En dröm som blev till verklighet

Visst har man väl drömt någon gång om att skaffa sig ett paradis på jorden där man kan fly alla krav och alla måsten. Bara njuta av livet och framför allt bara vara. Jag kan avundas människor som vågar (och har möjlighet) att göra den tanken till verklighet. Här kommer vackra bilder från just ett sådant paradis på den grekiska ön Hydra! Hit, högst upp på ett berg mitt i Egeiska havet flyttade den då 23-åriga Öckerö-födda fotomodellen in i en kvarn och bor fortfarande kvar efter 35 år. Läs och se fler bilder här.
 
 
 
 
 
Bilder: Aftonbladet/Härligt hemma

Till salu i New York

Har ni det bra i sommarvärmen? Det känns rätt skönt att ha kommit in i semesterlunken nu men jag kan tycka det är bra varmt... puh!!! Fast just nu regnar det här vilket känns uppfriskande. I veckan hade vi en liten släktreunion med några av min mammas syskon, hör och häpna, de är 98, 94 och 92 år... och så min mamma på 88. Ja, det finns verkligen hopp om man tänker framåt, så pigga som de var! Visst är det härligt att uppnå en så hög ålder och ha ork och kunna hänga med, underbart! Men nu nåt helt annat! Jag såg här att Henrik Lundqvist hem är till salu i New York, hockeymålvakten ni vet! Och det måste jag ju bara få visa här på bloggen eftersom det föll mig så i smaken! Tänk att bo i New York, i den våningen, med den fantastiska utsikten och en takterass på närmare 100 kvm. Närmare bestämt i Hell´s Kitchen på Manhattan. Wow...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänka att plaska runt i en sån här

Vad kul det är att titta på lyxiga hus! Och då menar jag r i k t i g t lyxiga, sådana där som man bara kan drömma om! Sådana där som kostar massor och sådana där som är så stora att man undrar om man egentligen behöver bo så stort! Nej, jag har ingen önskan om att äga ett sådant hus och ska jag vara riktigt ärlig så skulle jag nog heller aldrig trivas att bo så. Men nåt som ofta kommer med sådana här lyxiga hus är en lika lyxig pool. Och det drömmer jag gärna om, särskilt nu när det är riktig varmt igen som det är idag. Och väntas bli veckan framöver. Underbart! De här poolerna... med tillhörade hus kommer från Stonehaven Homes. Trevlig sommar till er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett stenkast från verkligheten...

Åh, vad jag tyckte om detta hem direkt när jag såg det! Det ger mig sådan sommarfeeling! Trivsamt och personligt och det syns verkligen att det bor nån här för det känns så där ombonat och trevlig. Här skulle jag gärna slå mig ner i soffan och mysa med en god bok. Eller sätta mig vid köksbordet med en kopp kaffe och lite trevligt småprat. Lika trivsamt är det ute så en skön sommardag som denna skulle jag kunna tänka mig att hänga vid poolen! Fler bilder finns hos mäklaren då det är till salu. Kan bli ditt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänkte bara också berätta att jag mår så mycket bättre! Det kom en vändning här om dagen och det känns som varje dag går åt rätt håll! Ingen är gladare än jag och nu hoppas jag det håller i sig och aldrig mer kommer tillbaka! Fortsatt fin sommar på er!
 

Ljus inredning hos vår granne

Här kommer fina bilder! Sådana som faller mig i smaken direkt när jag ser dom. Det är framför allt det ljusa jag fastnar för. Jag är ju ingen älskare av allt för färgstark inredning som ni vet så det här passar mig! Vad fint det är med träinslagen som ger värme till inredningen! Det tycker jag ofta men har svårt att se hur det skulle passa här hemma. Men OJ, vad sugen jag blir på vit soffa igen. Vi hade det tills vi flyttade hit där vi bor nu och den inte alls passade så då köpte vi en ny. Grå. Jag är jättenöjd med den så det är inte det men det ser så fräsch ut med vit. Det bästa är att det faktiskt går att köpa ny klädsel till vår soffa så det är nåt jag ska fundera över... nångång. Bilderna är lånade med tillåtelse från vår granne i väst, norska inredningsföretaget Mboligstyling.
 
