Under filten

Igår regnade det här hela dagen... MYCKET! Och att jag blev helt genomdränkt av en bil som skvätte ner mig på väg till jobbet gjorde inte dagen bättre! Sådan där scen som man annars bara ser på film. Och för att ytterligare späda på det hela var det dessutom bara 15 grader på jobbet när jag kom dit! Visst känns det som man hellre vill hålla sig inne en sådan dag! Tända den där brasan, krypa ner under filten och "baravaramysa". Jag upptäckte norska Røros Tweed här om dagen och  dom har verkligen ett stort sortiment av plädar. Med en tradition som går många år tillbaka samt att Røros är en av de kallaste platserna i Norge kan man ana att de vet hur man ska värma sig. Med 100 % norsk ull, förstås!
 
 
 

Överkast

Jag jobbar på att få sovrummet att ta form i tanken. I lördags tog vi en tur till tygriket för att kolla in tyg till sänggaveln bland annat men det blev inget köpt. Jag insåg att det nog är bäst att investera i överkastet först för att hitta rätt nyans på sänggaveln. Jag såg överkastet Delia från Himla och fastnade lite för det men kan också tänka mig ett i silkessammet, sådana som Mihn har. Det ska vara ett mörkare grått i alla fall! Och enfärgat!. Eftersom jag fick sålt vår gamla soffa på Blocket igår (yes!) kanske jag skulle slå till på något av dom. Tål att tänkas på. Fin måndag på er!
 
 
 

Trevlig helg

Hoppar bara in lite kort och önskar er en trevlig helg! Själv tänker jag ta en paus från bloggen över helgen och ta tid till att samla på mig lite inspiration för sovrumsplanerandet. Grå sänggavel, gardiner som täcker fönsterväggen är något av det jag tänker på men kanske också att ställa sängarna åt andra hållet. Ja, här ska testas och visualiseras. Håll tummarna att det fungerar! Och som sagt... trevlig helg!
 
House to Home

Trääkta

Jag tittade på det här tyget när jag var på Ikea i lördags... jo, jag hann med ett besök där också! Trycket var riktigt fint gjort och så verkligen äkta ut på håll. Tekniken kallas för Trompe l'œil och för dagen på Ikeabloggen kan man läsa mer om tekniken och textilen Margareta. Det var nästan att jag blev sugen på en kudde till vardagsrummet men jag sansade mig. För egentligen är det inte den stilen jag är ute efter och väljer man ett sådant här tyg så blir ju stilen spikad och klar. Känns det som! Jag upplevde dock färgerna mycket mer och mustigare än vad de ser ut på bilden, i alla fall på min skärm.
 
 
Bild: Ikea/livet Hemma

Måndagsinspiration

Här kommer lite måndagsinspiration! Jag letar egentligen sovrumsidéer men hittar så många fler fina bilder på allt annat än sängar och kuddar och färger och prylar! Uj vad mycket fint det finns! Tänkte jag kunde dela med mig av fem nyanser av brunt. Fin måndag på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1+2. 2Modern, 3+4. Freshome, 5. Redgen Mathieson

Gåsöga och fiskben...

Jag var inom Marrakech Design idag för en snabb titt och såg då nya kollektionen "Kelim" som Mats Theselius tagit fram för dom. Oj, så snygga klinkerplattor! Själva idén har han hämtat från klassiska Kelimmattor och utifrån dom gjort fyra mönster som kan användas ihop eller var och en för sig... Herringbone, Woody, Goose-eye och Hook. Mönstren finns i 13 olika färgkombinationer och sammanlagt finns det 91 olika plattor. Själv fastnade jag förstås för det svartvita och mönstret Goose-eye... eller gåsöga på svenska då. Naturligtvis, eftersom jag strax innan hade köpt en bit tyg i råsiden på Gårda Textil, i gåsöga-mönster förstås! Gillar, gillar, gillar!
 
