Herbarium

Det finns några saker som jag alltid tycker är både roligt och enkelt att köpa och det är lampor, kuddar och sängkläder! Hade jag inte haft en plånbok som bromsade hade de sakerna säkert funnits i mängder i mitt hem. Och det är kanske tur det är så! I samarbete med Hästens har Gunilla Lagerhem Ullberg tagit fram sänglinne som är så där fräscht och tilltalande som gör att man dör en smula, så vackert är det! Herbaruim heter det och syftar förstås på Gunillas senaste årens vurm för blommor. Herbarium är ett kalejdoskop av klematis och stockrosor som är sammansatta i ett rutigt mönster som passar till Hästens sängar och finns i två färger... blå och champagne. Materialet är satin i 100% kammad egyptisk bomull och med en trådtäthet på 300 är tyget mycket lättare än traditionell bomullsväv. Det känns som silke och är både varmare och mjukare. Ja tack, säger jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Via, samt bilder från Pinterest

God kaka och nytt litet liv

Hoppas ni klarade er från regnet igår. Vi hade fint väder ute vid havet, inte mycket sol men det var uppehåll och hyfsat varm i alla fall. Men att sitta ute på kvällen var inte att tänka på så grillmaten fick vi äta inne. Till kaffet hade jag gjort en jättegod kladdkaka men inte den vanliga klassiska med choklad utan citron och vanilj, en citronkladdkaka med andra ord! (Jodå... vi åt jordgubbar igår också) Supergod var den, så jag tänkte dela med mig av receptet. Vi hade också all anledning att fira dagen (som jag hintade om igår) då ett litet knyte kom till världen denna midsommarafton. En liten midsommarflicka... och mitt nya barnbarn! Och med det önskar jag er en fortsatt fin midsommarhelg!
 
 
Recept är hämtat från tidningen Hembakat och så här gjorde jag: 1 citron gärna ekologisk, 150 g smör, 3 ägg, 3 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker och 2 ½ dl vetemjöl. Garnering: Florsocker och hallon.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen. Tvätta citronen och riva endast det gula skalet med rivjärn, den fina sidan, samt pressa 1-2 msk citronsaft. Blanda ihop alla ingredienser utom äggen i kastrullen. Rör i ett ägg i sänder till en jämn smet och häll den sedan i en väl smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 20-22 minuter. Den ska börja vara lite kladdig en bit in från kanten, ca 5 cm för att inte bli alltför genomgräddad. Jag tycker det är gott med hallon till också och det ger lite färg med. Servera med grädde... och njuuut.

Trevlig midsommarafton

Midsommarafton fast det känns kanske inte riktigt så, vädermässigt. Fast i mitt hjärta lyser solen alltid! Och kanske särskilt denna midsommarafton, det vet jag! Jo... jag är lite hemlig där! Som vanligt åker vi ut till havet med vår sillunch och våra vänner. Vi får väl hoppas att vi klarar oss från regn där och också när grillen startas upp senare i kväll hemma hos oss. Hoppas ni får en finfin dag var ni nu än befinner er... på landet, hemma, i stan, vid midsommarstången! Trevlig midsommar kära ni!
 
 

Mera Sinnerlig

Jag kan inte låta bli att skriva om samarbetet Ikea och Ilse Crawford ännu en gång, så fin är den! Och nu har det kommit bilder, fler än sist! Kork har man förstått vara ett material på uppåtgående efter många års vila inom inredning. Eller egentligen har det väl mest använts till golv, det som heter kork-o-plast och var så populärt på 70/80-talet. I kollektionen Sinnerlig används många naturmaterial så som akacia, keramik, munblåst glas, bambu, sjögräs och bomull. Men mest utmärkande i kollektionen är just kork! Det är ett fantastiskt material som är hållbart, isolerande och ljuddämpande. Också vattentätt och lätt att hålla rent.
 
 
 
 
 
En av mina favoriter är dagbädden. Den ser så välgjord och snygg ut, i trä kombinerad med flätad sadelgjord. Tänk om man hade plats för en sådan! Priset är verkligen inget att oja sig för... 3000 kr, dyna 995 kr.
 
 
 
 
 
De mindre sakerna är ju lättare att göra plats för och något som jag ska kolla in är de här fina krukorna där den större längst till vänster är mest intressant. Visst är det snyggt med det gröna mot det svarta!
 
 
 
Och lampan med frostat glas och korkbotten ska också tittas på. Den finns i tre storlekar där den största med höjden 36 cm kostar 559 kr. Jag tror jag har en perfekt plats för den!
 
 
 
Glas i alla former är lätt att dras till, lätt att göra plats för och lätt att använda till mycket! Gemensamt för alla burkar och flaskor är förstås korken. Den där stora burken får gärna stå på min bänk i köket fylld med ett gäng hembakade biscotti! Förresten... ser ni liketen med lampan ovanför? Är det...?
 
 
 
Man kanske inte tror att det ligger så mycket tankeverksamhet bakom en produkt utan mer att en idé föds men ska man var aktivt produktiv så krävs det säkert mycket mer, så här ser Ilse Crawfords på det: ”Det är otroligt viktigt att införliva mänskliga kvaliteter som värme, välbefinnande och omsorg i slutprodukten. Även om det låter lite luddigt så är det i praktiken en rigorös process. Det handlar om att ständigt gå tillbaka till principerna om hur en produkt ska användas och analysera dess dimensioner. Det handlar om att förhålla sig till hur vi intuitivt rör oss, hur vi umgås och att förstå de företeelser som förbinder oss på en mänsklig nivå. Det handlar om att fundera på hur respektive produkt kommer att användas så att man kan skapa en verklig, fysisk och mänsklig förbindelse, samt visuella och logiska kriterier. Det är när man lyckas att kombinera dessa aspekter som det blir riktigt spännande.”
Ja, här är en som verkligen ser fram emot denna kollektion när den kommer ut i varuhusen 14 augusti!

