Första advent, lite julkänsla och boktips

Första advent idag och inget vore bättre än att få lite julkänsla en dag som denna så därför tog vi en tur till Gunnebo slott för den årliga julmarknaden... som jag faktiskt aldrig varit på trots att jag inte bor långt ifrån. Ingen kamera med men jag kan nämna att det var många marknadsstånd med både mat och hantverk. Bräutigams berömda marsipan inhandlades och dessutom... något som stått högt uppönskelistan i många år... ett grått fårskinn av typen "Gotland"! Är så glad för detta! Så check på den! Visst hade lite snö spätt på julkänslan ytterligare (som på den lånade bilden) men kylan gjorde faktiskt sitt, fy katten vad kallt det var! 
 
 
 
Men nu till nåt helt annat... jag tänkte tipsa er om en finfin julklapp till den inredningintresserade. Mija Kinning... Roomservice, Bygglov, Det knackar... har gett ut en bok som heter "Hus helt enkelt". Man får följa hennes husprojekt, från idé till färdiginredd villa. Boken är en härlig inspirationskälla för både husbyggare och inredningsintresserade. Mija har ju en fantastisk förmåga att få till inredning så smakfullt och mig tilltalar det mesta hon gör. Bilden på bokens framsida är tagen i hennes egna hem och är du nyfiken på fler bilder därifrån kan du titta här. Provläsa boken kan du göra här och den finns att köpa här!
 
Uppdatering: Såg att Ellas Inspiration har en tävling där man kan vinna denna bok!
 

Kalendertips

Än är det inte försent att hinna med att göra en adventskalender till någon kär, stor eller liten! Här är några tips som inte är allt för svåra att göra av sådant man oftast har hemma... papper, tejp, lim, penna och snöre. Ja, förutom de 24 julklapparna som ska ligga i, det är ju faktiskt en utmaning som kan vara bra mycket värre! Trevlig (pyssel)helg till alla som tittar in här.
 
via Pinterest
 
 
 
 
via
 
 
via Pinterest
 
 

Fira jul med Fira

Jag är riktigt förtjust i Klongs design, känns nytt och fräscht. Och annorlunda! Jag gillar blandningen av material... olika metaller, glas och färger! Tyvärr äger jag ingenting från dom... än, men jag är bra sugen på dom fina vaserna Fanny och Äng men även ljusstaken Constella och vattenkannan Svante. Det senaste i raden av Klongnyheter är den här fina serien med adventssljustaken FIRA ADVENT, hållaren FIRA MARSCHALL och lyktan för blockljus eller stort värmeljus FIRA STORT. Om man vill få lite höjd finns även ett stativ till Marschall och Stort. 
 
 

Till advent

Knappa veckan kvar till advent! Förra året hoppade jag över adventsstaken som man tänder varje söndag i advent. Jag vet inte varför men det blev bara inte av att jag fick gjort någon. I år däremot, ser jag fram emot att ha en på bordet och på bilden ser ni varför! Äntligen min! Känner jag mig rätt så kommer den här att synas hela året för det är synd att gömma en sådan fining!
 

Söndagsnöje i hallen

Det här pågår här hemma just nu! Ja, ni ser vilken tapet det blev... fast då valde jag den "omstylade versionen" med päron. Känns kul med en förändring här hemma och samtidigt skönt med en uppfräschad hall! Det första intrycket betyder ju så mycket även om det inte är det när man kliver innanför dörren för tjugofemte gången men visst är det bra mycket roligare att komma hem när man möts av den här! Ny fåtölj som jag tittat ut och lite annat ska på plats innan kameran åker fram igen, då ska ni få se! Fin söndag på er!
 

Mina topp fem

Vi har slutat med julklappar i familjen, det är bara småbarn som får. Istället går vi vuxna ut och äter tillsammans och förra året var vi på (Håkan) Thörnströms kök. En upplevelse och lite extra kul eftersom han vann Kockduellen. Ja, det är väl nästan givet vart det blir denna gång... Sjömagasinet, förstås! Vi måste ju testa årets vinnare Gustav Trädgårdhs mat, eller hur! Men åter till julklapparna! Visst kan man väl göra en önskelista ändå och kanske tomten är snäll och hör min önskan! Eller så får jag helt enkelt införskaffa det för egen peng! Det här är mina topp fem för tillfället... Adnet spegel, Kubus bowl, Station Table Clock, Malva vas samt Circle underlägg.
 

