Strå

Kul när man hittar små pärlor där ute i designvärlden! I dagens GP läste jag om Strå AB, ett företag som drivs av formgivaren Anna Kjellgren. Tre ledord finns med när hon formger sina möbler: Långsiktigt... att vara rädd om jordens resurser och göra kvalitétsmöbler som håller i flera generationer, Enkelt... starkt förknippat med tidlöshet, ro och lycka och Vackert... att skänka harmoni och njutning i nuet. Det här tycker jag lyser igenom i hennes design av enkla och rena linjer som passar in överallt och när som. På hemsidan finns för närvarande en handfull fina möbler och mer är tydligen på gång så visst bör man återkomma dit, det är ett som är säkert!



Mat- och skrivbordet Rapid i vitoljad björk med list i valnöt och hjul i mässing. Med iläggsskivan i så kan 8 personer äta middag vid det.






Lampan Dream är Anna Kjellgrens svar på den traditionella kristallkronan och är munblåst vilket gör den unik då ingen är den andra lik. Den är dessutom blåst i Sverige.



Bordet Change med fack för tidningar och dold förvaring i mitten. Med ett enkelt handgrepp kan man ändra formen på bordet för att passa behoven man har för stunden.


Kommentarer

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se