Dagens lampa... Good doggies

Vi tar en dagens igen för att kolla in dom här lamporna Good Boy och Good Puppy! Visst tänker man direkt på Fronts djurlampor, även om utformningen på dom här är en aning udda och utmanande! Titta på kroppshållningen och sedan lysknappen som man trampar på för att tända och släcka... ja, ni ser ju själva hur den ser ut. Lamporna är gjorda av artisten Whatshisname och en poster på hundarna skulle varit med på utställningen Art Below som äger rum på Londons tunnelbanestationer men den ansågs var alltför för stötande och fick inte sättas upp på stationen vid Bond Street som det var tänkt. Sådant brukar ge bra reklam och det gjorde det nog också för väntetiden är tydligen lång om man vill beställa en egen liten hund, de blev väldigt populära! Mer info på hemsidan kommer framöver, tills vidare beställer man via mailen där. Och med de här något provokativa vovvarna önskar jag er en TREVLIG HELG!
 

Dagens lampa

Onekligen rolig och fantasifull lampa, härligt med kreativitet! För visst blir man allt lite glad när man ser den, eller hur! Lampan är skräddarsydd för ett klädföretag som ett sätt för dom att visa fram sina sockor på och är framtagen av Fire Farm Lihting. Kul idé kanske också för ett barnrum! Var det någon socka som föll dig i smaken?
 

Kuddar

Kuddar är nog det enklaste sättet att förändra hemma om man har en ganska basic inredning för övrigt! Och kuddar kan man aldrig få för många av, eller hur! I höst kommer mycket svart och vitt, även i textilier... och kuddar är ju enkelt att sy. Man behöver ju dessutom inte krångla till det med dragkedja, det har jag aldrig brytt mig om... och då har jag sytt rejält många under åren. Vill man inte sy själv finns det en uppsjö färdiga, i kollaget några kända och några nya och alla i grå-svart-vita toner... precis som jag gillar! Gör du? Eller vill du helst ha färg?
 
Uppifrån och ner:
Rosenhof, Afro Art, HM Home, Mio, Svenskt Tenn, 10-gruppen, Lagerhaus, EM och Cushion me happy

Och med dynorna blev det så här

Jag lägger upp några bilder med dynorna också för hastigt och lustigt sken det upp i söndags och lika hastigt fick jag ut dynorna och passade förstås på att ta kort då. Dynorna är ljusgrå i ton med matgruppen. Oftast ser man ju bättre hur det blir på bild så jag lånde ett par varianter kuddar inifrån, men hur jag vill ha det ska jag fundera på till nästa sommar för det brådskar ju inte.
 
 
 
Från allra första början har jag varit tveksam till en rottinggrupp på altan, tveksam till om det är den här stilen jag vill ha på altan. Tankarna har gått fram och tillbaka men så sprang vi på den här gruppen för någon månad sedan och den stämde in på våra önskemål. Den var bekväm att sitta i och ger bra stöd åt ryggen vilket jag inte hittat med andra grupper. Så har den breda band som är flätade istället för tunna trådar vilket ger ett grövre intryck och i mitt tycke snyggare. Och så passade måtten bara så perfekt! Den kommer vi att trivs med! Förmodligen köper vi till en fåtölj nästa år.
 
Skärmdump ovan från Brafab
 
Färg på kuddarna ska jag som sagt fundera på men grönt blir det nog inte. Jag kanske håller det mer neutralt eftersom naturen bjuder på så mycket av den varan sommartid!

Nytt på altan... igen!

Tänk, det hade jag aldrig trott i början av sommaren... att vi skulle "få" fler nya möbler i år på vår altan! Vilken tur man har ibland! Bra Sommarmöbler hade rea på gruppen jag siktat in mig på till nästa år och det var det ju lika bra att slå till nu istället då. Eller hur! Och jag kan inte annat än att använda det slitna uttrycket... jag är sååå nöjd... för det blev precis sååå bra som jag sett framför mig! Jag hade gärna tagit en runda till med sommaren och då i en mer upphottad version men med vädret som råder får njutningen ske bakom glasrutan. Och visst kommer det en sommar till...
 

