Gott Nytt År!!!

Jag önskar jag hade haft mer tid att skriva nyårshälsningar på era bloggar, alla ni som följt med mig under åren men i år är det nog kört för min del, det är alldeles för stressigt och har varit så mycket att göra med flytten och jag har varit helt slut när vi åkt därifrån på kvällarna. Men snart är det helt färdigt och idag har jag vikt dagen till nyårsförberedelser! Och det är bra mycket roligare! Dukningen är klar och maten också så långt jag kan göra just nu så jag fick några minuter över och ville naturligtvis ge er en nyårshälsning här på bloggen i alla fall. Här får ni en glimt på nyårsbordet men jag vill inte avslöja för mycket så gästerna ser det innan det kommer hit. Gott slut... och framför allt ett GOTT NYTT ÅR till er alla från mig! 
 

Fynd & bilder

Ja, då har man tillbringat ett par dagar bland flyttkartonger och allsköns blandning av gammalt och "nytt"! För er som inte hängt med mig här på bloggen så hjälper jag (och övriga familjen) min mamma med flytt. Men idag har vi tagit en ledig dag då vi snart ska bort på middag, det är välkommet med lite flyttvila innan vi tar nya tag imorgon. Några fler fynd i lådorna som ska till second hand har jag gjort, bland annat ett par Festivo ljusstakar från Iittala. Ni kan tro att jag blev glad! Man skymtar dom i bakgrunden på mitt julbord.  Och här kommer dessutom några fler bilder på juldukningen! Nu ska jag ladda inför nyårsdukningen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min juldukning

Hoppas bara in lite snabbt för att önska er en god fortsättning! Hade ju tänkt att ta några dagar ledig från bloggen men som ni ser så fungerade tydligen inte det! Vi hade en fin julafton... god mat, många skratt och glada barn. Och flera klappar blev det i och med julklappsspelet! Om ni visste vad jag blev nöjd med dukningen! Jag var så inspirerad av både den här och den här bilden och gjorde sedan min egen version. Visar en liten sneakpeak nu så återkommer jag med fler bilder framöver. Ha nu så goa juldagar det bara går!
 

Merry Christmas

Jag önskar er alla en riktigt God Jul! Själv tar jag lite julledigt i dagarna tre... eller kanske några fler, vi får se! Vi firar julafton här hemma hos oss med familjen och närmsta släkten. Julafton är en sådan dag det är kul när man är fler. Vi ska äta gott, titta på Kalle och spela julklappsspelet. Och så ska jag ska titta lite extra efter små förväntansfulla ögon. Jag hittade den här "Keep calm..."-varianten på Pinterest och så är det... nu är julen här! Hoppas ni får en lugn och skön och fin och härligt jul! Julkramar till er alla! GOD JUL!
 

Allt klart

Nu är allt klart inför julafton, härlig känsla! Annars brukar det vara stress in det sista men i år har jag bestämt mig för att ta det lilla lugna och inte göra så mycket. Här kommer några instagrammade bilder från dagen, jag hann med precis det jag hade planerat! Imorgon jobbar jag igen, lång dag men sedan ska jag lägga upp fötterna och bara njuta. Det gör man lätt när man vet att man ska vara ledig ett par veckor. På tal om Instagram så har jag öppnat upp det för den som är intresserad, där heter jag proformablogg. Följ mig gärna!
 
 

Julstök, flyttfynd och julljus

Nu är det julstök i stugan för fullt, granen är på gång och skinkan i ugnen. Städ och praliner står på tur! Och i bakgrunden spelas Sarah Dawn Finers "Winterland"! Men en paus emellanåt är man väl värd och då passar jag på att visa er den fina ljusstaken som höll på att gå till återvinningen igår när jag fick se den bland flyttkartongerna hos min mamma. Jag är ju bra svag för raka linjer och grafisk touch så den lade jag snabbt beslag på. Den här heter Asp Tagers stage och kommer från Asp-Holmblad. Jag hittade lite info på Porslinsbloggen... Den var populär på 60-talet och ljusen man sätter i är tunna, tunna och kallas för blomsterljus. Originalidéen kom från danska Paro designs och Dansk design som gjorde de första modellerna (den här av Jens Quistgaard känns nog igen). Sedan kom varianter och kopior från andra danska företag och även från Japan. Så jag får väl se min som en kopia då men nästan finare än många av originalen. Tanken är nog att det ska sitta ett ljus i varje hål men jag tycker det blir alldeles lagom men de fyra i mitten, lite som en advensstake. Nej, hörrni... åter till granen!
 