Bång Bricks

Ni vet hur det är, man sitter och slösurfar och plötsligt så ramlar man på nåt fint. Och det jag hittade var snygga brickor från Bång Bricks! Materialet i själva brickan är antingen marmor, staron eller granit och har en kant i koppar, mässing eller stål. Verkligen det som är i ropet nu! Tillverkningen tycks ske i liten mängd och just nu finns endast ett fåtal kvar till försäljning (inte den på bild tyvärr) men man kan ju hoppas på att lagret fylls på framöver. Jättefina ju... heja, heja!
 

Blues på Hemtex

Vad kul att se de här i produktion igen, Stig Lindbergs mönster Blues! Min dotter köpte en exakt likadan skål med lock som jag haft sedan urminnes tider på NK för nån månad sedan. Min är förstås blekt efter många turer i diskmaskinen men jag använder den fortfarande. Tåligt material, det där melaminet. Nu har även Hemtex fått in den i sitt sortiment. Förutom delarna på bilden finns också en skärbräda och ett grytunderlägg. All köps via webshopen!
 
 

Nytt företag - nya produkter

Snygga bordstabletter från nya varumärket Dekohem. Företaget drivs av ägarna till butiken dukatbord.se, Belinda Wigerfelt och Caroline Melin. Med stor erfarenhet inom branschen tar de nu fram egna produkter som de tycker saknas på marknaden och först ut är alltså de här tabletterna. De är tillverkade i en matt laminerad översida i grafiskt mönster med en undersida av kork. De är stabila och enkla att torka av med en fuktig trasa. Bordstabletterna finns i två mönster medan glasunderläggen finns i åtta. Alla priser hittar du här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina ute/inne möbler

Äntligen har värmen kommit! Och även om det kanske bara blir för några dagar så får man vara glad för det lilla! Men om tre veckor börjar semestern och då hoppas jag på massor av sol, värme och altanliv! Vi kämpar på med staketet på altan och nu är allt på plats och väntar bara på att spikas fast. Och så resterande målning av det som inte kunnat göras innan dess. Vad skönt det blir när allt är klart! Även om jag redan är inne på nästa steg, uterummet! Men jag inser att det får nog vänta ett tag trots att jag ville haft det redan "igår"! Jag är så trött på allt bärande av dynor in och ut och att alltid behöva tvätta av bordet och stolarna innan de används!
 
 
 
Jag såg så fina ute- och innemöbler på BoConcept, en serie som heter Adelaide. Nu har jag ju som sagt fina utemöbler men skulle jag satsa på den här gruppen skulle jag nog föredra att ha dom i ett uterum även om det står att den tål utemiljö lika bra. Bordsskivan är tillverkad av vitt högtryckskompaktlaminat vilket då gör den färgsäker och resistent mot väderförändringar. Benen är tillverkade av eukalyptus. Det finns även ett runt, lite mindre bord lagom för till exempel två stolar.
 
 
 
Sitsen i stolen (som är väldigt lik About a chair från Hay) är gjord av polypropylen vilket gör den lämplig för utomhusbruk. Benen kommer i tre varianter... antracitgrå stål, titangrått stål eller i massivt eukalyptusträ. Och sitsen finna med eller utan armstöd. En himla fin grupp som ger mer en känsla av innemöbler. Även om man kan ha dom ute också, som sagt! Fin helg till er alla! I solen, hoppas jag!
 
 
 

Hus av byggklossar

Flytten gick bra och nu är dottern med familj på plats i sitt nya hus. Det är inte utan att jag tycker det är skönt att slippa vara i deras kläder just nu med alla flyttlådor överallt. Jag kommer ihåg när vi själva flyttade från ett hus till ett annat med allt som man samlat på sig under många år. Sådan tid innan man får allt på plats! Men samtidigt är det ju så kul och nu har de har en härlig tid framför sig när de ska planera och inreda sitt hus, fyra gånger mer plats jämfört med lägenheten de bodde i innan!
På tal om hus har Götenehus kommit med en ny husserie som heter Subline. Den går ut på att man kombinerar huskroppar på tusentals sätt och anpassar efter sina behov. Litegrann som barndomens byggklossar. Man utgår från sju byggklossar där varje kloss har en egen funktion. Som till exempel här där den gula är en bas på 70 kvm innehållande vardagsrum, matsal, kök, klädkammare samt  WC med dusch. Den blå är på 17 kvm och utgör entré och tvätt. Övriga delar innehåller sovrum, mediarum, bibliotek, allrum mm som du kan läsa om via denna länk. Subline finns i ett flertal kombinationer, och många fler än så är möjliga. Den sjunde klossen som saknas på bilden innehåller garage och förråd vilken kan placeras fristående eller ihop med huset.
 
 
 
 
 
Exteriört väljer man också hur det ska se ut, om man vill ha trä eller puts.
 
 
 
 
 
Det roliga är ju sedan när man ska sätta interiören. Alla val man ska göra, alla beslut man ska ta. Vilket kök, trägolv... klinker, tapet på väggarna eller måla. Osv...
 
 
 

RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se