Jordgubbar

Sååå gott med jordgubbar! Dom kan man i alla fall lita på, kommer när de ska! Fast inte i trädgården i år eftersom vi planterade om och satte i pallkragar. Men de går ju att köpa också! Det jag gillar med jordgubbar, förutom att de är goda som de är, också passar att äta till det mesta... frukost, lunch, middag! På filen, till müslin, på mackan, till lunchomeletten! Eller till en köttbit... prova att droppa lite balsamvinäger på, en njutning! Dessert...marinera i lime och så en klick grädde till... gott! Eller doppa i mörk choklad! Eller så tar man det bara så här enkelt, tillsammans med lite parmaskinka och en god ost, till kaffet idag!
 
 
Jag har inte sagt nåt här om att jag äter på LCHF-vis. Mår som en prins...essa! Det passar mig perfekt och jag har gått ner nästan 11 kilo. Tanken är att jag ska försöka få bort 9 till (målet är 20 kilo) och det får ta den tid det tar, har ingen brådska!

Ljumma sommarkvällar

Drömmer fortfarande om en kanonsommar med sol och sköna ljumma kvällar då man kan sitta ute på en torr altan utan att frysa. Undrar om den drömmen blir uppfylld i år? Tveksamt. Men det sista som överger en är ju som bekant hoppet och när semestern börjar om två veckor, då ska ni se... haha!  Nåväl, njuter av några fina bilder så länge... lovely, inte sant! Trevlig helg på er! Idag kommer min man hem... Shanghai igen! Nej, jag följde inte med denna gång och tur var väl det för vädret var visst inte bättre där, bara regn, regn, regn! 
 
Homedit
 
Freshomes Facebooksida
 
Desire to inspire via Pinterest

Årringene

Hör ni... nu tror ni väl jag blivit alldeles knasig, jag som nyss sa att jag inte gillar stubbar i inredning särskilt mycket! Men dom här! Ååååh, dom här gillar jag! Ojojoj! För håll med om att dom är fina... se bara på den svarta på första bilden! Gah! Dom här stubbarna är inte komna direkt från skogen med barken kvar utan skalade och släta och sedan målade med färg i snyggt svart, vitt eller grått... eller kanske en annan färg för dig. För de går att beställa i den färg man vill ha. Snittytan är dock inte målad utan visar de fina årsringarna som är många många på en så här tjock trädstam från skogen på Krosser gård. Och just årsringar heter den här serien fast på norska blir det Årringene. Kolla in den vackra stammen längst ner... ser ett vackert bord framför mig! Kolla också in de stickade mjuka dynorna också, för att slippa... träsmak! STORT GILLAR på de här stubbarna!
 
 
 
Bilder lånade med tillstånd, från både hemsida och blogg.

Trä + aluminium

Läckert! Om sanningen ska fram har jag väl aldrig riktigt varit för det där med att ta in stubbar och träd i inredning även om jag tycker det är hur snyggt som helst när man ser det hos andra. Tror jag är för "ordningsam" för den stilen. Och så mycket annat skulle behöva bytas ut för att uppnå stilrenheten. Nej, det skulle kännas malplacerat om jag bara ställde in en stubbe här hemma. Men en sådan här! Dom här gillar jag verkligen! Så läckra! Kan vara mixen med aluminium som ger en renare känsla i mina ögon. Vilket hantverk, man ser hur metallen smält ihop med träet, makalöst vackert! Människan bakom dom här konstverken heter Hilla Shamia, se mer här...


Första länken från detta inslag hos Sköna Hem

Så ser den ut!

Den nya utegruppen! Och nu i helbild! Armstöden är i teak och tanken är att jag ska lasera dom i samma grå färg som bordet men har inte hunnit med det än. Kan hända det räcker med att teaken bleks, vi får se. Japp... inte så mycket mer att säga om det eller? Jo! En helt ostajlad bild, inga växter runt om men ni kan tänka er när vindskyddet blir inklätt med slingriga växter, ljusslingan från Granit kommer upp och allt annat som finns med i min planering. Och så sommarvärmen förstås! Då ni...
 
