Här bor keramikern Kajsa Kramer

Här har vi ett hus till salu som jag fastnade för inredningsmässigt sett! Det är dom där färgerna som jag alltid dras till... svart, vitt och grått! Men också för att det var nåt som var så bekant med detta hus! Jag tyckte också jag hade sett både tavlor och lampan Illuminate i detta sammanhang! Så kom jag på! Det är ju Kajsa Kramers hus som jag såg här hos Frida på Trendenser för ett par år sedan. Ja, det är märkligt vad man lägger på minnet! Då visades bara några bilder men nu, nu kan man se jättemånga hos mäklaren! Här kommer några av dom!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Lundins Fastighetsbyrå

Louise Roe

Vad tog den här veckan vägen? Den bara rusade förbi med en rasande fart och jag hann inte med riktigt där! Samma med helgen också, redan söndag... kväll! Och då är det väl på tiden med ett inlägg, eller hur! Ska bara uppdatera er om byggnationen här hemma först... DET HAR INTE HÄNT ETT DUGG!!! Nu hoppas vi på att snickaren kommer imorgon som lovat i den senast infon vi fick i torsdag, senast måndag sa de då! Väntar ju så...
 
Jag har rensat i mapparna i datorn! Usch, vad man samlar på sig! Det är bilder, bilder och återigen bilder! Jag sparar lättare än rensar och det borde vara en in och en ut! Eller två! När man rensar i röran! Hur som helst så hittade jag en bild på den fina kudden från Louise Roe, den med böcker på och det fick mig att landa på hennes hemsida! Man glömmer av vissa sidor och ibland är det bra för då ser man dels med nya ögon men också allt nytt som kommit sedan sist! Alltså min sista titt... och det var ju en hel del faktiskt. Så snygga produkt... och inspirationsbilder att jag skulle vilja spara alla. MEN... en in och en ut var det! Så jag får samla dom här på bloggen istället! Ha nu en fin kväll!
 

Nyhet är de här ljuslyktorna gjutet i glas. Om det är äkta kristallglas vet jag inte men de glittrar fint i alla fall! Finns i tre storlekar... liten 240 kr, mellan 295 kr och stor 360 kr.
 
 
Snygga kuddar och här ser man ljuslyktorna i en mer rökfärgad ton. Vasen till höger finns också i klarglas och rökfärgat, liten Wilma för 539 kr och stor Willy för 669 kr.
 
 
Jag blev väldigt förtjust i det här sängkläderna i bomullspoplin, 719 kr påslakanet och 176 kr för örngottet.
 
 
Finfina burkar att ha på bänken i köket! Ingen nyhet men fina ändå för att visas upp! Spara menar jag! Priser från 360 kr.
 
 
Och marmor förstås! Det hittar man överallt nu, tänk att det blivit så stor igen! Brickan som är 15x24 cm kostar 239 kr. Och på bilden här under ljusstaken Tricia Triangle som man kan kombinera till en stor. Ljuskoppen är i koppar. Den här har jag dessvärre inget pris på. Alla andra priser har jag hittat hos Länna möbler.
 

Att flyga med Dji

I helgen hade vi anlitat en fotograf som använder sig av en "drönare" som tar flygfoton. Vi tyckte det skulle vara kul att få bilder över huset och trädgården och lite runt om. Nåt som också är bra är att man kan flyga över taket och se eventuella skador eller hur stuprännorna ser ut osv. I går fick vi drygt 300 bilder och 4 filmer! Och taket såg bra ut! Vad kul det är att se från en helt annan vinkel som man inte kan fixa själv och jag har valt ut några bilder för att visa er här på bloggen. Detta får bli förebilder för sedan när vi är klara med ombyggnaden vill jag ta hit honom igen för några efterbilder.
 
 
 
 
 
 
Så här ser den alltså ut, Dji/ Phantom Vision som den heter! Man styr den med en joystick och som skärm har man en iPad eller annan läsplatta. Den tar bilder var fjärde sekund så det blir snabbt ett gäng!
 
