Fina nya lampor

Nya fina lampor har sett dagens ljus den senaste tiden och de här är från danska Lightyears. Tre skönheter där jag tilltalas mest av den första, Aeon Rocket. Morten Voss har kombinerat metall och polypropen och lagt ner mycket arbete på att skapa harmoniska proportioner i denna lampa. Skärmen upptill är i metall och får ljuset att strömma neråt genom det otroligt vackra mönstret. Görs i två storlekar... Ø400 and Ø600 mm.
 
 
 
 
Nästa lampa är skapad av duon GamFratesi som varit så omtalade senaste tiden i samband med Stockholm Furniture & Light Fair där de skapade en lounge som mässans Guest of Honour. De första från Norden som någonsin bjudits in till det. Lampan Volume har inspirerats av knapparna på gamla förstärkare och är i storlek som en handflata vilket inbjuder till att vrida på den som en ljudknapp. Och det fungerar men istället för ljud justerar man på detta sätt ljuset! Riktigt smart!
 
 
 
Och sist men inte minst lampan, Lullaby som är designad av vår internationella storhet Monika Förster. Hon har hämtat inspiration till denna lampa från en annan storhet, den japanske skulptören och formgivaren Isamu Noguchi (hans bord känns säkert igen). Monika ville skapa en serie hängande lampor som andades opalescens, lätthet och grace. Opalescens är det sätt på vilket ljuset sprids i halvgenomskinliga material. I detta fallet krossad kalksten, som är robust och vattenavvisande, men ändå mjuk och sensorisk. För att ge lampan mer stadga används också trälameller i ask. Som ni ser så finns den i tre storlekar med diameter 241, 430 och 588 mm.
 
 
 
 
Trevlig helg!

Kommentarer

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se