Ny design på dörrar

Daloc kanske ni hört talas om, det är Skandinaviens främsta tillverkare av säkra dörrar. Deras dörrar uppfyller de krav som ställs av myndigheter... som att göra det svårare för tjuvar att ta sig in men även skydda mot brand och giftiga brandgaser. Dörrarna används bl.a. till lägenheterna i Turning Torso, Malmö. I Dalocs senaste kollektion Classified Design by Daloc har de tagit hjälp av formgivarna Monika Förster, Thomas Sandell samt danska duon Salto & Sigsgaard som fått formge några spännande dörrar. I dörren "Move" har Monika Förster fångat och förevigat böljande rörelser som skapar oväntade, tredimensionella element. Thomas Sandell har haft kartbilder som inspiration när han skapade dörrfamiljen "Block", som för övrigt går att skräddarsy med dörrar som t.ex. har kartor efter sina egna kvarter. Sist men inte minst har Salto & Sigsgaard lagt in ljuskällor i sina dörrar "Light". Belysningen känner av kroppsvärme och tänds när du närmar dig. Samtidigt markerar ljuset dörren och gör den mer synlig. Tre helt olika dörrar men med ett gemensamt... snygga!Trevlig dag och helg!

Kommentarer
Postat av: anness.se

Coolt, smart och snyggt! Jag väntar fortfarande på dörren som man kan låsa med en digital nyckel istället för att vrida om med den gammalmodiga.Ha en härlig helg!Kram Anne

2011-06-10 @ 14:56:34
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Blogg by Maliin Stoor

Härligt!Trevligt med något annat som sticker ut en del!Ha en skön helgMaliin

2011-06-10 @ 19:48:47
URL: http://www.qreate.se
Postat av: Lissen

Kul med dörrar som blir både är utsmyckning med konsten. Häftigt och praktiskt med ljuskällor. Ett tag tyckte jag alla nya dörrar såg likadana ut.Här är sommarvarmt och jag njuter för fullt.

Hoppas du har det bra nere i Götet, också.Kram Lissen

2011-06-12 @ 13:26:49
URL: http://lissento.blogg.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se