Lyxvilla

Åh, så ljuvligt att få slå upp ögonen på morgonen och se denna vackra utsikt. Tänk att få uppleva det varje morgon. Dessutom likadan utsikt i flera rum med stora panoramafönster ut mot havet. Denna nästan 500 kvm stora villa hittar man i Skodsborg, norr om Köpenhamn. Jag gillar skarpt det enkla med rena linjer och ljusa färger!
Fler bilder finns på Bo Bedre.

 
image172

image174

image173

image175

image176

I want candy!

Ja, vem vill inte det?
Du kan vinna dom om du hälsar på hos Sandra och Mamamekko som bloggar på Vit design.

Jag älskar godis, särskilt mörk choklad. Men visst skulle det vara fint att lägga massor av M & M-kulor i den gröna skålen... och polkagrisar i den röda eller... röda hjärtan eller... ja ni hör. Gottegrisen själv!


image171



Är du tankspridd?

Idag skickade jag ett mail från jobbet hem för att påminna mig själv om en sak. Brukar göra det då och då, tankspridd som man är ibland! Jag tror nog inte jag är ensam om att göra det eller...? När jag sedan kom hem så såg jag naturligtvis det och blev påmind. Tack och lov, säger jag, att mailen finns!
Kom då att tänka på att jag sett någon sida på nätet om tankspridda och sökte. Voíla... här är den! Faktiskt lite rolig.

Kommer ihåg för många år sedan, när min svärmor åkte till ett stort köpcenter och parkerade bilen på den STORA parkeringsplatsen, gick in och shoppade några timmar och sedan ut på parkeringsplatsen för att gå till bilen och åka hem igen. Men var var bilen??? Hon gick runt och letade, säker en timma men hittade inte den, så hon tog bussen hem och ringde polisen och anmälde den stulen. Hon var förtvivlad... oj oj oj! På kvällen åkte min man (sonen) ut till köpcentrat, för han tänkte att hon har säkert glömt var hon ställt den och NATURLIGTVIS, där stod den alldeles ensam på den STORA parkeringsplatsen. Nästa dag fick hon, skamset, ringa polisen och förklara.

Liknande berättelser hittar du här.

Nattgäst

I morse när vi kom ut såg vi att vi hade haft nattgäster, en av gräsmattorna var uppgrävd. Detta är tredje gången det händer och vi börjar bli en aningens trötta med alla hål i gräsmattan. Har nu sökt på nätet och förstår då att vi är "hemsökta" av en grävling.
Ingen av våra grannar får besök utan bara vi så det är väl vi som har de godaste maskarna, för det är det som den är ute efter. En grävling kan vända upp hela trädgården på några timmar. Hittar de godsaker ger de sig inte. Sedan kommer de tillbaka när de blir hungriga igen... och det är ju precis vad den gör. Det finns ingenting man kan göra för att bli av med den, om man inte tillkallar kommunens jägare.

Det kanske finns någon som vet vad man kan göra för att bli av med den.

image167

Rabatt

Bara ett litet tips... Nu kan du få 100 kr rabatt på Mio när du handlar detaljer, "Marketprodukter", för minst 400 kr. Du kan hämta din värdecheck här

image166




Luxury House

Låter som en sida med lyxhus men det är det inte. Hos Luxury House kan man köpa designmöbler av högsta kvalitet, handgjort i Italien. Dé ni! Ja, det vill säga om du har en plånbok i den storleken förstås! Men visst, titta kan man göra... och njuta.
Vad sägs om en roterande säng för det nätta priset av 57 800 eller en hyllkomposition för 52 300. Annars kanske det passar men en soffa för altanen nu när värmen kommer, endast 25 900.
Men som sagt, titta kostar inget. Gör det!

image162

image164

image165





Premiär

Hus & Hem har premiär på sin nya hemsida. Förutom inredninggsreportage finns också tips för både ute och inne, bl.a. beskrivning på deras sommarmöbel som de hade med på Trädgårdsmässan.
Man också följa trendbloggen med nyheter och trender inom designvärlden, bygga hus-bloggen och koloni-bloggen.

