Gott Nytt År!

Gott Nytt År till er alla... bloggvänner, nära vänner, kära vänner och er som jag inte känner men som tittar in här ändå! Tack för det och alla fina kommentarer jag fått under året, det betyder så mycket ska ni veta! Jag önskar er ett fantastiskt år 2013... att ni får vara glada och lyckliga, friska och krya, få rika upplevelser och nya bekantskaper. De är sånt som berikar livet! Som sagt tidigare så är vi bortbjudna ikväll och på bilden syns lite av presenten vi har med oss. Ha en trevlig kväll! Nyårskaramellerna kommer imorgon! Gott... Nytt... År!
 

Nyårsdukning

Så kul att ha nyår hemma med gäster och all planering, dukning och annat som hör till! Och lika skönt är det att få gå bort och sätta sig vid dukat bord, äta, umgås och må bra! Så är det för mig och min man idag. Vi firar nyår med vänner som vi gjort i många år efter rullande schema. Nästa år är det däremot vår tur och då skulle jag kunna tänka mig en dukning som ser ut så här! Den går rätt in i spara-mappen!
 
 Bild och dukning: Stylizimo

Gott slut

Nyår närmar sig och visst kan man bli både eftertänksam och nostalgisk då men också förväntansfull! Själv är jag mer åt det senare hållet och är mest nyfiken på vad det nya året ska föra med sig men visst är det kul att blicka tillbaka och minnas det som hänt. Jag ska ta och göra en liten tillbakablick med godbitarna här på bloggen, så länge bjuder jag på några juliga bilder här hemifrån. Och så vill jag också tipsa er om det här tänkvärda inlägget om julen... här stannar den som sagt kvar ett tag till! Gott slut så här dan innan dan...
 
 
 

Gråa toner

God fortsättning! Visst kan det känns skönt med något annat än jul på bloggen även om jag inte på något sätt tröttnat på julen än. Jag pyntar ju dagarna innan julafton så här får den gärna stanna kvar någon vecka till eller två! När jag surfade runt efter inspiration för sovrummet... har överkastproblem... hittade jag den här bilden i gråa toner. Kan inte säga direkt vad det är som tilltalar mig, kanske den softa stilen med de mjuka gråa nyanserna, ljuset i rummet, kuddarna, lamporna och det mörka golvet. Ja, det blev nog allt det! Ack så fin...
 
Bild... här

Julhälsning

En liten julhälsning hör väl till men inte kan jag säga att det kommer en vintrig sådan härifrån då vi har regn, precis så som det oftast är här. Men julafton var i alla fall vit precis som man önskar sig just den dagen så man får vara glad för det lilla! Hoppas ni hade en fin julafton och juldagen minst lika bra! Vi har firat julafton idag också och är precis hemkommen från barnbarnet. Hon fick så många paket att hon tröttnade att öppna och hellre ville leka när hon kom till hälften, det blir för många intryck! Bilden är från julbordet hos oss igår... röd och vit dukning. Och älsklingsblomman så här års, 30 stycken röda tulpaner i en stor vas. Önskar er en fortsatt fin julhelg!
 

GOD JUL

Ojojoj, vad jag lyser med min frånvaro... inte ett ljud härifrån på flera dagar! Jag måste erkänna att luften gick ur mig efter veckans strapatser i julrushen på jobbet, makalöst mycket att göra! Men nu har jag piggnat till och fixat och donat så nu är granen klädd, skinkan klar och provsmakad och alla klappar inköpta. Jag hann till och med göra ett gäng fina apelsiner som sprider god juldoft i huset. Och så har jag så smått gått och förälskat mig i washitejpen så idag fick en vas och amaryllisarna också sin del som pricken över i! Men nu ska jag bänka mig framför TV och bara njuta och invänta julaftonen. Önskar er en skön helg tillsammans med era nära och kära! Kram och GOD JUL alla rara!
 

Granar igen...

Som alternativ till en grön grann gran kan man använda virke av skiftande slag och göra en egen och naturlig gran. Här kommer några förslag där den första är en riktig sköning som jag hittade hos Basiclabel Sweden, så även den andra. Ett tips... kolla in den bloggen, så många fina bilder på snygg inredning och DIY idéer!
 
 
 
 
 
 
 
Och de här två granarna ovan... den första på Pinterest och den andra här på Etsy.
 
