Vårvärme

Tittar in för att önska er en Trevlig Valborgsmässoafton! Vilket väder vi har! Nu har vi förberett för en liten fest, det bjuds på en sallad med marinerade räkor till förrätt, laxplanka till huvudrätt och bärpaj med hemmagjord glass. Jag tror det blir gott! Förr om åren åkte vi in till stan och tittade på Cortegen men inte längre, det får vara för dom yngre. Vi tycker det är ganska skönt att fira hemmavid tillsammans med goda vänner. Jag förökte skynda på äppelblommorna inne men de hann inte slå ut till dagen, fina ändå! Ha en god kväll alla, just nu har vi 20 grader varmt!


Magasin Skruf

Att återvinning och återbruk skulle försvinna tror jag inte ett dugg på, nej det är nog här för att stanna! Och efter att ha stiftat bekantskap med Magasin Skruf är jag ännu mer övertygad. De här möblerna, lamporna och allt annat på hemsidan återvinner de av överskottet som vårat konsumtionsbeteende lämnar efter sig och det gör de med en stor känsla och stil. Det var svårt att välja ut vad jag ville visa här på bloggen så det fick bli en lätt mix av valda delar från sortimentet. Så mycket mera fint finns, kolla in själva!


Trevlig helg!

Sen kväll och snart är det lördag. Fyra lediga dagar har jag framför mig nu vilket är underbart. Här ska det städas i helgen och göras fint inför Valborg då vi ska ha gäster. Imorgon blir det däremot en tur till Blomsterlandet för att köpa vårblommor till krukorna vid dörren, påskliljorna har gjort sitt nu och de ska byts ut till något ännu mera vårlikt. Kanske blir det något till Valborgsbordet också, solgul fresia på bilden är ju riktigt fint!. Önskar er en Trevlig Helg!



Bild: Ikea/Livet hemma

Trådgalgar

En kombination av gamla hederliga strykjärnssladdar och de enkla trådgalgarna man brukar få från kemtvätten är dom här galgarna från Hay. Att ingen kommit på det tidigare! Jag undrar om de blir lika populära som lampsladdarna är, de som varit inne ett tag nu. Hur som helst... visst är dom fina i all sin enkelhet!



Burkar

Det är mycket kontor just nu, hjärnan går på högvarv... haha! Jag fastnade direkt för dom här burkarna när jag såg dom hos Kg Design! Jättefina! Tre stycken skulle vara fint på skrivbordet, en med spira och en i varje storlek av de andra! Perfekt för småsaker. Materialet är som det mesta dom gör... i silikonmaterial så det är ingen risk att de går sönder!







Rekvisita

Senaste tiden har jag så smått börjat bygga upp rekvisitaförrådet till kontoret. Jag har t.ex. passat på att köpa på mig ett gäng svarta pärmar när Clas Ohlson hade "köp 3 för 49 kr" och utnyttjat en "Wrap"-rabattkupong på Granit för köp av två lådor. För längesedan köpte jag också svarta pennor på Ikea till halva priset. Det här är fördelen när man inte behöver ha bråttom att inreda. Även om jag hellre velat ha klart allt igår!


Jag hörde precis på nyheterna

... att Bolagret har gått i konskurs! Andras olycka är din lycka"... då de säljer ut hela sitt lager. Så är det ju! Tråkigt för de har haft en del bra och praktiska saker under åren, till lagom peng! Reastegen börjar med 40% imorgon och tisdag för att öka på och sluta med 70% fredag-lördag så skynda att fynda om du vill och har tid!



