Men för DIG kanske det är annorlunda så om du vill vara med, anmäler du dig här. Det brukar vankas fina våriga bilder hos bloggare från norr till söder i vårt avlånga land. Trevlig helg!



Kalas

Jag tycker de här sakerna för barnkalaset är så fina i både färger och mönster så jag passar dom vidare till er som har barn, jag hittade dom hos Tasteline. För visst kan man ha idétorka även när det kommer till dukning inför barnkalaset och det är ju ändå en stor dag för ett barn och då är det roligt att göra lite extra. De här fina sakerna kan man skriva ut själv... placeringskort, godisboxar, partyhattar och bokstäver. Klicka vidare via denna länk.


Uppdatering - kontor

Jodå, det går sakta framåt! Tak och väggar är målade och alla delar till hyllor och skrivbord är tillsågade och de ska bara slipas innan vi lämnar det på sprutmålning. Så var vi på Ikea i helgen och köpte hurtsen. Och ett problem också! Den känns helt enkelt för bred i förhållande till sittplatserna. Skrivbordsskivan är 2,20 m lång, och när man ställer hurtsen i mitten blir det drygt 75 cm på var sida om hurtsen till två platser. Det räcker ju egentligen att sitta vid men det ser trångt och oproportionellt ut. Blää säger jag... jag som gillar just den breda hurtsen! Så just nu snurrar funderingarna i huvudet på mig... ska en smalare hurts inhandlas eller ska vi helt enkelt köpa en ny skiva och sedan ta den andra till sy/gästrummet? Det är ju inte fel att få nytt där också! Jaja, det här tål att tänkas på. Inte världens roligaste bild... på hurtsen utan skiva och också den lilla smutten där vi förhoppningsvis ska få till hyllorna i helgen.



Och så får man passa på att säga GRATTIS till lilla flickebarnet!
Det är alltid roligt... och omtumlande för vilken förälder som helst!

Mums

God Semmeldag på er! Visst är det gott med semlor, jag älskar dom! Tyvärr blir det ingen idag utan får nöja mig med den här bilden från Ikea för jag flyttar helt enkelt semmeldagen till på lördag. Och då ska jag festa! Fast det blir på LCHF-vis förstås... inte mitt vanliga recept! Tur att jag tjuvstartade mellan jul och nyår och hann med några riktiga godingar innan jag bytte diet.


Foto: Roland Persson, Matstylist: Elin Åström/IKEA Livet Hemma

Måndagsinspiration

Kan lite finfin inspiration passa en februarikväll som denna, i väntan på att snön ska smälta bort och våren komma! Det här huset finns i soliga Marbella, Spanien i de exklusiva kvarteren i utkanten av Puerto Banús. Som man ofta väntar sig av ett hus i denna minimalistiska stil, att det ska vara kallt och kalt, tycker jag ändå att man i flera av bilderna får en viss ombonad känsla! Och kolla in poolen, den är ju "to die for"! Ha en fin vecka!

Foto: Jacobo España, via Contemporist


Les Poupees

... betyder dockor och de här är ett samarbete med den italienske designern Luca Nichetto och fransmannen Pascale Cottard Olsson med eget galleri i Stockholm. "Les Poupees" består av två delar, en ljusstake i keramik och en vas i glas. Inspirationen har hämtats från den finske designern Timo Sarpanevas enkla och rena linjer, den italienske arkitekten Ettore Sottsass sätt att kombinationera färger och material samt formen från de japanska Kokeshi-dockor. Och visst ser man det! Snygg-snygga, dom här gillar jag!


via Designboom

Mumma med fokus på...

... snyggaste lampan i stan! För visst är den fin, eller hur! Caravaggio av Cecilie Manz för Lightyears. Och jag föll, som regnet står i backen idag, pla(da)sk för de underbara produktbilder av Yellows photografy. Kan inte sluta att titta! Skön lördag till er, nu ska jag trängas på Ikea!





















Ojojoj...

Holy Moly... vad jag gillar den här bilden!!! Överdimensionerade ljusstakar av Anki Gneib. Formerna är hämtade från klassiska ljusstakar och målade i traditionella färgerna grått och orange, snygg färgkombination förresten! De är svarvade från ett stycke trä där Holy Moly mäter 1600, 1400 och 1100 mm i höjd och är anpassade för blockljus med 150 och 80 mm i diameter. Holy har höjderna 570, 490 och 390 mm och är anpassade för koniska ljus, värmeljus och ljus pelaren med 40 mm i diameter. Säger igen... Holy Moly, så fina!


Mer info här och här och intervju här. Och mera här...

Bättre än bäst

Igår kom den! Vilken då undrar ni! Jo, den som ska sitta på väggen på kontoret! Ett fynd till halva priset. Och om några dagar landar ännu en som jag trånat efter länge. Kan knappast bli bättre! Och jag ska allt visa er när de är på plats. Men först då!



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vad passar bättre än att på en inredningsblogg visa Verner Pantons Heart Cone Chair!
Alla Hjärtan till er!

