Vedförvaring

Idag skiner solen här men visst vet man att det kommer andra dagar också under hösten... ruggiga, blåsiga och regniga sådana! Dagar man hellre stannar inomhus och myser, tänder en brasa och mår gott medan regnet piskar mot rutan. Vid sådana tillfällen får man bara hoppas att vedlådan är påfylld så man inte behöver ge sig ut och hämta. Snygg förvaring för ved hittade jag hos ELDOFORM. Eller snygg-snygg, som jag brukar säga!



Tävling

Den senaste knasiga tiden får jag väl kompensera med en tävling och sparka igång den här bloggen igen! Vinsten är ett canvastryck från Desenio tavlor i valfritt motiv och i storlek 70x100 cm (pris 990 kr). För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna nedan. Svaren lämnas i kommentarsfältet till detta inlägg senast 12 oktober och efter det utses vinnaren som meddelas via mail (glöm ej att fylla i adressen, den syns inte utåt) men kommer också att meddelas i ett nytt inlägg här på bloggen. Beslutet kan inte överklagas. Ev. vintskatt betalas av vinnaren. Lycka till!

1. Vad heter konstnären till Oneplanet
2. Vad heter konstnären till numero 29
3. Om du vinner... vilken tavla väljer du och varför.


Sjukt... snyggt kök!

Hej och hopp! Ja hopp, det måste man ha! Jag har legat sjuk här ett par dagar men hög feber och ont i halsen så jag har inte orkat ta mig ur sjuksängen, inte ens startat datorn men nu känner jag att det nog kanske börjar vända. Såå tråkigt att vara sjuk och jag tycker jag haft min beskärda del av sjukdomar och infektioner för detta år så nu får det vara nog!

Jag tittade in på Sköna Hem och såg den här fina köksbänken med mässingsfront. Så snygg, som en möbel och man tänker knappast på att den tillhör köksdelen. Fräckt att välja mässing... eller fattigmanguld som det kallades förr, det ger en lyxig känsla till hela rummet. Dessutom är det vattentåligt som sig bör i ett kök.


Tänk vad det gått framåt med just köksdesign. Jag kommer ihåg när mina föräldrar gjorde nytt kök någon gång på sjuttio-talet, så vågade var dom att de valde färgade vitvaror som var det allra senaste då. Kaklet var stormönstrat i brunt och orange och jag såg faktiskt exakt likadant skymta förbi i programmet "Halv åtta hos mig" nu i veckan. Snyggt då men inte nu... säger hon som gillar den mer strama stilen!

Monika Förster för Gense

Snygga besticken Dorotea av Monika Förster för Gense. Monika Förster har gjort flera fina möbler, även lampor och att hon nu gett sig in på att göra bestick är inte alls konstigt då hon är uppvuxen på Hotell Dorotea. Hennes pappa Hubert Förster var en av Sveriges främsta kockar så hon är inte alls främmande för hur viktig köksmiljön och redskapen är. Besticken är gjorda i rostfritt stål och tanken var att göra ett matharmoniskt bestick utan synliga skarvar och med väl avvägd balans. Men visst ser det ut som hon lyckats, det här kan nog bli en klassiker!





Dorotea finns i butik fr.o.m. slutet av november 2011. Setet består av 16 delar: kniv, gaffel, sked och kaffesked. Pris: 1.379 kr

Knapp på knapp på knapp...

Jag har sådana funderingar på sänggavel! Ögon faller hela tiden på en sådan där stoppad med knappar som man börjar se mer och mer. Inte billig att köpa... men visst kan man göra en själv, det ska väl inte vara omöjligt. Faktum är att jag redan funderat fram hur jag ska göra men jag hittade också en beskrivning på kanal5 om du är intresserad. Så snart jag får mer tid skulle jag vilja göra en till sovrummet. Och lapptäcksöverkastet som jag varit på gång med många gånger ska jag stoppa längst in i garderoben. Nej, det var helt enkelt inte jag! Jag tänker mig istället en mörkgrå gavel med knappar, ljusare grå eller vita sängkläder och vita gardiner... för att sedan plocka in valfri färg på kuddar om man vill. Smutsgult, lila, turkost, vinrött, grönt... alla snygga mot grått. Jag kanske rent av väljer mönstrade och färgglada sängkläder, vem vet! Jo... det kan nog bli fint när jag kommer till skott! Här... några varianter på klädd sänggavel i både tyg och skinn.



Andreea Design



Sköna Hem



Ellos


Sänggavel



Skinn från Kila möbler


Family Living (Josefin Crawfords sovrum)

Ny förvaring

Fina nyheter och en del inbjudningar trillar in i mailen och jag har en del att ta igen här. Tyvärr sker det mesta i Stockholm vad det gäller event och 50 mil åker man ju inte bara så där men bilder kan man alltid titta på. Voice gör fina möbler och inte blir jag det minsta besviken när jag ser deras senaste tillskott i design av Jesper Ståhl... Jesper Design. No. 5 är en förvaringsmöbel men stor flexibilitet... bakstycken i olika färger eller träfanér samt möjlighet till vägghängning, stående på golvstativ eller på hjul. Man utformar helt efter eget önskemål. Danska Montana är en dröm men den här hyllan ligger baskemej inte långt efter, ganska farligt nära tycker jag om du frågar! Hur som... snygg-snygg! Och säkert dyr-dyr!


