Ute nu

Så vackert det börjar bli ute nu med alla naturens nyanser från grönaste grönt till gult, orange, rött och till och med lila... ja, hela färgskalan. Visst är det fantastisk! Dessutom har helgvädret varit riktigt hyfsat och vi klarade oss från regn när vi gjorde marknaden igår och när vi hade höstfix i trädgården idag. Marknaden var inte så mycket att säga om, kändes lite avslagen men jag kom hem med både ny jacka, ny väska och ett svart duktyg. Så visst är jag nöjd! Idag tog vi upp både lök, morötter och plockade ner äpplen! Gott att ha under höst och vinter och jag kanske till och med kan unna mig en äpplepaj någon gång emellanåt och trotsa LCHF-kosten. Trotsar gör också en del blommor som vägrar ge vika för hösten. På bilden i nedre högra hörnet anas fina korgen som invigdes idag för lite av äppelskörden. Jodå, det blev en sådan från Lagerhaus, kunde ju inte låta bli. Fin söndagskväll till alla er!
 

Trevlig helg!

Får man fresta med en chokladpralin? Jag såg att både Kerstin och Frida firar helgens antågande med choklad. Men så klart att även jag gör det! Och dom kommer också från Kanold... förstås! Bästa chokladen i stan om du frågar mig! Imorgon blir det traditionsenligt höstmarknad så vi hörs på söndag igen! Trevlig helg på er!
 
Egen Instagrambild

Så befriande

Nu tänkter jag visa er en bostad som jag fastnade för. Den är så där befriande rörig, fast inte rörig i bemärkelsen stökig. Inredningen ser hopplockad och hemmagjord ut med ett gäng blandade stolar runt ett halvfärdigt brädbord (ska ju vara så förstås) och flera moderna och andra udda prylar. Gemensam nämnare är vitt som håller ihop det hela. Gillar jag! Det ser så härligt och avslappnat skönt ut med den här mixen av allt. Men ni vet ju hur jag är... strukturerad och "fyrkantig" och skulle genast organisera upp allt på mitt sätt. Ja, det är nog tur att jag inte bor där... det är charmigt precis som det är!
 
 
 

Designklassiker på väggen

Jag fick ett pressmeddelande via posten igår att Boråstapeter tillsammans med Ljungbergs Textil tagit fram en serie tapeter med mönster av fyra skandinaviska designers från 50-talet. Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl-Axel Pehrson och Stig Lindberg är väl bekanta för de har verkligen format vårt skandinaviska kulturarv med sina klassiska mönster som man nu alltså kan pryda väggarna med.
 
 
 
I kollektionen "Wallpapers by Scandinavian designers" har man samlat tolv originalmönster och från dom tagit fram 36 olika tapeter som kommer att finnas i butik från 15 oktober, pris blir 629 kr/ rulle. Jag är ju ingen tapetmänniska men det här gillar jag och särskilt när man ser produktbilderna. De här under är mina favoriter... och nej, det är väl ingen som blev förvånad! Och så upptäckte jag dessutom hur snyggt det var med brunt till svart, grått och vitt, mum... mum... mum... mumma för ögat!
 
 
 
 
 

ICA... Maxi... Hem & Fritid

ICA har börjat komma med fina saker i sitt sortiment och då menar jag förstås inte mat utan inredning för köket. Jag såg flera fina produkter i den senaste ICA Maxi-katalogen och jag blev lite förtjust i mönstret Elin som finns med svart och vit bottenfärg. I kollaget har också smugit sig in ett par kaffemuggar från Eva Solo som bara finns på ICA samt ett par fina krukor för kryddväxterna på köksbänken. Fler produkter  samt priser från Ica Maxi finns här.
 

Helgen

Det har varit en lugn helg här på bloggen! Så blir det när man har fullt upp med annat och inte hinner lämna några spår efter sig. Symphony with Stars... en utomhuskonsert med Loreen, Danny, Patrik Isaksson, körer och en symfoniorkester stod på programmet på lördagen. Duktiga artister, fin musik och underhållande men fy sjutton så kallt det var, jag tyckte jag tog på mig tillräckligt men missade fötterna... brrr!!! Söndagen var en dag i köket med äppelmoskok och gurkinläggning. Det var full aktivitet i köket med båda barnen, pojkvän, barnbarn och min mamma och vi hjälptes åt med att skala, dela, koka, baka och laga mat! Det är kul och det går så mycket lättare när man är många! Passande bild för vårt söndagstema för söligt blev det... men nu skiner köket igen!
 
