Min favorit just nu

[room] by sofie har idag en utmaning  som jag tänkte hänga på och göra. Den går ut på att man ska visa upp sin favoritpryl och det här är min för stunden, tvåkilosvikten som står på fönsterbänken i köket. Nu när vi håller på att göra ordning kontoret kom mannen i mitt liv med två stycken till. Ja, han har sina små gömmor och överraskar! Och inte mig emot, jag blir jätteglad! På tal om kontoret (ni undrar väl) så stannade det av ett tag då trädgården och en renovering hos ett av barnen fick ta tiden istället men nu är i alla fall skrivbordskivan på sprutmålning och jag håller tummarna att den är klar redan nästa vecka! Det är skivan som styr upp resten som ska göras på kontoret och när den är på plats... ja, då! I alla fall. Som brevställ tänker jag använda de andra två! Och vilka fler som är med i utmaningen ser du här!


Picknick

Sommartid = picknicktid vare sig man åker iväg någonstans eller har det hemma i trädgården. För varför inte lägga ut en filt på gräsmattan hemma och picknicka där! Det gör man aldrig.. eller gör NI det? Hur som helst...mer picknick åt alla, det inför vi i sommar, va´!


Blommiga servietter - Marimekko, burkar/skålar - Rice, engångsbestick & tallrikar - Duni, övrigt - Åhléns.


För övrigt så börjar det rätta till sig med ögat, tack rara för hälsingar! Svullnaden har så gott som gått ner men ögat är fortfarande ilsket rött. Jag blev sjukskriven av doktorn för bl.a. smittorisken... men säkert också för att jag inte skulle skrämma ihjäl mina medmänniskor... hihi! Fast riktigt på det sättet sa ju inte doktorn förstås även om andemeningen lite var så! För jag har faktiskt sett alldeles förskräcklig ut! Men skönt att det rättar till sig och det gör det ju som oftast! Glöm nu inte att tävla, klicka på bilden så kommer du direkt! Kul att så många redan är med!




Tävlingsdags!

Tävlingen är nu avslutad! Så snart vinnaren är utsedd meddelas det här på bloggen i ett nytt inlägg. Tack till alla som är med och tävlar, jag håller tummarna för er alla!


Då var det dags att tävla igen! Den här gången i samarbete med HAGA HEM och vinsten är ett presentkort på hela 1500 kronor att handla för hos dom! De har hur mycket fint som helst så det blir (inte) lätt att shoppa loss. På HAGA HEM finns allt från lyktor, doftljus och tvålar till kuddar, plädar, lampor och möbler. Ja, t.o.m kläder och skor! Det här blir nog ett angenämt problem för dig som vinner, eller hur!


Så här ska du göra för att vara med och tävla:
Klicka in till butiken, titta igenom urvalet av varor och välj sedan ut en favoritprodukt. I svaret som lämnas i kommentarsfältet till detta tävlingsinlägg ska du sedan kort motivera varför du valde just den produkten samt lägga med en länk till varan så den hittas lätt. Så snälla, glöm inte det! Och glöm inte heller att skriva din mailadress i fältet så vi kan nå dig om du vinner. Vinnaren presenteras även i ett inlägg här på bloggen. Tävlingen pågår t.o.m. 10 juni. Därefter utses en vinnare av Haga Hem, beslutet går ej att överklaga. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till nu!

Mors Dag bland annat

Fina Morsdags-liljekonvaljer på bordet, önskar ni kunde känna doften! Fast denna Mors Dag hamnar inte bland den roligaste! Igår vaknade jag upp med kladd i ögat, sånt där som barn brukar få och som är så smittsamt. Under dagen tilltog det och på kvällen var jag rejält svullen och det rann hela tiden ur ögat, varigt! Imorse var det ännu värre med svullnad ner på kinden så det blev doktorn nästa och han konstaterade "ojojoj"... och att han "aldrig sett något värre! Och jag kan nog hålla med honom, det ser riktigt illa ut. Nu har jag fått antibiotika som jag ska droppa i ögonen var tredje vaken timma och har det inte gett med sig det minsta tills på tisdag så blir det ögonakuten. Det hoppas jag att jag slipper med dom väntetiderna! Fast det var väl egentligen inte det jag skulle skriva om... tyckte bara lite synd om mig där. Men nog om det, nu till något mycket roligare! Imorgon tänkte jag locka med en tävling igen här på bloggen. Det är ett finfint pris i form av något någorlunda valfritt. Jodå, jag är lite hemlig där! Kan i alla fall säga att det går inte av för hackor! Så kära vänner, glöm inte att titta in då. Trevlig pingstdagskväll på er alla... glömmer nästan av att det faktiskt är pingst sedan "de" tog bort annandagen.


