Ojojoj...

Det har varit fullt upp här med både det ena och det andra och man får ta minsta lilla stund för att göra klart innan det riktiga altanlivet börjar! Vi håller på för fullt med staketet på altan och min man målar allt innan vi sätter ihop det. Faktiskt riktigt smart för det vet ju alla hur pilligt det är att måla mellan ribborna. När det torkat mäter jag var ribborna ska sitta och mannen skjuter fast med nya leksaken, en spikpistol. Samarbet! Mycket återstår men ni kan se så fint det kommer bli. Mellan varven har jag dessutom fått gjort mitt lilla projekt med spegeln, en Adnet-kopia. Beskrivningen hittade jag här. Och så håller jag på med nya gardiner till vardagsrummet. Ja, det händer en del här som ni förstår och mycket lägger jag ut på Instagram (@proformablogg). Men så vaknar jag till och kommer på att det var jättelängesedan jag visade mig här också. Och nu dröjer det ett tag till för snart blir huset fullt. Min dotter med familj har köpt hus och flyttar i helgen, först hem till oss några dagar och på tisdag till huset. Så spännande! Önskar er en trevlig helg!
 
 
 
 
 

3 x Bernadotte

Med inspiration från skärgårdens och Östersjöns distinkta färgnyanser, ytor och mönster har duon Bernadotte & Kylberg formgivit den vackra serien Stockholm Aquatic för Stelton. Jag har väl mest tittat förbi bilderna som trillat in i mailen men här om dagen när jag var inne på NK såg jag den för första gången live! O j,  v a d  v a c k e r  d e n  v a r!  Ojojo! Serien består av tre vaser och fyra skålar i olika storlekar och de är gjorda i en kombination av emalj och aluminium. Mönstren är fint gjorda med akvarellkänsla och är i blåa nyanser där det mörkaste drar en aningen mot svart. Insidan på skålen är i aluminium, så snyggt! Priser från 349 kr upp till 2399 kr.
 
 
 
Samarbetet med Åhléns fortsätter. Nu med en vårkollektion som går i en ljusare färgskala där mjuka neutraler och pasteller möter skarpare toner av orange och grönt. Kollektionen består av plädar, bäddset och mattor med mönster som känns igen från höstens kollektion.
 
 
 
Sist men inte minst... och här är ju förstås prins Carl Philip också involverad men på ett helt annat sätt! Med det stundande bröllopet blir man väl lite extra nyfiken på vad brudparet får i present. Lysning skedde ju i söndags och från Älvdalens kommun fick paret den här fina ljusstaken i porfyr och silver. Porfyr är en vulkanisk bergart som finns i ett 15 kvadratmil stort område i Älvdalen. Ljusstaken är designad av Hanna Dalrot (också från Älvdalen precis som blivande prinsessan Sofia) och Hanna har hämtat inspiration från den vackra naturen i Älvdalen. Hon är utbildad på Beckmans Designhögskola och arbetar för närvarande som produktdesigner på Ikea of Sweden i Älmhult.
 
Bild lånad från Elle

10-gruppen+ Ikea

1970 gick 10 designers ihop och bildade 10-gruppen. De ville kunna styra hela processen från första skiss till tryckta tyger och göra god svenska design. Gruppens design har under åren blivit känd för sin kraftfulla och färgsprakande stil och har ställt ut i bland annat i New York, Tokyo, Paris och Berlin. Efter 57 kollektioner och 700 tygmönster stängdes butiken i Stockholm i slutet av februari och nu presenteras en ny ägare... Ikea! Företaget ägdes och drevs då av tre av de ursprungliga grundarna Birgitta Hahn, Tom Hedqvist och Ingela Håkansson och under åren har 10-gruppen haft samarbeten med Ikea. "Det är med stor respekt vi tar oss an detta designarv och vi är verkligen glada över möjligheten att tillgängliggöra 10-gruppens fantastiska mönster till våra kunder", säger Marcus Engman, designchef Ikea of Sweden.
 
Nyhet via
 
 

Grått är flott

Jag hittade den här våningen där alla väggar är målade i grått. Tycker det var fint och faktiskt lite vågat med så mycket grått! Där hade jag nog fegat ur även om jag tycker att det är det som sätter karaktären på bostaden. Inredningen för övrigt känns för rörig för mig med alla färger och mönster... så man får se med selektiva ögon. Precis som jag gjorde med valet av bilderna! Resten finns här
 
 
 
 
 

Grönt är skönt

Tänk vad växter ändå tillför hem och trädgård! Nu gläds man ju med allt som händer ute och det går fort även om inte vädret tidvis är så varmt som man önskar. Men det bryr sig tydligen inte växterna om utan de växer på i vanlig takt den här tiden på året. På innefronten har jag förgyllt miljön med ett par nya växter och dom har så söta namn, hör här: "Mor och barn"... och... "Plättar i luften". Visst är det gulligt! Hoppas nu jag klarar dom också, det kan ju ta ett tag innan man lärt sig hur de vill ha det med vattningen. Mor och barn har jag ställt i hallen på Kartellbordet i en kruka från OOhh. Flugan... samt päronet som blev en perfect match till tapeten är också nyköp. Den svarta runda plattan som ligger på bordet är från Lind DNA, den kunde jag inte motstå heller. Plättar i luften står på den nya glasbordet i vardagsrummet. Visst stämmer det att grönt är skönt!
 
 
 
Ute ser det ut så här
 

Trädgårdsböcker

Trädgårdsböcker fungerar ju superbra när man vill ha inredningsinspiration för utemiljön! Jag tycker det är svårare att få till utemiljön än vad det är inne, det krävs ju lite mer om man till exempel ska bygga spaljéer, pergola eller annat och då är det bra att få tips om vad man ska tänka på. Och det gäller också vad man ska tänka på när man ska kombinera växter, anlägga rabatter osv. Och sedan hur det ska skötas för att växa och frodas så man får sin drömträdgård!  Här kommer några tips på inspirerande böcker i ämnet trädgård!
 
För några år sedan köpte jag "Ute blir Inne" som jag älskar att titta i. Nu har volym 2 kommit som är en uppdaterad version av den första boken med ett tiotal nya miljöer. Köp den!
 
 
 
En bok för nybörjaren är "Första trädgårdshjälpen". Här finner man svar på de vanligate frågor som kan uppstå när man har trädgård. Som till exempel hur man får bort mossa i gräsmattan eller hur man ska beskära fruktträd. Något som kan vara nog så svårt även för den vane trädgårdsägaren.
 
 
 
 
Vill man fördjupa sig i de båda ämnena ytterligare kan man införskaffa "Gräsmattan- så lyckas du" och "Beskära" som är en handbok i hur man beskär träd, buskar och klätterväxter. Olle Berg som skrivit gräsmatteboken är en veteran vad det gäller gräsmattor, han kan allt!
 
 
Är du precis som mig, svag för vita blommor finns den ljuvliga boken "Drömmen om en vit trädgård". Detta är boken för oss som verkligen vill gå "all in" och man får tips och råd om hur man skapar en vacker vit trädgård! Mycket inspiration från trädgårdar i Sverige, Danmark och England.
 
 
 
Slutligen för dig som satsar mer på altan eller balkong finns allt du vill veta om pelargoner boken "100 pelargoner". Lär dig att ta sticklingar, så från frö och hur övervintrar man bäst sin pelargon!
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se