By May

Det är alltid kul att skriva om nya designer och produkter. By May är ett nytt svenskt företag som drivs av designerna Johanna Örn och Maria Bergström. De skapar unika produkter för hemmet där fokus ligger på mönster, färger och material. I sortiment finns bland annat kuddar, tapeter (via Photowall), mobilskal och fönsterfilm (via SiluetteFrost) och på Formex visades också deras senaste kollektioner Polygon Placemats och Watoji Notebooks upp. Fastnar lite extra för mönstren på notebooken, liknande mönster dyker upp lite överallt nu har jag sett. Gillar...
 
 
 
 
 
 

Mijas puff

Såg ni den superfina zebrapuffen på bilderna i förra inlägget? Mijas puff, förstås men jag blev så sugen på att göra en till mig också. Beskrivningen finns på youtube-kanalen "Mera Mija"... men jag tog mig friheten att dela den här också, så vet jag var den är när det blir så dags!
 
 

Här är jag

Längesen... ni måste väl trott jag rymt eller nåt! Saken är den att jag åkte på influensan och har legat däckad och inte orkat bry mig... om jag får uttrycka mig så utan att det låter oförskämt mot er läsare! Jag har inte ens startat upp datorn eller läst alla mail som trillat in! När hände det senast, liksom! Och jag har aldrig tittat så mycket på TV som den senaste veckan! En hel vecka med feber som nu äntligen är borta även om det med det inte innebär att jag är helt frisk än. Nej då, hostan är seg på alla vis och jag har minsann märkt att jag har massor av otränade magmuskler... och en trött kropp som nu gör allt för återhämta sig. Fy katten vilken pärs med influensa!
 
På tal om TV så tittade jag på Bygglov i kväll och minns när Mija Kinning var med, min favoritinredare all times! Aldrig blev man besviken på hennes resultat, hon levererade och inspirerar varje gång (och det tycker jag Madeleine gjorde idag också)! Mija fick ett uppdrag av Ballingslöv att jobba med deras kökssortiment och skildra vardagsglädje. Även här levererar hon och jag skulle inte alls ha något emot ett grått kök nästa gång det är dags! Så snyggt!
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter - Hemtex

Jag väntar på nyheter som ska komma in på Hemtex! För ett tag sedan såg jag på Instagram att de skulle få in förvaringsboxar, i grått mönster bland annat och dom skulle passa perfekt i sovrummet på bänken där istället för de flätade lådorna. Jag tycker Hemtex har tagit sig enormt och deras senaste samarbete med Plaza (Hemtex edited by Plaza Interiör) som väntas in i butikerna första veckan i februari är bara att gratulera till, en fin kollektion för sovrummet där jag blir lite nyfiken på det svartvita på andra bilden! Förstås! Kolla in övriga nyheter längre ner...
 
Bild från Hemtex på Instagram
 
 
Foto: Malin Cropper
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild: Elvisphoto

Till salu - Lotta Agatons hem

Det här kommer säkerligen att bli ett mycket ombloggat hem, Lotta Agatons våning som ligger ute till försäljning via mäklarbyrån Alexander White. Om man bortser från prissumman skulle jag... som man säger i sådana här sammanhang... kunna flytta in på direkten! Eller i alla fall byta grejer med varann! S.Å. F.I.N.T. Ä.R. D.E.T!!! Bästa läge i Vasastan (Stockholm, förstås!) och "ombyggd och renoverad av nuvarande ägare med fingertoppskänsla till absolut högsta klass". Hade inte väntat mig något annat, hon kan ju det där... Lotta Agaton! Nu! Bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårens Formex

Imorgon öppnar Formex för vårens alla inköpsugna och att bland 829 utställare välja ut det som man tror kommer sälja allra bäst i butikerna kan inte vara lätt. Vårens trender finns att tillgå och dom är framtagna av Lotta Ahlvar i samarbete med Svenska Moderådet. Trenderna är Nordic Neat, Nordic Essence, Nordic Motion och Nordic Folk. På mässans entrétorg presenteras dom i en utställning som utformad av inredningsstylisten Saša Antić och Niklas Hansen, stylist och set designer. Nordic Neat, som är mässans övergripande trend, handlar om "ordning och reda med rätt sak på rätt plats. Med besked har vi lämnat ljust och fräscht för en färgskala där friska nyanser i rött och turkos blandas med gräddvitt, beige och brunt. Det ser prydligt ut när vi hyllar det alldeles vanliga. Esteten vill få till det med stil och väljer med stor omsorg nya smarta material". Alla trender finns förklarade här. Bilden är lånad från Formex Magazine
 