Äntligen rätt

Söndag eftermiddag redan, så fort helgen går! I och för sig går veckorna fort också men under helgen får tiden gärna bromsas upp! Det verkar som förkylningar älskar mig för nu har jag dragit på mig en igen. Feber och ont i halsen under veckan som var och det slutade med att rösten försvann helt, det gick inte ens att hosta så svullen och "stel" var halsen! Idag känner jag mig bättre och har t.o.m. orkat fixa lite här hemma. Hyllplanen har fått sin sista strykning och det har varit en lång historia kan jag nämna. Tänker skona er från den med jag kan nämna att tredje burken, den på bilden blev äntligen rätt sorts färg och att lyssna på rekommendationer ska jag inte göra mer utan gå på det jag själv tror. Man tycker ju att de som arbetar med färg ska kunna sina saker. Men inte! Nu är jag i alla fall nöjd!


Kajsa Cramer

För ett par månader sedan när jag var på Artilleriet såg jag... och fastnade för Kajsa Cramers fina keramik. Såg så ömtålig ut att jag nästan inte vågade röra den. Det syns att den är handgjord och den "naggade kanten" gillar jag lite extra. Kajsa Cramer har hållit på med lera i snart femton år parallellt med sitt arbete som inredare. Hon använder oftast porslinslera som är den vitaste av alla leror, den blir något transparent när den bränns i 1260°. Det är därför man upplever den så skör och också därför den är så vacker till ljuslyktor. Ett par sådana får nog komma med på min önskelista! Trevlig helg på er!


 

Bilder lånade från Kajsa Cramers sida


I enkel stil

Jag fortsätter min jakt på utemöbler och i vanlig ordning... naturligtvis, hittar jag så mycket annat fint som inte är aktuellt just nu! Rottinggrupper har man ju sett i flera år men nu tycker jag mig se mer öppna soffor och fåtöljer, mer raka och enkla i sina linjer och i trä och metall. Visserligen inga nya material på utemöbler men ändå känns det nytt! I samma stil som dom jag skrev om förra året finns nu också grupperna Barsebäck och Segelstorp hos Igeby (de kanske fanns redan då men att jag missade dom) och de här är minst lika fina! Svarta, vita eller i trä. Nästan synd att vi inte har var Ikea-gruppen vi en gång hade, den var i just denna stil!








Den här bloggen vaccinerar 95 barn

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. I och med att jag gör detta inlägg så bidrar jag till att 95 barn runt om i världen blir vaccinerade mot stelkramp. Och hur fungerar det? Jo, så här enkelt! Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial här på Unicef. Ja, så enkelt är det att hjälpa till! Därför utmanar jag dig som har en blogg. Gör ett inlägg! Och gör det nu, det kostar inte på så mycket! Och glöm inte att pinga Twingly för att det ska räknas. Bra!

Känner du att det inte är tillräckligt och vill göra mer för barn i världen kan du även bli Världsförälder, här anmäler du dig i så fall. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Foto: © UNICEF/Asselin

Svart i kök

Några bilder med svart i köket! Det kan jag tänka mig men det vill till en del att byta ut ett kök som bara har åtta år på nacken. Jag tror dessutom att det skulle bli för mycket svart och så trivs jag faktiskt fortfarande med det jag har, här är några bilder om du vill se. Men lite kontraster är snyggt och jag har funderat... många gånger skall tilläggas... på att lasera bänkskivan svart men jag har så svårt att bestämma mig. Det blir ju oåterkalleligt och bänkskivan byter man inte bara så där om jag skulle ångra mig eftersom den är nästan sex meter lång, extra tjock och har en bredare sittdel! Funderingarna få fortsätta, någon gång kommer jag väl fram till ett beslut.


Boligmagasinet



Det här köket på Sköna Hem har synts på flera bloggar de senaste dagarna för den fina lampupphängningen!


Laserade bänskivor i Spättan Janssons kök

Och här i Tinas kök


Sådana här knappar för varma kärl finns också i vårt kök, bild från Köksingången

Ikeas grafiska

I vanlig ordning tilltalas jag av det grafiskt svartvita och det gäller också Ikeas nya textilserie Myrlilja av Lycke von Schantz. Kollektionen innehåller allt från påslakan och kuddar till kassar och schalar. Säljstart är juni... och i begänsad upplaga, alltså "så långt lagret räcker"!