 

Äntligen på gång

Tänk, efter månader av väntan, planering, möten och funderingar är vi nu äntligen på gång med entrén och altan. I första skedet ska allt utom golvreglar bort längs framsidan på huset (som ni ser har min man börjat riva staketet) och nya stolpar, tak över entrén, nytt staket och nytt golv byggs upp igen! Och så ska vi sätta för under altan! Ja, ni ser ju mardrömmen där! Staketet hänger lite i luften än och jag ska ha en genomgång med arkitekten på tisdag om det. Vi har förstått att ett staket i bara glas blir kostsamt eftersom det handlar om många meter och det är ju så mycket mer vi vill så vi får se vad vi kommer fram till! I mitten av veckan ska snickaren sätta igång... har han lovat... och vad jag förstår ska det inte ta så lång tid innan vi har tak över huvudet. Lovely!
 
 

Det här hade var´t nåt

Jag kan inte motstå att ha med detta hus på min blogg, det är såhimlafint... såminstil... och... fallermigheltismaken! Ja, ni vet allt det där! Mest för insidan förstås som är ren från massa lullull! Men jag vill nog säga att jag älskar utsidan också! Den liksom smälter ihop med naturen och det på ett så snyggt sätt, med fasaden i trä... inklämd där mellan tallarna. Och de stora fönsterpartierna som bara skickar in ljuset och samtidigt suddar bort gränsen mellan inne och ute är magisk! Den här villan är ritad av arkitekten Gabriel Minguez... som när jag tittade på hemsidan känd igen det här huset... och ligger högt upp med fri utsikt och ingen insyn. Terassen är på hela 200 kvm varav 60 är under tak. Här kommer ett bildfrosseri... och de får tala för sig själva! Några fler bilder finns här! Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till salu - Ebba von Sydows hem

Alltid spännande att se hur kändisar bor och denna gång är det hos Ebba von Sydows våning på Östermalm vi får möjlighet att titta in hos eftersom den nu är till salu. 218 kvm fördelat på sex rum och kök är denna bostad från sekelskiftet med privat entré och hiss som leder rakt in i våningen. Det jag tilltalas av är ljuset och de vackra golven. Ja, förutom det som oftast finns i våningar av den här typen... takhöjden, fönstren och rum i fil! Alla bilder ser du här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Skeppsholmen

Dagens tips!

På Alcros blogg Alcro Trend finns ett reportage om Sofie Hellsing som är en av två grundare av den superombloggade och mycket omtyckta göteborgsbutiken Artilleriet i Göteborg. Huset hon bor i ligger i stadsdelen Kungsladugård, är från sekelskiftet och inrett i en eklektisk stil med en stor dos snygga möbler, designprylar och unika lampor. Men också med lika stor dos av roliga udda ting som alla har en egen historia att berätta. Se och läs här!
 
 

Nyhet - Åhlens + Bernadotte & Kylberg

 
Åhléns lanserade nyligen textilkollektionen Design by Bernadotte & Kylberg. Det är ett samarbete med designduon Prins Carl Philip och Oscar Kylberg. Textilkollektionen är framtagen exklusivt för Åhléns och stommen utgörs av tre mönsterbilder... Optica, Kaleido och Intarsia. Mönsterbilderna återkommer i flera färgställningar med olika blå toner, svartgrå och terrakotta som bas. Kollektionen består av mattor, kuddar, plädar, handdukar samt bäddtextil av hög kvalitet men ändå väldigt prisvärt. Det här är början på ett två år långt samarbete där mönsterna kommer att vidareutvecklas och nya material plockas in.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallonstöd på gång

Nu äntligen har vi tagit tag i att göra nya hallonstöd! Vi gör dom i samma stil som spaljéerna vi gjorde för några år sedan. På bilden syns den ena i bakgrunden. Hälften är nu gjort och jag hoppas vi kan göra klart resten imorgon. Störarna är köpta på Blomsterlandet och armeringsjärnen har jag målat med hammarfärg. Jag har tänkt låsa fast armeringsjärnen vid stören, precis där vid hålet. Kan kanske vira om hampasnöre och måla in det i svart. Lite pill är det men det blir nog bra när det är klart! Fler bilder kommer...
 

Hemma hos Lena

Det är lite extra roligt att få skriva om denna våning som ligger ute till försäljning nu då jag känner dom som bor där. Lena och jag var kollegor när jag hade min butik för herrans massa år sedan och att hon är duktig på inredning, det vet jag. Det ser man inte minst på bilderna som finns på Bjurfors men även här nedan. Jag tycker inredningen är trivsamt och personlig och samtidigt oerhört stilig och allt är så smakfullt gjort! Nu ska jag berätta lite mer om inredningen så följ med...
 