De har också en tävling där man bl.a. kan vinna en soffa från Svensson i Lammhult. Tävla gör du här.

image161
  Bild lånad från Hus & Hem


Vinn inredningshjälp

Passa på att vara med i en tävling hos BoConcept och vinn ett presentkort på 7.500 kr till möbelköp hos BoConcept. Dessutom ingår också gratis inredningshjälp av en inredningskonsult. Tävlingen hittar du här.
5 stycken vinnare utses den 16 juni 2008. Hoppas, hoppas.....


image160

Custom Made

Visst är väl det en bra idé, att påverka hur soffan man tänkt köpa ska se ut. Det kan du göra hos Andreea Inredning & Design. Deras koncept bygger på att designa och producera stoppmöbler helt efter kundens egna behov, idéer, förutsättningar samt önskemål. De har dessutom egen produktion, alltså slipper man mellanhänder och får på så sätt ett rimligt pris. Här kan du hitta några exempel på priser, här väljer man tyger och här finns produktinformation.

image156 

image157

image159

image158

Lilla mor

Idag har det varit MOR hela dagen.
Först iväg och shoppa... med lilla mamma, köpa blomma... till lilla mamma. Sedan hem igen och fika hemmagjord rabarberpaj... med lilla mamma. På eftermiddagen grilla... med lilla mamma.
Ja, vad gör man inte... för lilla mamma *ler*

image155
                    Egen bild


Önskelista


image156


Superellips bord från Bruno Mathsson Int
Pläd från HIMLA
Babelfat från Koziol
Componibili från Kartell
Swing vas från Norman Kopenhagen


18:e plats

Ja, vad säger man... bättre än så var hon väl?

image154
Foto från Charlottes Perellis hemsida


Jag har handlat...

Titta vad jag köpt, Stig Lindbergs tyg "Melodi". Åh, vad jag är glad för det. Jag var på Ljungbergs Textil idag och hittade då en stuvbit som jag fick för halva priset. Köpte en kasse också, kunde bara inte låta bli. Nu ska jag sy en kudde och det blir nog en duk också, får se...


image151

image152

Naturliga möbler

Möbler av drivved, varför inte?
Varje år åker ett team från Bleu Narure runt till olika stränderna och letar drivved som de sedan tar med hem för tillverkning av dessa möbler. De använder veden precis som den är, sorterat efter storlek och utseende. Nästan lite primitiv känsla över dom här möblerna men faktiskt riktigt snygga. Fast en del får mig faktiskt, lite skämt å sido, tänka på Flintstones, yabbadabbadooo...


image145



image147


Mina smycken

Jag har börjat göra smycken och det är så kul. De flesta gör jag efter egen idé och ibland får jag idéer när jag kollar runt på nätet. Här är ett halsband och ett armband som jag gjort.

image143

image144


Moltex

MOLTEX
är ett svenskt designföretag inom textil, med huvudkontor i Svedala.
De satsar på färdiga koncept där man ska kunna köpa allt ifrån kuddar och överkast till dukar och servetter, gardiner och lampskärmar. Allt är både färg och mönstermatchat.
De har ett stort färg och stilsortiment som tilltalar många kunder och har även
tagit fram en kollektion för barn.

De säljer till möbelvaruhus och butikskedjor i Skandinavien och Europa och här
i Sverige kan man bl.a. hitta deras produkter hos MIO och Sängjätten.

image138



Skaparglädje

Oj, vad mycket snyggt det finns på Made in Design, man bara njuter. Att det finns så mycket glädje och humor i skapandet. Inga ord behövs, bara titta och njut.

image124



image129

image127


image131
image132

Köksträdgården

Idag har det varit arbete ute nästan hela dagen, framför allt i köksträdgården. Känner mig en aningens mör i kroppen nu. Jag har gjort ordning i jordgubbslandet och planterat ut de skott som kom förra året. Det blev 2 nya rader så nu hoppas jag på många gubbar till sommaren. Det finns väl inget godare än en solvarm jordgubbe.
Vi har också fått ner löken i jorden idag så nu är det bara morötter, dill och bönor som ska sås.... och tomater och gurka i växthuset. Förstår inte vad det är men det känns som vi är senare med allt i år. Hoppas bara på bättre väder än förra året.


image123



image122

För de små

Jag visste inte att Hans Wegner har gjort möbler för barn. Ni vet, Hans Wegner som gjort The Chair. Stolen som användes till världens första tv-sända valduell mellan John F Kennedy och Richard Nixon. Kennedy hade ryggproblem och tyckte den var bekväm. Här kan ni läsa mer om det.

Så här ser Peters stol och Peters bord ut. Hans Wegner tillverkade dom som en dopgåva till en vän som blivit pappa till en pojke - Peter. Snygga i all sin enkelhet. De finns att köpa på The Supermom Store.
Pris stol: 1995 Ddk, bord: 2235 Ddk. Som hittat!

image121

Balkongtips

TACK, TACK för alla bra tips och kommentarer jag fått till balkongen!
Har letat lite själv också, framför allt efter bilder som kan inspirera och då hittat en del som jag vill dela med mig.

