Proforma tipsar... om påskiga idéer

Visste ni att det finns en app för iPhone bl.a. där man kan få tips om äggfärgning och dekoration. Inte blir man det minsta förvånad att den kommer från Martha Stewart... vem annars! Man gör sitt val ur ett galleri på 101 idéer och får fram en detaljerad step-by-step beskrivning i bilder eller film. Sök bara på "Egg dyeing" i app-store så hittar du den direkt, kostar 7 kronor.


Påskdekorera

Här hemma påskar jag till det lite mer i år, jag tycker det är viktigt att föra traditioner vidare till barnbarnet så det blir både påskris och påskblommor, några hönor och också äggmålning till lunchen på påskafton. Och naturligtvis ett påskägg till barnbarnet med "glad" i (choklad) trots sin ringa ålder! På tal om att dekorera äggen kan man få till det riktigt fint om man anstränger sig lite. Men bara lite! För se vad man kan göra med så enkelt som washitejp, glitter&lim, limpistol och tråd! Bilderna är från Pinterest men länk till beskrivningen finns under varje bild! Trevlig helg på er!


Lovely Indeed


Domestifluff


Pickles


Martha Stewart

Jag har laddat hem Photoscape (via Lena med bloggen Jag och vitt) och kunde inte låta bli att leka lite. Ja, ni ser ju ... och jag håller fortfarande på att lära mig, det är sååå kul!

Fjädrar

Med påsken analkande... ujujuj, vad fort det går... och nästa vecka full med jobb påskar jag till det redan nu på bloggen. Ett par fjädrar är ju faktiskt allt som behövs! Fjädrar är också något som man sett mer av i inredning sista tiden. Kuddar i soffan, några fjädrar på ett fat eller kanske en fjäderpenna på skrivbordet. Och dammvipan kan gott få hänga framme, så fin som den är! Produkterna kommer från by nord, Louise Roe och Hay.




Eget kollage med bilder från by nord


by nord



Louise Roe


Hay

Jag dööör...

... så fint! Titta på det här fantastikt vackert inredda hus som ligger ute till försäljning nu! Från början är det en skola på imponerande 487 kvm, kanske inte för en skola då men väl för ett enfamiljshem som det är nu. Lägg märke till soffbordet med ben av tidningshögar, sittplatsen i fönstersmygen samt rummen i fil. Fint! Kul också att de dristat sig till att måla en vägg grön! Annars vitt som jag älskar, grått också och svart för lite skarpare kontrast! Här skulle jag trivas!











via Stilinspiration

Manhattan

På väggen här hemma! Jominsann, jag fick tag på kartan och nu har den fått ram från Gallerix (attans så dyr) och hänger på den plats jag hade tänkt mig. Dessvärre tror jag att den måste få en annan plats ganska snart för solen ligger på nästan hela dagen den här årstiden och jag är rädd att bilden kanske bleks då! Ja, ni ser ju själva i tavlan. Men jag har en ny plats,  behöver bara rodda om lite först. Hur som helst så är jag "god och glad... kexchoklad"!


Såg att David Ehrenstråhle också, förutom Paris även gjort en poster med Bombay.

Vårhelg

Jag som hade tänkt vara ute i trädgården idag... det blev ingenting med det. Dottern kom på att vi kunde åka och köpa vårkläder till barnbarnet så jag följde naturligtvis med, jag behövde ju också ha några saker. Tillbaka hemma igen tog jag och kameran en sväng i trädgården för att se hur långt det kommit och visst gjorde jag några fynd. Ja, nu börjas det... ingen tvekan, våren är verkligen här nu! Och som ytterligare ett bevis på det, ska klockan ställas om i natt. Och våfflor är beställda imorgon av sonen! Ha nu en fin söndag!


Finheter

Man kan inte annat än bli imponerad av Ikea som kommer med den ena nyheten efter den andra! Och snygg design till ett bra pris är vi väl alla ute efter! Eller? Lampan hade jag dock gärna sett ännu större, den är ju iniminipytteliten. Nej 50 cm höjd... minst, då snackar vi lampa! Mattan ger mig associationer till Hays Pinocchio och är nästan lika dyr fast större, i 100 % ull. Stolen fastnade jag för de rena linjerna. Och så benen då, förstås! Bordet är tänkt som datorbord men passar lika bra i hallen till exempel, fint med hyllan på sidan så där. Bilden längst ner tog jag med för de fina vårfärgerna! Och de har ju lovat vårväder i helgen, hoppas det gäller hela landet! Så då passar jag på att önska er en trevlig helg redan nu... och fin fredag! Och förresten... säljstart av finheterna är i april.