Bild: Camilla Lindqvist via Altamente creativa

Ljust Göteborg

Vad kul att Götaplatsen här i Göteborg har utsetts till Sveriges bäst ljussatta plats och belönas med Svenska Ljuspriset 2012. Förra året genomgick Götaplatsen en rejäl ansiktslyfting där fokus lades på just belysning. Man ville skapa ett vackert rum, förstärka byggnaderna runt platsen och göra Götaplatsen till en trygg mötesplats kvällstid. Och det lyckades man ju riktigt bra med! Projektet har genomförts av Ramböll med Trafikkontoret som beställare för staden. Men så kan man då undra... var är Poseidon?? Förmodlingen på SPA när bilden togs, även han var värd en uppfräschning! Och så även jag! Dags att göra sig klar för kvällens äventyr! Fin lördag på er!
 
Bild: Filip Andersson
 
Ps. På tal om ljus så tänds Lights in Alingsås om en vecka! I år ska jag baskemej ta mig dit!

Lagerhaus-nytt

Jag var inom Lagerhaus här om dagen för att ta en titt på nyheter och hittade några som föll mig i smaken. Lampan är i och för sig inte ny men den fick vara med för att den är tänkbar till syrummet i blivande. Den som var där innan flyttade ju in på kontoret. Korgen fastnade jag för att ha ute på altan fylld med filtar, det känns väl så där att köpa den nu men kanske lika bra att passa på. Och så hade de fått in nya posters, jättefina till bra pris. Lön nästa vecka, tills dess... trevlig fredag och helg!
 

Dagens... James

James passar bra i sovrummet och är fin också utan kläder! Nej, nej... låt inte tankarna rusa iväg nu för den här James är inget mer än en golvlampa med bord och krokar att hänga kläder på. Eller vad trodde du? Och den passar minst lika bra i hallen också! Visst påminner den i idén om Mr. Lamp som jag skrev om för ett tag sedan. Lampan är formgiven av Niclas Hoflin på Ruben Lighting och svensktillverad i skånska Vittsjö! Finfin, tycker jag!
 
 
 

Höstmysigt

Höstigt murriga färger från HM Home! Lin och stickat ger en fin och varm känsla till rummet, dags att boa in sig och invänta höstens mys framför brasan. Jooo... jag börjar faktiskt ana en skönt tanke där om att nå den känslan fast jag känner ibland att det är så lätt att bli uppstyrd av de grundfärger man har. Men grått och svart fungerar ju ypperligt till dom här färgerna och med något inslag av petrol också, kanske Det tar jag mig en funderare på! Något annat som jag funderar på är varför man har en längtan att mörka ner inredningen på hösten då man som mest behöver ljuset. Visst är det konstigt! Är det så med dig också? Har du någon teori om varför?
 

Birdie nam nam

Snart är det dags att göra en god gärning och se till att fåglarna överlever vintern som komma skall. Eva Solo har sedan tidigare fina fågelmatare och nu kommer de med ytterligare ett par modeller att hänga i träden. Jag tror jag ska satsa på ett par glaskulor, 279 kronor för två-pack! Dom passar bra för småfåglarna och jag hoppas verkligen skatorna håller sig borta därifrån! För dom gillar jag inte, de ligger inte alls bra till hos mig! Ni ska se vår gräsmatta, helt trasig och brun och det finns inte många fläckar som är orörda. Skatorna har fest där på en stor fet larv som heter trädgårdsborre, dom gör allt för att komma åt den. Det ser faktiskt värre ut än grävlingen vi hade för några år sedan!
 Tävlingstips

Jag fick ett mail om en tävling som jag tänkte vidarebefordra till er. Är du på gång med en större renovering av huset kan detta vara nåt för dig då vinsten är 5000 kronor att handla för i fönstershopen. Håll till godo... tävlingen hos Kronfönster.


Möbler i industriell design

Är du ute efter annorlunda möbler i industriell design kan jag ge dig ett tips som jag fick från Martina. Butiken heter MY HOME. My way. och vad jag förstår är den relativt nystartad, i våras någon gång av Lovisa Håstad. Ambitionen är att kunna erbjuda fina och karaktärsfulla kvalitetsmöbler till vettigt pris. Här kan du läsa mer om just den biten och här mer om möblerna som tillverkas i Indien av återvunnet gediget trä. Det finns ingen fysisk butik... än så länge, men om man vill "titta och känna" finns en visningslokal i skånska Bjärred så det är bara att ringa och stämma träff! Nu... bilder!
 