Så snyggt

Så snygg kombination med de råa betongväggarna och det marockanska klinkergolvet! Och kopparrören! Och mässingen! Jag hade gärna sett fler bilder från detta badrum! Och där gör jag en riktig avstickare från den raka lite minimalistiska vägen jag valt och gillar. Vad händer egentligen? Men visst blir man ofta inspirerad av annat än "det vanliga" och det här gillar jag! Rufft och mjukt på samma gång! Det enda som stör... i mina ögon...är den vita röran under handfatet, det är lite "to much" för mig! Bilderna kommer från det här reportaget.





Foto: Anna Kern

Målat

Nu är första strykningen gjord på hyllskivorna till kontoret! Jag testade att måla undersidan först för att se hur slät yta man kan få med den finaste strukturen på roller men jag är så där nöjd med resultatet. Jag vill ha dom slätare så det får nog bli en burk Lady istället, den har jag målat med tidigare och den flyter ut så bra. Och jag tror jag väljer pensel då. Nu ska vi åka till dottern och hjälpa sätta upp hyllor! Vad gör ni en sådan här grå lördag?


Campbell´s igen

Ännu en variant av lampa gjord av Campbell´s soppburk (och tillika popkonstikon genom Andy Warhol). Just den här idén kommer från formgivarna Christoph Matthias och Hagen Sczech och tillverkas av ingen mindre än Ingo Maurer i Tyskland. Går att få som antingen pendel eller vägglampa. Jag gillar bilderna, särskilt den första! Nästan att man blir hungrig, va´! Trevlig fredag och helg till alla som tittar in här!



Altandrömmar

Trots att våren verkar vänta på sig än så länge har jag i tankarna börjat tänka altanliv. Jag skulle vilja förändra så mycket men som vanligt får man ta en bit i sänder. Allra helst skulle jag vilja ha ett uterum med öppningsbara väggar och flytta markisen till framsidan. Men det lär nog dröja så till en början siktar vi in oss på nya möbler. Och att värmen kommer snart... oj, vad jag längtar! Bilden från Elle Decor inspirerar verkligen... så ombonat, ljust och fräscht! Ser ni det målade golvet, så snyggt! Som en matta... och skapar ett rum i rummet! Det gillar jag!


Campbell´s

Bjussar på de här också när jag ändå är på gång, Campbell´s tomatsoppa och bönor i tomatsås! Can Lights... är lampor förstås och i samma stil som de i förra inlägget. Design står Willem Heeffer för! Gillar idén även om jag kanske inte vill ha det hemma!





Trash Design

Här kommer lite mer designad trash"... alltså skräp för nu har jag hittat en lampa till som är gjord av sådant som normalt kastas i soporna. En konservburk (i detta fall tomatkross från Lidl som också fått ge namn åt lamporna), några träbitar och så elmaterial är allt som behövs för att göra en sådan här lampa. Fast det är nog egentligen inte så lätt som det låter, lite kunskap och designtänk måste nog till också. Lampserien heter Lds, Licht der Stiftung (Stiftung syftar på Lidl) och är skapad av skräpdesignern Henrik Enbom och modedesignern Isa Kukkapuro, Trash Design/ Dodo Design. Jag tycker nog att de lyckats riktigt bra! Vill du ge dig på att bygga en egen lampa finns beskrivning här.


LdS A 60° N Helsinki till vänster och LdS X till höger.

Tindras tittägg

Kommer ni ihåg tittägg? Hade ni ett sånt när ni var små? Det var populärt när jag var liten, man var överlycklig att äga ett och mitt var med bland annat med ett bokmärke i. Denna påsk köpte jag ett till mitt barnbarn som påskpresent som hon kan ta fram år efter år. Det är gjort av Johanna-Maria Modin och det är sött som socker... i dubbel bemärkelse! Så många små detaljer, hur pilligt som helst att göra och kräver säkert ett enormt tålamod! Johanna-Maria har en hemsida om du vill veta mer, bland annat kan man se hur det går till att göra ett ägg och även få veta lite historia bakom äggen. Det finns också en webshop där man kan köpa kristyrfigurer, användbara även till cupcakes! Bilderna här är mina egna.