Dagens lampa...or

Hos Fire Farm Lighting i Iowa USA finns de här lamporna i skiraste sidenorganza. Tankarna går kanske en aning till Ay Illuminates Z1 Cotton lamp och Mark Eden Schooley Lamp i och med tyget men för övrigt skiljer de sig åt genom att de här är mer uppstyrda och strikta i sin utformning. Men ändå så vackra, särskilt den första, i mitt tycke!
 
 
 

Hotell designpris?

Nu får vi hjälpas åt och hålla tummarna för Scandic Grand Central som har blivit nominerat till designpriset European Hotel Design Awards 2012. Hotellet uppmärksammas i tre kategorier: "Bedrooms and Bathrooms", "Café, Bar or All Day Dining" samt "Restaurant". Den 20 november får vi veta om tummar hjälpte då vinnaren presenteras på Sleep Event-galan i London. Och minsann är det inte på det här hotellet Frida/ Trendenser inrett ett rum för bloggare... Blogger´s Inn! Yey...


Lampor i mängd

Jag har ett tak med rejäl höjd, det är i tv-rummet och där det skulle passa utmärkt med en bukett lampor att njuta av eller bara en rejält stor. Ikeas Maskros har jag i sovrummet så den är inte aktuell här. Nu är jag bara i titt- och funderstadiet än så länge och när jag letat skrivbordslampa... som är prio ett just nu... har jag trillat på flera andra fina lampor som jag tänker dela med mig av framöver. Hoppas ni gillar... här kommer en bukett på tre som start. Trevlig helg på er!
 
Från kanadensiska Bocci kommer den här fantastiska buketten som finns att få i hur många varianter som helst... det är antalet klot och färg som gör´et!
 
Designer Sinja Svarrer Damkjær  har gjort Le Klint 130 och det är den första i Le Klints historia med LED-ljus. 
 
 
 
Drop har Cristian Cubiñá designat för Alma Light. Finns i flera storlekar där den största har 37 glasdroppar. Och LED förstås!

Letar skrivbordslampa

Jag har tänk att bara ha en till våra två skrivbordsplatser på kontoret och funderar på om det går att ha en i snedtaket ovanför skrivbordet så man slipper ha den ståendes på. Med en lång arm så man kan dra ljuset dit man vill. Jag är väldigt förtjust i Örsjös lampa PJ som hade varit perfekt men den känns lite för stor just där. Så kom jag att tänka på Artemides Tolomeo som jag också gillar, hade för mig att det fanns en vägghängd också och... jodå, visst gör det! Den är ju perfekt då den går att vrida och vända åt alla håll och den känns nättare än Örsjös. Nu ska jag bara hitta någon som har den inne i butik så jag se den "in real". I svart! Annat då... några tips? Shoot...
 
 

Kontoret!!! Bilder!!!

Nu har jag kommit till skott och fotat det nya kontoret! Men hur svårt ska det vara att ta bra bilder egentligen? Jag är inte särskilt nöjd med dom för känslan är så annorlunda när man står i rummet... men så är jag ingen fotograf heller! Och jag tror ändå ni får en uppfattning. Det är fortfarande lite pyssel kvar men det är väl sånt som "ska" hänga kvar, det sägs ju att man aldrig ska bli riktigt klar. Får väl se hur det blir med det för det är ju alltid vettigt att göra ett avslut för att kunna börja med nästa projekt. Och projekt, det har man ju alltid!
 
 
Hyllan har jag komponerat själv av Ikeas "Förhöja". Fem stycken bildar denna enhet, två svarta och tre vita. Den är jag supernöjd med! I fönstret hamnade inte alls gardinen jag tänkt från början utan en pinnjalusi som jag hittade på Jysk. Så gardinerna ska jag istället hänga i det andra rummet som ska bli kombinerat gästrum-syrum. Mattan är köpt på Rusta.
 
 
Detaljer gör så mycket för helheten och här har jag en blandning av gammalt och nytt! Den runda svart vasen i hyllan ovan är ett arv från svärmor och de små flaskorna i det lilla fönstret över skrivbordet på bilden nedan är ånyo ett fynd från vår "lillastuga". Stor glädje! (Och det finns tre stycken riktigt stora också som jag inte hittat någon plats för än.) Lampan i fönstret är en gammal som jag har kvar sedan jag hade butik och den tycker jag passar alldeles utmärkt här!
 