Skäms Telia!!!

Idag efter 20 dagar utan telefon och med ett hackigt och segt trådlöst modem fungerar äntligen linjen! Visst är det makalöst att det ska behöva ta sådan tid. Felet var 3 km från oss enligt mätningarna de gjorde imorse. Så hittade de lediga trådar hos granngrannen som de kopplade in vår linje/telefonnummer på och sedan var det klart! Eller själva felet är ju inte åtgärdat utan vi fick en ny tråd. Men nära TRE VECKOR... fattar ni!!! Vad har hänt med servicen om lagning inom tre dagar? Nej, skäms Telia... skäms!!! Ja, det är nästan så vi funderar på att byta bolag och faktiskt så långt att vi till och med kollat runt lite.

Idag har vi varit hos sonen för lite fix i nya lägenheten. Tyget till soffan hade kommit så det har vi hjälpt honom att sätta på och skrivbordet som vi sågat till har också kommit på plats. Så har vi fixat i garderoberna så allt får plats. Om ett par veckor kommer bänkskivan till köksön som vi håller på med... för matplats och fler skåp. Det gäller att tänka kvadratsmart som Ikea säger och ta tillvara varje utrymme maximal i den 38 kvm lilla lägenheten, utan att det känns för trångt. En liten glimt visar jag från köksdelen. Hitom mot väggen till vänster kommer köksön att stå och dela av köket mot vardagsrummet. Det tar sin tid att få ordning men fint kommer det att bli! 


Fina kuddar

Hallå och hej... här kämpas det fortfarande för en fungerande telefon och ett fungerande Internet. Vet ni... vi är inne på 18 dagar nu!!! Vi blev lovade att det skulle lagas idag men nähäintedå... så tröttsamt, måste jag säga! Jag har legat nere med bloggen denna vecka eftersom det lånade mobila modemet är segt men så sprang jag på dom här fina kuddarna från Desenio och då var jag bara tvungen att göra ett inlägg. Visst är dom fina! Ännu fler finns på kuddsidan!

 




 


Nytt på golvet

Snygg-snyggaste mattor av Therese Sennerholt såg jag här! Tänk vilken succé hon har gjort med sina fina citattavlor, det ser man inte minst på alla bloggar som skriver om dom. Ingen i min ägo än men de står högt upp på önskelistan. Det gäller bara att komma fram till vilket man vill ha. En matta hade varit pricken över i-et också!








Fint stylade av Lotta Agaton och fotade av Pia Uhlin.

Proforma tipsar... om nya böcker

Tips på två nya böcker inom området njutning.
1. För oss göteborgare är det glädjande att det gamla anrika företaget Flickorna Kanold släpper en riktig gottebok... "Med kärlek till choklad". Jeanna Kanold som tillhör en av Sveriges främsta chocolatierer har två pralin- och chokladbutiker samt ett chokladcafé inom vallgraven och hon ger nu ut en bok med favoritrecept på både praliner, delikata bakverk och mer matiga recept, allt med inriktning choklad. Kan säga att detta kommer att bli en favoritbok för godare praliner finns inte! Boksläpp var igår, den 8 september.




2. Leilas nya bok med namnet Hello cupcake innehåller recept på precis det titeln säger... men också på trendiga whoopies som just nu är superpoppis i både Storbritannien och USA. Perfekt inspiration för alla som planerar kalas både för stora och små. Boksläpp 3 oktober.



Trevlig helg till er alla!

Ett bildlöst inlägg... men jag ville bara höra av mig.

Visserligen har det varit mycket att göra men inte hade jag tänkt mig att utebli helt härifrån. Saken är den att förra måndagen blev vi av med telefonen och på tisdagen försvann även Internet och sedan dess har det hänt absolut ingenting, det är stendött på linjen! Vi felanmälde direkt till Telia och som vanligt säger de att det ska vara åtgärdat inom tre dagar... men inte! Så var de här hemma nu i måndags och mätte men hittade inte felet och då lämnade de vidare ärendet till nästa i ledet... vemdetnuär... och det är där vi är just nu. Igår fick vi i alla fall tjatat till oss mobilt bredband från Telia eftersom det är deras fel att vi inte kommer ut på Internet (vi har annars Bredbandsbolaget för Internet). Det mobila bredbandet får vi ha i 14 dagar och då kan man ju undra om de räknar med att det ska ta ytterligare två veckor innan felet är åtgärdat. Tröttsamt är bara förnamnet... likaså modemet som är av den slöare sorten!!! Tålamod, tålamod... tydligen.

Vad har hänt annars under min frånvaro? Jo, sonen är nu flyttad och lägenheten håller på att inredas. Dotterns flyttlass är äntligen på gång efter både försening och målning, de bor där redan men stora flyttlasset går i helgen. Så får man kanske bistå med lite tips och råd även där. Får väl se om det kommer upp några bilder här så småningom om det är något "vi" blir extra nöjda med.

Nu har jag massor att ta ikapp hos er, i skrivande stund 767 inlägg på bloggarna jag följer på bloglovin' så ni har varit flitiga, minst sagt! Lite nyfiken är jag på inläggen om Formex och det ska bli kul att se alla nyheter.

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se