 
 
Möblerna är köpta på Bra Sommarmöbler. Stolarna kommer från TGI men är tydligen gjorda speciellt för just Bra Sommarmöbler enlig infon där. Bordet kommer från Brafab och heter Belmont, 210x100 cm. Gruppen är helt underhållsfri... lovely!

Det vackraste

Finns det någon vackrare blomma i rabatten än pion? Speciellt dom vita är mina favoriter! I år blommar busken rikligt så för första gången har jag känt att jag haft "råd" att unna mig några blommor i vas på soffbordet. Ljuvligt! Och istället för att köpa blommor så fick min mamma också några på födelsedagen i helgen vilket var minst lika uppskattat! Resten får nu slå ut och njutas på plats.
 

Proforma tipsar... om Eames ikväll

Missa nu inte programmet om Charles och Ray Eames som kommer på tvåan ikväll klockan 21.45.
 
Uppdatering
Så kan det va´... fel da! Så ledsen för det!
Det är imorgon, den 26:e det kommer!
 

Bild: Vitra
 
Programinformation: Två av efterkrigstidens mest betydande formgivare med design man blir glad av. Ta njutning på allvar, sade paret Charles och Ray Eames. Lite paradoxalt står de som symboler för såväl tidlös design som Mid-Century Modern, alltså klassiska möbler, arkitektur och tyger från 1950-talet i USA. Charles Eames stolar känns omedelbart igen, men Eames-byrån påverkade allt, från leksaker till informationsfilmer.

På altan just nu

Försöker få till det på altan och jag tycker det är så fint att sätta ihop grupper med olika typer av krukor i samma färg. Eller samma typ i olika modeller och storlekar, något som binder ihop det. I krukorna står bl.a. en palm och jätteverbenan vid sidan om är jag jättespänd på hur den ska bli. Glad att jag fick ihop denna grupp med krukor med tanke på att det var många som frös sönder i vinter. Så ser ni tunnan som olivträdet står i, den som min man trollade fram. Zinkspannen är köpt för en tjuga hos arméns överskottslager för några år sedan och fågelbadet har jag gjort själv. Ska försöka hitta en större lykta i zink också istället för den svarta. Sen är jag nöjd! Här i alla fall...
 
 
Jag kunde inte stå emot de här fina eternellblommorna som jag hittade på Blomsterlandet, tycker så mycket om de skira blomställningarna. Krukan kommer också därifrån. Den är ganska stor, ca 50 cm lång och med blommorna i är den säkert 60 cm högt. Gillar... gillar! Den har jag ställt på det nya bordet. Har jag sagt att jag är sååå nöjd med de nya utemöblerna? Ja... tänkte väl det! :) Ska visa en helhetsbild på gruppen vid tillfälle.
 
 

Midsommarbakelse

Hoppas ni haft en trevlig midsommarafton! Det hade vi trots vädret, man får ju göra det bästa av det eller hur! Lunchen med sill och allt som hör ihop med det åt vi hos våra vänner på deras altan och sedan tog vi bussen hem till oss där vi grillade. Fast då fick vi sitta inomhus för regnet skull. På bilden, midsommarbakelser som jag gjorde till kaffet. Mazarinbotten, jordgubbsmousse och jordgubbar på toppen, ett eget hopplock av recept. Och så enkel dekoration! Skär bort bladskaftet på jodgubbarna med ett V-format snitt och skär sedan "gubben" i skivor tvärs över snittet, lägg "hjärtanen" tätt ihop och sist en kvist citronmeliss på toppen. Mumma!! Nej, nu ska jag ut och se vad (den andra) "gubben" håller på med, det sågas för fullt hör jag! Fortsatt trevlig midsommarhelg!
 

Trevlig midsommar

Som tradition brukar vi ta oss ut till havet och äta sill, färskpotatis och jordgubbar på en berghäll men i år blir det inte så då det har lovats regn här. Synd att vi inte fick gårdagens väder idag istället, en sådan fin sommardag. Istället blir det regnets piskande mot kinden... eller mot glasrutan eftersom vi förstås kommer att sitta inne. Hoppas att ni alla får en fin midsommarafton! Hur vädret än blir där ni är!


