Islyktor

Nu när vädret är kallt skulle det vara kul att testa på att göra islyktor. Jag blev riktigt inspirerad av de här fina som jag hittade på den norska trädgårdsbloggen Moseplassen. Nästan lysrisk över vad man kan göra av vatten och växter. Och kyla då, förstås! De första görs med en ballong, de blåa är färgade. De övriga gör man i speciella formar som finns att köpa här och här men jag skulle kunna tänka mig att det går att använda sig av två spänner i varann också samt en tyngd. Precis som när man gjuter en kruka i betong. Vill du testa så kolla in beskrivningarna på Moseplassen. Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bo i palats

Marken täckt av snö lockade i alla fall inte mig att gå ut igår (tänker på mitt brutna ben för precis ett år sedan) så jag fördrev en stund med lite span på vad som ligger ute till försäljning just nu. Hos Bjurfors hittade jag den här fint inredda vindsvåningen på fyra rum och kök i Wienska Palatset på Östergatan i centrala Malmö. Inte så mycket behövs säga om den utan jag låter bild-eldoradot tala för sig själv. Och missa för allt i världen inte alla finheter, där finns massor som jag skulle kunna tänka mig! Stolar, lampor, bord, tavlor... ja jisses så mycket fint! Jag skulle kunna flytta in på direkten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder och försäljning via Bjurfors

Före - efter

Det här loftet har fått en totalrenovering och gått från murrigt furuklädda väggar och tak till ett ljust och öppet rum att mysa i! Bilderna kommer från norska programmet "Tid for Hjem" som anlitat svenska designern och inredaren Karin Faber. Hon känns kanske mer igen som Karin Myrenberg och har bl.a. medverkat i Roomservice i kanal 5. Vilken härlig utmaning att sätta tänderna i för en inredare! Det kan knappast bli sämre än vad det var och resultatet blev ju minst sagt lysande med stora fönster som sattes in i både golv och i tak för stort ljusinsläpp. Allt målades vitt, pelaren kläddes in i kakel och en soffa snickrades på plats och kläddes in i samma material som golvet. Fina kuddar syddes och lamporna över bordet gjordes av konservburkar. Hela projektet kan man läsa om hos TV2.no. Bilderna kommer här, allra sist hittar du före-bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är jag! Och Ylva Skarp!

Nu har jag äntligen fått ordning på datorn... yey! När jag tänker efter så har det varit segt länge fast sista veckorna var det som det blev ännu värre. Men nu vet jag var det var med lite hjälp av båda barnen! Det var ett program som låg i bakgrunden och jobbade och jobbade och när jag väl fick tagit bort det så gick det som en dans igen. Så nu är jag redo att inredningsblogga igen!
 
Något jag fastnade för bland alla nyheter i samband med Formex var Ylva Skarps senaste motiv. Ylva är ju en mästare på kalligrafi och det är roligt att se hur hon hela tiden utvecklar nya produkter och motiv. Jag har varit bra trött på bokstäver och citat som vi sett så mycket av de senaste åren men det här är ju något helt annat! De är ju som den vackraste tavla! Och jag är väldigt svag för akvareller, det är så fint med färger som flyter in i varann och skapar mjuka nyanser. Så de här åker direkt upp på önskelistan! Trevlig helg på er!
 
 
 
 
 
 

Strul

Jag har sådant strul med min dator sedan någon vecka, det är så trögt att komma in på sidor på Internet. Och alla bilder på en sida laddas inte upp och jag får uppdatera sidan några gånger innan de syns så det tar ibland ett par minuter innan det är klart... puh! Samma när jag ska lägga in bilder på bloggen. Och vem står ut med det!? Så länge, tills jag fått ordning på det pausar jag lite och ni lär väl se när jag blir mer aktiv igen, hoppas på snart! Förresten... kanske någon av er vet vad felet är? Jag lämnar er med en instagrammad bild på fina tulpaner som står på matbordet, vi får njuta av dom så länge... ha en fin vecka!
 

Young Designers - Maiqen - Proforma

Young Designers är Formex plattform för framtidens designers och formgivareDär får de en möjlighet att nå ut till branschen och samtidigt få värdefull feedback. Bland årets Young Designers finns Linda Åkesson som jobbar som inredningsdesigner på adniil interior. Utöver det så formger hon också möbler, armaturer & mönster. På mässan visar hon upp sitt senaste mönster Maiqen där motivets uppbyggnad är inspirerat från sättet man bygger upp mönster utifrån korsstygn. Fast då är varje korsstygn i hennes mönstret istället ersatt av en QR-kod där varje kod är kopplad till en bestämd sida vilket gör att motiven innehåller enormt mycket dold information. Grundtanken kring Maiqen är att skapa en nyfikenhet som bidrar till ett agerande hos människor. Och NU kommer vi till något roligt i sammanhanget! I höstas fick jag en förfrågan av Linda om jag ville vara en del av hennes mönster, en QR-kod som då skulle länka till min blogg Proforma. Jag tyckte det lät så spännande så jag tackade förstås ja och nu finns alltså Proforma med som en del i mönstret! Jag hoppas på bilder framöver men som ett exempel kan ni se denna barntavla Fox där varje kod i mönstret länkar till en godnattsaga för barn. Så... är du på Formex, upp med din iPhone och scanna! Vem vet, du kanske hamnar just här! Jag återkommer med mer info och fler bilder! Trevlig helg på er!
 
