Kul i taket

Lampor fascinerar alltid, det finns så många snygga, vackra, fräcka, lekfulla och mest fantastiska lampor. Dessvärre är de aldrig gratis och i synnerhet aldrig dom jag fastnar för. Har ni samma "problem"? De här lamporna som heter Memory får väl hamna under kategorin lekfulla, visst hade man dragit på smilbandet av några sådana här i taket. De är gjorda glas, finns i tre storlekar och en mängd färger, snöret fungerar som strömbrytare. Design av Boris Klimek för Brokis... de som också har de här fina lamporna.
 
 

Brutet ben... och San Fransisco

Tack alla rara för kryahälsningar jag fått här på bloggen och på facebook. Jag fick åka till akuten igår och blev röntgad och då hade jag en skelettskada, vadbenet var brutet. Det är det smalare benet som sitter bredvid det stora skenbenet. Den här skadan gör man inget åt utan det läker av sig själv och viktigt är att försöka stå och gå på benet eftersom det gynnar läkningen som kan ta upp mot fyra veckor. Ganska skönt att slippa gips i alla fall! Jag gör så gott jag kan men det är jobbigt då det gör ont men det ska nog lösa sig. Tanken är att jag ska jobba på måndag igen... ja, det är ju hela fem dagar dit! Håll tummarna!
 
David Ehrenstråhle har kommit ut med sin fjärde stadskarta och nu är det San Fransisco som avbildats. Min dotter har beställt den här och visst blir även jag sugen men jag ska sansa mig då jag har en annan i tankarna, ska fundera "snabbt" en stund till bara. Har för mig att jag nämnt det innan men visst har ni väl sett att även New York finns i ny upplaga!
 
Bild: Artilleriet

Växtlampa

Än är det ingen vår i luften! Inte heller på marken fick jag erfara när jag skulle gå till bussen i morse. Nedanför trappen här hemma landade foten på en isfläck så jag ramlade. Hur jag lyckades komma upp och in igen vet jag inte för jag kan knappt stödja på vänsterbenet och det värker som sjutton. Är det inte bättre imorgon så får det bli ett läkarbesök. Men tillbaka till vårlängtan! Snö eller ej, men snart är det i alla fall dags att börja förgro en del växter för att de ska hinna utvecklas så de ger fina skördar, om det nu är grönsaker eller blommor. Själv ska jag så mina luktärter som jag plockade frön från i höstas. Jag såg den här snygga växtlampan från Hasselfors Garden som skulle vara en hjälp till en ljusare tillvaro för växterna, den kan pryda vilken fönsterbräda som helst... och faktiskt året runt! Tänk färska kryddor vintertid! Lampan är gjord i bokträ och vitlackerad metall och höjden kan enkelt justeras efter växternas höjd. Riktigt snygg... ja tack till en sådan!
 

Ett fulländat hem av internationell klass

Jag har alltid tyckt att tjejen bakom det här företaget har stil vad det gäller mode, kanske ligger det i generna. Hennes pappa Lars Knutsson startade på 60-talet jeansföretaget Gul & Blå med stor framgång så det är kanske därifrån hon fått känslan för både design och företagsamhet. Att hon dessutom har stil när det kommer till inredning är väl kanske inte så överraskande heller... wow vilken våning hon har lagt ut till försäljning! Den är ganska nyrenoverad av arkitekterna Björn och Marianne Aaro (som för övrigt också ritat många av butikerna) och prislappen är satt till 25 000 000! Men då får man också ett hem på 340 kvm i två våningar med de finaste materialval, platsbyggda möbler i bland annat marmor, öppen spis, två stora altaner mm... allt fördelat på 7 rum och kök. Det här är bilder från Filippa K' s hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder via Skeppsholmen

Trevlig helg... med blommor

Den där förkylningen jag drog på mig förra helgen var den jobbigaste jag haft på länge och en bidragande orsak kanske är att jag jobbat samtidigt. Jag har inte haft några krafter kvar när jag kommit hem på kvällen så bloggen har fått stå åt sidan... därav tystnaden... men nu ville jag ändå hoppa in och önska er en fin helg, själv ska jag bara vila. Ska du göra något kul? Du kanske är sugen på att pyssla fina pappersblommor, här kommer ett förslag. Klicka på bilden för "how to". Ha nu en riktigt härlig helg alla där ute!
 
Bild: Santa Barbara Wedding Style

Fin styling

Jag har inte haft igång datorn sedan i söndags eftersom en tråkförkylning slog till med kraft, jobbade igår men har tillbringat hela dagen i sängen idag, vilat och slötittat på tv. Men vilka program... hua, om man skulle följa allt som gick på tv... trist, minst sagt! Då blev jag mycket gladare när jag fick se den fina stylingen som Frida på Trendenser gjort för Ellos... helt ljuvliga bilder som verkligen andas vår! Och jag som inte ens gillar rosa... jättefint ju!
 
