Nyhet - tre lampor

Lampor är som med kuddar, man kan aldrig få för många! Och många ljuspunkter bör man ha i ett rum, allt mellan fem och tio. Det finns så många att välja mellan och alltid vill man ha de finaste (läs dyraste), för visst är det så! Själv har jag några drömlampor som gärna får knacka på dörren men det lär de nog inte göra så de får stanna vid en dröm. Här kommer några nyhet och se där... där fick jag direkt en favorit! Den första, från Flos... IC Lights! Tror inte jag är ensam om just den!
 
 
"IC Lights är en serie lampor med formen av en sfär, perfekt balanserade på en stav. Inspirationen fick formgivaren Michael Anastassiades när han tittade på en jonglör som snurrade runt flera sfärer och flyttade runt dem på sina armar och fingrar. Hänförd av jonglörens skicklighet, ville Michael fånga detta och fram växte formen av IC Lights." Här finns hela sortimentet med priser och allt!
 
 
 
Nyhet från Northern Lighting är "Say my name" som kommer först till hösten. Jag hittar inga mått för den men att döma av vikten på 10,5 kg så är den nog ganska rejäl. Färgen går från lila till grått. Det här är nordisk design av Morten & Jonas men munblåst i Italien av venetianskt glas.
 
 
 
 
 
Sista lampan här är egentligen en nyhet från 2014 men alldeles ny för mig och jag tror/vet inte ens man kan köpa den här men jag tycker den är så fin så den får komma med här ändå. Stockholmsbaserade Note design Studio står för designen av serien MCE Lamps för belgiska PER/USE. Kupan vilar säkert på en träställning i ek eller valnöt och kan vinklas beroende på vart man vi rikta ljuset. Den finns i tre storlekar och i flera färger.
 
 
 

Till salu - exklusivt i Göteborg

Kan detta vara Göteborgs dyraste lägenhet som är till salu, det återstår att se! Är du intresserad, ja då får du helt enkelt *host-hosta* upp 18 miljoner. Egentligen bör man väl säga paradvåning för det är den här, på hela 271 kvm och så vackert inredd av Gert & Karin Wingårdh. Läget är mitt i Göteborg vid Lilla Torget med utsikt åt Stora Hamnkanalen och bort mot kanalbroarna, Lejontrappan och Brunnsparken.
 
 
I våningen finns två sovrum, salong, matsal och ett stort tornrum med fantastisk stuckatur i taket samt en balkong utanför. Inredningen är förstklassig med bland annat röd kalksten som fönsterbänkar i de djupa, panelklädda nischerna i de höga fönsterpartierna och pelarna mellan rymmer förvaring. På golven ligger både gotländskt Hoburgskalksten och marmorgolv från italienska Lasa samt massiv ekparkett i klassisk fiskbensläggning.
 
 
 
 
 
 
 
 
I säljannonser beskrivs den fasta inredningen men som inredningsintresserad tittar man minst lika mycket på möbler, lampor, gardiner osv och då vill jag nämna några. Lampan i tornrummet, magnifik! Den heter Cirio Circular och kommer från Santa & Cole, Barcelona. Och ingår i köpet! Draperiet bakom sängen tycker jag var bra snyggt också, man kan inte komma från att tyg ger en varm och mjukare känsla till ett rum! Och så snyggt det var med sidengardiner som man ser i båda sovrummen! Missa inte det långa bordet i matsalen men den tjocka glasskivan. Och inte heller den stora "walkin-closet". Ja, vad säger man? Ja, tack! Och trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjömagasinet

Igår var det dags för 2014 års julklapp att avnjutas med familjen och denna gång blev det på fina Sjömagasinet. Vi bestämde förra julen att skippa julklapparna till oss vuxna och istället lägga dom pengarna på en matupplevelse tillsammans och det är en julklapp nog så bra! Denna gång blev det som förra att vi lade det så här i början av året, i december är det ändå så mycket annat som händer. Och det är kul att ha nåt att se fram emot när julen är över. Årets middag blev en trerätters med Wagners hummerssallad till förrätt, piggvar som huvudrätt och Grand dessert som avslutning. Det gick inte av för hackor, kan jag säga och jag var så mätt som man bara kan bli! Ja, ni ser ju själva så rikligt det är...
 
Bilderna är mina egna! Mörk... och väldigt trivsam miljö + iPhone är inte de bästa vänner!