 

Skrivbordsstolar

Nu har stolarna från BoConcept kommit! Och jag är supersuperdupernöjd, kunde inte blivit bättre! Vi har satt på armstöd bara på den ena stolen för att känna oss för hur det fungerar.. med eller utan. Så får ni också se skrivbordet som vi gjort själva. Skivan är ganska tjocka och benen ännu kraftigare, jag tycker det känns gediget och gillar den lite mer bastanta känslan det ger då det är hela 2.40 långt. Djupet är 85 cm eftersom det står under snedtaket och det är gott med det där lilla extra djupet för då får sakerna plats utan att det känns ihoptryckt. Så ska väl en lampa komma på plats också, funderar bara på vilken. Artemides Tolomeo skulle passa perfekt i och med att man kan vinkla den hur som men det är osäkert om snedtaket håller om vi drar i den. Funderar vidare...
 
 
I mitten har vi satt Ikeahurtsen Alex, den breda och bakom den står en hylla som vi byggt för router, kontakter, sladdar mm. så man slipper se det. Är det bra ljus någon dag ska jag ta kort och visa. I skrivbordskivan har vi gjort hål för sladdarna som går direkt ner till router och kontakter. De andra sladdar som syns på bild ska gömmas, jag ska bara försöka hitta samma sorts kabelkanal som vi har i dom andra rummen. Bredvid kartan är den lilla smutten där vi satt hyllor där pärmar står och på den översta ska skrivaren stå. Den som jag inte har än... men hoppas på snart.
 
 
Några saker som står på skrivbordet nu och fler lär väl hamna där så småningom. Det senaste jag köpte var trälinjalen från Granit. Och visst ser ni väl att jag till och med färgmatchat lördagsgodiset! Trevlig helg på er!
 

Ting

Snygg matta i läder! Inget ovanligt i det kanske... men den här är gjord av gamla läderbälten! Vintage och återanvändning som fortfarande ligger så i tiden och i  en modern miljö blir den riktigt snygg! På topp skulle jag vilja säga! Sådana här mattor tillverkas av Ting som dessutom gör väggpaneler och väskor i läder samt också tillverkar produkter av "säkerhetsbältesband".
 
 
 
Lånade bilder från galleriet och facebooksidan

Va! Jul? Redan!

Vad säger ni om det? Jag tror det är samma varje år, att Ikea är först ut med julen! Eller har ni sett jul ute i någon annan butik redan? Men visst känns det väl lite för tidigt! Ja, det tycker i alla fall jag! Ok, ok...nu visar jag ju den här bilden... i och för sig! Men sedan tänker jag baskemej ligga lågt ett tag till för julen hör julen till och inte två månader innan. Fint ser det ut i alla fall... hoho!
 

I mässing

När jag under de sista åren har sorterat bort allt i guld och mässing här hemma tågar det in med stormsteg igen hos alla producenter av snygga inredningsdetaljer. Det senaste tillskottet är fina Bestlite-lamporna där de nu finns att tillgå i mässing. Titta på kombinationen med grått... gah så snygg! Inget man kunde tänka sig för ett antal år sedan! Jaha, så nu ska man alltså tänka om då... eller?! Tänk så påverkbar man är ändå, för några år sedan sa jag aldrig mera guld här hemma och det gäller väl i och för sig fortfarande. Men jag kan ändå tycka att det tillför en varmare ton i hemmet. Vad tycker du? Gillar - gillar ej?
 

Hurra och grattis!

I och med att Svenska Kocklandslaget har tagit guld i OS i matlagning får vi väl fira det med lite köksinspirerade bilder här på bloggen. Svenska Kocklandslaget har kommit på medaljplats i alla internationella tävlingar sedan 1996, med två olympiska guld och två VM-guld som främsta meriter. Och vet ni... nu tog de guld i alla kategorier, helt makalöst! Här kommer köksinspiration med variation, för mat kan man laga i vilket kök som helst. Och för att fira är några av bilderna med guldiga inslag. Grattis säger jag!
 
 
 

Alice i hyllan

Tittar ni på Hustoppen på TV8 måndagskvällar? Det är kul och intressant att få en titt i annorlunda hus och se både planlösningar och hur de inreder... vilket är minst sagt skiftande. Det vita huset igår var vackert men kändes lite för spartanskt möblerat, jag som annars gillar när det inte är övermöblerat. Är det förresten till salu? När jag sökte på Villa Vitlingen hittade jag detta. Såg ni tapeten också, den som var som en bokvägg? Visst är den fräck! Så där lagom rörig som en bokhylla kan vara och svulstig med en storlek som var väl tilltagen! Perfekt att få till den där bibliotekskänslan i ett rum och inte har alla böcker som krävs. Alice i hyllan var namnet! Jannika Hernelius, hon som också är programledaren i Hustoppen har designat och den finns på Your Wallpaper. Stort gilla på den!
 