 
Vi börjar i vardagsrummet! Soffgruppen är designad av den danske designern Johannes Andersen (1903-1991). Serien heter Capri och den designade han för möbelföretaget Trensum som hade sin storhetstid på 50-talet och det nästan bara för sitt samarbete med Johannes Andersen. Just Capri är bland Johannes Andersens mest eftertraktade design. Mattan med prickarna ser ut som ett riktigt dyrköp, den kommer från Ikeas PS-kollektion 2012! Den sätter sin prägel på rummet och passar så bra ihop med möblerna. Ja, man kan nästan säga att den är pricken över det berömda i:et!
 
 
Tavlan är härlig med sina lite svulstiga former tillsammans med modellen på golvet som har fått en gammal motorcykelmössa på huvudet och glasögon. Lite lagom skämtsamt inslag!
 
 
Tre rum i fil, så vackert! Längst bort är tv-rummet, i mitten vardagsrummet och närmast sovrummet! Höga vackra spegeldörrar och något som jag tycker är väldigt snyggt i sammanhanget, det är de svarta breda trösklarna som avdelare mellan rummen. Så effektfullt mot de vita golven! Och samma fina gråa nyans på väggarna genomgående i alla rummen!
 
 
Tv-rummet
 
 
En titt i sovrummet! Här blandas nytt och gammalt. Äkta matta på golvet och om jag inte ser fel så ligger det en pläd av designern Viola Gråsten för Tidstrand på sängen. Och liksom i de övriga rummen får fönstren tala för sig själv, inga gardiner och det behövs inte med så vackra fönster!
 
 
 
 
Köket är stort och rymligt så det finns gott om plats om man har många gäster på middag. Över det gamla matbordet hänger... vad jag tror en Semi lampa modell äldre. Den som numera tillverkas av Gubi, har ju den vita själv! Barstolarna är Kartells. Köksinredningen kommer från Marbodal, bänkskivorna är av svart diabas. Vitvarorna kommer från Miele och det svartvita golvet Marmoleum från Forbo.
 
 
En kul detalj som man ser bättre på bilden här under är den runda väggen som är ett före detta trapphus. Dörren bredvid leder ut på den ena balkongen av två, den andra finns i vardagsrummet.
 
 
En snabbtitt in i badrummet där även tvättavdelningen finns. Vita kakelbeklädda väggar och på golvet ligger en kristallmosaik vilket innebär att plattorna är gjorda av glas som färgats på insidan. Detta ger golvet en fantastisk lyster och djup.
 
 
Och till sist hallen! Välkomnande med den fina tapeten Aquarium av Nina Campbell. Liten fin matta också, undrar om den kan vara från Ikea? Våningen är renoverad efter en brand i augusti 2008 och då med avseende att bevara och återskapa originalutseendet. Kök och bad är dock utförda i modern och exklusiv tappning. Och med det önskar jag er en trevlig helg!
 
Ja... vad tycker ni? Visst är det fint och snyggt inrett!
 
 

Till salu - gårdshus

Jag kan tänka mig att denna fina bostad kan bli en snackis runt om, jag har redan skymtat den på flera bloggar sedan jag såg den på Hemnet här om dagen. Det här gårdshuset och före detta stall ligger vid Odenplan i Stockhom är totalrenoverat med exklusiva materialval och platsbyggda lösningar samt välbevarade originaldetaljer. Allt i samklang med modern teknik. Köket är från Uno Form, kompletterande material kommer från Nacka byggnadsvård och Byggfabriken och längst ner i huset finns en vinkällare för 1200 flaskor! Klicka in till Fantastic Frank för mer information.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så får det bli! På skåpet!

En helbild på skåpet jag målade om. Jag funderade ett tag på om jag skulle göra nåt annat med benen men nej... de får vara svarta! Som jag har stylat och ändrat och ändrat och stylat men nu får det bli som jag hade det först! Tavlan från Formelle Design hängde tidigare i vardagsrummet men har nu blivit ersatt av Ylva Skarps "What" som jag köpte på Moltaz Designshop (jag skickade efter den eftersom den var slut när jag var där). Lampan kommer från Anetas och heter Globus, ljusstakarna köpte jag när butiken Nordic lades ner och krukan är från Löddeköpinge Plantskola... design Jonte. Tavlan till vänster har jag gjort själv!
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se