Miljömärkta värmeljus

Ibland får man tänka till vad man gör med "jordens resurser". Tänk bara på hur många värmeljus man gör slut på i Sverige på ett år. Över 300 miljoner! Helt makalöst, eller hur! Det motsvarar en förbrukning på över 225 ton aluminium. Aluminium är återvinningsbart men knappt hälften av ljusbehållarna återvinns aldrig vilket är ett slöseri med råvaran samtidigt som stora volymer skadliga utsläpp blir till följd av att aluminiumet bränns tillsammans med hushållsavfallet. EU har gett högsta prioritet till arbetet att minska användandet av aluminium i sitt ”Waste Framework Direktive”.
 
 
Och nu kommer vi till det som alla borde satsa på... framtidens och världens första miljömäkta värmeljus! Det Oxelösundsbaserade företaget Refillsystem AB har lanserat ett värmeljus under varumärket Reluminus®. Det består av en ljuskopp med löstagbar botten och krage i eldfast glas som tillsammans med refillpuck i 100 % stearin bildar ett komplett värmeljus. När ljuset brunnit ut laddas ljuset enkelt om med ny refillpuck.
 
 
 
Ljuskoppen finns i flera utföranden. Med vit botten eller med svart och i klarglas eller frostat glas. Dessutom i två storlekar, stort med brinntid 8 timmar, litet med brinntid 5 timmar. Antingen börjar man med ett startkit som består av 2 ljuskoppar och 8 refiller eller så satsar man rejält på en gång med 10 ljuskoppar och en refillpåse med 20 ljus. Bland återförsäljare finns bland annat Clas Ohlson. Prisnivån ligger på ett par tjugor/förpackning så det är ett jättebilligt alternativ för miljön! Och en perfekt julklapp! Clas Ohlson nästa...

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh va bra! De ska jag genast springa och köpa imorgon.

2014-12-01 @ 21:12:09
URL: http://marpan.wordpress.com

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se