 
Själva skrivbordet är klart men inte det som är på och runt omkring så därför blir det bara en liten bild ni får se. Nya musmattor ska inhandlas, belysning likaså och så stolar. Ja, det är det stora problemet... men det löser sig när jag kommer på vad jag vill ha, så länge sitter vi på de gamla stolarna. Kartan från Ferm Living har ni ju sett tidigare! Hyllorna vid sidan om med alla pärmar ska få etiketter, det blir när jag sorterat upp och satt in alla papper. Ett jääättejobb... men ordning och reda ska det bli, det gillar jag!
 

Min dag idag... och ett par favoriter!

Oj, vad fort helgen gick! Men så är det när man har roligt! Vi hade nämligen kalas på lördagen så det är därför det varit lite tyst här, har inte riktigt hunnit med bloggen då. Kalaset var för både för mig och min dotter, vi brukar slå ihop eftersom det bara är en vecka mellan våra födelsedagar, jag idag och dottern nästa vecka. Lite kul är det att i november firas min man och son dagarna efter varann, så vi har alltid haft bara två kalas per år. Så fantastiskt vädret har varit denna vecka... och helgen, igår satt vi ute till sena kvällen och den var ljummen och helt underbar. Kunde inte varit bättre en kalasdag!
 
Jag har ännu bara hunnit nosat på det som skrivits om årets Formex men redan hittat ett par favoriter. Trärena produkter är egentligen ingen favorit hos mig men man bara måste älska Christoph Finkels träskålar, så vackra... en njutning att titta på. Trevligt att han tar tillvara träets naturliga skavanker istället för att välja den finaste ådring enbart. Titta på fler bilder på hans Facebooksida.
 
 
 
 
Jag sugs åt allt svart och vitt just nu så Pappelinas grafiska och  s-n-y-g-g-a  kuddar är mums! Vill ha, vill ha...
Jag spanar vidare efter finheter, det är så kul att se vad alla rapporterar från Formex. Och så får man väl tacka den som uppfann "bloggeriet" för tänk vad vi hade missat annars!
 

Lisa Bengtsson-nytt

En riktig Lisa Bengtsson-våning! Och det är precis vad det här är... som ligger ute till försäljning nu. Man ser Lisas mönster i så gott som varje rum som är inredda med både hennes tapeter och textiler. Man kan ju tro att det ger ett rörigt intryck för hon tar ju ut svängarna med sina mönsterkombinationer men jag upplever det inte så här. Jag som är den mest strikta och tillåter mig ränder på sin höjd... haha! Charmigt, varmt och inbjudande med en mix av både gammalt och nytt! Man får hoppas att den som flyttar in hyser samma tankar om inredning.
via Little Miss Fix It
 

 
 
 
 
Bilder: Svensk Fastighetsförmedling
 
Lisa Bengtsson ställer ut på Formex, som pågår nu, med sin senaste kollektionen Boudoir samt de sprillans nya affischerna som visas för första gången... den franska Majskycklingen, den sura Citronhajen, den beska Svarta änka samt den husliga Husmusen.
 

Klicka på bilden för större format

Formex

Imorgon startar Formex och temat för denna gång är en hyllning till den nordiska charmen. "Vi tar fasta på den nya retrokänslan som sveper in över inredningsvärlden och hittar det moderna uttrycket i denna nostalgiska och populära estetik", (läs mer här)... berättar Formex projektledare Chicie Lindgren.
 
I vanlig ordning åker jag inte dit. Visst hade det varit kul att göra ett besök, det är många år sedan jag var där sist och då för att göra inköp till min butik jag hade då. Hade jag bott närmare hade det inte varit tal om annat men bor man 50 mil ifrån ska det till både resa och övernattning samt ledigt från jobbet så ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag det blir för kostsamt. Hade jag däremot arbetat med inredning hade jag ju förstås sett annorlunda på det! Hur gör du, åker du dit?.
 

Jo men visst.. jag är här!