Euphoria



Idag

Det är väl få som inte tittar på Eurovision Song Contest nu och håller tummarna för Loreen! Bästa låten ever om ni frågar mig och hela numret är så vackert så man får tårar i ögonen. För övrigt och så här långt in i tävlingen har jag inte fastnat för något bidrag än och passar på att blogga och lyssna på samma gång. Hoppas hoppas på Loreen.

Igår tippades ett stort lass jord på hela 5 ton på uppfarten och en stor säck flis också. Allt detta ska nu ut i trädgården och min man har jobbat på idag med att fylla pallkragarna som inte blev fyllda sist. Det är ju lite bråttom nu om vi ska hinna få en hyfsat bra skörd. I det tre översta har vi ju jordgubbsplantorna som ni såg en glim av tidigare och i de tre andra ska vi sätta lök och morötter. Jag tycker det blev himla bra, ordning och reda och de matchar spaljéera snyggt. Ber om ursäkt för att det är lite stökig runt om komposten men det är trädgårdsarbete som pågår! :)

Håll nu tummarna för Loreen! Heja heja! God kväll på er!


Stooora problem

Tänk om någon bara kunde peka och säga: Det och det ska du ha! För inte blev jag klokare efter besöket på Parasoll! Merja, du undrade ju om jag hittade något! Nej... eller jo, stolar! Men inget bord som passar till... om det inte ska vara teak. Och det nämnde ju du Linda, att teak bleks efter några år och vi ville ju ha ljusa möbler. Men vi är sååå trötta på trä som vi haft i åtta år, så därför. Ni vet ju vilken stil jag gillar, det har jag visat några gånger redan men jag får bara inte ihop det. Ska jag falla till föga och välja komfort före utseende? Nu menar jag inte att möblerna på bilden är fula på något sätt men jag har ju en helt annan stil i huvudet och kan bara inte få ur det! Bordet på bilden är dessutom himla bra då det är både stort och kan bli ännu större OCH underhållsfritt. Men stolarna jag gillar passar inte till! Ja, så går tankarna! Värdsliga problem man skaffar sig, eller hur! Fredag imorgon! Och sedan helg! Tjoho...

Bild: Trademax

Malus toringo...

Fantastiska väder! Visst skulle man vilja vara ledig och bara få njuta av allt det vackra ute nu, lägga sig i hängmattan och ta in allt som händer i trädgården. För det fullständigt exploderar! Förra året köpte vi en prydnadsapel, Malus toringo v sargentii på stam som blommar så otroligt. Vi hade ingen aning om hur fint det skulle blomma men köpte totalt beskrivningen vi fick och jag är inte det minsta besviken. Det är så vackert och jag kan bara tänka mig om några år då det vuxit till sig hur det kommer att blomma då. Det ser jag fram emot!

Ett guldkorn

Jissesamalia... vilken vacker inredning i det här huset som ligger ute till försäljning nu! Verkligen något som sticker ut bland allt annat på Hemnet, ett sånt guldkorn! Men man häpnar över priset... ja, alltså att det är så lågt! Stort hus på 196 kvm med en biarea på 136, takhöjd på 4,80 m, originalträgolv, träfönster, loft, vardagsrum på ca 80 m², trädäck med pool osv, osv... listan är lång! Och det är nog en inredares dröm, som det står i beskrivningen... "Välkommen in till en inredares dröm! Med detaljer i svart, vitt och petroleum har man förvandlat den gamla missionkyrkan till ett boende utöver det vanliga. Vi tar den högra av de två dörrarna" forts... och jag kan inte låta bli att visa alla bilder! Nästan...