 
 
Skärmdump från Ellos.
Styling: Frida Ramstedt, fotograf: Bodil Bergqvist

I sovrummet

Som ni vet så håller jag på med en uppfräschning av sovrummet och det mesta av helgen har gått åt till det. Jag har fått upp åtta längder gardiner och kornischen är på gång. Jag skulle klätt in brädan med tyg idag men tyckte att träfärgen lyste igenom så jag har dragit över den med vit färg och den ligger på tork just nu. Grått överkast är beställt, det blev Milano från Mimou men det kommer inte förrän om ett par veckor medan de stora kuddarna till sängen som jag också beställt landade här i måndags och dom ska jag sy örngott till framöver. Den stora utmaningen blir sänggaveln som ska göras... men det ska jag nog lösa. Ja, nu händer det mycket! Jag bjuder er på en bild på sovrummet så långt...
 

Fanny Formidable

Vackra vasen Fanny i design av Ami Katz, delägare på 3dO arkitekter blev vinnaren av priset Formex Formidable 2012. Vasen produceras av företaget Klong som lägger vikt vid samarbete med designer som vågar skapa egna uttryck utan att följa modetrender. Och den här vasen stämmer utmärkt in på det, jag har nog aldrig sett någon liknande! Ca pris ligger på 1250 kr, mässing eller svart... det är frågan! Hur vasen kom till berättar Ami Katz...
 
”Min mamma gjorde ofta egensinniga blomsterarrangemang och letade alltid efter bra vaser. Tror det var skälet till att jag började fundera på en vas med ett kärl för vatten och någon form av ställning som kunde vara till hjälp när olika typer av växter skulle arrangeras. Men det var först när Fannys femtioårsdag närmade sig och det behövdes en speciell present till en speciell person som det fanns ramar för hur vasen kunde se ut. Formen skulle vara lekfull utan att vara trendig och materialet tidlöst med potential att åldras vackert.”
 
 
Juryns motivering...
Ett skulpturalt föremål som fångar vår tids blomsterkärlek och fascination för mässing. Med glimrande inspiration av jugend och Wiener Werkstätte är Fanny på samma gång stramhet och lekfullhet, innovation och framåtblick. En framtida klassiker, en stiliserad bukett som inte kräver några blommor.

Solgula nyheter

Några nyheter från HM. Så fint det gula gör sig mot grått. Det behövs ju i stort sett inte mer än så här för att lysa upp ett helt rum. Precis vad vi behöver nu i vinterkylan, eller hur! Jag har aldrig köpt något ur deras Home-sortiment men visst blir jag sugen. Undrar hur kvalitén är... bara billigt eller bra? Trevlig fredag och helg!
 

Formex

Idag var det startskott för årets första Formex där säsongens tema är Fresh! Det låter precis som det ska vara nu när vi går mot vår och längtar efter solens första värmande strålar och dagsljuset blir längre för varje dag som går. Man får mer energi och lust att vara kreativ och göra saker. Härlig tid som väntar! Läser man mer om temat så föreställer jag mig en tavla som ska fyllas av akvarellfärger i ljusa pastelltoner. Men fortfarande mycket trä och naturtoner. Besökare kan ta del av 850 utställare som samlats för att visa vårens utbud tillsammans med seminarier, trendspaningar och inspirationsutställningar. Det blir många intryck, surr... och ömma fötter! Jag nöjer mig med att läsa rapporteringar från alla bloggare som är där, ha de så kul!
 

Jag har fyndat

Glas i alla former tycker jag om! Det är så vackert när solen kastar sina strålar genom glaset och fina reflexer uppstår. Jag var nere en sväng till Freeport i Kungsbacka igår och gick in på LOB Design. På ett bord stod vaser och flaskor som jag tyckte jag kände igen formerna på och det stämde allt, där stod vasen Pinch av Jon Eliasson för Ponpon, en nyhet man kunde läsa om i höstas. Döm om min förvåning när det var rena vrakpriset på dom och jag kunde naturligtvis inte låta bli att köpa till min samling petrolfärgade flaskor.
 
Ponpon Exploring Design är ett nytt skandinaviskt inredningsmärke som startades i oktober förra året och ingår i LOB Group AB där även Fatboy, Flux och redan nämnda LOB Design ingår. Jon Eliasson är creative director och har för Ponpon tagit fram flera fina produkter som ni kan se några av nedan. Det ska bli spännande att se vad mer som kommer.
 
De färgglada flaskorna är gjorda av Helen Tiedeman, ljusstaken av Margot Barolo, övriga produkter har Jon Eliasson designat.