Jag blir lite full i skratt när jag ser att jag är med på framsidan på Blogg.se med detta inlägg och så står det "...nu har Proforma tagit sig ur bloggkoman". Jomenvisstharnimärktdet, här duggar inläggen tätt... haha! Men det är ganska skönt att hålla kvar semesterkänslan i kroppen och just därför visar jag ett par bilder till hemifrån mig, denna gång på altan i skymningen. Dom tog jag en kväll när vi hade haft vänner över på grill. På bilden längst ner till höger ser man början till förändringen på altan. "Fönstren" (skymtas via länken) vi hade över det låga staketet är nu ett minne blott! Istället kom en ny överliggare på plats som jag laserat ner i samma färg som möblerna, finfint! Nu ska bara kryssen på första bilden bort också. Och så är det så mysigt med ljusslingan från Granit, jag älskar den! Synd bara att den inte kommit till användning fler gånger denna sommar... ja vädret, ni vet!


Sneak peak... "The office"!

Ah, vad katten... jag ger er en lite sneak peak på kontoret så här på lördagskvällen, några bilder kan jag bjuda på! Men som sagt, det är lite pill kvar... och stolar likaså. De jag hade i tankarna faller bort då sitthöjden är för låg i förhållande till skrivbordet. Tråkigt, men det är bara att leta vidare. Lovar att det kommer fler bilder. Nej, nu är det dags att lägga köttet på grillen! Här har det var't den skönaste sommardagen idag! Bra avslutning på semestern!
 

Relax

Bloggkoma? Njaaa... semesterkoma stämmer nog bättre egentligen! Som ni säkert märkt så har jag unnat mig lite ledighet från min blogg i år. Och era också för den delen! Men nu är det dags att sparka igång det hela igen! Ja, nu är det slut på det goda hängmattelivet, nu gäller det också att uppbåda alla krafter och vara på bettet för på måndag ringer klockan halv sju igen... utan pardon! Sedan är jag i och för sig ledig på tisdag igen så det blir ju lite som en mjukstart ändå. Fast då kanske jag är så trött att jag ligger helt uslagen som den här goa´ gubben Relax gör. Härlig, inte sant! Ja, gubben på bryggan alltså! Krukan är i två delar där man kan så gräs, plantera växter eller varför inte lägga sten i. Det blir det säkert snyggt det också! Designad av Staufacher Benz och grossas av företaget Home Structures. Förresten... har ni badat i år? Jag? Åh nej, brrrr.... Trevlig lördag på er! 
 

Endast en vecka kvar

Tredje veckan gjord! Bara en semestervecka kvar, tråkigt... usch och fy! Inte för att jag inte tycker om att jobba utan mer för att jag njuter av den avslappnande känslan man har i kroppen. Och det här med att "bara få vara" mixat med att känna att man har lusten och energin att göra det där som man annars bara tänker på att göra!! Så! Den här veckan har det målats igen, både hemma och hos min mamma. Och vi har varit på Freeport... igen! Så har här även storstädats i tvättstugan, här har också shoppats kläder och här har pysslats med nya kontoret. Och kontoret har jag inte visat er några bilder på än, det kommer men jag har några smådetaljer kvar som är en del av helheten.. så håll ut! Här om dagen hade vi en heldag då vi tillsammans med våra bästa vänner åkte Tjörn runt. Alltså inte kappseglingen då utan per bil och vi hann med Nordiska Akvarellmuseet, PilaneSundsby Gårdscafé och avslutade sedan med Göksäter. Det var en mysig dag! Och vi åkte från ösregn till rena rama sommaren... lovely! Idag har vi tillbringat dagen i trädgården, åtta timmar i sträck har vi hållit på så kroppen känns en aningen mör nu. Men mycket blev gjort! En kompott med blandade bilder från Tjörn kommer här, Tjörnbron och Akvarellmuseet först och Pilane sedan. Önskar er en trevlig, söndagskväll!
 
 
Alla söta fåren som gick fritt bland jättestatyerna i Pilane.
 
Och så några av statyerna!
 
Längst upp på kullen strax innan det kinesiska templet fanns denna lilla pöl, så vacker som en tavla!

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se