Påskdagen

Även idag är förberedelserna i full gång och för enkelhetens skull använder jag mig av samma dukning eftersom det är andra gäster som kommer. Just till påsk tycker jag det är kul med färg och på bordet finns både gult, grönt och orange. Mitt på bordet hade jag lagt en löpare av grenar och ovanpå det ett rede med ägg, modell större samt påskliljelökarna. Och det kändes påskigt! Godisägg måste man ju få på påskafton och på varje tallrik hade jag lagt ett litet påskägg. Vad för godis? Praliner... så klart! Nej, nu får jag sätta fart här igen... ha en fin påskdag!
 

 
 
 

Påskafton

Nu förbereder jag för fullt för vännerna som ska komma ikväll. Det är sällan man gör buffé när man inte är så många men idag på påskafton tycker jag det passar. Fokus kommer att ligga på ägg förstås... men också lax i olika varianter. Jag hoppas dom kommer att uppskatta det, i alla fall gör jag det efter att ha provsmakat alla rätterna. Blommorna på bilden är en del av dukningen. Jag hoppas ni får en fin påskafton... GLAD PÅSK!
 

Långfredag

Så skönt med några dagars ledighet efter en intensiva jobbarvecka! Utifrån bilden kan ni lite ana vad jag jobbar med och påsken är ju en av de stora helgerna... så ont i fötterna kan man lätt säga. Men också så himlans roligt! Denna vecka har jag därför bara haft några timmar hemma på kvällen innan nattning och dom timmarna har jag varit alldeles för trött för att ens orka tänka på påskförberedelser! Så därför blir långfredagen dels en lugn dag! Men också en dag med några förberedelser inför påskafton då vänner kommer hit och även inför påskdagen då delar av familjen kommer. Vad det gäller påskpynt blir det inte så mycket mer än gula tulpaner... och lite ris som jag ska ta tag i först. Skön långfredag till er!
 
Egen bild

Enkelt är fint

Sedan jag fick ögonen på Basichus tittar jag in då och på bloggen men också i butiken som sakta utökar sitt sortiment med egendesignade saker. Till påsk finns de här fina ägghållarna i filt och de söta små påskhararna. Det enkla är bra fint...
 
Bilder lånade från blogg och butik Basichus

Ingen gul påsk i år

Det känns som att det grafiska i svart och vitt har invaderat påskäggen i år, jag tycker mig se många som målar sina ägg på detta sätt. I vanlig ordning gillar jag färgerna och mönstren och blir lite sugen att göra några som komplement till det jag köpte på Åhléns i helgen. Får se om jag hinner med, det är en intensiv vecka på jobbet så här dagarna innan påsk...(och jag får även se vad jag hinner med här på bloggen). Nej, dags för sängen, vänner... klockan ringer 6.00 imorgon. Natti, natti...
 
Facilisimo
 
 
 
 

24 mars...

Idag skiner solen här och himlen är klarblå! Fast visst ligger våren efter ändå! Snart påsk och då brukar det kännas mer vår än vad det gör... även om påsken är tidig i år. Förra året på just denna dag såg det ut så här i rabatten och jag hade planterat påskliljor i krukorna vid dörren. Men inte så än i år! Om man då bortser från blåsipporna jag visade för ett par veckor sedan som jag var så glad för, de frös dagarna efter kan jag meddela... minus 14 grader då. Nå väl... den som väntar på nåt gott!  Och på tal om gott så ska vi grädda våfflor här idag istället för imorgon då Vårfrudagen egentligen är. Barnen med respektive samt lilla barnbarnet kommer snart hit, mysigt att samla alla. Skön söndag på er!
 

Färdig

Härligt... nu är sängarna klara! Jag fick gjort det sista idag med att skjuta fast tyget med häftpistol undertill. Det blev så bra, känns som vi fått nya sängar! Fast om sanningen ska fram hade jag gärna bytt till sådana som är höj- och sänkbara i huvudändan men det känns inte riktigt motiverat eftersom dom vi har inte är så gamla... men om några år kanske. Hur som helst... nu är de klara och jag är nöjd. Bara sänggaveln kvar. Fin kväll på er!
 