Bild från Ikea.se/Livet hemma

Releasefest hos Frida

Bilder från Fridas kontor i Viktoriapassagen när hon hade releasefest för sin fina köksbok "Livet i köket" i samarbete med Marbodal. Många bloggare var där, några kände jag igen från Bloggforum och tidigare men det var många nya ansikten också. Det bjöds på små munsbitar och skålades och Frida var förväntansfull och nyfiken på boken. Ja, det var vi nog allihopa. Bilderna är mina egna!




I boken har Frida stått för idéer och styling och bilderna fotats av Bodil Bergqvist. Annars är det väl så här man tänker sig Frida "in action"... bakom kameran! Bilden tog jag på restaurang Familjen under Bloggforum i våras.

Var är du, Pernilla W?

Här kommer en efterlysning gällande vinnaren av tävlingen jag hade på bloggen sist... Pernilla W. Jag har mailat dig ett par gånger men inget hört, är du snäll och svarar mig tillbaka. Jag tycker det är så synd om du missar det fina priset av presentkortet på 1500 kronor hos Haga Hem men om du inte hör av dig snarast så måste en ny vinnare utses.


Skogsberg&Smart

Kommer ni ihåg den här bilden? Med lyktorna som ni ser på bilden under. Dom tog jag på Clarion Hotel Post här i Göteborg när jag var på Bloggforum i maj. Jag fick en riktig hangup på dom där snygga glaslyktorna efter det och de har "poppat upp" i huvudet med jämna mellanrum sedan dess. Och även framför näsan vid ett par tillfällen! Gah... sååå snygga!



Skogsberg&Smart heter designduon! Skogsberg... Magnus känner ni säkert igen i rollen som käre Sebastian, frukt & gröntansvarig på ICA reklamen men han har fler strängar på sin lyra än bara skådis. Ja, han sjunger också och arbetar även bakom kameran! Och som stylist... men i detta sammanhanget är han alltså designer.
Mimmi Smart har läst grafisk design på Berghs (... school of communication) och arbetat som Art Director på samma reklambyrå som Skogsberg samt även startad ett framgångsrikt företag i London. Kreativ duo, minst sagt!



Visst är det vackert med glas! Vilken lyster! Lyktorna är blåsta i anrika Böhmen, kända för sin vackra kristall så långt tillbaka som till 1600-talet. De finns i färgerna silver, vitt, brons och guld och i höjderna 9, 28 och 36 cm. Till de två större lyktorna finns passande ljus som är rinnfria att köpa till. Annars kan man använda ljus i storleksordningen värmeljus, gilleljus samt blockljus.


Den här lilla lyktan Candy finns i regnbågens nyanser i fyra serier Rose, Fire, Blues och Green. Mixas naturligtvis precis som man önskar! Och varför inte med den kära Kivi som finns i snart allas hem. Variation!



Skogsberg&Smart står för hög kvalité, enkel lyx och klassicism med tvist. Och lyktorna på Clarion Post satt som en smäck, naturligtvis handplockade ihop med den mustiga inredningen men dom passar förstås in överallt med sin enkelhet och rena linjer. Det ser man inte minst på den allra sista bilden med en mer romantisk stil. Själv skulle jag inte tacka nej till ett gäng på mitt matbord här hemma. Eller varför inte ute på nya altanbordet!
Första bilden är jag skyldig till! Alla andra ovan är tagna av fotograf Björn Lofterud och de två sista här under av fotograf Stellan Herner. Bilderna är lånade med tillåtelse av Magnus Skogsberg.

Jisses så långt det här blev, hoppas ni orkade hänga med! Tro nu bara inte att jag är sponsrad att skriva det här... för det är jag inte! Jag tycker bara de är så fantastiskt vackra! Men det lär stanna vid en dröm att äga ett gäng för dom är alldeles för dyra för min plånbok.