 
 
 
 

Helgen innan jul

Bara några dagar kvar till julafton och jag har gjort den "värsta" veckan på jobbet! Nu återstår endast en jobbardag, på måndag och sedan ska jag vara ledig ända till 8 januari! Eller ledig och ledig... jag ska hjälpa min mamma med flytt och det vet ju alla att det är ett hästjobb som heter duga! Vi ska krympa ner ett hus och ett helt liv-av-inventarier till en tvåa på 65 kvm, men det ska nog gå. Angenämt problem också att få hjälpa till att inreda då det blir en del nya inköp av möbler och annat. Jag ska strax dit och hjälpa henne packa. Och imorgon blir det julstök... julskinkan ska göras, likaså mina goda hallontryfflar. Så ska granen kläs och jag ska förbereda dukning. Jag känner för en mer snövit dukning i år och blev så inspirerad av den här bilden, en dukning som Ernst gjorde i sitt program för några år sedan. Fräscht, eller hur! Fin lördag på er!
 
Bild: TV4

Vitt som snö

Jag får väl bryta av alla julinlägg med lite inredning också! Den här flådiga våningen hittar man i Malmö, närmare bestämt hos Bolaget som mäklar den för den som är intresserad. 160 kvm som fördelats över fem rum och kök. Jag dras till inredning som är vit som snö även om jag samtidigt kan tycka att det kan bli lite för vitt om man inte blandar in andra nyanser, färger och material också. Och än har jag inte tröttnat på grafiskt svart och vitt om det är i lagom portioner. Som  zebramattan... jättefin! För övrigt gillar jag fönstren, de höga golvlisterna och de svarta golven. Visst är det mumma för ögat! Fler bilder här. Trevlig helg, snart är det jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På bordet

Med några gamla krukor, oasis, mossa, band och ljus kan man få till så här fina prydnader. Egentligen är de tänkta som advenstljus men är minst lika fina när man dukar bordet. Och det är bara att bygga på med så många man vill ha... eller efter hur långt bordet är. Passar bra i år när julen ska vara naturlig! Idé från danska Femina!
 
 
 

Baka baka liten...

Jag får dela med mig av tips och inspiration jag hittar eftersom jag inte hinner att göra något själv. För nu i juletid är det som stressigast på jobbet och dagarna är många och långa. Och inte mycket ork har jag kvar när jag kommer hem på kvällen heller. Därför har jag planerat i år och gjort de här inläggen innan, det gäller ju att få allt att gå ihop! Även bloggen! Hur som helst... här kommer i alla fall några fina tips på godsaker man kan göra till jul! Ett glatt gäng smånissar på tårtan, fina granar brownies och kuliga snögubbar av marchmallows! Och så den fina granskogen längst ner som fungerar på vilken tårta som helst! Bilderna kommer från Pinterest och The WHOot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att slå in paket

Visst är det roligt om man har gott om tid! Fast på nåt konstigt sätt brukar det alltid bli att jag gör det kvällen innan julafton och då är det så stressigt och jag aldrig har den där tiden jag nämnde nyss! Men i år slipper jag det för vi vuxna har bestämt att vi inte köper julklapparna till varandra utan istället går ut på finkrogen tillsammans och äter gott. Ja, det blir nog en del mat för dom pengarna, kan jag tro! Typiskt nog, när jag inte behöver slå in klappar har jag innan köpt på mig massor av papper och snören... men de kommer nog till användning vid något annat tillfälle. Här kommer lite paketinslagningsinspiration som jag hittade hos Cox & Cox, tycker det var så fint med bara rött och vitt.
 

Granna granar

Papper är ett billigt material som man kan åstadkomma underverk med! Här kommer några tips och idéer på julpyssel i form av granar man gör i papp! Det är ett enkelt pyssel för den som inte är så händig men ändå vill åstadkomma något som inte är allt för avancerat och ser fint och dekorativt ut. Länk till källa med beskrivningarna finns under varje bild. Sååå... varför inte göra en hel granskog till julbordet! Ha nu en fin vecka och stressa inte ihjäl er nu bara för att det snart är jul!
 