Ps. Ett reportage på huset har vistats i Sköna Hem.
Säljes via SkandiaMäklarna

Möbler på altan

Aaah... så fina utemöbler på bilderna från Royal Botania. Precis sådana här möbler har jag tänkt mig på altan. För mig är utseendet lika viktigt som att de är sköna men ni vet hur det är för män, där räcker det med bara bekvämligheten. Men att en inredningsnörd som jag bara skulle nöja sig med det, va'! Nej, nej... inte alls! Så än har vi alltså inte hittat våra utemöbler men idag tänkte vi åka till Parasoll och se vad de har. Har sett på hemsidan att där finns några intressanta objekt så nu håller jag tummarna att det blir ett köp!














TV på väggen

När jag ändå var på gång med kameran igår tog jag lite nya bilder på vardagsrummet och särskilt då på TV´n som kommit upp på väggen. Det blev mycket bättre så, då den litegrann försvinner och så kan jag ställa saker på bänken också som var tanken från början. Som ni ser är den röda tråden grön men jag har funderingar på att hålla färgskalan ännu mer dämpad. Olika nyanser av samma färg. Frågan är bara vilken!


Manhattan igen

Kommer ni ihåg New York-kartan som jag med lite tur fick tag på, den fina över Manhattan av David Ehrenstråhle. Jag kom på att jag glömt visa er var den hamnade till slut. Här hänger den! Jag står i köket och fotar, bortanför blomman är entrén där den hängde från början, på andra sidan väggen mot nu. Jag tycker den fick en bättre plats här då man kan se den från alla håll! Under tavlan, till höger står ett par hattaskar från Granit som jag tycker passar bra till.              (Vasen med tapeterna glömde jag plocka bort. :) Tapeter som jag ska göra tavlor av.)


Tunnan

Vilken överraskning! En grå tunna som min man hämtade från vinden i Lillastugan där den stått i alla år... och jag hade inte den blekaste aning om att den fanns! Nu kom den fram i alla fall och det fina nyköpta olivträdet är nu planterad i den. Jag ska visa er det i helfigur så småningom när jag fyllt upp den, det räckte inte med lecakulorna jag hade hemma. Så ska jag ha något täckande överst också. Visst är det fina färger ihop. Glädje!



Skugga

Hur har ni det där ute i landet, är det någon värme hos er än? Hos mig är det varmt och gott för en gång skull och det lovas hålla i sig hela veckan vilket är underbart. Solen tittar fram bara ibland men det gör inte så mycket när det ändå är så varmt som det är. Ja, det räcker gott! I jakten på fina hur-ska-jag-göra-med-min-altan-inspirationsbilder (puh!) sprang jag på så fina paviljonger att ha på antingen altan eller i trädgården om man vill söka skuggan en stund. Hade vi inte haft markisen skulle jag kunnat tänka mig en sådan här. Nu ska jag ut i trädgården och velepanna en stund. Många tankar som snurrar och så ska jag plantera nya olivträdet i en funnen tunna. Syns...




Bilder: Dancover

Så färsk

Vi skördar och äter... och äter och skördar! Och njuter där emellan! Färsk sparris från landet kan knappast bli färskare, helt ljuvligt god med en klick smör. Får nog investera i fler plantor...


Uppåt väggarna

Mitt i allt funderande och planerande av altanen har jag snöat in mig på bilder med bokhylleväggar. Stora sådana från golv till tak och dubbelt upp. Inte för att en sådan hylla skulle platsa hemma hos mig eftersom jag inte har sååå många böcker och inte för att jag vill ha någon heller för den delen. Men visst kan man få tycka att det är snyggt. För det gör i alla fall jag! Hörrni... trevlig helg!













Och till och med här är det snyggt!


Smarta lösningar

Har du någon gång klurat ut en smart lösning och känt dig så där jättenöjd! Jag älskar att hitta sådana lösningar som gör att allt bara faller på plats! Som om det vore helt självklart... precis så ska det ju va´! Och precis så tycker jag detta är. Nä nä... inte alls min idé utan jag hittade den på Booli! En skjutdörr med spegel som gömmer tvättpelaren i badrummet. Smart-snyggt!




Det här är ingen nyhet men så bra lösning på ett problem som det flesta har! Förvaring! Att utnyttja utrymmet under trappan. Ojojoj, vad man kan stuva undan i dom hyllorna! Smart-smart!