Vinnaren... och nåt litet extra till alla

Ojoj... vad orolig jag var igår, ska ni veta! Min blogg var plötsligt borta ur cyberspace, den fanns helt enkelt inte! Och ni kan gissa att jag var extra orolig också då vinnaren i tävlingen skulle utlysas! Jag mailade blogg.se och har nu fått hjälp att hitta den så ordningen är återställd och allt är som vanligt igen. Puh! Den hade fastnat i spamfiltret, det kan hända om man länkar till utländska sidor. Kan tänkas att det var länken till den ryska sidan i inlägget innan som ställde till det. För det var var då det började krångla när jag gjorde det inlägget. Nu är allt frid och fröjd och det är hög tid att presentera vinnaren i tävlingen om presentkortet hos Belysningsdesign.

Ett stort GRATTIS till


Vilken CAMILLA? Klicka på bilden!

Du har fått mail från mig! Snart kommer ett presentkort med posten för fler ljusunkter hemma!


Så vill jag också passa på att tacka alla som varit med och tävlat! Kul! Och nu kommer en rolig överraskning till er som inte vann och alla ni andra som läser det här. BELYSNINGSDESIGN BJUDER ALLA PÅ 10% RABATT när du handlar ur deras sortiment, uppge bara koden lampor2012. Kul, inte sant! Och tack för samarbetet!


Fint i Moskva

Det är kul att se hur det inreds i andra länder, den här våningen finns i Moskva. Jag kan knappast tänka mig att detta tillhör standardlägenheterna där av bilderna att döma utan den här tillhör givetvis någon med en plånbok av större modell. Välfylld med andra ord! Inredningen som är gjord av Alexey Nikolashin är sparsmakad och stilren med en del fiffiga lösningar och detaljer. Jag gillar t.ex. den inbyggda hyllan över den snygga öppna spisen. Och de belysta stenarna under... wow, så snyggt! För att inte tala om stenarna på golvet i anslutning till sovrummet, annorlunda och lika "wowfint" det med! Belysningen över skåpen alldeles uppe vid taket ger en fin effekt och skapar stämning i rummet. Ska jag anmärka på något så är det TV´n och tavlan i sovrummet som jag inte alls tycker passar in där, jag tycker det dominerar för mycket. Men resten är helt i min smak! Fin-fint! Fler bilder finns här.




















via Contemporist

Utvalda saker

Nu har jag tittat igenom Nordic Design Collectives sortiment lite mer noggrannt och kan bara konstatera att vi har många duktiga designers i vårt land. Jag hittade många fina saker och kan nog tänka mig ett köp framöver, det finns bl.a. flera illustrationer som jag fastnat för. Här är lite av varje som också föll mig i smaken.



Dekonstruerad Flippklocka - Meanwhile, kroken Leaf - LagströmWiktorsson, kuddfodral Snäcka - KD KONSTIG Design  by Emma Sjödin,  Tryck "Perfekt" - ITA Design, bild "Tre fjädrar" - Caro-lines, kuddfodral "stickat" - Kristin Erséus Art & Illustration, grytunderlägg - Sofie Sjöström™ Design samt postern "Designklassiker - Inredningscitat.

Snart, snart presenteras vinnaren i tävlingen!

Nordic Design Collective

Idag öppnar Nordic Design Collecive som är en helt ny webbutik med designprodukter från 39 noga utvalda formgivare som är i början av sin karriär. I butiken kan man handla snygg design som inte finns överallt och med bra kvalité... guldkornen med andra ord! Bakom butiken står Marie Rikardsson som också var med och startade designmarknaden Signerat. Bådar gott det här, det finns mycket fint!


Bilden är stylad av Maliin Stoor och fotad av Jenny Unnegård

Snart presenteras vinnaren i tävlingen!