 

(bild från Internet)


På salong

Förra veckan var lilla barnbarnet på salong för första gången och fick ny frilla! Lite ordning på lockarna med lock och pock för att slippa trasslet på morgnarna. För det är inte lätt att få en mycket bestämd liten dam på dryga två bast att överhuvudtaget sätta sig i stolen men till slut gick det. Efteråt, med en klubba i handen, var hon hej och tjena med alla på salongen. Tänk om det hade sett ut så här, då skulle nog varenda unge rusa dit. Den här salongen finns i New York och inredningen är gjord av Andrea Mason Architects.














via Designboom

Stacked

Snygg hylla från Muuto, den som syntes på mina bilder från Artilleriet. Stacked Shelf System av JDS Architects för Muuto! Så fint att kombinera olika storlekar och färger på hyllor och klämmor men det är ju också det som är tanken. Jag har surfat runt på nätet i jakt efter fler bilder... himmel vad snygg den är! Dessvärre, eller jag kanske ska säga tur, så tycker jag det är så opraktiskt med öppen förvaring så för mig får det stanna vid ögongodis.



Muuto


Muuto


Muuto


Boutique deco-interieure


Nordic think


Nordic think

Nyttiga cupcakes

Jag gjorde mig till och bakade cupcakes idag, med chokladsmak och frostingen med limesmak. Supergoda... och supernyttiga också eftersom jag äter LCHF. De här är fullt utbytbara mot en lunch! Ja, de är faktiskt mat... hur låter inte det, va! Kanon! Receptet kommer från boken "Baka med LCHF" och man kan ta en titt i den här, receptet finns på sidan 12-13 (bokens sida är 58). Bilden är dock på nästa uppslag fast där är den med chokladfrosting, jag bytte ut kakaon mot rivet skal och saft av en lime och så tog jag lite mer philadelphiaost för att den skulle bli lite lösare och krämigare. Tina, det här är något för dig... testa! Och förresten så är dom lika goda för den som äter vanligt också! Mums-mums!



Artilleriet

Äntligen, äntligen! Nu har jag äntligen fått besöka Artilleriet här i Göteborg. Det är ju inte klokt egentligen eftersom jag bor så nära och dessutom jobbar i stan, fast just dom dagarna är det inte möjligt eftersom jag jobbar affärstider. Jag hade bestämt träff med Lissen... kul att träffas igen, Lissen!... för en runda bland inredningsbutiker och på listan stod förutom Artilleriet också Floramor & Krukatös vid Kaserntorget och Anyhow i Haga (och fick träffa härliga Elisabeth som äger butiken). Så hann vi med några butiker till förstås och som avslutning på det en fika på Café Kanold. Halvdanna bilder får ni stå ut med men jag tror ändå ni får en känsla av Artilleriet! Det var som att komma in i en godisbutik och jag fick gå ett varv extra för att inget missa!



Ser ni stolarna! Japp... nu har jag fått provsitta och dom var riktigt sköna. Ni förstår att hjärnan går på högvarv nu, såna sköningar blir ju svåra att motså!!!




Snygga lådor i olika storlekar i målat och trärent, ihopsatta med klämmor... snyggt! Bilden ovan och under. Stacked shelf system från Muuto.


Toppenhus

Hustoppen på TV8 har verkligen seglat upp på min topplista över program om hus, inredning och design, jag gillar det jättemycket! Senaste programmet, del 3 visade två fantastiska hus, ett mer minimalistiskt och så det fantastiska före detta slakthuset i Ulricehamn. Huset på 400 kvm är ombyggt till, som en av programledarna sa "urban rock'n roll med stil och elegans". Rått och industriellt, dyra möbler blandat med loppisfynd i en mix gjord med fingertoppskänsla! Verkligen en personlig och annorlunda stil så långt från min... och jag gillar det! Missade du programmet kan du se det här. Nu... bilder.





















Sitta bekvämt

Spånar om vilka stolar vi ska ha vid skrivbordet. Jag har alltid tänkt typen sittvänlig skrivbordsstol eftersom jag har problem med både rygg och nacke men de är oftast så tråkiga. Vill man betala mängder av pengar så finns det snygga skrivbordsstolar att välja på men eftersom vi ska ha två platser blir ju också kostnaden dubbelt upp. Så nu har jag istället börjat fundera på en "vanlig" stol med snygg design och ett par jag funderar starkt på är de här. Och då ligger "About a Chair" från Hay i topp, visst är den snygg! Den till höger är som bekant Eames Plastic Side Chair med kromade ben men jag kan tycka att den börjar bli lite uttjatad då man ser den överallt. Jag ska kolla upp vilken som är bekvämast att sitta i. Och hur länge de håller sig vita, man kanske bör välja svart istället.


 


Stockholms Design Week och Elle Interiör

Denna vecka trängs det av inredningsintresserade i Stockholm! Idag (7-11 februari 2012) startar Möbelmässan i Stockholm, Stockholm Furniture Fair... och Light Fair. Visst hade det varit kul att vara där, det kan jag inte säga annat men jag får trösta mig med många bra rapporter, det är ok det med. Många bloggare finns ju på plats och de har ett digert men roligt program framför sig så vi lär nog inte missa så mycket av nyheter och annat intressant!