Nytt hemma

Ja, mina vänner... på Ikea är det inte svårt att göra av med pengar, minsann! Jag skulle ju bara ha några lådor till städskåpet och så slutade det så här. Vad tycker ni, är den något att satsa på... mattan Stockholm Rand. Blir det för rörigt med alla ränder och stolsben? Man ser ju att det inte är ser så rörigt ut på bilden, lite mer är det i verkligheten då ränderna speglas i benen. Men visst blev det väl bra ändå, det lutar nog att den får stanna!
 

Proforma tipsar... om prislappskladd

Retar inte ni er på kletet som alltid blir kvar efter prislappar på till exempel glas. Eller efter vanlig tejp och andra etiketter? Då ska ni få ett himla bra tips på hur man får bort det. Så här i vinterkräksjukans tid så är det säkert många som har handsprit hemma... eller så går ni till Apoteket och köper... använd det! Lätt som en plätt och superbra! Det är mitt tips till er... använd handsprit till att ta bort klistret efter prislappar! Trevlig helg på er!
 

Korall i inredningen

Visst verkar korall bli en stor färg i vår, inte minst när man tittar hos inredningsleverantörerna. Här är några bilder från vårens Tine K, absolut fina! Passar snyggt ihop med både grått, grönt och marin men alldeles särskilt ihop med trä. Man ska ju aldrig säga aldrig men för min del tror jag nog ändå att min runda med denna färg är avverkad. Vad tycker du om den?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naturligt och vackert

Lite skön och avslappnad inspiration kan behövas så här mitt i veckan! För med de här naturtonerna och den här stilen kan man inte bli annat. Jag har ju själv anammat den naturliga trenden under vintern och trivs väldigt bra med den. Fast när solen börjar titta fram lite oftare här framöver blir det allt ett byte av färgskalan. Men det är då det! I alla fall... det här hemmet är fyllt av fin dansk design, här ser man Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Interstudio, Paustian, By Nord mm. Och då blir man inte ett dugg förvånad heller att hemmet tillhör ett danskt par. Det var nästan givet!
 
 
Källa... men mer information om inredningen här

Grafiskt fint

Jag tycker väldigt mycket om grafiska mönster med svart på vitt, det vet ju ni som följt mig länge. Men så tycker jag mycket om små mönster också... pillipill som jag själv aldrig har tålamod och uthållighet att göra. Ja, det krävs ju talang för det också, förstås! Då blir jag alltid så imponerad när jag ser vad andra åstadkommer som fyller de kriterier jag själv inte har. Här om dagen visade Lena sina bilder hon gör och ni måste hålla med mig om att de är fina, eller hur! Ska bli spännande att se hur detta utvecklas för jag vill i alla fall se mer.
 
 
 
 

Under täcket

Ny vecka, ny dag! Och kanske ett nytt täcke! För visst skulle det vara skönt att krypa ner i sängen igen och dra ett sånt här gott täcket över sig! Det ser väl skönt ut! Täcket syr man ihop för hand av små kuddar. Pilligt och tidskrävande men har man tålamodet så får man ett härligt täcke också! Bild och idé från Ikea-bloggen.
 
Bild: Livet Hemma

Korall

Korall är en färg jag läst är på väg in i inredning igen... och just den färgen kan man ha många åsikter om! Den tillhör kanske inte mina favoriter men har den mer orange i sig så tycker jag det kan vara fin. Min dotter har denna bild från Sköna Hem som inspiration för vardagsrumssoffan och jag kan inte annat än att hålla med om att färgen gör sig bra mot en mörkare grå färg. Och visst är det en härlig kombination kuddar från Missoni Home, Kamelo och Julie & Clark! Läckert!
 

Glasklocka

Jag har ju inte visat er julklapparna! Säkert hade tomten kollat in min blogg och sett både det ena och det andra och tyckte nog att jag varit snäll för i ett av paketen fanns den här fina glasklockan med fat. Först fick den stå på byrån i sovrummet men igår när granen åkte ut fick den flytta ner en våning och står nu på det lilla svarta bordet i vardagsrummet. Under glaset har jag ställt ett träd men det kommer med säkerhet att skifta allt efter som.
 

Att ta till vara...

Nu är granen ett minne blott! Det känns tråkigt men den såg allmänt risig ut så det var inte så mycket att fundera på egentligen. Och med facit i hand känns det faktiskt ganska skönt! Och när vi ändå var på gång så plockades en del annat juligt undan också utom ljusstakar och stjärnor, de får hänga kvar några dagar till. Så har jag planterat om! Många växter som sitter i julgrupper vill man ju inte kasta. Jag tog till vara tre stycken echeveria och samplanterade dom med några andra växter i ett fat jag hade sedan tidigare. För att få lite mer höjd på det satte jag i några ljus jag hade också. Kanske en gnutta juligt men absolut inte så det stör.
 