Bild: Freshome

Repris som tål en titt till

Det är väl längtan efter sommar, sol och värme som gör att man lockas av sådana här bilder. En inredning som drar åt det mer svala... och avslappnande hållet precis som det är på sommaren. Huset ligger på ön Saint Barthélemy i Karibien och tillhör Marianne Brandi och Keld Mikkelsen, ägarna av mode- och inredningsföretagen Day och Day home. Och vilket hus det är! Inte konstigt att det visats många gånger i bloggosfären. Fast aldrig hos mig... så visst tål det väl att tittas på än en gång! Vill du se resten av inredningen hittas bilderna hos Sköna Hem.











Altan

Känns som om mitt liv går ut på att samla inspiration, just nu gäller det altan. Och det kokar nästan i huvudet, haha! Ska vi göra nytt räcke eller ska vi ta bort det vi har en bit för att öppna upp och göra en "sitt-trappa" ner till gräsmattan istället? Ska vi bygga ut den 80 kvm stora altan ytterligare, mot lillastugan? Hur ska vi skärma av för att få mer rumskänsla? Pergola på altan? Soffgrupp... matgrupp... krukor... växter?  Nej, jag får bara inte ihop det! Puh! Den här bilden... och paviljongen från EM ser fin ut. Och det är precis den här känslan jag är ute efter.


Nu är det väl ändå dags

Nu får väl värmen ändå komma! Jag menar... vi är ju faktiskt inne i mitten av maj och det är omväxlande kallt och det regnar och blåser som om det vore en kulen höstdag. Även om solen tittar fram just nu. Jag blir så inspirerad av den här bilden från Granit, jag hämtade den i stort format i butiken för ett tag sedan. Så fint med det gröna mot zink. Ingen nyhet i och för sig men det lockar till att plantera och göra fint på altan. Längtar så. Skön söndag på er!


Lånad från Granits facebooksida

Hotellet

Inget Bloggforum för inredare utan att inredning visas så här kommer ett gäng bilder som jag fotade på Clarion Hotel Post. Byggnaden är från början centralposten i Göteborg och byggdes 1925. Inredningen är mörk och murrig med färgklickar av klarare färger och det finns gott om industriella inslag. Hotellet är ritat av arkitektbyrån Semrén & Månsson och inredningen är gjord tillsamman med norska inredningsdesignern Anemone Wille Våge.


Disken i blyfri kristall med en vikt på 840 kg är designad av Lena Bergström.



Fikapaus



Mysig relaxhörna



Lampskapelser



Loungekänsla



Gamla bevarade bord



Här väntade man förr på att få hjälp av postkassörskan, luckorna till höger



De gamla postluckorna är bevarade, t.o.m. numret finns kvar.



Detaljer


Och så är det redan fredag! Trevlig helg!

Bloggforum 2012, del 3

Måndagen startades upp med godaste frukosten på hotellet. Där fanns nog allt att välja på. Klockan nio kickades dagen igång med att Lagerhaus marknadchef Johanna Cargioli presenterade företaget, produkter och design och vi fick också en inblick i hur deras bloggshoppar fungerar. Det avslutades med några små tittar på höstens nyheter.


Nordsjö Idé och Designs arkitekt och designchef Per Nimér och berättade om sitt arbete över världen, internationella trender och andra projekt. Vi går mot mer softade nyanser fick vi veta... man matchar ihop nyanser som ligger nära varann istället för att ha accentfärger. Härligt, precis vad jag gillar!



På eftermiddagen hölls workshop och då var även marknadschef Charlotta Wessman med från Nordsjö Idé och Design. Vi fick veta hur man skapar speciella atmosfärer med olika kulörer och färgkartor. Alla fick vi välja ut varsin färg ur deras stora sortimentet av färger. Märkligt nog gick alla färgnyanser att kombinera med varann och blir till fina paletter. Uppe till vänster är vår grupps färgpalett som vi döpte till Caribbian Vintage.



Dagen och hela Bloggforum avslutades med att Göteborg & Co välkomnade oss tillbaka till Göteborg igen i framtiden samt överraskade oss med en liten kort chokladprovning. De hade tagit med sig Jeanna Kanold från "Flickorna Kanold" och vi fick prova mörk 70% choklad, Göteborg Havssaltstryffel och Passion-chilitryffel. Havssaltstryffeln måste ni bara testa när ni är i Göteborg! Mums!