Påskpyssel

Det är ju inte klokt att det är påsk om redan en vecka! Påsken är ju inte lika stor som julen men visst är det roligt att "påska" till det lite grand i alla fall. Sådana här påskliljor gjorde jag för herrans massa år sedan och jag blir lite nostalgisk när jag ser dom. Då gjorde jag dom med en grön piprensare som stjälk men det går ju lika bra att ställa dom så här på påskbordet. Dom är inte alls svåra att göra och med hjälp av denna utskrift är det ännu enklare. Trevlig dag och helg!
 
Beskrivning: Martha Stewart

Halleluja moment

Via... via... via... hittade jag till denna vackra prästgård i Bara. Sådana här bostäder är ju oftast både stora och vackra och det kan man inte säga annat än om den här renoverade 420 kvm stora gården. Så fint inredd i ljusa nordiska toner. De går som en röd tråd genom hela huset, till och med på kläderna! Och så ser många hem ut nu för tiden som visas upp på bloggar, även på min... men jag gillar ju det! Och njuter av varendaste bild...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och hur många gånger har inte jag tänkt göra så här med originalritningar på vårt hus byggt 1929. Många...
Bilder: Erik Olsson

Så här klär jag om sängen

I inlägget om sovummet i söndags fick jag en fråga av Karin och jag tänkte att det kanske är fler som är intresserade av mer exakt vad det är jag gör med sängen så jag visar med några bilder här på bloggen. Sista bilden är en mer utförlig beskrivning på tygåtgång och hur jag gjorde...
 
 
Jag fuskade faktiskt med att inte ha tyg där sängarna möts i mitten och inte heller vid huvudändan. Däremot går det in en bit, runt hörnen för att det ska se ut som att det är runt om. Nu är det bara häftpistol som ska fram och så ska tyget sträckas lite lätt... syns ju på vänstra bilden nedan... och sedan skjutas fast undertill. Men det får bli en annan dag så...  fortsättning följer.
 
 
 
Här under (sparas som bild) visar hur jag räknade ut tygåtgång till två sängar.

Måla Ikeas Maskros

Som ni kanske såg har jag Ikeas lampa Maskros i sovrummet. De här bilderna hittade jag hos Apartment Therapy och kände igen samma lampa. Här är den guldfärgad och jag gissar att det är med hjälp av en sprayburk eller två... eller många fler än så. Garanterat! För ska man måla för hand, med pensel lär det nog bli ett "jättepillochtappalustenochaldrigbliklarochfådåligtsamvete-jobb"...puh! Ett DIY-projekt som heter duga! Lampan hänger hemma hos Amy Butler, fler bilder från hennes fina hem hittar du här.


 
 

Söndagen här

Så här ser söndagen ut i bilder här i "proforma-hemmet". Jag har fixat med sovrummet. Kornischen är helt klar, jag har klätt om den med tre lager tyg. Eftersom det blev för tunt med bara ett lager fick jag köpa mer tyg och så tog jag det dubbelt för säkerhets skull... och allt sydde jag för hand och limmade på ett band över sömmen sedan. Viktigt att det är snyggt på undersidan också. Nu blev det bra, riktigt bra! Sängen håller på att få sig en uppfräschning med nytt tyg i en mörkgrå färg, samma som sänggaveln ska få. Det är ett ganska mäktigt jobb då det ska formsys och sedan sys på för hand upptill och skjutas fast med häftpistol undertill. Lite som att klä om en möbel. Jag har fortfarande svårt att krypa ner på golvet så jag får sätta mig på en pall och sy för hand... nu på tisdag när jag är ledig. Blir jättebra när det väl är klart. Och medan jag fixade bakade min man knäckebröd!
 

Vitt + ?

Bild: the style files
 
Vit inredning tycker jag om, det ger en ren och fräsch känsla. Sedan kan jag inte sticka under stol med att det är prakiskt också eftersom allt passar till. Då tänker jag främst på väggarna för jag är ingen tapetmänniska. Jag tycker det styr upp så mycket med mönster och färger och dom varierar jag hellre genom kuddar och andra detaljer. Fast alldeles helvitt som på bilderna vill jag inte ha... men visst är det vackert! Ibland räcker det med bara något litet för att man ska studsa till. Om du skulle lägga till färger, vad väljer du då och vilken bild här under?
 