Betong + blommor och päls

Har ni haft en fin helg? Här har varit ett lugnt veckoslut, köpt lite påskliljor som jag planterat idag i krukorna vid entrén för att locka fram våren ytterligare lite. Och det blev bra! Så har vi åkt runt för att kolla benalternativ till skrivbordet och nu lutar det åt att vi gör egna ben i limträ, i lite kraftigare dimension som vi hittat... om vi nu bara kan hitta ett stabilt sätt att få fast dom också. Vi vill ju inte att det ska bli vingligt! Nu hoppas vi på att vädret denna vecka och helg blir som de lovar... fint med sol och upp till 13 grader. Det skulle vara bra så vi kan komma igång med att slipa skivan som ligger i garaget och väntar, det har varit lite för kallt innan. Ikväll visar jag fina bilder på industriell inredning med en viss feminin touch, visst är det tilltalande! Och glöm nu inte att TÄVLA, det är bara en och en halv timme kvar!










Fler bilder här

Sluttampen

Nu är vi inne på sluttampen i min tävling här på bloggen som jag har i samarbete med Belysningsdesign. Ta chansen att vinna ett presentkort på 300 kronor och handla en finfin lampa till hemmet. Tävlingen hittar du här och du har på dig idag och imorgon då den avslutas klockan 24.00. Lycka till! Och trevlig helg alla!




Kontoret och stol

Det blev en längre skrivbordsskiva, det var ju egentligen inget att fundera på för jag kunde inte släppa ifrån mig hurtsen som jag gillar. Nu har vi gjort hål i den för sladdarna till datorn så man slipper ha dom liggandes på skrivbordet och så ska ett stöd göras i mitten under skivan som hamnar bakom hursten. På det ska vi sätta hyllplan till router och grendosa så det inte blir synligt. Hyllplanen är alla tillsågade och måttanpassade i den lilla smutten som syns här och det var lite pyssel eftersom det aldrig är några väggar som är raka. Men det blev bra!

För några veckor sedan damp ett reklamblad från Mio ner i brevlådan och jag såg den här stolen som jag fastnade för, visst är den fin? Den känns som en blandning av de båda stolar jag funderar på till kontoret, du kan se dom här. Den är verkligen en kandidat till skrivbordet men måste naturligtvis provsittas först... och lite känna och klämma förstås!





PSsss...

Visst har väl alla hört att det kommer en ny kollektion i Ikeas serie PS (Post Scriptum)... nu årgång 2012. För ingen har väl missat alla egenfotade bloggbilder från världspremiären förra veckan, så spännande! Nu har också pressbilderna kommit och visst finns det mycket som lockar. Dessvärre får vi vänta till 4 maj innan vi kan sätta händerna i det vi önskar! Min favorit är utan tvekan det här sidebordet som en tänkbar kandidat vid fåtöljen på kontoret vi håller på med. Så har jag sett en ljusstake och en lampa också som jag är nyfiken på.



Inspiration har hämtats från Ikeas 60-åriga designhistoria med utmaningen att föra den framåt genom uppdaterade former, funktion och material. Fokus skulle ligga på hållbarhet samt också pris och tillgänglighet då det är en del av Ikeas tankar... prisvärd design åt alla! Fler nyheter...









Årets Möbel 2012

Som designer måste det vara ett erkännande när man tilldelas priser och omnämnanden. En belöning på att det man gör är helt rätt och jag skulle varit stolt som en tupp om jag varit designer! Sköna Hem delar varje år ut ett pris till "Årets möbel" och om ni kommer ihåg så var det pallen Spin som fick pris förra året, en omtalad pall just för sin "omöjlighet att tillverka" enligt dom som vet. I år går detta fina pris till designerduon Mats Broberg och Jonas Riddarstråle för sin lekfulla möbelkollektion Tati. "En delikat linje, en kurva på gott humör" är juryns motivering! I serien ingår bord att kombinera samt en klädställning och det är Asplunds som producerar. Bordet hade gärna fått flytta hem till mig!