Bloggforum 2012, del 2

När man får lyssna på så många duktiga talare som det var på Bloggforum märker jag att jag saknar det. Det var mer av den varan förr! Söndagen efterlöste de varann med en kort paus för fika mitt i. Likadant var det på måndagen som jag kommer att berätta mer om under dagen.

Premiär var det på föreställningen Bloggar & Business, här kan ni läsa mer om den! Frida och Clara berättade om när de var nybörjare och sedan bloggat sig till att bli egenföretagare med bloggen som inkomstkälla. Inspirerande! Annakarin är forskare i informatik och kan allt om digitalt entreprenörsskap så hon bistod med sin kunskap. Att våga och att veta sitt värde är något som jag tar med mig därifrån. Jättebra föreställning! Inklippt i bilden är Annakarin.

Ursäkta de dåliga bilderna, det var så mörkt att fotografera. Men bättre dom än inga alls, visst!




Det är kul med variationen av talare och en stor behållning för mig var Monika Ahlberg. Inte bara för berättelsen utan också för hennes personlighet och utstrålning, så härligt spontan! Jag hade kunnat lyssna länge länge och jag kände mig nästan lite upprymd och glad efteråt! Berättelse om hur hon var delaktig i utvecklingen av Rosendals Trädgårdkafé berättade hon med en sådan inlevelse att man nästan kände doften på äppelkakan. Det var genom caféet hon halkade in på banan "matkreatör-kokboksförfattare-entreprenör", det var mycket tillfälligheterna som gjorde det för egentligen hade hon tankar på att gå från dansare som hon var till skådespelaryrket! Tur det blev som det blev!



Inspirerande talare som avlöste varann var Malin Hultqvists, VD för Rum21 som berättade om sin yrkesväg till där hon är nu. Samma med Elin Nyström som är grundare av klädmärket Stylein samt Christine Gustafsson som skapat konstglaset och parfymen Agonist. Lovprisad som en av världens mest exklusiva parfymer. Tyvärr hade jag ingen bild på henne så det får bli på den fina parfymen istället där glasen tagits fram i samarbete med Åsa Jungnelius. Alla var entreprenörer som nått sin framgång på olika sätt. Naturligtvis genom mycket arbete men också genom att VÅGA, det berättade de om.



Sist men inte minst ställde sig Isabella Löwengrip/Blondinbella på scenen och började sin föreläsning med att ta kort på oss... kul! Jag har aldrig haft intresse av att läsa hennes blogg men man har ju läst om henne på andra ställen. Och fått en uppfattning! Suddar genast bort den! För det här är en tjej med mycket mod och skinn på näsan som startat sex företag, omsätter miljoner och till och med blivit headhuntad till en skola i Zürich. Inte illa för en tjej på endast 21 år!




Jag sammanfattar denna första dag med ENTREPRENÖRSSKAP och sedan orden VÅGA och VÄRDE. Det var ett suveränt ihopsatt program, tack för att jag fick vara med på detta. Frida och Milk, ni har gjort ett fantastiskt jobb, tack för det!

Bloggforum 2012, del 1

Nu är jag hemma igen! Tänkte gjort ett inlägg igår kväll men jag var alldeles för trött för det. Konstigt nog så somnade jag inte förrän två på natten, det var väl för mycket som surrade i huvudet! Nu ska jag försöka samla ihop tankar och intryck från Bloggforum och de kommer i några inlägg framöver. Om man nu ska använda ett väl använt ord i inredningsbloggvärlden (finns inget bättre) för att beskriva de här dagarna så är det ordet INSPIRATION!!! För det har vi verkligen bjudits på och det har varit en spännvidd på allt från färg och produkter till entreprenörsskap och att göra business av bloggen! Så är det alltid kul att träffas "i köttet" som Karin Adelsjö uttryckte sig. Hon var presentatör och moderator första dagen och bjöd på flera goa skratt. På bilden några av talarna, från vänster till höger... Clara Lidström, Monika Ahlberg, Annakarin Nyberg, Frida Ramstedt och Karin Adelsköld.




Bilderna nedan visar mitt rum. Den fastlimmade knappen på hyllan funderar jag på om den har någon funktion eller om det bara är en kul installation, vad tror ni? Hur som, snyggt och fräckt hotell! Fler bilder på det kommer längre fram i ett eget inlägg.