Niclas Tengwall är trädgårdsdesigner som bl.a. medverkat i SVTs Gröna Rum. Han tipsar om att använda annat är de vanliga blommorna som pelargon och petunior. Plantera istället stenpartiväxter, klematis och bambu. Att lägga några runda fina stenar i en hög i ett hörn är ju också en bra idé.
Här kan du läsa mer om hans balkongtips.
                       image120
Vi i Villa hittade jag också några bra tips som t.ex. att utnyttja höjden. Här på Odla.nu finns många tips om växter till balkongen och här tipsar en trädgårdstekniker om en lättskött grön balkong.

Ja, då är det ju bara för oss att sätta ihop detta pussel... återkommer med bilder längre fram.

Eero Aarnio

Den finske designern Eero Aarnio kanske inte så många känner igen till namnet men säkert på hans möbler och lampor när man ser dom. Han började redan på 60-talet att experimentera med plast, färg och form och tänkte i helt otraditionella banor. 1963 presenterades Ball Chair, eller Åskbollen som den också kallas och 1968 kom hans nästa möbel - Pastil Chair. Den kom han på när han såg utrymmet inuti Åskbollen och tyckte att det kunde man utnyttja när man skickade stolen ut i världen.
Eero är representerad på många muséer över världen, haft flera utställningar och även fått ta emot många utmärkelser. Nu finns en web-shop och kan du hosta upp en sådär 53 000 kr så kan du få en alldeles egen Åskboll att ställa i vardagsrummet.

image111

                  

Hjälp att inreda en balkong, tack!

Jag ska hjälpa min dotter att inreda hennes balkong och det skulle vara så kul att få idéer från er. Det kanske är någon som redan har bloggat om balkonger och till och med lagt in bilder i sin blogg.
Vi har funderat på någon typ av spaljé. Vi har också funderat på att sätta något på insidan av räcket, men vad? Blommor och kanske något litet träd vill hon också ha. Ja, alla idéer tages tacksam emot!

Hon har redan lagt trägolv, sådant där med plast på baksidan som man knäpper ihop. Det blev ju jättebra, se själva!

                  image110

Bungalow

Ja, tänk om man hade en bungalow i ett varmare land.
Titta in på Bungalows hemsida, den är så tilltalande med alla härliga färger. Detta är visserligen ett dansk grossistföretag men de har en butik i Köpenhamn och man kan även hitta deras varor i Sverige. De har allt från pappersvaror till textil och helt fantastiska stjärnor... även om man inte vill tänka på julen den här årstiden.

image96

image97

image98

image99

image101

image100

                             


I min trädgård

Tänkte bjuda på några bilder från min trädgård. Jag är ingen fotograf och kameran är så där men håll till godo. Huset med blomsterlådan är Lillastugan som vi har på tomten. I fönstret ser man en glimt av huset vi bor i.


image88

image89

image90

image91

image92

image94

image95

Stig Lindberg

Stig Lindberg var ju en av Sveriges stora formgivare på sin tid. Det är riktigt roligt att hans lekfulla mönster har blivit populära igen, framför allt på textil.
Jag var i en inredningsaffär idag som sålde tyget Melodi och det är ju inte billigt precis men skulle nog kunna tänka mig köpa till ett par kuddar. Det kostade 650 kr/ m. Ljungbergs Textil trycker hans mönster och de har fabriksförsäljning i Floda som ligger mellan Göteborg och Alingsås. Jag vet inte vad tyget kostar där men ska nog kolla upp det.
Ja, jag är nog lite sugen.

Stig Lindberg formgav många serviser då han var verksam på Gustavsberg, bl.a. Berså, Spisa och Prunus. Han gjorde också illustrationer till Lennart Hellsings Krakel Spektakel. Bilderna är lånade från Ljungbergs och Retro Home.


image84



image85


image86


image87

Mys ute

Åh, vad jag hoppas vi får en lång varm sommar med ljumma sommarkvällar då man kan sitta ute, grilla något gott och bara mysa. Snälla... låt detta ljuvliga väder få stanna. I går kväll satt vi ute till kl. 11 på kvällen, behövde bara ta på en tröja, så skönt var det! Vad mysigt det är med massor av ljuslyktor som lyser i mörkret. Herstal är ett företag som jag glömmer bort ibland, de har ju jättemycket fint. Här är några av deras ljuslyktor

image72

För vänsterhänta

Måste bara tipsa alla er som är vänsterhänta. Hittade denna butik på nätet:  Allt för vänsterhänta
Tyckte det var ett så bra tips att jag inte kunde låta bli.

     image83

Formgivare

Många gånger när man sitter och surfar på nätet springer man på fantastiska tillverkare. En sådan är formfivaren Martin Berntson i Haverdal, norr om Halmstad. Han driver sitt företag, som han säger, som ett personligt engagemang.