Uterum

Fin uteplats! Lastpallar har ju hängt med ett tag i olika konstellationer men jag tror inte jag sett dom just så här, till soffor. För det är väl lastpallar dom använt... eller? Och är det inte det så har säkerligen inspirationen hämtats därifrån till eget bygge. Jag tycker det ser ombonat ut och draperierna i hörnen och lamporna hjälper till. Det känns som ett (ute)rum. Minus får dock taket, jag gillar inte alls korrugerad plast och särskilt inte när den ser ut som den gör här... även om smutsen är färgmatchad. :)



Bild: Sköna Hem

Det börjar ta form

En liten sneak peak från kontoret! Än har vi inte fått skrivbordsskivan från måleriet men de har lovat (jo... lovat!!) att måla den imorgon. Vi får väl se om och när de ringer och säger att den är klar, det har ju redan dröjt ett tag som det är. Så har den här kommit upp på väggen, jag tror inte jag visat er det. Och den lilla fågeln som följde med i förpackningen tyckte jag passade fint vid lillafönstret där också handen från Hay, som jag köpte på Artilleriet förra lördagen, får stå. Jodå... vi har ett stort fönster i rummet också, det lilla satt i kattvinden... som inte längre finns! Ja, nu börjar det så sakteliga ta form! Fortsättning följer...


Växtlighet på altan

Ja, ni vet ju att jag håller på med altan! Möblerna köpte vi för ett tag sedan och jag är fortfarande lika nöjd, tyvärr har vi haft så dåligt väder sedan dess (när kommer somaren egentligen???) så vi har knappt suttit i dom. Inspiration letas nu för fortsatt inredande ute och nu ligger fokus på att få in lite mer växtlighet på altan. Jag vill ha mer än bara krukor och då har jag funderat på lådor med spaljéer, en idé som fanns redan när vi flyttade in för åtta år sedan och som nu poppat upp i huvudet igen. Tre lådor som är 1.60 långa med hjul under så de blir flyttbara. Tanken är att de ska ha sin fasta plats men att man ska kunna flytta dom för att få väggar om man så önskar. Den fasta platsen ska vara vid vindskyddet där två skulle stå, den tredje skulle stå på en annan plats ut från huset för att göra en mysig hörna lite mer i skuggan. Den här beskrivningen hittade jag på Vi i Villa-sajten.




Och så en efterlysning!
Saknar svar från vinnaren i tävlingen... PERNILLA W. Är du snäll och hör av dig till mig!

Nya tryck... och hembilder

Therese Sennerholt... igen! Älskar hennes tryck och ändå har jag inget på väggen än... knasigt, va! Det måste jag verkligen göra nåt åt... snarast! Idag släpper hon nya tryck och viss känns det som det är en röd tråd rakt igenom. Att saker och ting händer och att man inte alltid kan göra så mycket åt det utan det är bara att ta nya tag och börja om från början. Lite "spottainäven"... kaxa upp dig! Det gillar jag! Bilderna är stylade av Lotta Agaton och fotograf är Henrik Bonnevier.



Och visst har ni väl sett att det Sennerholtska huset är till salu? Kul att se att hon håller inredningen i samma stil som trycken, inte så oväntat heller, kanske! Hur som helst... jättesnyggt och naurligtvis har hon sina tryck på väggarna! I multum! Lite avis är jag allt! Här kommer några glimtar... Trevlig fredag och helg på er!











Vinnare av presentkort

Måste börja med att tacka er för det stora deltagandet i tävlingen. Så många ni var som klickade er in i butiken och letade och länkade och motiverade. Så kul att läsa era motiveringar och så duktiga ni är som till och med sätter ihop rim. Men då är det väl dags att avslöja vinnaren av presentkortet på 1500 kr hos Haga Hem, jag gissar att ni är nyfikna! Här kommer hon, den lyckliga vinnaren är... Pernilla W! Stort GRATTIS! Ett mail väntar också på dig!