 
Design & styling: Linda Åkesson, Foto: Cecilia Jägenmark
 
Design & styling: Linda Åkesson, Foto: Cecilia Jägenmark

Formex

Årets första Formex startar imorgon och väntas få besök av en så där 25 000 besökare de fyra dagar mässan pågår. Samtidigt kommer runt 800 från media av olika slag att bevaka Formex, bland annat då en mängd bloggare. Sååå... vi som inte besöker mässan ska nog kunna uppdatera oss på vårens trender och nyheter! Formex övergripande tema är Day Dream och den tolkar kreatören och formgivaren Jan Rundgren genom fyra olika trendteman... Day Dream, Deep Flow, Down to Earth och Indian Summer på entrétorget. Mer finns att läsa om det här. Lägg märke till årets färger i loggan, LILA som Pantone valt och Nordsjö som valt teal... blågrön/petrol/turkos. Ska bli kul att se vad som kommer i dom färgerna, petrol har ju hängt med ett tag men lila var längesedan!
 

Fina inspirationsbilder

Fina inspirationsbilder med ett gemensamt... trä! Det här företaget har specialiserat sig på trägolv men också trä som kryper upp på väggarna, precis som i detta inlägg. Trä ger värme till inredning och är mjukt och skönt att sätta fossingarna på... till skillnad mot exempelvis klinker. Fast peronligen kan jag inte tänka mig det på väggen hur snyggt jag än tycker det är på bilderna. Lite extra fint är det med breda plankor som på första bilden och visst piggar de gula detaljerna upp där också, mer om det framöver. Skön söndag på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Royal Oak

Uppåt väggarna

Alltid så många tankar på förändring hemma! Av och till har jag funderat på något annat än kaklet ovanför bänken i köket. Kaklet var ett snabbt val då kakelsättaren i princip flåsade oss i nacken så vi valde det så länge. Det vet man ju hur det är med det... så länge har en förmåga att dröja sig kvar och bli för gott och nu har vi haft det i tio år och då kan det väl vara tid att göra nåt åt det. Tycker jag alltså, tror inte om min man har lika stark önskan att börja riva ner kakel och allt vad det för med sig! Hur som helst så skulle inte det här fungera hos mig eftersom jag inte vill ha ek där också (har det på golvet) men jag gillar tanken med att golvet kryper uppåt väggarna. Och det här var riktigt fint! Helg igen... önskar er en trevlig sådan!
 
Via

Glasburk med djurlock

Nu har jag verkligen försummat bloggen den sista tiden men det är tiden som inte räcker till. Jag har fortfarande fullt upp med att hjälpa min mamma med flytten! Är det inte uppackning så har det varit möbelbutiker men nu är i alla fall soffa, tv-bänk och sängbord beställt. Nu skulle jag behöva lite ledighet, precis lagom tills jag ska börja jobba igen. Naturligtvis har jag passat på att titta på lite eget också när vi farit runt i butikerna och de här fina glasburkarna sprang jag på hos Annorlunda Möbler i Kållered. Jag såg dom här burkarna första gången hos moltaz Design SHOP, blev så förtjust i dom då men eftersom de bara finns i mässing där (tips till den som vill ha mässing) vilket jag inte vill ha, blev jag så glad när jag hittade dom i silver. Jag slog till på den med elefanten som står här hemma, i köket för tillfället men kommer nog att få byta plats emellanåt. Gillar, gillar...
 
Bilden lånad från grossistens Facebooksida, THG Home & Interior

Radiant Orchid - Årets färg 2014

Nytt år och med det nyheter, förstås! Fast den här har vi vetat om ett tag men nog så aktuell i och med att det gäller årets färg, 2014 utsedd av Pantone Color... Radiant Orchid! En lite omtvistad färg kanske... antingen gillar man den eller inte! Lila hade jag en del förr men är en färg som fallit i glömska hos mig, jag har den aldrig här hemma nu för tiden. Men hör och häpna, i höstas köpte jag ändå en lila vas som jag då tänkte skulle komma till användning framöver. Vi får väl se hur det blir med det, jag tyckte i alla fall att det var ett kul sammanträffande! Gillar du lila?
 
 

Ja, då var det 2014

Här kommer bilder på dukningen jag gjorde som gick i svart, vitt, silver och en gnutta grönt. Servetten är vikt som en smoking och flugan klippte jag ut från ett grått, lite silvrigt pappersark som jag köpte på Panduro. Samma som jag klippte underläggen av under tallriken. På bordet ligger silvriga kulor i olika storlekar, tjocka silverljus, en batteridriven ljusslinga samt vita papegojtulpaner. Fast dom lade jag på alldeles innan gästerna kom för att de skulle hålla sig fräscha. Och på menyn stod havsmosaik med dillcreme, helstekt kalvfilé med sherry och salviasås, potatiskaka och ugnsstekta kvisttomater och till dessert en bärsymfoni med zabayonnesås. Till kaffet serverade jag min citrontårta och till champagnen lantchips med en klick creme fraiche toppat med löjrom. Och den menyn blir det en repris på även idag! God fortsättning på det nya året 2014!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och ett par kvällsbilder!
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se