"Det egna behovet av enkla, funktionella produkter är min främsta drivfjäder. Det handlar om produkter för hus, trädgård och balkonger. En outsinlig källa för nya impulser och idéer! En känd möbelformgivare har en gång sagt: Det är viktigt att eftersträva visuell kvalitet d.v.s. föremålen skall tåla ögats slitage. Detta fenomenala uttryck har blivit min ledstjärna!"

Man handlar direkt från honom i Skintaby Smedja, där han håller på att bygga en idé-och inspirationsträdgård med sina produkter.


image74

  

Bsweden

Bsweden har kommit med en nya lampa som heter Split. Det är Åsa Lockner som står bakom designen. Tillverkad i vit eller svartlackerad plåt med svart textilklädd sladd...mmm så snyggt! Åsa är också smyckesdesigner och har en egen hemsida som du hittar här.

                   image69


                                                Annan snygg design man kan hitta hos Bsweden

                       image71

Problem med bloggen

Solen skiner, det är varm! Kan det vara bättre? Idag har jag varit ute nästan hela dagen och planterat blommor till altanen. Dessvärre kan jag inte visa några bilder då det är problem med att lägga in dom. Blogg.se jobbar på det.

Re

Så mycket snyggt och fräscht det finns på RE. Där finns något för alla smaker.

Även om jag tycker allra bäst om väldigt stilrena och raka linjer och inte för mycket färger, faller jag ibland för en helt annan stil. Hade jag haft en sommarstuga skulle jag nog inreda den i en annan stil, som kontrast mot hemma där man är varje dag.
Titta in på hemsidan, där finns mycket, mycket mer.

                    image73

                     image74

Designa själv

När jag hade affär ett antal år sedan lät jag tillverka brickor som jag sålde. Jag klippte och klippte i olika storlekar och tyger och skickade iväg det till Åry Trays AB som sedan tillverkade brickor för mig. De har fortfarande tillverkning och man kan beställa som privatperson. Det går också bra att använda papper. Tänk alla snygga tapeter och presentpapper som finns eller varför inte använda barnens teckningar eller fotografi, det är bara att släppa loss fantasin.

Brickorna tillverkas i limfanérträ av björk och håller hur länge som helst. Prisex på en bricka i storlek 43 x 33 är med alla omkostnader runt 300 kr. Inte mycket för en alldeles egendesignad bricka. Vilken bra present!

Brickorna på bilderna är från den tiden och ser lika fina ut än idag.

                       image70

                              image71

Stilrent

Philippi design faller mig verkligen i smaken. Stilren design. Jag har gjort ett litet collage med några av mina favoriter. Inneonline och Pid säljer ett urval av deras produkter. Kan tänka mig vasen eller godisskålen eller oljelampan eller...

                     image68

Tubtrugs

Ja, då var man tillbaka på jobbet efter 11 dagars ledighet. Nu längtar man bara till semester...

På väg hem från jobbet finns en affär med tyger och inredningsprylar. Idag hade det kommit in massor av Tubtrugs i många härliga färger så jag köpte med mig en stor hem. Kanonbra att ha i trädgården och användbara till så mycket annat också. Jag tycker inte om de vanliga som man köper hos trädgårdshandlaren, de med massa hål i. Hälften tappar man ju på vägen... Den här är mycket bättre. Jag köpte en grön "Pistachio" ska nog köpa mig en orange i en mindre storlek också.

             image67


Walk On Water

Idag har jag varit ute i det vackra vädret hela dagen. Det har varit en riktigt högsommardag här, det syns på all färg man har fått. Härligt!
Vi har planterat om buskar, rensat ogräs och oljat in utemöbler. Jag skulle egentligen vilja köpa nya utemöbler men de vi har är bara 4 år gamla och de blev som nya med lite olja på så det får väl dröja några år till.

