Nyheter - HM

Nu har varorna från Ellos landat här hemma! Brickan var suveränt snygg, kuddfodralet också fast jag hade helt missat att det inte var svart och vitt utan mer beigetonat. Eller missat... jag tycker inte det framgick av bilderna och inte heller av namnet som var "Ivory" vilket betyder elfenbensvitt och är mer vitt än den färg som kudden har. Men, men... med priset på 79 kr så får det stanna för det är inte värd frakten tillbaka. Och det hittar nog sin plats så småningom! Man ser ju bara mer och mer av det här mönstret och hos Dahlarna såg jag att H&M har massor, bl.a. påslakan, pläd och kuddar. Det som dock fångade mitt öga bland det zebrarandiga var den fina förvaringen längst ner i "bildraddan"... får tänka på det en stund! Annars är det de gråa tonerna som dominerar hos H&M... vilket jag tycker är supersnyggt och finfint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här gillar jag

Jag håller fast vid att en stil åt det mer minimalistisk hållet... än övermöblerat med saker överallt... är bra snyggt och det passar också mig bättre. När jag hittar sådana här fina bilder kan jag inte låta bli att visa er för det är lite så här jag menar. En blandning av material, ett fåtal färger och några spännande detaljer som får mig att titta till och gilla. Väggarna är klädda med blybelagd koppar, golven är polerad betong och i köket skymtas marmor. Och detta samsas med möbler i skinn, metall och trä. Snyggt så det förslår! Jag gillar verkligen den rena känslan som man får med en sparsmakad stil som denna. Och på tal om ren... tänk så  lättstädat det är! På sista bilden ser man hela huset som är en ombyggd lada, läs mer om det i reportaget här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter - Ellos

Jag tycker Ellos har lyft sig betydligt i kragen under senare år! Hur det är med kvalitén och så, det kan jag inte uttala mig om men jag blir verkligen inspirerad av deras fina produkter och inte minst fina stylingar. Och extra kul är det att de tar hjälp till det av inredningsbloggare. Tidigare Frida med Trendenser och nu Tant Johanna som också jobbar som stylist, tjejer med kläm på det mesta inom inredning. När jag tittar på bilderna vill jag köpa nästan allt! Och det är väl det som är tanken! Ja, det gäller att hålla i plånboken... har redan hunnit klicka hem brickan och kuddfodralet med zebramönster! Nej... jag har inte tröttnat på svartvitt än. Trevlig helg, förresten!
 
 
 
 
 

Så vackert

En riktig sommardag kan jag skryta med att vi har här i Göteborg idag, solen skiner och det är riktigt varmt! Det blommar så fint i trädgården och allra gladast är jag för den vackra clematisen som blommar överdådigt just nu. Den har verkligen vuxit till sig vilket jag inte kan säga om den som vi har vid den andra spaljén så där får det nog bli en ny nästa år. I helgen ska jag ta upp löken som i år är större än någonsin, samma är det med dillen. Måste varit anabola...  i den kompostjorden, haha! Rena rama monsterjorden, ju!
 
 
 
 
 

Nyheter - Linum

Än är det långt till höst (hoppas jag) men nyheter från leverantörer av fin höstinredning tittar jag gärna på och av en slump hamnade Linum först i ledet! Jag fastnade för den fina blåa färgen på kuddarna, en färg som det sägs vi ska få se mer av framöver har jag läst någonstans. Och naturligtvis föll de gråa tonerna mig i smaken och där den fina droppmönstrade kudden. Känns nytt och modernt mot de klassiska ränderna med hemvävd känsla som annars är Linums signum.
 
 
 
 
 
 

Kalashelg!

Med vilken fart denna helg har gått... i ett rasande tempo! Och vilket fantasiskt väder lördagen bjöd på just den dagen då det var vår tur att stå för kräftskiva här hemma. Städa, handla, baka, duka, fixa frågesport osv... och det blev en riktigt lyckad kväll. Vi satt på altan till halv två på natten och det var mycket tack vare den fantastiska värmaren vi köpte i somras, värd vartendaste öre! Dukningen var inget revolutionerande nytt, lade rönnbärskvistar mitt på bordet, på tallriken servetter och en liten kräfta i marsipan från Lübeck. Så kräftor i massor, majjo, bröd, ostbricka och äpplepaj till kaffet... ja, det vanliga ungefär. Efter disken idag och hejdå-fika med dottern och sambo som sticker iväg till USA imorgon var det dags för nästa kalas och det var riktigt skönt att få sätta sig vid dukat bord och bara njuta. Då var det gjort och nu ska det planeras för nästa kalas om några veckor! Ha nu en fin vecka!
 
 
 

Formex

Idag har Formex öppnat portarna för alla inköpssugna butiksägare som ska förse oss med höstens nyheter inom inredning. Och visst blir det spännande att se vad som dyker upp i butikerna framöver även om man inte kan köpa nytt varje säsong. Årets tema är Eclectic Touch, en stilblandning som är mycket tillåtande... vilket dock innebär att man måste ha en viss känsla för vad som fungerar ihop. Jag ser fram emot alla rapporter från de många bloggare kommer att rapportera från Formex då jag själv inte brukar åka dit.
 

