Trädgårdsböcker

Trädgårdsböcker fungerar ju superbra när man vill ha inredningsinspiration för utemiljön! Jag tycker det är svårare att få till utemiljön än vad det är inne, det krävs ju lite mer om man till exempel ska bygga spaljéer, pergola eller annat och då är det bra att få tips om vad man ska tänka på. Och det gäller också vad man ska tänka på när man ska kombinera växter, anlägga rabatter osv. Och sedan hur det ska skötas för att växa och frodas så man får sin drömträdgård!  Här kommer några tips på inspirerande böcker i ämnet trädgård!
 
För några år sedan köpte jag "Ute blir Inne" som jag älskar att titta i. Nu har volym 2 kommit som är en uppdaterad version av den första boken med ett tiotal nya miljöer. Köp den!
 
 
 
En bok för nybörjaren är "Första trädgårdshjälpen". Här finner man svar på de vanligate frågor som kan uppstå när man har trädgård. Som till exempel hur man får bort mossa i gräsmattan eller hur man ska beskära fruktträd. Något som kan vara nog så svårt även för den vane trädgårdsägaren.
 
 
 
 
Vill man fördjupa sig i de båda ämnena ytterligare kan man införskaffa "Gräsmattan- så lyckas du" och "Beskära" som är en handbok i hur man beskär träd, buskar och klätterväxter. Olle Berg som skrivit gräsmatteboken är en veteran vad det gäller gräsmattor, han kan allt!
 
 
Är du precis som mig, svag för vita blommor finns den ljuvliga boken "Drömmen om en vit trädgård". Detta är boken för oss som verkligen vill gå "all in" och man får tips och råd om hur man skapar en vacker vit trädgård! Mycket inspiration från trädgårdar i Sverige, Danmark och England.
 
 
 
Slutligen för dig som satsar mer på altan eller balkong finns allt du vill veta om pelargoner boken "100 pelargoner". Lär dig att ta sticklingar, så från frö och hur övervintrar man bäst sin pelargon!
 
 

Kommentarer
Postat av: Mian

Toppen, kollar! : )

2015-05-04 @ 17:41:21
URL: http://finastemattan.blogspot.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se