Gårdagskvällen fick inleda Stockholms Design Week med ELLE Interiörs Designpris 2012 som delas ut till svenska formgivare. Mest spännande var det att Gunilla Lagerhem Ullberg, chefsdesigner på Kasthall mattor sedan 25 år fick priset som ÅRETS DESIGNER... Med en utsökt känsla för färgkombinationer och material och en nyfikenhet som får henne att ständigt utveckla mattkonsten. Oftast brukar det vara möbeldesigner som får det eftertraktade priset.



Gunillas mattor för Kasthall pryder idag såväl privata hem som exklusiva modebutiker världen över. Bland hennes absoluta klassiker kan nämnas ryamattan Moss, den gnistrande handtuftade mattan Monroe, den vävda mattan Marocco och den nostalgiska Karin, med ett mönster av virkade mormorsrutor. De senaste åren har Gunillas intresse för blommor och trädgård även resulterat i en svit bilder kallad Herbarium, som består av bilder där motivet byggts upp med hjälp av blommor som Gunilla samlat, pressat och monterat i flera lager så att de bildar geometriska och kaleidioskopiska mönster. En av bilderna kommer att göras till en matta som kommer att säljas exklusivt i numrerad upplaga i Kasthalls butik i Stockholm, detta för att fira hennes 25-årsjubileum som chefsdesigner. Herbarium-sviten kommer även att ställas ut på Nationalmuseum från maj månad.





Några som också belönades
ÅRETS STJÄRNSKOTT tilldelades Axel Bjurström... har en unik förmåga att förnya välbekanta föremål och ge dem ett samtida uttryck. Som till exempel den moderna pigtittaren Piga och nattljusstaken Vesper samt tv-möbeln i form av ett staffli.







ÅRETS PRODUKT FÖR DET DUKADE BORDET gick till Servisen Mademoiselle Oiseau, formgiven av Anna Lerinder och med dekoration av Lovisa Burfitt.




ÅRETS TEXIL belönades textiltrycket Vattenblänk av konstnären Astrid Sylwan för Marimekko, ett fantstiskt tyg även om jag personligen föredrar fägställningen i trycket Sanum. Bilder på hennes tavlor samt en intervju från 2009 kan du se här.


De övriga nio pristagarna hittar ni förstås hos Elle Interiör därifrån jag också lånat några bilder.

Tre stolar

En av världens mest prestigefyllda designutmärkelser "Good Design Award" tilldelades 2011 Formforyou för sin stol LEO som produceras av Lundbergs Contract.





Carl Hansen & Son återskapar en 55-åring, Hans J. Wegners trästol CH33. Formen känner man igen från 60-talet, fast då i teak. Gillas!





Flux Furniture har tagit fram en miniversion av framgångsrika "Flux Chair"  och den är då förstås tänkt för barn. Stolen kommer i ett platt paket och man får själv montera... eller vika i detta fallet, se här. Den är utvecklad av Delft University of Technology. Köps här för €79.00


Grått... men inte trist!

Grått sägs bli det nya svarta och inte mig emot, jag tycker om den färgen. Och grått går ju bra att blanda upp med vitt och svart också för lite mjukare kontraster om man vill! Eller pigga upp med någon färg... eller trä för varmare känsla. Bilderna kommer från Sköna Hem där man också kan kolla in de här vackra bilderna i nämnda färg. Sugen på mer ännu mer inspiration med grått... titta då här, här, här, här och här! Fin söndag på er! Fryser ni, det är allt himlans kallt!












Bilder: Sköna Hem

Kartor

På kontoret (på gång) finns två väggar som ska fyllas med något och jag har börjat titta mer och mer på kartor av olika slag, särskilt då de grafiskt svartvita. Antingen som tavla eller tapet. Funderar vidare. Så har jag särskilt fastnat för David Ehrenstråhles karta över Manhattan, den upp i vänstra hörnet, men den tycks vara slut i de två butiker jag vet säljer den, Artilleriet och Olsson & Gerthel. Så jag kastar ut frågan... vet ni fler butiker som kan ha kvar den i sortimentet? Hoppas på svar! Fin fredag och trevlig helg!



David Ehrenstråhles tavlor Manhattan och Paris (bild från Olsson & Gerthel), Bokstavskarta från Desenio, Världstavla från Ferm Living och Stadskarta från Localgraphics.

Tänkte bara tipsa er om det här fina örngottet också som jag hittade när jag letade runt efter kartor, rena rama fyndet... 49 kr på Ellos!


Vackert som inspirerar

Produktbilder som också tjänar som inspirationsbilder. För visst är dom vackra! Och en sak har de gemensamt också... de stora flaskorna. Eller damejeanne som de heter. Jag har flera sådana i mina gömmor som vi haft när vi gjort vin och sherry av frukt från trädgården men ingen i den här fina blå-turkos-petrolfärgen. I like! De hade passat mycket bättre hos mig än de bruna jag har. Bilderna kommer från House Doctor.








RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se