Crave by Random House, beskrivning här
 
 
 
 
Bild från Pinterest
Klistra valt papper på en styrolitkon. Gör en stjärna att sätta på toppen. För granen ovan klär man även in en blomsterpinne med papper och trycker sedan in pinnen i styrolitkonen. Tryck ner oasis i en kruka och dekorerar den med mossa och tryck sedan ner pinnen med granen. På granen här under... klipper man ren nederkanten om man vill kunna ställa den på bordet! Alternativt så använder man tjockare papper eller tapetrester, då behöver man inte ha styrolitkonen.
 
 
Amazing Interior Design på Facebook
 
 
 
 

Grön jul - naturlig jul

Fin julinpiration helt utan rött som väl annars är den vanligast färgen på jul! Här får naturen dominera i form av en liten vinterträdgård på ett gammalt bord. Vimplar har vi sett mycket av det senaste året och de går ju att variera i det oändliga. Här är de gjorda av tapetprover, gamla notpapper och presentpapper. De vita papperbollarna associerar till snöbollar och stubbarna på golvet förstärker ytterligare den naturliga känslan. Och sist men inte minst måste väl ändå rumsgranen vara som störst detta år, även om den inte är så stor till storleken. Den ser man ju mest överallt och jag kan inte annat än att erkänna att även jag är sugen på en. Men efter jul har jag säkert tröttnat så jag nöjer mig med den vanliga stora granen, det blir fint det med! Miljöerna på bilderna är gjorda av Emma Persson Lagerberg och Petra Bindel för Elle Interiör. Fin söndag och tredje Advent!
 
 
 
 
 
 
 

Julkorten

Nu är det inte många dagar innan julkorten ska postas och inte heller så många dagar innan de börjar trilla ner i brevlådan här hemma! Jag sprang på ett fint tips hur man kan hänga upp sina kort... om man inte gör det enkelt för sig som jag brukar och lägga dom på hög. Hmm! Här får man användning för sin washitejp och så behöver man häftstift, lite snöre och några fina julgransdekorationer, modell mini. Jag tycker inte det behövs någon mer beskrivning än så utan det syns bra på bilden hur man gör men för dig som undrar så har man använt en så kallad tretex eller porös board som botten, sådan man ofta använder til anslagstavla. Trevlig helg på er!
 
via

Bråkig kollektion

Jäklar i min låda så snygg kollektion Ikea kommer att släppa i februari. Man får säkerligen hålla sig framme om man vill ha en bit av den här kakan för det är en begränsad upplaga som Ikea tagit fram i samarbete med ArtRebels. Bråkig, som kollektionen heter är en blandning av ny design och remixade Ikeaprodukter och här kombineras furu, plywood och koppar med pastellfärger och grafiska mönster. Redan nu hos Ikea Fans kan man se bilder på Bråkig och visst tycker jag en del mönster och modeller känns bekanta från andra fabrikat men vad gör det... kollektionen är ju superfin! Det är kul att ha något att se fram emot... och det är inte så långt till februari!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starstruck

Ja, verkligen... i julstjärnor! Fast inte blomman utan pappstjärnor! Jag har fler i mina fönster här hemma nu i juletid. Att hänga dom så här i grupp är verkligen effektfullt och vansinnigt snyggt! Det finns ju så många fina men just de här stjärnorna från HouseDoctor gillar jag lite extra för de är gjorda i matt, helt enfärgat papper och har många uddar och jag stod och klämde på en liten här om veckan men köpta aldrig någon då. Ibland blir man så efterklok... för nu har jag hittat den perfekta platsen så det är bara att hoppas den finns kvar!
 
