Superfront

Det finns flera företag vars nisch är att göra nya delar till Ikeas sortiment och nu kommer ytterligare ett som verkar minst sagt lovande. Möbelföretaget Superfront satsar på att göra ny design runt Ikeas alla stommar Bestå, Faktum och Pax. Med mönsterfräsning och detaljer i material som trä, mässing, koppar, marmor och läder kan man kombinera ihop sin egna kvalitétsmöbel till en tredjedel av priset på fina gatan.
 
 
I pressreleasen kan man läsa hur de fick idén...
Vi såg ett väldigt tydligt beteendemönster bland våra vänner och bekanta. Nästan samtliga hade någon form av skåp-stomme från IKEA hemma som de hade pimpat med specialbeställda luckor från det lokala snickeriet. Många gånger hade de även lagt en ny toppskiva i marmor på skåpet. Så vi bestämde oss helt enkelt för att börja tillverka luckor, toppskivor och sidstycken till samtliga av Ikeas Pax-, Faktum- och Bestå-stommar. Utöver vårt utbud av släta, färgade luckor har vi arbetat fram ett antal mönsterfräsningar som vi verkligen gillar. Vi har också tagit fram ett antal beslag och ben som passar Ikeas alla skåp
 
 
Större delen av Superfronts tillverkning sker i Dalarna och man använder sig av så miljövänliga material det är möjligt. Superfront klimatkompenserar dessutom för alla transporter. Kollekionen består av 8 olika spårfrästa mönster i alla Ikeas luckformat. 8 olika ben i trä, stål, mässing, koppar och marmor. 7 olika handtag i trä, mässing, koppar, skinn och marmor. 12 väl utvalda och matchande färger. Toppstycken i 8mm valfri färg, eller 20mm marmor eller kalksten. Sidstycken i 8mm i valfri färg.
 
Alla bilder: Superfront. Kollage: Proforma
 
Bakom företaget står ett team med gedigna kunskaper. Mick Born är utbildad på Bergs i visuell kommunikation och på Malmstens i möbeldesign. Han är i möbelvärlden mest känd för Mrs Bill, skåpen med det uppvikta hörnet för Karl Andersson samt klädhängarna Hayman för SMD Design. Sander Aarts har studerat snickeri på Malmstens och driver sedan 7 år ett specialsnickeri som bl.a. gör all Acnes butiksinredning runtom i världen. Monica Born jobbar sedan 15 år på reklambyrå och är en av Sveriges mest prisbelönta reklamkreatörer. Webshopsöppning sker den 14 mars 18.00.
 

Kommentarer
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

verkligen uppiffat ^^

2013-03-07 @ 17:49:31
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Michaela

Åh vad roligt! Ska kolla in webshoppen när den öppnar!

2013-03-07 @ 17:54:29
URL: http://vintagegroupie.blogg.se/
Postat av: Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡

Spännande färger och former! :)

2013-03-08 @ 10:29:03
URL: http://malinlindstroms.blogg.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se