 

Grann gran

Visst är det vackert med en stor och maffig gran men det är inte alla som får plats med det och då är en minigran kanske mer passande. Fint också! "Kråk"-Henrick gick ut i skogen och "röck" upp en gran och så planterade han den i en stor skål med ett så här fint resultat! Enkelt och snyggt tycker jag och det behövs inte så mycket mer för att skapa julstämningen man är ute efter! Man bör kanske fråga markägaren först förstås eller så köper man en rumsgran hos blomsterhandlaren, dyra men de ska tydligen vara rätt så tåliga inomhus. 
 
 
Ledsen att jag inte hinner titta runt hos er, denna vecka är hektisk minst sagt. Jag går hemifrån innan åtta och är hemma tolv timmar senare och då är det bara vila med fötterna i högläge som gäller! Men kul är det med julrushen!

Juldukningar

Det är väl så smått dags att börja fundera på hur man ska julduka i år. Traditionellt rött eller dramatiskt svart? Eller kanske krispigt vitt med läckert koboltblåa inslag! De här bilderna hittade jag hos Royal Copenhagen som varje år bjuder in kända danskar att duka julbord. Årets tema är julsånger och de inbjudna är sångerskor som fått tolka olika sånger i sina dukningar. Vilken är din favorit? Måste säga att alla föll mig i smaken men allra mest den vita med blåa inslag, vackert gjord av sångerskan Julie Berthelsen. Titta här för ännu fler dukningar!
 
 
 
Dukat av Cæcilie Norby
 
 
Dukat av Anne Dorte Michelsen

Snälla tomten

Granen är köpt... skönt! Julklapparna är under kontroll men alla är inte inhandlade än. Typiskt, när man laddar och åker iväg för att köpa så är de antingen slut i den butiken eller så finns de inte på plats vilket innebär att det får det bli en tur igen. Jag som planerade så bra... trodde jag! Som vanligt i julveckan jobbar jag mycket vilket innebär affärstider varje dag så jag inte kommer åt att handla men jag får skicka min man i vanlig ordning. Men allt löser sig, visst gör det! Min önskelista ser ut så här, kanske den kan inspirera någon annan. Nu laddar jag för veckan...
 
Tolomeo från Artemides för vägg... den funger inte att sätta i snedtaket på kontoret som jag tänkte men till sovrummet. Ja tack, två stycken! Glasklocka som på bilden som jag lånat från Moltaz Design, örngott från Hemtex, Swedish Grace från Rörstrand, mattallrikar och assietter. Behöver en ny matservis i köket. Och så fårskinnet som jag alltid önskar mig!

Ibland har man tur...

... eller hur man vill se det. Ojojoj... så snygg! Ja, den hade suttit som en smäck hemma hos mig! Tuuur den är slutsåld så slipper jag fundera mer på det! Mattan alltså... för granar finns det i plenty! Och idag har jag tittat och tittat men ingen hittat så letandet fortsätter imorgon igen. Puh...
 

Gott-gotti-gott-gott

Polkagrisar och käppar är dekorativa på jul och jag hittade några tips på enkelt julgodis som man snabbt fixar till på en kväll. Polkakäpparna har doppats i mörk choklad. Förstås goda att äta som dom är men ger fin smakbrytning att doppa ner i en kopp varm choklad som det tipsas om på bilden. Och så marschmallowklubborna med polkakross, jag tror jättemarschmallows kan funka bra där! Fin fredag och trevlig helg på er!
 
Källa: Pinterest

Koka kola

Känner ni av julstressen än? Fattar inte att det är jul om knappa två veckor, så fort det går! Jag har inte köpt alla julklappar än men vi köper inte så många till varandra så det ska nog hinnas med. Julbakat har jag däremot gjort! Älskar doften av pepparkakor och smaken av den nya favoriten saffran i saffransbullarna. Och så har jag testat ett nytt recept på kola med havssalt som är farligt gott! Det receptet hittar man i reportaget om Pärlans i helgens GP men jag lägger med det här också för man vet ju hur det är när man går tillbaka efter nåt år, då är sidan borttagen. Och så tänkte jag bara tipsa er om att glykos som står med i receptet numera också finns på ICA!
 

Röda bär och varg i soffan

Fina kvistarna med röda bär som känns jul. Jag har alltid gillat dom men aldrig köpt några... förrän nu! Och så stoppade jag ner några kistar med videung som var kvar från min mans födelsedagsblommor. I bakgrunden syns min nya kudde i soffan! Det är ett riktigt snyggt tryck som jag såg och köpte när vi hämtade sovrumsgardinerna på Stoff och Stil och de binder fint ihop renfällarna i fåtöljen. Tänk att så lite kan göra så mycket!
 