Bild: HouseDoctor

Äppel, päppelpyramid

Här har varit tyst några dagar, har inte riktigt hunnit med bloggen. Jag har jobbat extra med följd att jag varit hemma sent och varit trött... och så har jag åkt på en tråkförkylning som tagit ännu mer energi. Igår var vi i alla fall på julkonsert i Göteborgs Konserthus och jag gick in med inga förväntningar alls och kom ut alldeles uppfylld av den fina föreställninge, Juljubel som den hette. Mia Skäringer var presentatör och medverkade gjorde också Rickard Söderberg, operasångaren som var med i Körslaget. Härligt med lite julstämning och skönsång. Största överraskningen var nog Mia som verkligen kan sjunga vilket hon visade när hon sjöng Halleluja... fantastiskt! På tal om julstämning... såg ni Ernst i torsdags? Jag tyckte om äppelpyramiden han gjorde och jag ska nog försöka mig på att göra sådana i krukorna vid dörren. I höstas fick vi så mycket äpplen så dom kan komma till pass då. Här är klippet om du missade det!
 
Bild: TV4

Sovrum i vinterskrud

I helgen som gick hade vi kalas här hemma och när det då var städat och fint passade jag på att ta några bilder. I sovrummet gjorde jag en lite mer vintrig bäddning och med snön som faller här just nu så passar ju det som handen i handsken så så får det bli framöver. Fast på helgen bara! Renskinnen köpte jag förra året och då hade jag dom i vardagsrummet men med de nya kuddarna där så tycker jag inte de passar in. Vargkudden likaså, tyget kommer här ifrån. Och så ser ni sänggaveln igen som jag gjort själv (hela beskrivningen på den finns här) och så Artemides Tolomeolampor. Tur jag tog till i storlek där, jag hade tänkt mig mini först men ändrade mig till midi. Kuddarna längst bak är en större storlek, 80x60, sköna att luta sig mot. De kommer från HouseDoctor och så har jag sytt vanliga örngott till dom. Inget märvärdigare än så! Trevlig helg på er!
 
 
 
 

Juldukning- Royal Copenhagen

Under ett halvt sekel har kungligheter, kändisar och Danmarks kreativa krafter dukat julbord med porslin från Royal Copenhagen. I år firar de legendariska julborden 50-årsjubileum och det markeras med sju överdådiga julbord, dukade av utvalda personligheter från bland annat Danmark men även andra länder. Utställningen har blivit en av Köpenhamns mest populära evenemang och besöks varje jul av över 200 000 personer. Dukningarna skiftar verkligen sins emellan och det är det som är spännande. I år är det allt från arkitekter och inredare till konstnärer och till och med en mästerkock har fått sätta sin prägel på ett av borden, det är den första som är gjord av mästerkocken Thomas Rode.
 
 
 
Bord dukat av smyckesdesignern Rebekka Notkin
 
 
 Bord dukat av modeskaparen Julie Brandt Dam
 
 
Bord dukat av konstnären Cathrine Raben Davidsen
 
 
Bord dukat av  inredningsarkitekten Oliver Gustav
 
 
Bord dukat av Signe Bindslev Henriksen och Peter Bundgaard Rützou

På tal om grått...

...så hittade jag den här våningen där alla väggar är målade i grått! Och med inslag av... mullvad-kaffelatte-nougat i möbler och textilier! Våningen är mustigt... och i mina ögon nästan lite svulstigt inredd med influenser från Marocko. Kanske inte riktigt min stil och inte heller vintagemöblerna men jag tilltalas ändå av känslan man får och så tycker jag om den långa hallen. Oftast brukar de vara så mörka men här är det mängder av fönster och det ger ett mäktig intryck med alla gardinerna. Fint! Jag har valt ut de bilder som jag tyckte bäst om men för att få en riktig uppfattning och särskilt om det här med svulstigheten finns det fler bilder här.
 
 
 
 
 
 Via Freshome

Grått och nytt i soffan

Även jag, som så många andra, har fallit för grått denna höst. Och även jag, som så många andra, har fallit för Cchatwal & Jonssons kuddar! Jag har funderat länge för först när jag såg dom tyckte jag det var så grovt tyg men nu vet jag inte varför jag tänkte så för det är ju det som är så snyggt och jag tycker dom gör sig görbra i soffan. Närmare jul kanske jag kombinerar med ett par röda kuddar men just nu är jag så nöjd med som det är. Bilden instagrammade jag när de var nyköpta, efter det har ytterligare en kudde tillkommit som jag får visa vid tillfälle. Nej, nu ska vi ha kalas här om några timmar och fira min man och son som fyller dagarna efter varann så jag får nog lägga på ett kol om jag ska hinna klart! Trevlig söndag och första advent!
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se