 
 
 
 
 
 

Nytt här hemma

Jag gick runt här hemma igår med kameran i högsta hugg och fotade. Tycker det är ett bra sätt att se hur det egentligen ser ut... när man ser det på bild. Då kom jag på att jag inte visat er mina senaste investeringar, sådant som stått på önskelistan länge. Ja faktiskt flera år på den lille rackarn till höger och jag passade på när jag hittade en rabattkod på Urban Living. Kay Bojesens apa satte jag i plexilådan Display Me från Hay. Den och fina tavlan "Ballet de Marionnette" av Carl-Eric Persson... "Drawnbycarl"... har jag köpt på Olsson & Gerthel, båda är utgående så passa på innan de tar slut om du är intresserad. Känns riktigt kul med lite nytt och visst tillför apan lite humor i inredningen, eller hur! Trevlig dag och helg!
 

Tind av Claesson Koivisto Rune

Fiskarhedenvillan firar tjugoårsjubileum och i samband med det anlitat arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune för en huskollektion. Resultatet blev Tind efter en känd norsk fjälltopp som fått dela med sig av sin form till husens karaktäristiska taklinje. En fin detalj är att fönstren har en fasning som skapar en illusion av att de ser större ut utifrån än de i själva verket är. Tind finns i tre storlekar... 135 kvm, 181 kvm och 289 kvm och byggs på plats, bräda för bräda allt enligt klassisk hantverkstradition. Claesson Koivisto Rune har tidigare ritat hus för bland annat Arkitekthus.
 
via

Hemma hos...

Visst är det spännande att se hur personer som jobbar med design och inredning bor. Gandia Blasco är kända för sina strikt snygga och lyxiga utemöbler. I anslutning till möbelfabriken som pappan byggde i Valencia på 40-talet bor nu sonen José Gandia Blasco i ett femvåningshus som är helt nyrenoverat. Så som en fabriksbyggnad är det högt i tak och fönstren är minst lika höga och tillsammans med de vitkalkade väggarna ger det ett fantastiskt ljus i hela huset. Ryggraden i huset är den "svävande" betongtrappan som sitter fast med en stödstruktur dold bakom väggen. Inredningen är minst sagt avskalad men här och var piggas det upp av lite färg och man ser också puffar och mattor designade av Patricia Urquiola, ett samarbete han hade med henne 2009. Poolen utomhus kantas av möbler och det vackra parasollet Ensombra, naturligtvis från Gandia Blasco. via
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


DIY - blompyssel

Oj, vad vädret växlar! Igår blåsippor i rabatten och idag 14 grader minus. Då kan man fixa vår inomhus istället genom att sätta söta blommor på en kvist från trädgården. Jag kan inte ta åt mig äran av detta DIY-tips själv utan det hittade jag hos Var dags rum som också gjort de fina tavlorna med blommor. Stansar finns på Panduro, de har flera sorter och storlekar.
 
Bilder: Var dags rum

Vårtecken

En jättedålig bild tagen med min iPhone men jag bara måste visa... ser ni, blåsippor! Det här måste väl ändå vara ett bevis på att våren nu verkligen är här! Är barnvakt idag, får se om jag hinner inom igen annars önskar jag er en riktigt härlig vårsöndag!
 

Nytt kök

Och på tal om... så lanserar Ikea ett helt nytt kökssystem, Metod som kommer att finnas i butik från 3 juni. Genom sin modulära konstruktion är det möjligt att placera skåp, lådor och dörrar fritt, oberoende av det yttre utseendet. Systemet är baserat på 20/40/60/80/100 cm vilket gör det möjligt att skapa en helt unik lösning med gränslösa möjligheter! Låter bra även i andra sammanhang där man kan använda köksinredning som till exempel bänkar och bokhyllor. Och med denna nyhet önskar jag er en fin helg!
 
 
 
 
 

Superfront

Det finns flera företag vars nisch är att göra nya delar till Ikeas sortiment och nu kommer ytterligare ett som verkar minst sagt lovande. Möbelföretaget Superfront satsar på att göra ny design runt Ikeas alla stommar Bestå, Faktum och Pax. Med mönsterfräsning och detaljer i material som trä, mässing, koppar, marmor och läder kan man kombinera ihop sin egna kvalitétsmöbel till en tredjedel av priset på fina gatan.
 