Kanske det i alla fall kan bli ett par solstolar i år. Walk on Water heter ett företag som jag hittade dom här stolarna hos. Vet egentligen inte riktigt vad jag tycker om dom men de är ganska roliga i alla fall. Sving är ju en variant av en hammock. Solstolen tycker jag om men jag har inte bestämt mig än om jag vill ha i tyg eller i trä med en dyna i. Möblerna finns i flera färger. En del av dom kan man köpa i Webshopen. Vill du vara med i deras tävling och vinna två Samba solstolar och en Hawaii Parasoll kan du tävla här. Tävlingen kommer att pågå fram till och med 12 maj.


image63
                              image65

Grodor

Jag tycker det är väldigt roligt med trädgård. När våren kommer så är man så förväntansfull inför vad som kommer upp ur jorden. För 4 år sedan gick vi från en radhusträdgård på ca 150 kvm till en 1800 kvm stor trädgård. Tur är väl att både min man och jag tycker det är roligt annars skulle det inte gå. Vi har trädgårdsland där vi brukar så diverse olika grönsaker, växthus där vi odlar tomater och gurka plus bärbuskar och fruktträd. Dessutom massor av rabatter så visst är det mycket... men så rogivande att gå där och "lulla" i sin egen värld. Det är en lisa för själen, verkligen.

Jag är ingen samlare men plötsligt fick jag för mig att jag skulle börja samla på grodor till trädgården. Här får ni se några av de jag har samlat på mig hittills.

image61

Får det vara en kopp kaffe?

Jag tycker de här kopparna är riktigt snygga. De kommer från BoConcept och kostar 59 kr/ styck... bra pris!


image57
image58

Rena fönster

Tycker du som jag att det är sååå tråkigt att tvätta fönster. Jag har dessutom spröjsade fönster... och ett antal, så det blir många, många rutor att tvätta. Hittade denna batteridrivna fönsterskrapa från Kärcher, så här fungerar den:
Först sprayas vatten och rengöringsmedel på fönstret med hjälp av sprayflaskan. Fönstret tvättas med tvättmunstycket och mikrofiberduken. Därefter suger fönstertvätten upp allt överflödigt smutsvatten - den lämnar inga ränder.
Är det någon som har provat den? Skulle gärna vilja veta om den verkligen är bra.

                                     image55

Var så god och sitt!

Stolar kan man väl aldrig få för många av! De här kommer från ett italienskt företag som heter Softline.
Åh, vad jag tycker om italiensk design! Alltid så ren och enkel i formen. Jag tröttnar aldrig på det.
Kan införskaffas via The Signs.

Jag har gjort ett litet collage med några modeller, det finns fler på hemsidan samt även några bord.


image51
image52

Mattor med mera

Måste bara visa de här vackra mattorna. De är designade av Lars Nordin. Han är kreatör, konstnär och designer. Stolarna längst ner är också hans design.
Han har även gjort en hyllningsutställning om Greta Garbo som du kan läsa om här och här

image42

image43

image44

image45

                image46

image48

image49

Ambient Tube Top

Denna lampa har jag fastnat för men den finns inte heller att köpa i Sverige... katten också! Att man alltid ska fastna för sådant! Mmm, den är så snygg. Får väl trösta mig med att det ändå inte skulle funka med strömstyrka och kontakt. Den finns i 4 storlekar och flera färger. Pablo Pardo heter designer av denna lampa.

Det finns en lampa från Dahl Agenturer som också är jättesnygg, den ser du längst ner i detta inlägg. Tyvärr finns det ingen återförsäljare i Västsverige av just den lampan och då blir det att ta sig till Stockholm för att se den i verkligheten.

image37

                              image38



                                                             image40

Carrol Boyes

Blev så glad när jag hittade denna sida: Carrol Boyes. Har haft present- och inredningsaffär tidigare i mitt liv och var då så sugen på att köpa in från denna leverantör men det blev aldrig av. Materialet är antingen tenn, aluminium eller stål samt läder och det tillverkas för hand i Sydafrika.
Tyvärr så finns det ingen återförsäjare i Sverige men om du ska till USA framöver kan du besöka deras butik i Soho NY, 126 Prince Street.

image29
             image30

                   image32

                             image35


            image36

Rosti

Bunkarna från Rosti är väl ingen som missat! Har du då sett att ICA säljer 1, 2 och 3 liters i svart, vitt och rött till extrapris. Skynda, skynda!
Jag har själv införskaffat 2 stycken idag. Jag har en röd som jag köpte för säkert 25 år sedan och den är lika fin ännu så visst är det bra kvalité. De är tillverkade i melamin.

Denna klassiker designades av Sigvard Bernadotte och Acton Bjørn 1950. Sigvard Bernadotte är en av Sveriges mest kända formgivare och har varit konstnärlig ledare hos Georg Jensen. En annan sak som han också designat är Röda Klara, den finns nog också i de flesta hem.

Visst är det väl roligt att en del föremål "blommar upp" och blir populära igen.


image28

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se