Smaller Objects

Arkitekterna Claesson Koivisto Rune firar 20 års samarbete och i samband med det lanserar de ett eget varumärke, Smaller Objects. Det omfattar mindre vardagsföremål med ett långsiktigt perspektiv som kan ärvas från generation till generation. Till en början finns det åtta produkter som tagits fram för att passa in i de flesta miljöer. På bilden syns Over Easy skärbräda, Stockholm New hussiffror, Marfa Light marschallhållare, Cold Coaster glasunderlägg, Parsley, Sage, Rosemary and Thyme örtkruka, Bisque värmeljuslykta, Longboard serveringsbrickor samt Metropolis Pillow kudde. Priserna kommer att ligga mellan 180- 940 kr och kommer att säljas på den egna hemsidan, hos Asplund och utvalda internationella återförsäljare.
 
 

Grönt från Åhléns

Igår var det ett fantastiskt väder... som jag hörde! Jobbar man inne märker man ju inte det förrän det är dags att ta sig hem vid halv sju på kvällen. Men då kände jag att det var lite varmare i luften än ett par dagar tidigare. Underbart! Jag älskar när det går år "rätt" håll! Faktiskt att jag till och med kan ana lite vårkänslor och man söker sig till lite mer våriga färger. Övriga pastellfärger är ju inte min grej men grönt, det går jag igång på till våren! Härliga gröna nyanser, precis som ute när allt börjar vakna till liv. Grönt är skönt! Ihop med vitt, trä och varma metaller
 
 
 
 
 
 
 
 

Till salu - Grev Magnigatan

Jag blir så sugen på en förändring här hemma när jag ser sådana här bilder. Kanske måla en vägg grå, kanske nytt kök (jojomensan) eller "bara" nya stolar till matbordet! Under våren ska jag fixa nya gardiner till vardagsrummet i alla fall och det hjälper väl upp lite grann men att måla väggen dom sitter på borde göra under. Ja, jag få se om jag vågar. Vitt och grått är så fint ihop och träet ger värme till inredningen. Bilderna hittade jag hos Alexander White. Resten finns här, lika fina dom!
 
 
 
 
 
 
 
 

Studioilse+ Ikea= sant

Det gäller att skilja agnarna från vetet med så många mail som trillar in nu när det är mässor inom inredning. En stor nyhet i inredningsvärlden som inte får missas är samarbetet mellan Ilse Crawford/ Studioilse och Ikea. Ett samarbete som resulterat i kollektionen Sinnerlig som förhandsvisades igår på hotell Ett Hem... som för övrigt inretts av Ilse! Kork, glas och kraftig, glaserad keramik är centrala material i kollektionen som består av möbler, textilier och inredningsdetaljer. Fler bilder lär komma framöver men so far får ni en glimt här! Från augusti kan man hitta Sinnerlig i varuhusen. Visst ser det lovande ut!
 
 
 
 
 
 
 
Ilse Cawford är Guest of Honour på Stockholm Furniture & Light Fair som pågår just nu och har där inrett loungen i entréhallen. Hon anses vara en av Storbritanniens mest inflytelserika kvinnor inom designbranschen.
 

Elle Decoration Swedish Design Award

Just nu, 3-7 februari, pågår Stockholm Furniture & Light Fair som är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign. Veckan startades upp redan igår med Elle Decoration Swedish Design Award då många designer prisades. Här kommer ett urval av dom.
 
Det stora priset som Årets designer gick till Monica Förster. Hennes servis Inwhite/Inblue för Rörstrand fick även pris för Årets produkt för det dukade bordet. En ny sorts servis med ett fåtal noga utvalda delar och ett uttryck som kopplar ihop framtid med dåtid.

 
 

Årets stjärnskott gick till Afteroom för deras tidlösa design. Förutom den fina stolen Chair #1 på bilden som de fick Residence stora formpris 2014 för (Årets möbel) har de bland annat gjort den fina hängaren för Menu.

 

 
 
Axel Bjurstöm fick priset Årets stol för sin design Hammock för David Design. Motivering: Mjukt och hårt, läder och stål – en stol av bara två material som utnyttjas maximalt i en lika enkel som genial form. Fick även pris förr om året...
 
 
 

Årets Möbel gick till Ania Pauser för sin Glimmer Bureau för Klong... Kontrasterna skapar spänning i byrån som med sitt utpräglade formspråk står helt för sig själv. Spännande material, Cembrit!

 

 
 
 Årets Textil fick Camilla Lundsten, Littlephant för trycket Fruit Garden. Ett organiskt mönster som bjuder in till en lekfull upptäcktsfärd utan slut.
 
 
 
Jo men vi tar väl en till...Årets Lampa! Det fick Front för sin fina lampa Fog för Zero.En tidlös form i ett tidlöst material med ett helt nytt uttryck. Materialmästerskap på gränsen till alkemi.
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se