Det här inslaget gjorde Västnytt igår kväll... om ni vill se.


Bloggforum 2012

Strax ska jag bege mig! Jag ska checka in på Clarion Hotel Post här i Göteborg för att vara med på Bloggforum, en begivenhet för speciellt inbjudna inrednings-, mode- och matbloggare anordnat av Frida Ramstedt och Milk. Under söndag-måndag får vi lyssna på bl.a... Karin Adelsköld/lillagumman.se, Frida Ramstedt/Trendenser, Underbara Clara, Monika Ahlberg, Isabella Löwengrip/Blondinbella... med flera samt på måndagen blir det också workshop, företagspresentationer, info från Göteborg & co och shoppingtips. Ni kan gissa att jag är glad att få vara med. Och tänk att få bo på hotellet, rundvandring blir det också och lite om inredningen. Nä... skynda skynda... vi syns och hörs!


Bild lånad från Trendenser

Photografibutiken

Bodil Bergqvist och systern Emelie Bergqvist är två fotografer som under gemensamma namnet Smia fotograferar och illustrerar prints och posters tillsammans. De säljer via sin egen webshop Photografibutiken men också via Nordic Design Collective och Prints.se. Fina grafiska illustrationer, snygga Holgafotade bilder samt nostalgiska tavlor. Själv fastnade jag för Nordisk Flora. Om jag nu inte är helt fel ute så ses Bodil Bergqvist fotograferande ihop med Frida/Trendensers text-och-styling på Ikeabloggen Livet Hemma också. Om namnet nu skulle klinga bekant för någon!




Bilderna lånade med tillåtelse. Foto och styling: Smia

Semesterdrömmar

Det blev visst ett glapp här på bloggen men nu är jag här igen! Glapp blev det också i kommunikationen mellan mig och vädergudarna för värmen har släppt sitt tag och nu är det... visserligen sol emellanåt... men kallt och blåsigt. Usch och fy! Visst börjar man tänka på sommarsemester när man får nosa på hur skönt det kan vara och man drömmer sig bort en stund. I detta fall ända till Mexico och Puerto Vallarta. Alldeles vid stranden ligger det här huset Casa China Blanca som man kan hyra. Om-man-har-råd, vill säga! Modernt och stram både inne och ute. Och vitt med svarta inslag! Precis som jag gillar. Tänk att mötas av den utsikten när man vaknar på morgonen. Eller slänga ihop något enkelt och gott till lunch i det köket! Och sedan slå sig ner på altan... ja, ni fattar va'! Kunde var't sämre! Den första bilden får starta upp vad som komma skall... med sol och blå himmel. Ja, tilllåt dig också drömma dig bort en stund! Trevlig helg!
























via Freshome

Trädgårdshelg

Vilken underbar helg det varit, vädret har ju varit helt fantastisk! Och mer vill ju mer ha så nu hoppas jag verkligen värmen kommit för att stanna! Inte minst för de stora hortensiorna som jag köpte här om dagen, dom är ju känsliga mot kyla... men jag kunde faktiskt inte stå emot! Första maj är en sådan där dag som de flesta är ute och jobbar i trädgården, dvs. om man inte är ute och demonstrerar förstås! Men hos oss är det trädgården som gäller och vi har fixat både i köksträdgården och rabatter.



Förra sensommaren lyckade vi få tag på stora pallkragar som vi målade svarta för att matcha upp spaljéerna men vi kom inte längre än så innan hösten satte fart. Idag fick vi dom på plats och har börjat fylla på med jord och den första är klar och jag har planterat jordgubbsplantorna i dom. Nu blir det lättare att skörda med lite höjd så man slipper ligga dubbelvikt. Vi fick förlänga gången lite och även kanten runt rabatten. Jag är nöjd! Som sagt... nu får vi hoppas på fortsatt värme så vi kan göra klart!

 

När solen varit framme som den varit denna helg är det mycket som slår ut, inte minst på muren där vinteriberisen lyser vit men den intensivt gula allysumen slår den med hästlängder. Snacka om färg! Gullvivor har vi gott om och de trivs även i kruka så jag planterade några som slagit rot på fel ställe. Krukan satte jag på trappen. Ja, det var lite som vi kunde bocka av på den långa, långa listan.


RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se