Magasin 36

Hallå där, hur har ni det i det så kallade sommarvädret? Inte så man hoppar högt av glädje för vädrets skull men man får göra det bästa av det. Så vi packade in oss i bilen och åkte ner till Höganäs över dagen, här om dagen. Jag har läst så mycket om Magasin 36 så jag var lite nyfiken på det och samtidigt blev det också besök på outleten. Och så klart på hemvägen DHS och fika på Killeröds utanför Båstad! Ett måste när man åker ner igenom. Miljön på Magasin 36 var väldigt mysig i den gamla fabriksbyggnaden där man tillverkade Höganäskeramik förr och till och med brännugnarna fanns kvar i form av utställningslokal och butik. Butiken blev jag lite besviken på, det var ju den som var så lockande. Det kanske berodde på att det är mitt emellan rea och Formex, för där var väldigt utplockat och inget som man inte sett innan. Saluhallen, däremot, var vädigt fin med både lokala varor och annat som kom längre ifrån. Totala intrycket var dock mer än gott för jag kan tänka mig att alla butiker har mycket mer att erbjuda om man till exempel kommer dit om ett par månader, mitt i säsong! Så det blev inte mycket köpt! Trevlig helg på er!
 
 

Butiken

 

Höganäs Saltglaserat

 

Höganäs Saluhallen


Semester i halvtid

Här kommer några semesterkort från mig nu när det är halvtid. Altanliv förstås när det bjuds! Alltså... vädret styr upp och det är inte många middagar vi har suttit och ätit där denna sommar! Men man får vara glad för det lilla! Annars har vi hunnit med havsbandet på både Marstrand och Hönö, ätit jordgubbar och bakat paj och wienerbröd. Lite får man fuska när det är semester! Mitt i filminspelningen fick Ullared besök av oss men jag ville inte vara med på bild. Och så har jag myst med nya barnbarnet, snart en månad gammal. Mellan varven tar jag fram penseln och tar några vändor på staketet. Lite nytta måste man ju också göra! Och så är gardinerna i vardagsrummet klara, helt hållet! Puh... Trevlig helg alla!
 

Grafiska prints av Magdalena Tyboni

Webben svämmar över av grafiska prints, man hittar hur mycket som helst och så många fina! I denna djungel sprang jag av en händelse på Magdalena Tyboni. Jag är väldigt förtjust i akvarellmålningar där färgerna flyter in i varandra. Här är dock färgen endast svart med nyanser runt omkring men de är så där softade som jag gillar. Fast barntavlorna längst ner är riktigt detaljrika och en annan teknik! Själv har jag fått bromsa mina inköp av tavlor en stund eftersom jag har ganska mycket svartvitt och grafiskt på väggarna men man vet ju aldrig, trillar jag på något så. Magdalenas produkter kan man köpa på hemsidan och även på hennes sida hos Society6. Där har hon även tryckt motiven på kuddar, tygkassar och t-shirts samt på fodral till iPad och iPhone. Alla priser finns här.
 
 
 
 
 
 

Vackra interiörer - Bryggeriet

Visst tilltalas man av vackra interiörer! Och särskilt den här stilen, den dras jag lätt till! Bilderna är från Industriverket, hus Bryggeriet och det är Oscar Properties som alltså har ännu ett projekt på gång. Inflyttning beräknas till början av 2017 men det är dags att anmäla sitt intresse nu om man är sugen på att flytta dit. Industriverket består av två hus till, Cigarrfabriken och Radiofabriken och alla ligger  i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen i Stockholm. Kolla in de vackra fönstren! Och badrummet längst ner, så snyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Parasoll kräver sol

Inte för att det lär behövas de närmsta veckorna veckorna om man tittar hur vädret spås bli, inte här i alla fall. Vadå? Jo, parasoller! Även om man har markis är det bra med ett parasoll när solen till exempel kommer från sidan. Det hade inte vi i alla fall klarat oss utan trots att vi har en stor markis! Det finns ju en uppsjö av parasoller och många ser likadana ut men men det är kul när man hittar dom som sticker ut lite.
 
 
Från Mirlo kommer de här fina pagodinspirerade parasollerna. Randiga eller enfärgade och de finns i flera fäger.
 
 
Tuuci har många snyggsnygga parasoller, stilrena. Och fina produktbilder. Oj, så snyggt med vitt!
 
 
 
 
Stingray Shade Sculpture... nedan
 
 
 
 
 
 
Belgiska Symo Parasols har bland alla sina vanliga parasoller också satsat på dom med en mer annorlunda stil! Verkligen annorlunda om du frågar mig och inget jag skulle fälla upp på min altan! Men kul för dom som vågar!
 
 
 
 

Semester och sol

Nu har jag semester, fyra veckor ledigt vilket ska bli underbart! Inte på länge har semestern varit så välkommen som i år... så som sagt, helt underbart! Jag har ju inte varit så flitig här på bloggen under våren och det får jag nog skylla på inspirationsbrist. Det är svårt att hitta det där lilla extra i inläggen så att det inte bara blir upprepning från tidigare. Och det är inte längre lika lockande att skriva om nyheter när så många andra skriver om samma. Semestern ska ju vara en återhämtning för att ladda batterierna och det måste ju gälla för bloggen också. Så nu hoppas jag att den goa semestern ska göra nytta! Hur som helst... nu ska jag njuta! Men säkert är i alla fall att det kommer inlägg i samma lugna tempo som senaste tiden. På Instagram - @proformablogg - är jag dock flitig med uppdatering så gott som varje dag. Och där tar jag också ut svängarna med lite mer privata bilder för den som vill se... så det är inte bara inredning som gäller där. Ha nu en jätteskön sommar och semester alla ni som tittar in här! Och det är jag jätteglad för att ni gör! KRAM
 
 Egen bild på vår altan

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se