Bilder: Sköna Hem

Tanke och bakgrund: Slapstick och underfundiga iakttagelser av vår mänskliga civilisation utmärkte Jacques Tatis filmer. I Semestersabotören, Min onkel och andra klassiker från 1950- och 60-talen lät han sin karaktär monsieur Hulot, en föregångare till mr Bean och Papphammar, trassla in sig i det till synes normala. Resultatet, det något överdrivna som blev löjeväckande, blev en spegel för oss att skratta åt och begrunda. Historien om Mats Brobergs och Johan Ridderstråles möbelfamilj Tati började med idén om ett litet satsbord. Men hur ger man en möbel karaktär, hur gör man den speciell? "Vi bestämde oss för att blanda varma och kalla material och kom fram till att man skulle kunna välja mellan trä, marmor, skiffer, glas och lackad metall i bordsskivorna. Det blev ett enkelt uttryck, en strikt form med feminin touch", funderar Mats i ett försök att ringa in Tati. "Ja... och så den påtagliga radien i stålställningen", kommenterar Johan. Extra tilltagen i förhållande till den ganska nätta dimensionen. Kanske är det just linjen, den uppåtsträvande formen som är mest påtaglig och som ger möblerna en så tydlig identitet. Ett leende som får oss att tänka på Jacques Tati och hans monsieur Hulot.

 


Lite av varje

Men Ljust & Fräscht alltså... den var ju riktigt bra! När man inte har några direkta förväntningar brukar det ofta bli bra och det blev många skratt och igenkänningar. Det var mycket som herrarna hann gå igenom på de knappt två timmarna de stod på scen och de drev med det mesta... som inredningsmagasinens stylade bilder till mäklarbeskrivningar, från gillestugor och bidéer till sophantering osv! Innan var vi på Heaven 23 och åt deras stora räkmacka. Den blir man mätt på kan jag lova! Lite "kulattveta" är att de gör mer än 17 King Size-mackor i timmen, dygnet runt, året om. Det blir dryga 400 stycken/ dygn och runt 150 000 om året! Det är många räkor att skala! Så gårdagens Melodifestival... tyckte ni rätt låt vann? Ja men så klart! Jag älskar låten! Och Loreen, så bra hon är, otroligt vackert nummer! Igår var vi dessutom och satte upp gardiner hos sonen... äntligen! Och det blev så bra! Jag tänkte ju förstås inte på att ta med kameran så det fick bli ett par bilder med iPhonen, dom kommer här!






Sommardröm

Så fina bilder på Ikeas blogg idag! Tänk om man kunde göra så, sopa undan vintern och plocka fram sommaren. Fast snön som kom här om dagen är ju i och för sig redan borta så jag ska väl inte klaga. Det är bara värmen som saknas nu! Drömmer... och längtar.



Stylist: Lotta Agaton Fotograf: Mikkel Vang


Grönt barnrum

Sött barnrum i skönaste grönt! Så fint när man håller sig till bara en färg så här, med vitt som bas för övrigt och svart för kontrast. Inte behöver man inreda i många färger bara för att det är till barn! Blommorna på väggen är söta och jag får lite känslan av en flock fåglar på väg. Stjärnhimmeln av fiberoptik är fantastisk med flera hundra blinkande stjärnor, vilket jobb de lagt ner på bara den! Gardinen i fönstret består av rislampor i olika storlekar och former. Den svarta hyllan är Ikeas Expedit, likaså Klippansoffan. Och sist men inte minst en härlig heltäckande matta på golvet!








via Apartment Therapy

Ikväll ska vi se Ljust & Fräscht, den fick visserligen halvdanna recensioner i dagen GP men man får göra sig sin egen uppfattning! Kul ska det bli i alla fall! Tänkte bara också berätta att mitt finger har lugnat ner sig rejält, det är sårigt och ömmar men jag är duktig och tvättar och lägger om varje dag. Gissar att det tar några veckor till innan det är helt bra. Och så glöm inte att tävla om presentkortet hos Belysningsdesign, kan kanske bli ett bidrag till t.ex. en barnlampa!


Glasflaskor

Glasflaskor i olika modeller och storlekar är ju på modet nu, visst är det snyggt! Själv har jag ett gäng dame jeanner, gamla svagdricksflaskor och även små flaskor med porslinskapsyl. Guld värt just nu... och jag som ännu inte hittat någon bra plats för dom! Fast nu var det inte mina flaskor jag skulle prata om utan dom på bilderna istället, dom föll jag pladask för när jag såg dom på Pinterest. Vem som hade pinnan och repinnat glömde jag att notera för jag blev så excalterad att skynda mig in på Elizabeth Lyons hemsida för att se mer. Snygga former, härligt stor knopp och nästan lika många nyanser att kombinera som kivi-ljusstakarna. Gillar ni dom?