Ett tips inför stundande advent

Om ni visste vad jag har letat efter en batteridriven ljussling med vita pappstjärnor. Jag såg redan förra året att Watt & Veke hade en sådan och har försökt få tag på den men inte lyckats. Den finns i några butiker fast då går den på el och eftersom jag ska ha den på gästtoan där vi inte har någon kontakt behöver jag ha den med batteri. Jag mailade till och med Watt & Veke och frågade vilka butiker som hade köpt in den men fick ett himla dåligt svar så jag lade ner det. Tillfälligt! Så fick jag för mig att söka på nätet igen och nu hittade jag en... på Clas Ohlson! Tio stjärnor, batteridriven, priset är 99 kr och nu kommer det bästa... det är med timer! Ja, jag köpte två stycken faktiskt! Tänkte det kunde vara fint att lägga en på bordet också eller på ett fat eller under glaskupan.
 
 

Vitt, vitt, vitt

Naggande fin är den här lilla lägenheten om två rum och kök på 62 kvm. Jag fastnar alltid för den här typen av inredning... och ingen blev väl förvånad av det och allra minst jag! Så klart! Jag tycker det är så snyggt med det vita och hur mycket annan typ av inredning än är inne så blir detta aldrig ute för mig! Visst är det läckert med det rundade loftet och den snygga öppna planlösningen med den imponerande takhöjden. Och vackra fönster med stort ljusinläpp! Supersnyggt! Ja, där tror jag allt att jag fick med alla mäklarklyschor! Kolla bilderna så får ni se...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
via Stadshem

Enkelhet är oftast vackrast

Det behöver inte alltid vara så komplicerat utan enkelheten är oftast nog så vacker! Precis som den här alldeles färska vasserien Ruutu från Iittala. Den är framtagen av bröderna Ronan & Erwan Bouroullec som har sin bas i Paris. De har samarbetat med stora namn inom designindustrin så som Vitra, Magis,Cappellini, Alessi, Flos, Kvadrat och Hay. Och nu Iittala! Kollektion innehåller tio vaser i fem storlekar och sju färger. Minsann en finfin vas som säkert kommer hitta sin plats i många hem. Priser från 749 kr och finns i butik från januari 2015.



Dags att tänka på adventsljus

Känns som det är lite tidigt för julinlägg redan nu men visst börjar man tänka på det. Särskilt adventsstakar och stjärnor som det faktisk bara är några veckor kvar tills de ska fram. Det är alltid lika spännande att se vad som kommer nytt varje år och detta får bli mitt första inlägg om just det! Redan nu! Den traditionella elljustaken (som-jag-tycker-är-jättetråkig) har här uppdaterats av SMD Design, snygg! Spica heter den, design Stina Sandwall och den finns i två storlekar... bredd 480 mm, höjd 550 mm, djup 85 mm resp bredd 590 mm, höjd 640 mm, djup 100 mm. Pris 850-895 kr beroende på var man köper den.
 
 
 
Vill man ha ett mer råare känsla passar kanske den här stjärnan från PR Home bättre. Den finns i färgerna "rå"koppar, "rå"silver och "rå"mässing! Storleken är 45 cm och priset skiljer även där emellan butikerna... 699-799 kr. Billigast här!
 
 
 

Sakta går det framåt...

Det händer inte så mycket här på bloggen för tillfället men desto mer på Instagram, mycket flitigare där just nu! Vill du se vad jag har för mig så heter jag @proformablogg där. Som sagt... sakta går det framåt med framsidan av huset! Taket har nu fått plåt på sig och golvet är tillsågat och lagt på plats men inte skruvat. Staketet är grundat men resten får göras till våren tillsammans med "fyllningen" i staketet. Vi funderar på dimensioner och bredder på ribborna och har till och med gjort en modell... som vi ska ändra på. Såg det direkt! Smalare ribbor och bredare mellanrum ska det va´! Det är bra att testa sig fram så man får rätt uttryck, det får inte bli för modernt utan känslan ska behållas på ett hus byggt 1929. Jag älskar det nya golvet, så fräscht! Synd att det inte kan hålla sig så här, alltid! Det förra gjorde vi absolut ingenting med men det här tror jag vi ska olja eller lasera på nåt sätt, vet inte hur och med vad bara men vi har ju till våren på oss att fundera. Tror det blir en fullspäckad vår... Fin vecka på er!
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se