Fyannamej, vilket påskväder vi haft i år! Snö här om dagen, kallt... och idag öser regnet ner! Minst sagt omväxlande! Helst skulle man vilja sitta inomhus och kura och bara mysa en sådan här dag men vi ska bort på middag så det blir vackert att hoppa in i duschen nu och försöka snygga till sig. Fast det är mysigt det med, skönt att slippa laga mat och bara få sätta sig vid dukat bord.

Solgult

Här blev det visst några dagar ledigt från bloggen. Har ni haft en fin helg så långt? Ja, det har jag haft! Barnen och lilla barnbarnet har varit här och vi har ätit gott men tid har också funnits för vila och även lite kontorspyssel! Vi har fått hyllorna i smutten på plats och nu ska dom bara dras över med färg vilket jag tänkte göra under veckan. Så har jag köpt lådor på Granit som ska stå i hyllorna och lite pennor, block mm. för skrivbordet. Här ska bli ordning och reda minsann! Det går sakta framåt, jag vet... men lite får vi gjort varje helg i alla fall. Och vi har som sagt ingen brådska utan fixar när tid och lust finns. Vi fick snö på långfredagen, det kom lite oväntat även om det faktiskt händer att det kommer snö även en bit in i april. Men ändå. Tänk vad ett gäng solgula tulpaner kan göra då, alldeles lagom utslagna precis som jag gillar! Sol inne istället! Önskar er en god fortsättning på påsken!


Glad Påsk

Nu är det påskpyntat är hemma! Björkris med vita fjädrar. Utan vatten eftersom jag är allergisk och sonen med så då blir det bäst så. På köksbordet står tuppen från Nääsgränsgården som jag "köpte" när jag hade min butik, tror knappast den finns kvar i sortimentet längre. På hattaskarna från Granit sitter tuppen som jag sytt, också från butiken. Äggen ligger i redet och pralinerna i skålen. Nu är jag redo för påsk efter en riktigt intensiv jobbvecka och redo för lite ledighet på hela fem dagar. GLAD PÅSK önskar jag er alla, hoppas ni får en skön helg! Kram


Trash me

I dessa påskatider med massor av ägg som bärs hem från butiken kan man undra om man kan göra något kul med äggkartongerna. "Så klart man kan"... kanske Victor Vetterlein tänkte för han gjorde en lampa! Fyra äggkartonger löses upp i vatten till en smet och stryks sedan ut över formar. Efter att ha torkat några dagar skruvas den ihop och... voilà så har lampan Trash Me blivit till. Produceras av &Tradition. Kul idé för runt 700 kronor!


Altanmöbler

Igår var vi och tittade på möbler till altan, men fy vad kallt det var! Jag hade inte den minsta vårkänsla, man kan verkligen undra vart våren tog vägen? Vi är ute efter lätta och underhållsfria möbler, fast inte i plast, och dom ska vara ljusa i färgen! Det vi tittat på är aluminium. Stolar med bra sitthöjd och ett stort bord med plats för sex stolar, en bra matplats helt enkelt! Tanken är att vi så småningom också vill ha någon typ av soffgrupp som man kan flytta över till efter maten, för bekämlighetens skull. Men det blir en senare fråga, nu är det en matgrupp som är i fokus! Dom här som vi tittade på är från Brafab.




Här är gruppen i helhet fast i mörkare färg på stolen. Bilden längst ner visar en annan stol som jag också gillar, den är vitlackerad. Men bordet fastnade jag inte riktigt för och det fanns inget annat bord som passade till heller. Synd, för stolen var lite mer bekväm än den första. Har ni sett något i den här stilen som jag är ute efter så hojta gärna till! Till rimligt pris förstås, annars vet jag mycket som skulle platsa! Ha en bra dag!!




RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se