Fanny Formidable

Vackra vasen Fanny i design av Ami Katz, delägare på 3dO arkitekter blev vinnaren av priset Formex Formidable 2012. Vasen produceras av företaget Klong som lägger vikt vid samarbete med designer som vågar skapa egna uttryck utan att följa modetrender. Och den här vasen stämmer utmärkt in på det, jag har nog aldrig sett någon liknande! Ca pris ligger på 1250 kr, mässing eller svart... det är frågan! Hur vasen kom till berättar Ami Katz...
 
”Min mamma gjorde ofta egensinniga blomsterarrangemang och letade alltid efter bra vaser. Tror det var skälet till att jag började fundera på en vas med ett kärl för vatten och någon form av ställning som kunde vara till hjälp när olika typer av växter skulle arrangeras. Men det var först när Fannys femtioårsdag närmade sig och det behövdes en speciell present till en speciell person som det fanns ramar för hur vasen kunde se ut. Formen skulle vara lekfull utan att vara trendig och materialet tidlöst med potential att åldras vackert.”
 
 
Juryns motivering...
Ett skulpturalt föremål som fångar vår tids blomsterkärlek och fascination för mässing. Med glimrande inspiration av jugend och Wiener Werkstätte är Fanny på samma gång stramhet och lekfullhet, innovation och framåtblick. En framtida klassiker, en stiliserad bukett som inte kräver några blommor.

Kommentarer
Postat av: Anna - Stugstrapatser

Oj, så snygg!

2013-01-21 @ 12:59:49
URL: http://www.stugstrapatser.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se