Jag vill också

Den här bostaden har synts på flera bloggar den senaste tiden och jag kan ju inte låta bli att lägga in bilderna här hos mig också. För det går ju inte om man som jag gillar det svartvita temat! Mattan är underbar och hade den funnits kvar i lager i "min" storlek skulle den nog redan varit beställd, jag har en så bra plats för den. Så blir jag också inspirerad av detaljer som tavelväggen vid matplatsen, stegen till loftet, hyllorna vid soffan och krok-hatthyllan i sovrummet. Snygg-snyggt!








Mäklarhuset via Nancy and I och Emmas Designblogg




Tävling

I samarbete med lampbutiken Belysningsdesign har jag en tävling där man kan vinna ett presentkort på 300 kronor att handla för i webshopen. Tävlingen består av två uppgifter och svaret skriver du i kommentarsrutan till detta inlägg. Fram till och med 18 mars kl. 24.00 pågår tävlingen, efter det meddelas vinnaren här på bloggen samt i ett mail så glöm därför inte att skriva din mailadress. Beslutet om vinnaren kan ej överklagas! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Om du vill får du väldigt gärna sprida tävlingen på din egen blogg, på Facebook och via mail till vänner.

Här kommer tävlingsupgiften:
1. Gå in på Belysningsdesigns hemsida, välja ut en lampa eller fler och berätta i vilket rum du skulle placera den.
2. Skriv en kort motivering varför just du ska vinna.

Lycka till!

SE HÄR VEM SOM VANN!


Glashus

Usch vilken helg jag haft! Förra veckan började jag få ont i fingret och under fredag-lördag utvecklades det till en infektion utan dess like, jättesvullet, t.o.m. blått på vissa ställen och fullt med var. Jag ljuger inte när jag säger att jag varit riktig orolig. Idag punkterade jag själv och sedan ringde jag doktorn och fick komma och visa. Han ville ju naturligtvis öppna och tvätta ur men det fick han minsann inte så jag fick lova att göra det själv igen. Så skrev han ut både penicillin och starka värtabletter. Nu hoppas jag det vänder och blir bättre för roligare än så här kan man ha det! Fast nog om det! Nu något trevligare... hus och inredning!


Det finns så många fantastiska hus, vackra och ovanliga men kanske inte riktigt gjorda efter en "normal" plånbok. Men titta är ju gratis! Och visst är det härligt att få drömma sig bort en stund bland snygg inredning och annorlunda arkitektur! Särskilt arkitekturen i detta wabi-sabi inspirerade huset på pålar. Det heter “Maleny House" och är ritat av Bark Design Architects. Det jag gillar med detta hus är den snygga fasaden med spännade fönster och blandning av material, den fantastiska utsikten och att väggarna kan öppnas upp så man knappt märker vad som är ute eller inne. Det sista skulle knappast fungera här i vårat klimat men alldeles säkert där det ligger... i Australien.






via Comtemporist

 

Ny tävling imorgon, titta in här då!


Förtjusande

Det är många mail som trillar in i boxen med det är inte lika ofta jag vidarbefordrar det till er, då skulle nästan alla inläggen handla om (nya) produkter. För visst har företagen fattat att bloggar är ett fantastiskt sätt att visa upp sig på och det till ingen peng alls. Igår fick jag dock ett mail som föll mig alldeles ypperligt i smaken och jag bara måste visa er! Snygga nytillverkade lampor i retro/vintage och jazz/soul/bluesstil från 30-40-50-talet. Mums säger jag för de här lamporna är verkligen Delightfull. Tyvärr säger jag också för det finns ingen återföräljare i Sverige men man kan alltid beställa direkt från Delightfull i Portugal eller hos Doméstico Shop som jag hittade på nätet. Fast smakar det så... prisex. bild 1: 2826, bild 2: 2732, bild 3: 460... och då är det i euro! Titta och njut... det är många bilder. Och granska näst sista bilden, visst känner ni väl igen trycket. Kul! Med detta önskar jag er en TREVLIG HELG, här anas vår i luften!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det dags igen! Håll utkik här på bloggen nästa vecka, då kommer en tävling som säkert passar de flesta! Trevlig helg!


RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se