 
I pressreleasen kan man läsa hur de fick idén...
Vi såg ett väldigt tydligt beteendemönster bland våra vänner och bekanta. Nästan samtliga hade någon form av skåp-stomme från IKEA hemma som de hade pimpat med specialbeställda luckor från det lokala snickeriet. Många gånger hade de även lagt en ny toppskiva i marmor på skåpet. Så vi bestämde oss helt enkelt för att börja tillverka luckor, toppskivor och sidstycken till samtliga av Ikeas Pax-, Faktum- och Bestå-stommar. Utöver vårt utbud av släta, färgade luckor har vi arbetat fram ett antal mönsterfräsningar som vi verkligen gillar. Vi har också tagit fram ett antal beslag och ben som passar Ikeas alla skåp
 
 
Större delen av Superfronts tillverkning sker i Dalarna och man använder sig av så miljövänliga material det är möjligt. Superfront klimatkompenserar dessutom för alla transporter. Kollekionen består av 8 olika spårfrästa mönster i alla Ikeas luckformat. 8 olika ben i trä, stål, mässing, koppar och marmor. 7 olika handtag i trä, mässing, koppar, skinn och marmor. 12 väl utvalda och matchande färger. Toppstycken i 8mm valfri färg, eller 20mm marmor eller kalksten. Sidstycken i 8mm i valfri färg.
 
Alla bilder: Superfront. Kollage: Proforma
 
Bakom företaget står ett team med gedigna kunskaper. Mick Born är utbildad på Bergs i visuell kommunikation och på Malmstens i möbeldesign. Han är i möbelvärlden mest känd för Mrs Bill, skåpen med det uppvikta hörnet för Karl Andersson samt klädhängarna Hayman för SMD Design. Sander Aarts har studerat snickeri på Malmstens och driver sedan 7 år ett specialsnickeri som bl.a. gör all Acnes butiksinredning runtom i världen. Monica Born jobbar sedan 15 år på reklambyrå och är en av Sveriges mest prisbelönta reklamkreatörer. Webshopsöppning sker den 14 mars 18.00.
 

Att drömma en liten bit

Har ni sett så vacker!! Jag är övertygad om att man i en sådan här underbar miljö kan få den totala avkoppling man så väl behöver efter en intensiv jobbperiod. Hotellet heter Monteverdi och består av en traditionell hotelldel samt flera villor som man kan hyra, allt lika vackert inrett i softa naturtoner och mycket trä och sten. Inredningen ger nästan en spartansk känsla med väl utvalda möbler och detaljer som om de var satta där för att inte störa. Men ändå inte tråkigt på nåt sätt! Ja... visst är det en dröm i det vackra Toscana!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
via

Sneak peak

A2 designers är duktiga på skåp och har kommit med det här nya som fått det passande namnet "Sneak Peak". Ett lekfullt skåp med grafiska hål där man kan placera sina finheter och gömma det andra man inte vill visa där det inte är hål. Skåpet kan stå direkt på golvet eller som jag tycker är snyggast... på högre ben. Kul skåp... men det slår inte det här som är min favorit! I serien ingår också ett skivbord och en spegel, övriga nyheter ses här.
 
 
 
 

Härliga (pannkaks)lördag!

Skönt det är när helgen kommer, två dagar som man har till sitt förfogande att göra vad man vill på. Bilen är dock utlånad till sonen så vi är så att säga fast här hemma. Inte mig emot då jag fortfarande har svårt att gå längre sträckor men jag har i alla fall kunnat göra klart kornischen till sovrummet och snart ska vi sätta upp den. Inget jag klarar själv när den är nästan fem meter lång så min man får bistå med den hjälpen. Det kommer nog bilder så småningom när jag känner att det är nåt att visa. En fikapaus måste man ha mitt i arbetet och till kaffet blev det pannkakor á la lchf. Jag tänkte att det är säkert fler som äter på det viset... eller glutenfritt, så jag delar med mig av receptet som är ett hopplock av flera. Skön lördag på er!
 
 
 

Nu tar vi helg, va...

Jag blev lite full i skratt idag på jobbet när jag tänkte på mitt förra inlägg om att jag längtar efter att det ska bli vår. När jag tittade ut genom fönstret såg jag att solen sken och det gav verkligen en härlig vårkänsla, även för mig! Och tyckte jag inte till och med att temperaturen var lite varmare på väg hem också. Så tydligen hjälper det att gnälla lite ibland! Det är nu man skulle ha den där sköna platsen vid fönstret där man kan sitta och njuta av våssolens varma strålar och titta när björken får musöron. Skön helg till dig... och dig... och dig... och till er alla!
 
Bild: Homedit

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se