Skoläster

Jag är så glad för dom gamla skolästerna som vi hittat. Gissa var? Jo... i Lillastugan, förstås! När jag tror att överraskningarna tar slut... då gör dom inte det! Sex stycken fann vi varav två för små barnafötter. Nu hänger fyra i en klunga i hallen och dom små fossingarna står på hattaskarna vid trappan. Gillar, gillar...
 
 

Nya skrivbordsstolar

Nu har jag äntligen hittat stolar till kontoret. Som jag letat! Jag hittade dom på BoConcept och det blev vita som den på bilden. När de kommer hem om ett par veckor ska jag visa er, för jag visade aldrig någon bild på skrivbordet eftersom vi hade de gamla stolarna då. Och skrivbordet ser förresten nästan likadant ut som det på bilden. Jag känner mig jättenöjd med stolen Ferrara i vit läderimitation och krom, höj och sänkbar sits samt skönt gung. Mm... det blir bra, det här! Nej, nu ska jag skynda till jobbet! Jag jobbar aldrig helger annars men denna och nästa har jag lovat och det kan väl kännas ok när det inte är oftare. Hej hej...
 

Så vackert

Jag hittade de här fantastiska föremålen som Paola Paronetto gör, en keramiker från Italien med flera stora utställningar bakom sig! De ser så sköra ut samtidigt som de har en ruffhet som tilltalar. Enkla i formen men kanske inte så enkla att göra eftersom de är så tunna och jag kan tänka mig att de lätt kan falla ihop innan de ens hunnit bli brända. Visst är de vackra! Och javisst... naturligtvis får en sådan vas får också gärna flytta hem till mig! Trevlig helg på er! Ska ni göra något kul?
 
 
 
 
 

Kanelisar

Idag är det Kanelbullens dag, instiftat av Hembakningsrådet 1999. Bevarandet av gamla traditioner är viktigt och kanelbullar har man ätit i många år så de får väl anses vara tradition i vårt land. Normalt brukar biullarna göras som snurror eller skurna men men det här var en trevlig variant, vem skulle inte bli glad åt en kanelbaugette! Bilden hittas idag på Ikeabloggen Livet Hemma tillsammans med receptet. Eller så kan jag tipsa om ett annat recept som jag alltid bakar efter med en saftig deg och en fyllning som är så där kladdigt god! Sök på nr. 206 på Hembakningsrådets hemsida. Receptet är framtaget av bagaren Robin Edberg som är en av medlemmarna i Sveriges Bagarlandslag. Han driver också en "ekologisk bakverkstad" i Göteborg... kolla in Cum Pane.
 

Vit porslinslera... igen

Åh, jag är så svag för saker i vit, tunn porslinslera och de här ljuslyktorna får gärna komma och bo hos mig! Det är formgivaren Camilla Brøyn, från Norge numera boendes i Göteborg som har gjort de här fina facetterade ljuslyktorna i två storlekar. Gillar! Gillar! Gillar! Lyktorna finns att köpa på Artilleriet
 
 
Gillar du fortfarande bokstäver, citat och ordspråk i din inredning kan jag tipsa om den här lampan, också av ovan nämnda formgivare. Den är gjord i samma vita lera och texten syns bara när lampan är tänd. Hur det nu går till! Den finns att köpa på Friends of Form på Kyrkogatan i Göteborg, en butik som drivs av 21 medlemmar, alla designers och formgivare som gått samman för att sälja sina produkter och där alltså även Camilla Brøyn ingår.
 
Bilderna är lånade från Artilleriet och Camilla Brøyns hemsida

Nu känner jag för något nytt

Just nu cirkulerar mina tankar kring sovrummet. Jag är så sugen att sätta händerna i det och göra något nytt. I åtta år har vi haft samma gardiner... puh! Mairos Agaphantus i grönt och jag känner mig ganska less på dom vid det här laget. Istället är jag sugen på grått och vitt, gardiner över hela väggen och "den berömda hotellkänslan". De två första bilderna från RoombySofie har jag sparat sedan tidigare och Daniella Wittes sovrum som hon visade här om dagen på Designporten åkte också direkt ner i min mapp. Visst är grått flott!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se