Här ska ni få se på andra bullar...
Idag när vädret har varit sådär, visserligen uppehåll men ingen direkt värme,
passade jag på att baka bullar.
Vet inte när jag gjorde det sist. Försöker undvika sådant som lägger sig runt magen och inte bara i...
Nu får jag verkligen passa mig, har redan några kilon för mycket.
KLARA . . .
FÄRDIGA . . .
GÅ ! ! !
passade jag på att baka bullar.
Vet inte när jag gjorde det sist. Försöker undvika sådant som lägger sig runt magen och inte bara i...
Nu får jag verkligen passa mig, har redan några kilon för mycket.
KLARA . . .
FÄRDIGA . . .
GÅ ! ! !
Bullar á la Proforma
75 g jäst
2 dl socker
1,5 tsk salt
3 tsk nymald kardemumma
2 ägg
200 g smör
1 dl grädde
4 dl mjölk
Vetemjöl (alt. siktat dinkelmjöl)
Till fyllningen behövs smör + kanel och/ eller vaniljsocker
Ovanpå behövs ägg och pärlsocker
Smält smöret och häll i degvätskan, värm till fingervarmt. Blanda jästen med sockret och rör snabbt tills jästen löst sig. Tillsätt salt, kardemumma och äggen. Häll i degvätskan och blanda i mjölet, svårt att uppskatta hur mycket då jag häller i allteftersom. Blanda inte i för mycket mjöl bara, det ska bara vara så mycket att den precis slutat kladda. Knåda ihop rejält så det blir en fin och jämn deg.
Låt den nu jäsa 1 timme.
Ta upp degen på bakbordet och knåda om det behövs. Jag brukar inte behöva göra det. Dela den i två delar. Kavla ut den tunt, bred över smör, socker och kanel eller vaniljsocker. Rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 2 cm breda bitar. Lägg i bullformar och ställ på plåt. Gör det samma med den andra halvan. Jag brukar göra ena med kanel och andra med vaniljsocker. Lägg över bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225 gr. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Sätt in i mitten av ugnen 7-9 min. Klart!
75 g jäst
2 dl socker
1,5 tsk salt
3 tsk nymald kardemumma
2 ägg
200 g smör
1 dl grädde
4 dl mjölk
Vetemjöl (alt. siktat dinkelmjöl)
Till fyllningen behövs smör + kanel och/ eller vaniljsocker
Ovanpå behövs ägg och pärlsocker
Smält smöret och häll i degvätskan, värm till fingervarmt. Blanda jästen med sockret och rör snabbt tills jästen löst sig. Tillsätt salt, kardemumma och äggen. Häll i degvätskan och blanda i mjölet, svårt att uppskatta hur mycket då jag häller i allteftersom. Blanda inte i för mycket mjöl bara, det ska bara vara så mycket att den precis slutat kladda. Knåda ihop rejält så det blir en fin och jämn deg.
Låt den nu jäsa 1 timme.
Ta upp degen på bakbordet och knåda om det behövs. Jag brukar inte behöva göra det. Dela den i två delar. Kavla ut den tunt, bred över smör, socker och kanel eller vaniljsocker. Rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 2 cm breda bitar. Lägg i bullformar och ställ på plåt. Gör det samma med den andra halvan. Jag brukar göra ena med kanel och andra med vaniljsocker. Lägg över bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225 gr. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Sätt in i mitten av ugnen 7-9 min. Klart!
Kommentarer
Postat av: Lissen
Nu blev jag ju fikasugen också.
Ser väldigt gott ut!
Här är riktigt soligt idag, lite kalla vindar.
Ha en skön dag
Postat av: Designtjejen
Åhhhhhhhhhh nu blev jag ju så sugen på att gå hem och bak... shit vad gott det ser ut!!
Kram
Postat av: Sandra
Oj så sugen jag blev nu! Kram Sandra
Postat av: Hanna-Sofia
Åhh så gott, vad längesedan det var jag bakade bullar.
Postat av: Ellas Inspiration
Men du va gott det ser ut! Nu blev jag ju så sugen på bullar och ett kallt glas mjölk!
Va roligt att du gillade dotterns rum. Vi är verkligen nöjda!
Kram Karin
Postat av: Malin
Åhhh nu blev jag riktigt fikasugen. Har lite delicatobollar från ikea här hemma:) Har dock tandvärk..suck
Postat av: Malin Inspiration & design
Mmmmmmm vad sugen jag blev!! Kan riktigt känna doften av kanelisar nu. :)
Trackback