 

Sovrummet - uppdatering

Kommer ni ihåg min undran om man sover sämre åt vissa väderstreck? Efter att vi testat ett par tre veckor kan jag bara konstatera att det faktiskt är så. I mitt och vårt fall åtminstonde! Jag kände nästan direkt att det inte stämde men ville ändå försöka vänja mig. Men det gick inte... så nu står sängarna som dom gjorde från början och det känns sååå skönt, som hemma igen! Gardinerna som jag beställt hämtade vi i lördags men nnan de kommer upp ska jag göra någon typ av kornisch som döljer skenan eftersom den inte sitter i taket. Vi har ju näst intill fem meter i takhöjd i sovrummet och då tror jag det blir snyggt med ett avslut upptill. Överkastet Delia har jag köpt... och lämnat tillbaka för det blev för litet. Jag tänkte bara ha ett enkelöverkast som jag lägger tvärsöver och nu får jag tänka om och försöka hitta ett annat som är lite större och ska kolla upp Dot från Hay. Har ni tips på snygga gråa överkast som är ca 170 x 250/260, skriv gärna en kommentar. Nu... tillbaks till fåtöljen, fötterna i högläge!
 

Vinter

Härliga bilder att njuta av nu när vi har ett riktigt vinterlandskap ute. För vem skulle inte vilja tillbringa en vinter i den här miljön framför en sprakande brasa! Eller sitta på altanen insvept i härliga plädar med en kopp varm choklad i handen! Naturtoner i trä, fällar, plädar och inkainspirerade kuddar... allt för den där mysigheten man ofta är ute efter vintertid. Bilder från kollektionen Alpine Lodge av Ralph Laurent. Ha en fin andra Advent!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klipp klipp

Man slutar aldrig att förundras över människor skapandeförmåga! Har ni sett vad Su Blackwell gör av böcker! Helt magiskt! Hon skär och klipper utifrån en idé och skapar de mest fantastiska skulpturer ur varje bok. Tålamod och en stadig hand är det jag direkt tänker på. Och att jag avundas människor med sådan talang! Vill du läsa mer om Su och hennes konst finns en intervjuv här. Ha en fin dag! Fredag it is!
 
 
 
 
 
 
 

Granna granar

Vilket vinterlandskap vi har, så här vill jag att det ska vara på jul... men dit är det några veckor än! Men det är aldrig fel att vara ute i tid när man ska göra julpynt. Och av papper kan man göra mycket så här kommer därför ett par förslag på fina granar som man enkelt gör ett gäng på en kväll. Användningsområden är många... som dekoration till julbordet, placeringskort, att sätta på paketen eller varför inte göra små minigranar till jultårtan. Som man säger... det är bara fantasin som sätter gränser!
 
Källa: Papierwunder och Loppelilla

Happy Lights

Jag kunde inte stå emot att köpa mig en slinga från Happy Lights när jag sprang på den i en blomsteraffär förra veckan. I somras köpte jag en till mitt barnbarn och ångrar så att jag inte köpte till mig själv också. Men nu! Jag hängde den i hallen vid trappan där man ser den från alla håll och den sprider ett varmt ljus som lyfte just den delen som annars varit ganska mörk. Nu är jag happy, happy...
 

Afro Art

Kul nyhet! Afro Art öppnar butik i Göteborg den 6 december! Adressen är Södra Larmgatan 2 och i dom kvarteren och där runt om huserar flera fina butiker som till exempel Achebergsgatan 24, Artilleriet och Norrgavel. Det får nog bli en tur dit nån dag! Fin måndag på er!
 

Första Advent... strötta

Hej! Hoppas ni har en fin första Advent! Här är vi lite trötta efter gårdagens kalas. Det är så mycket som ska klaffa med mat och logistic och det blir ofta så stressigt in i det sista. Och under tiden också för den delen! Vi bjöd på trerätters med bland annat den här potatisgratängen till helstekt oxfilé och avslutade med den här desserten. Senare på kvällen blev det förstås kaffe och tårta också... eller tårtor då för jag tycker det är roligare att baka flera sorter än många av en. Till den ena hade jag photoshoppat ihop en bild med min man på som jag sedan beställde utskriven på marsipan från ett konditori. Det är faktiskt en idé som jag rekommenderar för det är kul med reaktionen som blir!
 
 
Ni kommer väl ihåg att jag pysslade inför dukningen, det var serviettringar som jag gjorde just då men washitejpen kom också till användning på vattenflaskor (från Ikea) och så gjorde jag små flaggor till förrätten. Till bordet hade jag loppor i tre olika storlekar som jag vek av svart papper. I vanlig ordning missar jag att ta alla de bilder som jag ser framför mig innan allt händer men några hanns med så jag tror ni kan ana hur det blev!
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se