 
 
 
 
 
 

Oväder på gång

Otrolig värme, min termometer... om den går rätt... uppmätte nyss 32,4 grader! Kanske dags för en urladdning! Kolla den här interaktiva lampan The Cloud... häftig, i dubbel bemärkelse! Med en inbyggd högtalare kan man streama musik via Bluetooth också. Finns även att köpa som bara lampa eller som små "tussar" att sätta på en redan befintlig lampa. Design Richard Clarkson.
 
Cloud interactive lamp by Richard Clarkson Mind Stretching Interactive Lamp Brings Thunderstorm Vibes Inside 
 
 

Cloud from Richard Clarkson on Vimeo. via

 


Sommarsvalka... tack!

Vill börja med att säga TACK för alla hälsningar jag fått via "mina medier" och via mail. Det går upp och ner, vissa dagar är ok medan andra så jobbiga och jag har ingen lust till nåt! Men jag har i alla fall fått hämta upp sömnen lite och det får jag vara glad för. Och nästa vecka börjar semestern... 2 dagar kvar att jobba... med chans till mer vila. Jag vill ju inget annat än att vara frisk och kry då så jag kan njuta fullt ut. Och även för min mans skull också! Idag har det verkligen varit varmt! Jag vet att jag inte ska klaga när värmen är här men jag tycker det är alldeles för jobbigt men den värmen och framför allt den höga luftfuktigheten... puh! Ja, man skulle verkligen behöva svalka sig i den där pool man inte har! Och då skulle jag nöja mig med en enklare än den på bilden... eller inte! Visst var det fint med alla lamporna på botten!
 
Gibbins Pools, Foto: Carl Saporitti... via

Så här ligger det till

Jag har inte varit så flitig med bloggen den sista tiden och det har sin förklaring. Jag har funderat länge på om jag ska ta upp det här på bloggen för jag vill ju att min blogg ska vara en inredningsblogg men eftersom jag tror att det kommer att vara så här ett tag framöver känner jag att jag vill förklara.
 
De här skördade vi på två dagar... 19 stycken!
 
Jag fick för ett tag sedan en sjukdom som heter Tietzes syndrom. Det är en sjukdom som yttrar sig med inflammationer i broskskivan i förbindelsen mellan revben och bröstbenet. Följden är en fruktansvärd smärta, särskilt vid andning och nästan alltid vid djupa andetag. Andas måste man ju göra och även sitta ibland och också ligga ner när man sover! Det är jobbigt! Särskilt alla uppvaknanden under natten så bristen på sömn blir snabbt stor. Monotona rörelser som att sitta vid datorn är inte bra eller köra bil med mera och inte heller tunga lyft... osv. Tur jag har ett stående jobb, för jobbar gör jag men mår kasst dagen efter. Snart semester som jag ändå ser fram mot... vila! Antiinflammatorisk medicin klarar inte magen av, det har jag prövat så det är lite som att välja mellan pest och kolera. Ont i bröstet eller magen. Välj! Jaja. Nu ska jag inte bli mer långrandig än så med mina problem och jag är inte ute efter medömkan och "stackars dig" utan det här är bara en ren förklaring hur läget är. Och också bristen på inlägg och kommentarer från mig. Och... är det någon därute som har eller har haft denna fruktansvärt jobbiga sjukdom så kontakta mig gärna och berätta hur du blev kvitt den eller hur du lever med den för det går inte att hitta så värst mycket på nätet och det finns ingen behandling. Tietzes kan klinga av inom loppet av ett halvår... *håller tummarna för det*... upp till nåt år eller två... *håller tummarna där med*... men den kan också bli kronisk. Nej, fy sjutton! Gott till er alla tills nästa gång!
För den som vill veta mer om Tietzes syndrom kan läsa om det här, här, här och här!

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se