Sköna nyheter från Housedoctor

Börjar gilla House Doctor mer och mer, där finns så mycket som passar in och mjukar upp en mer strikt inredning. Eller skojar till den lite och hela tiden blir det smakfullt. Det här är några fina vårnyheter, bläddrar bland resten gör du här. Ja, jag kan faktiskt tänka mig en av varje, tack! Fin lördag på er!
 

Det är dom små, små detaljerna som gör det!

Men visst är det så! Titta på de svarta ränderna på bordsbenen och vindsnurrorna på väggen, visst gör dom mycket till inredningen. Blicken dras dit på en gång, det är fina detaljer som man enkelt gör själv med lite färg. Eller tejp om man inte vill ha det för evigt. Och vindsnurror finns det beskrivning på här. Bilden hittade jag hos Alvhem. Trevlig helg på er!
 

Lite plock...

... från 2012, några sådana som sträckte sig utanför husets dörrar. En begivenhet som var fantastiskt rolig var Bloggforum på Clarion Hotel Post här i Göteborg eller som vi helt enkelt säger i folkmun...Posthotellet. En sammankomst anordnad av Trendenser och Milk och med inspirerande föreläsare och workshop, så givande för oss bloggare som fick chansen att vara med. I höstas var ytterligare en bloggträff i Glasriket men då hade jag ingen möjlighet att vara med eftersom vi firade jämn födelsedag här hemma.
 
Obs! Bilden i mitten, på hotellet kommer härifrån.
 
Sommarsemestern blev inte lika storstilad som förra årets men mysig ändå... om man bortser från väderleken. Några små korta utflykter blev det i alla fall och en tur till Danmark i en härlig mix med trädgårdspyssel, barn och barnbarn. Under året har jag haft några tävlingar med fina priser vilket är jätteroligt och jag hoppas jag kan få locka med några sådana i år också, vi får väl se. Industritrenden höll i sig under året, likaså naturtrenden vilket resulterar i många fina möbler tillverkade av vad skogen har att bjuda på samt gammalt som fick nytt liv.
 
För övrigt så kan jag berätta att inspirationen för att blogga har sviktat under året, jag har inte riktigt känt den där längtan som har fått mig att studsa till datorn. Jag har till och med haft tankar på att lägga ner eller ta en lång bloggsemester men dom har jag viftat bort snabbt för det är ju trots allt så himla roligt. Något som verkligen fick mig att tappa modet under hösten var det stora statistikraset när 2/3 bara försvann över en natt. Visst... man intalar sig att blogga, det gör man för sin egen skull och för att det är så roligt (vilket det är) men då märkte jag allt vad det betydde när jag trodde att alla hade övergett mig. Jag vet inte vad raset berodde på men däremot vet jag att det var så för många och kanske för de flesta. Hur som, så fick det mig lite att tappa sugen. Men jag försöker att hämta upp och kör vidare i min takt och som jag sagt förut så är jag så himla glad för alla som tittar in här och lite extra glad blir jag för de spår ni lämnar efter er i form av kommentarer och mail! Tack igen söta ni! Nu ser vi framåt och uppåt också¨för den delen... och längtar efter vår! Eller hur...

God fortsättning!

God fortsättning på nya året! Nu är det 2013 och jag hoppas att det blir ett innehållsrikt år, även det! Jag lovade er några nyårskarameller plockat från bloggen 2012! Börjar med vad som gjorts här hemma, så kommer en fortsättning om nån dag eller två! Håll till godo...
 
Äntligen fick vi klart kontoret, det blev en lång historia men alla vet ju att Rom inte heller byggdes på en dag. Och med facit i hand så är jag mer än nöjd så ibland är det faktiskt bra att det får ta sin tid och låta det växa fram. Efter lite letande fick jag tag på David Ehrenstråhles poster Guide to Manhattan. Lycka! För er som är intresserade kan jag upplysa er om att den har kommit i en ny upplaga nu, 2013. Under våren gjordes det planer för både köksträdgården och altanen. Vi fick satt pallkragar på plats, gjorde fågelskydd ovanpå till jordgubbarna och så blev allt svartlaserat. Snyggt med kontraster! Till altanen köpte vi nytt matbord och stolar. Och sedan dök tanken upp att vi skulle ha en soffgrupp också och så blev det när det blev rea på den vi hade sett ut. Altanen ska framöver få nya planer då vi lite omkullkastade de tidigare i och med möbelköpen men det är bara roligt! Under hösten fick vardagsrummet en liten makeover, brunt flyttade in vilket medförde lite värme i kylan. Kul med förändring! Framöver nu är det sovrummet som ska fräschas upp och även förra kontoret som nu har blivit kombinerat gäst-och syrum. Inget större projekt med det senare än nya gardiner och lite annat plock. Forts...

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se