Trädgårdens finrum

Det finns några delar av trädgården som jag tycker mer om än andra. Den gamla stentrappan med den säkert lika gamla rhododenron som växer där är ett exempel. Busken var inte mycket att hoppa jämfota över när vi flyttade in. Under den växte full av ormbunkar som fått foga fritt om utrymmet i flera år och alldeles tagit över. Efter att vi rensat och hållit efter sedan dess har vi nu en buske som frodas som bara den... trots att det inte är mycket till stam, alldeles uppfläkt som den är. Men vi njuter så länge det går. På den här första bilden står jag ovanför trappan, till höger syns lite av rhododendron, eller stammen i alla fall och till vänster har vi ett stenparti. Den här utsikten älskar jag just nu när gullregnet blommar och pärlbusken avlöser jasminen med vit bloming. Hela den här sidan av trädgården kallar jag för finrummet! Ska visa er varför...


Vänder jag mig till höger när jag står där ovanför trappan ser man den här gången som leder till framsidan. Den långa rabatten på vänstersidan är full med blå Vinca Minor och fyra dvärgsyrener på rad... dom är väl egentligen inte så små längre. Här blommar det nu överdådigt... och ni skulle bara känna doften! Lovely! I rabatten till höger växer en grön och vitrandig funkia som vuxit där sedan urminnes tider så jag har ingen aning om vad den heter. Soffan längst bort är gammal, den renoverade vi förra året. Inte riktigt min stil men den passar mig bättre så här.


Om man sedan går nerför trappen och ställer sig lite hitom den vita busken som syns på första bilden ser man rhododendron från ett annat håll och då ser man också hur stor den är och att den nästan ramlar ner över gräsmattan. Och syrenerna syns uppe på muren och i förgrunden den andra gamla rhododendron. Det blommar så fantastiskt mycket i år att jag aldrig varit med om maken.



Och en mer helhetsbild. Ja, ni ser själva vad det blommar! Magiskt! Jag älskar ju inte precis rosa som färg i inredning men här ute gör det sig hur fint som helst och jag skulle inte vilja vara utan allt det här. Och inte mängden heller, ute får det gärna vara mycket och svulstigt. Tvärtemot inne! På nästa bild syns syrenerna mer och det är märkligt att ett av träden är så mycket mindre. Vi ska klippa dom andra efter blomningen så kanske det kommer i fatt, hoppas det!








Ja, detta är bara en del av trädgården... ... för vänder man bara blicken lite åt vänster från bilden ovanför så ser man det här. Spireor av olika slag, paradisbusken, köksträdgården... fast det får bli en annan gång för nu har ni säkert tröttnat. Men innan vill jag bara nämna att vinnaren i tävlingen presenteras under veckan... så vet ni!


Trendensers månadsmagasin

Dagens... veckans... kanske månadens stora nyhet är att Frida/Trendenser kommer med ett digitalt inredningsmagasin för (lyckliga) ägare av en iPad. Själv har jag ingen iPad så en sådan kommer direkt upp på önskelistan... för nu är jag nyfiken! Skall magasinet leva upp till sina förväntningar? För sådana har jag! Men jag tror knappas Frida gör en besviken såsom den duktiga fotograf hon är, duktig skribent och med alla tentakler ut för snygg design. Hej heja!! Hoppas det blir tillfälle för mig framöver att lägga en prenumeration!


Sista dagen att tävla

Oj, så många som är med i tävlingen, fantastiskt rolig! Nu vill jag bara påminna er som ännu inte hunnit med, att ni har endast dagen på er... och ända fram till midnatt att tävla. Och det handlar då förstås om vinsten av ett presentkort på 1500 kronor att handla för hos HAGA HEM. Förresten...har ni tagit er tid att tittat in i butiken ännu? Gör det, för där finns massor av finheter och det finns alltid något för vem som helst att beställa hem, kanske för vinstsumman! Så ta chansen och skynda, skynda att tävla! Skön söndag på er... regn här!

Representativ villa

Önskar er en Trevlig helg med en titt på det här fina huset, som en läsare tipsade mig om. Det ligger ute på Hemnet till försäljning... så om du söker hus är detta verkligen ett hett tips. Klart du får punga ut med ett antal miljoner... men så är det ju alltid, man får inget gratis, eller hur! 520 kvm fördelat på 7 rum och kök och vardagsrum i öppen planlösning. Exklusiva materialval. Uteplats med stensättning i svart skiffer. Utomhusspa. Relax med inomhuspool. Dubbelgarage om ca 65 kvm... osv. Jo men visst...host host... bara att slå till då!





