 
 
  
 
 
 
 

Papperstunn keramik

Precis som Kajsa Cramer gör danska keramikern Inge Vincent vardagsföremål som är så där papperstunna att man undrar om den tål att röras vid. Allt tillverkas för hand så inga föremål blir identiska, alla är unika! Hon arbetar oftast med vit porslinslera då färger kan störa formen och genomskinligheten och tekniken hon använder är att antingen kavla leran eller att använda drejskivan för att forma vackra föremål som ljuslyktor, vaser, skålar, muggar och koppar. Nästa gång i Köpenhamn måste jag försöka ta mig till hennes butik. Jag tycker detta är så vackert! Gillar du?
 


 
 

ABC

Varför inte ta ner bokstäverna från väggen som är så inne nu och omsätta dom till möbler. Det är precis vad grafiske designern Roeland Otten gjort. Serien på 26 stolar är gjorda av alfabetets bokstäver, alltså inte med våra Å, Ä och Ö. De här passar kanske bättre i större lokaler... eller varför inte på en skola, så pedagogiskt och bra! Men en eller två stolar kan ju fungera bra hemma. Och de tål att stå ute också.
 
 Verbiere

Men hur snyggt var det inte med brunt, va! Ja, färgmässigt så föll jag för de här bilderna! Och så fick jag se en av drömlamporna i förgrunden, Kvist från Örsjö Belysning. Jag läste hos bloggen Formfront att LampGustaf kommit med en lampa som är slående lik. Vad man än tycker om kopior och efterapningar så kommer de alltid att finnas. Och här skäms de inte för sig så lik som den är. Och snygg också kan jag inte annat än tycka! Ja, man hamnar lätt i ett dilemma! Och jag kan förstå varför man köper kopior för vem kan lägga 12-13 tusen på en lampa? Det är inte många, det! LampGustafs lampa Verbiere ser ni sist i bildraden. Önskar er en fin fredag och helg!
 


 
 
 
Bilder: Bilder från detta huset hos ESNY
 

Bekant hus

Jag klickade mig in på ESNY idag och döm om min förvåning när jag fick se det här huset. Oj, vad bekant det kändes och när jag tittade närmare så är det ju huset jag fotade i somras när vi var i Gottskär. Kul att få ta en närmare titt och här kommer några bilder för er också. En del gillade jag... en del inte alls! Kolla priset, mångmiljonbelopp även på hemmaplan!
 


 


 
 
 


 
 

Tvärtemot

Jag sprang på det här huset som är tvärtemot de andra jag visat sista veckan. Det här är mörkt och rufft med en tyngd i och med tegelväggarna och bjälkarna i taket. Inredningen är industriell och beskrivs som en aningen eklektisk vilket man ser inte minst i blandningen av alla fina möbler. Om jag gillar det här? Jo, men det gör jag faktiskt! Bilderna är spännande att titta på och man hittar nya detaljer hela tiden. Det här är ett hus som används i TV- och filmbranschen eller fotografering och går att hyra om man är ute efter just denna miljö.
 
 
 
 
 
 
 


Sovrumsdelen med badrum bryter däremot av mot den övriga inredningen och ger ett intryck av lugn och ro. Vita väggar och textilier!
 


 
Bilder: Lavish Location

Snövitt

 
Ni har säkert snappat upp vid det här laget att jag dras till hus och inredning i den här stilen. Öppet och ljust och spekatakulärt med alla fönster och också stramt med kontraster i vitt och svart. Men om man vänder på det så tror jag ändå inte jag skulle trivas rakt igenom att bo så här år ut och år in. Nej, jag skulle nog klicka in lite färg här och var, lite mer växtlighet inomhus och framför allt mysa till det med lite mer textilier för att mjuka upp. Men snyggt är det i alla fall i mina ögon och fantastiskt att kunna följa naturens alla färger så tätt in på där det ligger djupt in i skogen, denna Villa Snow White av Helin & Co Architects!
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fler bilder via Homedit

Dagens... Mr. Lamp

Vi går ju med 100% säkerhet mot mörkare tider och då kan det väl vara dags att presentera Mr Lamp! Jo, den heter faktiskt så och är en kombinerad lampa och rockhängare. Dekorativ bara som den är och funktionell när det behövs. Rafael Morgan är kreatören av denna lampa som ännu inte finns ute i handeln. Vi får hålla tummarna att han hittar någon som vill producera den! Kul-kul... visst!
 
 
 

Inspiration från Village

Fina inspirations- och produktbilder från Village! Mycket i grafiskt svart och vitt men också väldigt mycket grått i nyanser. Så fint... och lite mjukare! Jag tycker mig se mer och mer grått bland allt det nya hos flera företag (och oftast i kombination med trärent). Inte mig emot för det är så jag ser mitt sovrum framöver, grått och vitt... och bilderna inspirerar! En av nyheterna hos Village är dom fantastiska ljusstakarna längre ner! Stora är dom! Och finfina, eller hur! Trevlig fredag och helg!
 