Kyrkobostad

Att bo i en kyrka hör väl inte till vanligheterna men visst är det en vacker "lokal" att inreda. Högt i tak, ofta välvda sådana och alltid vackra fönster. Nu är det väl inte alla kyrkor som passar att inreda till bostad men den här gör det definitivt! Vackert och varsamt är den omgjord till en fungerande bostad på 300 kvm på en 3000 kvm stor tomt. Rena rama fyndet för den som alltid längtat till de värmländska skogarna. Här kan ni läsa mer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fastighetsbyrån

Sänggavel, del 3

Att klä gaveln med tyg är inte svårt men det man måste vara jättenoga med att spänna tyget ordentligt för att slippa fula veck vid knapparna. I alla fall på "min" modell, vill man ha veck ska man göra på ett annat sätt. Tyget ska naturligtvis vara hyfsat trådrakt också, givetvis beroende på vad för tyg man har om det syns. Ett tyg med grova trådar ser "vågigare" ut än ett med tunna om man inte spänner det jämnt. Vik in kanten och skjut fast tätt med häftpistol.
 
 
Hörnen kan vara lite knepiga eftersom det är mycket tyg som ska läggas runt hörnet och man vill ju ha dom så platta som möjligt. Tänk på att klippa bort tyg allt eftersom så man inte klipper för mycket på en gång. Jag gjorde ett veck mitt på hörnet, där knappnålarna sitter och sydde ihop det med små, små stygn för hand. Tyckte det blev snyggast! Hörnen nertill är kanske inte lika noga eftersom det inte syns på samma sätt då man oftast har ett sängbord som skymmer.
 
 
Sist ska knapparna på plats och det är lätt att trä persiennsnöret från baksidan men desto mer tålamodsprövande att hitta hålet på tillbakavägen. Hur hårt ska knapparna sedan dras? Jag hade så svårt att bestämma mig så jag gick ett par dagar och tittade och funderade... och tittade igen. Men ska det vara en stoppad gavel så ska det... så det blev hårt! Knyt en dubbelknut på baksidan. Be någon om hjälp att dra åt knapparna så du kan titta på framsidan att de blir lika jämt åtdragna och dra så knuten hamnar en bit från hålet. Lås fast knuten med häftpistol. Knyt även en knut en bit längre ner och skjut fast där med så är du säker på att de sitter som berget! Snörena behöver ej klippas av då de ändå inte syns. Voilà... ställ gavel på plats!
 
 
En liten glimt får ni på det färdiga resultatet. Resten får bli när allt annat är klart runt om, jag ska bl.a. ha sänglampor som jag inte ens beställt än. Och så ska jag fixa till sängborden på nåt sätt... jag har en idé om hur. Här har jag bara ställt kuddarna mot gaveln så ni får en känsla av hur hög den är och hur knapparna sitter. Är du sugen på att göra en själv så finns del 1 och del 2 under kategori: DIY - göra själv
 

Sista dagarna

Precis... det är de sista dagarna på semestern! Man tar lite för givet att det ska vara strålande sol och varmt, har nästan vant mig vid det. Vi har varit ute och rest! Vi tog en tur till Tyskland för lite "kontinentkänsla" och luftombyte. Färden gick mot Heligenhafen, en litet kustsamhälle strax nedanför Puttgarden men vi gjorde också ett besök i Lübeck känt om inte annat så för sin marsipan. Jag fastnade dock för de charmerande husen och de smala gränderna även om jag föll för frestelsen och smaskade i mig en jättegod valnötsbakelse klädd med marsipan. Önskar er en finfin helg!
 
 
 
 
 
 

Stanna sommar´n

Inte tröttnar man på somriga bilder... sol, värme, bad, uteliv. Eller hur! Här kommer ett gäng som får mig att drömma om en sommar som är minst lika lång som vintern i vårat land. Vädret börjar vackla lite här, som om sommaren börjar tveka om den ska stanna eller börja dra sig tillbaka. Kvällarna är inte lika varma som för någon vecka sedan och regnet kommer oftare... men dagarna är hur sköna som helst! Och visst har vi den mesta fantastiska sommar på många år så det får man vara glad för! Bilder... alla är lånade här ifrån.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En touch av Marocko

Så fort det går, redan inne i augusti! Man hinner ju inte med tiden och särskilt inte när alla dagar ser lika ut även om man gör olika saker varje dag på semestern. Det är väl bara att acceptera att det är augusti som gäller ett tag nu vilket innebär både kräftskiva och födelsdagar för oss framöver. Och jobb då... men det glömmer jag en vecka till! För företagare är det kanske värre med långsemester, det märker man inte minst på de mail som trillar in i en jämn ström och naturligtvis vill de synas på bloggen. Men där bestämmer jag själv vad jag vill skriva om för den ska inte vara en reklampelare för andra. Fast ibland trillar det in guldkorn som jag gärna lyfter fram och idag kom ett sådant mail. Företaget heter SidSid och säljer marockanska inredningsprodukter. Den svartvita keramiken därifrån är ju så vacker och fina sittpuffar i skinn. Kolla också in handfaten i mässing och koppar, makalöst vackra! Och så har de emellanåt Ben Ouarain-mattor som är så eftertraktade inom inredning just nu. En sådan skulle ligga fint i sovrummet! Enjoy... och hoppas ni haft en skön helg!
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se