Ny färg

Vi var på husvisning med dottern här om dagen och fick då se Ikeas förvaringsserie Malm i en grå färg som jag inte sett tidigare. Det visar sig vara en ny färg. Visst är det roligare att få se den i miljö så därför tog jag mig friheten att låna bilden från mäklaren. Även om man bara ser lite av den i högra nedre hörnet ser man i alla fall att det är en fin och elegant grå nyans! Och mer exklusiv ser det ut med glasskivan på toppen. Den här gråa färgen finns på byråerna med två och tre lådor. Än så länge... vi kan hoppas att den kommer i fler storlekar!
 
 
 
 

Tre fina med eller utan buketter

Kan man ha för många vaser? Nej, knappast! Visst är det synd att ställa fina vaser i skåpen och bara ta fram dom när man får blommor eller köper en bukett. Många är så vackra att de pryder sin plats bara genom att "vara sig själv"! Och av den sorten finns det många. Som till exempel Omaggio från Kähler. I april kommer den med ny färg på ränderna! Den med svarta ränder har hitills varit min favorit men nu får den konkurrens i färgen silver som ska finnas i butik från april. 
 
Bild lånad från Dukat bord
 
 
Svenskt Tenns vaser är fantastiskt vackra! Men dyra, det är inget att sticka under stol med! Jag förstår att för många är drömmen en Daggvas men mig passar Stubbe bättre. Den är mer strikt i sin form och helt underbar med en bukett tulpaner i!
 
 
Och sist men inte minst... klassikern från Lyngby Porcelæn som i november uppdaterades med en vas i glas. Lyngby är ju känd för sina produkter i porslin men fabriken startades en gång av glasgrossister så det är inte mer än rätt att de plockar fram den delen av arvet också. Personligen gillar jag den i klarglas och därefter den rökfärgade. Den finns även i blått och jag har också sett den i rosa samt i en persika/lax-ton. Lyngbyvasen finns i många storlekar och är en bra modell som passar för de flesta blombuketter.
 

Vårnytt från det stora varuhuset

Hoppas ni har en bra början på det nya året med allt vad det innebär! Själv ger jag aldrig några nyårslöften då jag vet att det alltid blir si och så med att hålla dom. Och då blir det ändå som det blir! Ja, man lär sig med åren! Företagen håller i alla fall "vad de lovar" och kommer alltid med nyheter, de är ett som är säkert! Och redan har det trillat in många pressutskick i maillådan, faktiskt redan i slutet av förra året! Som från Ikea till exempel... nyheter som finns i butik från februari.
 
Supersnygg rullvagn och korgar i metall och trä. Risatorp är designad av Wiebke Braasch, vagnen kostar 599 kr och en korg 79 kr.
 
 
 
Ett nytt sortiment bordsskivor och underreden som enkelt kombineras till personliga matbord kommer också framåt vårkanten. Vad sägs om sju underreden och nio bordsskivor! Då kan man som exempel få till det här fina bordet Dalshult/Slähult där benen är av massiv björk och skivan av lättskött melamin. Priset i just denna kombination hamnar på 1595 kr. Lampan Krusning som syns i bild är också den en nyhet! Lagren av papper kan enkelt formas så som man vill ha den och den kommer i två storlekar, 43 och 85 centimeter i diameter.
 
 
 
Valje är en ny serie färgkoordinerade hyllor och väggskåp som enkelt kombineras till dekorativa och personliga förvaringslösningar. Delarna kommer i vitt, trämönstrad brun eller med mönster av ljust lärkträ. För fler valmöjligheterna finns det också ett urval av väggskåp i mörkgrått, rött eller blåturkos. Väggskåpen säljs var för sig, med eller utan dörrar och lådor. De kommer i tre storlekar, hyllorna kommer i två. Design står Jon Karlsson för. Prisexempel: Väggskåp med 1 dörr 495 kr  (bredd 35 cm, höjd 68 cm och djup 30 cm)
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se