 


 


 


 

På tur

Efter kontoret står sovrummet i tur att förnyas! Jag ska bara klämma in syrummet/gästrummet först, men hela hösten finns ju till förfogande så det ska nog hinnas med! I sovrummet har det varit grönt och vitt sedan vi flyttade in för åtta och ett halvt år sedan så jag känner verkligen för en förnyelse där. Sänggaveln ska kläs om eller så gör jag en ny, gardinerna ska bytas och allra helst skulle jag vilja ha en bänk med skåp under snedtaket. Där har vi nu öppna hyllor och jag säger bara... fy, vilken dammsamlare! Inte så stora förändringar med andra ord men jag tror det kommer göra mycket ändå och framför allt blir det mer lättstädat! Jahapp... dags att kavla upp armarna om man ska få nåt gjort!
 

Tom Dixon nytt

Här kommer ett (Dagens) lampinlägg till men det är också en nyhet från Tom Dixon. Lustre Light heter den här serien lampor som är handgjorda i stengods i en fabrik i Holland och receptet är topphemligt! Lamporna bränns i 1200 grader och med mineraler och ädelmetaller i glasyren skapas en skimrande yta som ser ut som oljefläckar på vatten. Varje lampa blir därför vackert unik. Tom Dixon har låtit sig inspireras av både Mayatempel och Art decostilen och serien består av fyra modeller... Flat, Square, Round och Wedge. Jag tycker de är jättefina... (men dom slår nog inte Beat i snygghet ändå...)
 
 

Vitt

Jag tror nog aldrig jag kommer att sluta tycka om vitt... även om trendera säger si eller så. Se bara på den här vackra etagevåningen som finns till salu i Stockholmska Vasastan. 100 kvm stor, 6 meter takhöjd, öppen planlösning och trägolv i oljat valnöt. Häftigast är nog bron i glas mellan vardagsrum och arbetsrum/ bibliotek. Så snyggt det är med materialblandningen vitt, trä, metall och glas! Det blir lite mer effekt i allt det vackert vita. Så blir du förstås nyfiken på de andra rummen i våningen, de finns här.
 


 
 
 
 
 
Bilder: Skeppsholmen

Dagens lampa... plocke pinn

Visst skulle det vara ett passande namn men den heter Not Bamboo Lamp och är designad av danska designerduon Stine Gam och Enrico Fratesi... Gam Fratesi  Konstruktion är enkel med endast en del, som man upprepar flera gånger om för att få den längd på pinnarna man vill ha, liten eller stor och sedan sitter glödlampan i änden. Jag gillar verkligen den här lampan, den skulle vara jättefin i tv-rummet, gissar att den kräver lite rymd även om man väljer att hålla den lite mindre! För er som undrar så är skrivbordet Rewrite också ett verk av Gam Fratesi för Ligne Roset. Likaså stolen 3mm men bara som prototyp.
 


 

Ett färggrannt inlägg

Idag regnar det! Och idag är nog första dagen jag känner att det går mot höst (vill inte... nej). Igår däremot var det en riktigt härlig dag och vi får hoppas på att vi får fler sådana under hösten och inte allt för mycket regn... till skillnad mot sommaren. I trädgården blommar det en del ännu, det är bara synd att man inte kan njuta lika mycket av dom där så jag unnade mig att knipsa av några rudbeckior och satte i vas på rumsbordet. Fin färgklick!
 

I köket har det också hamnat några färgklickar! På Blomsterlandet hittade jag naturtrogna grönsaker och frukter så jag köpte på mig ett gäng som jag la i glasvasen på bänken i köket. Jag tycker det är så fint med färska frukter och grönsaker ståendes framme... men hur hållbart är det? Inte alls! Men det här funkar! Och i fönstret hänger chili på tork, vi får massor i växthuset! De små torkas och de större fryser jag in.
 
 
Igår var jag på konstutställning. Det var en vän sedan skoltiden som är konstnär och boendes i Paris som ställde ut. Hon har ställt ut i bl.a. Shanghai, Sydkorea, Milano och på Irland och nu i Sverige. Färgrika och fina tavlor och jag gillade hennes sätt att måla. Blev dock inget köp... kanske en annan gång! Jag önskar också att jag kunde måla tavlor men tyvärr har jag inte alls den förmågan, jag har ju testat! Men jag är säkert bra på nåt annat! Är du nyfiken på hennes konst, kika in här , på franska... men Google översätt finns ju! Heja dig, Gala!
 
 
(Fotograferade med iPhone, därav kvalitén)

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se