TÄVLA... TÄVLA!!! Klicka på bilden!

Nöjd, nöjd, nöjd.... nya utemöblerna!

En liten glimt och en mycket nöjd Irene ska ni veta! Det här är precis vad jag var ute efter... ljusa möbler, underhållsfria och samtidigt så himla sköna stolar att sitta i eftersom vi valde den sorten med gung. Vädret är ju inte direkt inbjudande till altanliv just nu så jag ska visa fler bilder längre fram när solen visar sig från sin bästa sida och när jag dessutom fixat till en liten detalj. Nu är jag i alla fall förberedd när den väl kommer.






TÄVLA... TÄVLA!!! Klicka på bilden!

Ett par dagar till ända

Ja, nu blev det tyst ett par dagar här igen då det har varit så mycket annat. Brorsan fyllde jämnt i tisdags så jag var där på dagen och hjälpte honom med förberedelser och på kvällen blev det sedan firande av födelsedagsbarnet. Igår var barnen och barnbarnet hemma så den dagen gick också i ett rasande tempo med både fika, shopping... och grill på kvällen. Så Nationaldagen firade vi på det sättet och med flaggan i topp. Jag är så dålig på att förbereda och göra klart inlägg innan för att bara portioneras ut så ibland blir det luckor så här. Men samtidigt känner jag inte heller att det måste komma inlägg varje dag. Skulle vara kul att veta hur ni tänker där, vill ni se inlägg här varje dag? För vill ni det så fixar jag det, naturligtvis! Säg bara till! Vet ni vad? Nu åker vi och köper mina efterlängtade utemöbler! Glad, glad, glad!!

Under tiden kan ni kolla in detta DIY som jag hittade hos Stylizimo! Hur söta var inte dom här fjärilarna då? Jättesöta förstås! Och vill du veta hur man gör finns beskrivningen här. Billiga klädnypor kan man köpa här.




TÄVLA... TÄVLA!!! Klicka på bilden!

Varianter

Jag läste hos Christer med bloggen Mixathem att By Lassen kommit med varianter på Kubusljusstaken. Nu rund med tre eller sex ljus och även en trekantig variant. Designen till den runda, Circle gjorde Mogens Lassen 1983 men den kom aldrig i produktion. Samma var det med den trekantiga, Triangle som däremot designades redan 1962. Den runda var fin men annars gillar jag nog den första varianten, Kubus allra bäst. Du då?








Fälla träd med mera...

Några dagars tystnad har det varit här på bloggen, det har varit fullt upp under helgen. Och helgerna bara rusar förbi, det går så snabbt! I vanlig ordning har vi kollat in trädgårdsmöbler och efter en del mätande och åkande mellan butikerna vet jag vad jag vill ha, ska bara få mannen med på det också, haha! Dyrare än tänkt, förstås! Så har vi varit ute i trädgården och pysslat, jag har rensat ogräs och planterat medan min man har kört jord och satt upp ställning då huset ska målas. Och så har vi äntligen tagit tag i de två stora, riktigt höga tallarna som dog förra året. Vi har funderat fram och tillbaka på hur man enklast får ner dom utan att de faller ner och kraschar växtligheten runt om. Alla grenar togs bort i höstas så stammarna har stått där bruna och fula över vintern men idag fick vi alltså sågat ner dom. Min man stod högt upp på stegen och sågade och jag drog toppen ner mot marken... ett gott samarbete. Tycker i alla fall jag som slapp att stå på stegen! Åh, så skönt att de bruna tofsviporna är borta.


Så vill jag påminna om att det är halvlek i tävlingen här på bloggen så har du inte tävlat än, gör det! Vinsten är ju ett presentkort på hela 1500 kronor att handla för hos Haga Hem! Suveränt! Lycka, lycka, lycka till! Ha nu en fin vecka!!!


RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se